Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Първите книги ми харесаха много, когато ги четох навремето, но последно историята ми доскуча и когато в една от книгите се улових, че прескачам, заразях сагата. Не си струва да следя нещо, което не ми приковава вниманието.
Знам, че някои хора много харесват тази поредица и всеки си има право на вкус, но аз лично харесвам други поредици, много, много повече.
Плюс това феминизмът на света е повече от отвратителен.
Той авторът хубаво я гради тази идея, но ми посочи един герой, който я следва. Поне един.Да не говорим, че ако човек го чете внимателно ще осъзнае, че всъщност той гради върху идеята за баланса и допълването на двата пола, а не върху превъзходството на единия или другия.
Това е един друг проблем за мен - двойния стандарт. Когато жена удари мъж с тояга - това е смешно. Когато си разменят местата - тогава е грешно и лошо. Защото, видиш ли, жените са слаби и тяхното насилие няма големи последици...Вярно е, че и повечето са силни натури, агресивни характери, които имат навика да удрят с тояги мъжете около себе си ()
Занимавам се професионално с преводи и трябва да ви кажа, че един добър преводач никога не трябва да се чувства задължен да превежда буквално. Превеждането е творчески процес. Не е случайно, че преводите са защитени с авторски права, които са притежание на преводача. Личното ми мнение е, че "преливане" е изключително добър превод на "channeling". Все пак става въпрос за извор и е нормално да се говори за преливане, а не за канализиране или нещо друго.Някой спомена, че в превода channeling е грешно да се преведе Преливане. Добре, а как иначе да се преведе. Заплитане ли?
Мда, май не е. Аз си харесвам нещата на У. Легуин("Освободеният" ми е любимата книга), Песента на Мартин също много ме радва. Но с Колелото очевидно не можах да се спогодя.С две думи, просто Джордан не е твоя тип автор. Макар че наистина не знам кой тогава трябва да бъде твой тип
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas