• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
02 Авг 2011 16:30
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #21815
Разводнено до болка, хаотично четиво, изпълнено с наивни мъже и жени-харпии. Стойте надалеч!

My deviantART page.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Авг 2011 16:44
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #21818
Или четете с кеф. ;)
Общо взето - една логически издържана приказка, макар и разводнена на места.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

18 Май 2012 21:23
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #54703
Стигнах до седма част и чак тогава взех да се улавям, че чета едни и същи психологически ситуации. Едни и същи реакции на едни и същи стимули (съжалявам ако звуча биихейвириостично). Толкова плитки образи на иначе интересен сетинг и сюжет просто ми съсипаха кефа. Не ме притесняваше обема, но диалозите, емоционалните и социалните взаимоотношения бяха ужасяващи за мен.

kiril-ps.itch.io/

18 Май 2012 22:21
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #54707
То затова е кефа като Сандерсън ги вкарва в правия път - друго си е да видиш мислещи персонажи.

18 Май 2012 22:40
bside
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #54708
+ 1

Съгласен съм, че Джордан започна леее-ко да се оплита и преповтаря някъде по пътя (към 6-7 книга), обаче пък си беше поставил много висока летва с първите три книги и имаше мегдан за падане надолу :)

Сандерсън наистина ме изненада много приятно с Колелото. Първият Мъглороден беше жесток, но другите две части и малката стийм-пънк каубойска книжка поразвалиха впечатлението ми от него.

Надявам се някъде през лятото да смогна да стигна до Елантрис :)

17 Авг 2013 16:16
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #75600
Свърших с "Колелото..."

Ем... общо взето съм доволен, макар че стилът на писане, особено по време на големите тактически и военни действия беше трагичен - дедо Боби явно си е правил яките проучвания и при него такива битки звучаха наистина епично, наистина като шах, със страхотно надиграване между страните. Тук бяха просто фентъзи. Елементарно фентъзи. И не успях да си представя мащабите на тези битки така, както успя да ми ги натрапи Ериксън в неговите "Малазан"-ки.

Малко размисли и страсти:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
"Двубоят" между Ранд и Тъмния, когато градяха паралелни светове, също беше МНОГО слаб като текст. Направо ме принуждаваше да чета "по диагонал". Отгоре на всичко, целият двубой бе така "разхвърлян" между останалите истории/герои, че му се изпускаше нишката.

Въобще, самото разпределение на отделните истории и самият им текст беше много слабо. В предната книга това разчупване и по-често скачане от герой на герой му се получи на Брандън, но тук, където трябваше да е мастърпийса е станал пълен дроп (оня па Боби прекаляваше със зациклянето над едно лице и дъжината на отделните глави - фани единия, удари другия). Накрая особено - победата на войските на #Светлината стана десет страници преди победата на Ранд и грам не успя да ми нагнети каквото и да е напрежение за развоя на събитията. Просто историята увисна като прани гащи - двете битки чисто трябваше да свършат едновременно, спонтанно. Да, клиширано и като във "Властелина", но просто не се е получило по тоя начин.

Падан Фейн, на когото възлагах ОГРОМНИТЕ надежди да е двоен троянски кон, няма почти никаква роля И в тази книга (след като бе загатнато, че е придобил някаква невъобразима мощ в (по?-)предната), умря по най-дебилният и безславно възможен начин. На фона на Коляча, можем да го наречем Палячото. :О)

От лошите най-съм доволен от Демандред - верно беше го ударила сачмата малко повече от необходимото, обаче нанесе най-тежките загуби както във войната, така и сред главните герои. Умря ОК, в правилен момент, след като си даде артефакта на М'хаил и стана ясно, че се е леко сгънал. Бих стигнал до там да го обявя като номер едно Злодеят в серията - определено даде повече отпор и нанесе повече демидж и от Тъмния.

Ланфеар също добре се беше постарала, но и там нещо не се разказа читаво историята. Не че имаше много време за това, но когато се насъберат много подобни, сходни издънки и това започва да ти чопли директно в мозъка.

От добрите, лично накрая бих зачистил ако не Перин и Файле, поне само Файле. Бих оставил Егвийн жива, но "изгоряла" и съсипана от смъртта на стражника и и брат и. Така с това възнесение се отърва прекалено леко. Кончините на Брин и Сюан също бяха предъвкани на две - на три... Гавин с трите мега-пръстена постигна мега-фейл. Малко олигофренично ми се видя, при положение че толкова ги прехвалваха. Кой още там? Не помня, това май бяха най важните лица.

Сеанчан също се отърва много леко - там някак не можа да се предаде заплахат от край на света (настрана, че този свят в един момент ми се стори с размерите на БеГе и Сеанчан беше като Кипър, нещо). Шараите и те в този кюп.

Изкефи ме пушът който получиха Сивите накрая, макар че реално не постигнаха кой знае колко.

Тотален любимец в сериите - Мат. Дори осакатен като образ (хумор) от Брандън, пак изпъкваше с пет глави над останалите - просто около него винаги се случваше най-интересното.

Дразнител номер 1 (Woo Woo Woo - You Know It) - Перин. Имаше малки проблясъци тук-там, но като цяло адски досаден образ. В последната книга (последните две книги?) Ранд се опита да го настигне, но Космаций беше набрал просто нечовешката инерция от предните произведения.

... и така. Сигурно изпускам още нещо за rant-ване, но в момента ме е напекало и не можем да мислим.

Като цяло обаче съм доволен - серията определено си заслужава да се прочете, има интересни истории (странични куестове :P ) и някои наистина впечатляващи образи (вкарвам в това число търнът на Егвийн от най-скучното създание на планетата в нещо... даже интересно).

Чакаме сега продължение с "Приключенията на Носителя на Рога на Валийр", ха - ха. :(

19 Авг 2013 00:52
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #75654
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Последната книга е... боклук обвит в лайна и повръщано.
Сандърс се е изсрал на приличния старт в предните две книги.
Толкова пълна с нелогични, дебилни и откровено идиотски моменти книга няма в поредицата до сега.
Интересно е, че успя да ми е по-бавна като усещане и от най-епичните описания на обличане и ресане от средата на поредицата, където за три глави мацките успяваха да се облекат.
Мащабните сражения в предните книги продължаваха няколко глави и човек никога не беше напълно наясно какво точно се случва и кой над кого надделява до самия край. Тука имах чувството, че Сандърс е врътнал три битки на някоя тотъл уор игра и е решил, че така трябва да изглежда една битка... Да не говорим, че част от тактическите решения бяха... съмнителни в най-добрия случай, а количеството загуби - странно.

2/3 от героите просто не са себе си и правят глупусти. Бъфенето на Демандред беше доста... плосък номер. Цялата история в черната кула смучеше топки, а Егвийн е тъпа фитка от как е почнала поредицата, но тука успя да се издигне до нови висини.

Линията на Перин няма да я коментирам. Рядко съм чел по-не-епичен (независимо как човек тълкува думата епика) финал на 5 книги линия.
Възможността най-великите умове на страната на светлината да не се сетят да изплетат защита около мозъците на генералите си също няма да я коментирам.
Подкрепям партци, че въпреки очевидното старание на Сандърс, Мат успява да е готин образ.
Функцията на Олвер пък беше може би най-евтината глупост в поредицата. За жалост подозирам, че наистина си е Джорданова идея и мога само да роня метафорични сълзи над неотказващите се от вмъкване на скучни и тъпи детски образи автори. Може би с изключение на Мартин... Във всеки случай - Олвер можеше да пукне и да свърши много по-готина работа в сюжета.
От цялата книга, този път тотално бе съдран Джордановия хумор, който успяваше да поддържа непретенциозните читатели дори в 6та, 7ма и 8ма книги.

Сигурно изпускам още 1000 неща, но не мисля, че едно такова лайно заслужава да му се отделят повече от 15 минути за коментар. И ако някой случайно не е забелязал, аз съм върл фен на поредицата. И още съм, просто за мен Колелото на времето никога не е завършено и Последната битка не написвана. Това на Сандърс е просто някъв фен-фикшън... може би най-големия ужас е, че май съм чел по-добри фен-фикшъни...

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

08 Юли 2014 12:54
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #91875
^ Да, съгласен.

Да спомена, че колкото повече време минава, толкова по-потресен ставам от осъзнаването на тази... книга. Няма да излъжа и ако кажа, че за мен цялата поредица умря с онзи момент, в който се описваше как Авиенда гледа в бъдещето и вижда Междузвездни войни - до него момент даже бях много доволен от новия автор, но това просто уби всякакъв съспенс и желание за четене. Не си спомням някога да съм че по-антиклимактично нещо (учебниците в училище не се броят).

22 Дек 2014 00:26
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99738

Тарикат ХХ ранг писа: писа:
Абе като отворя нормална книга, гледам, че тези, дето минават за по-добри от средното ниво, демек са харесвани и от някакъв брой широка публика, и от някакъв брой литературовъди, филолози и пр. мастити риби, не са прекалено разлати. Има си някакъв разумен обем за един сюжет, отвъд който настъпва царството на графоманията и лошия вкус.

Примерно Стайнбек се чете и от студенти английска филология, и от домакини, и от професорята и колумнистите на Таймс Литръри Съпълмънт. Взел е и награди. Значи го приемам за кадърен (пък и го харесвам). Поредицата му "Улица Консервна" и "Благодатният четвъртък", която наистина е супер, не надхвърля общо хиляда страници.
Толкин се е попрестарал, така, добавил приложения човекът, натъпкал е наистина историята и митовете на сума ти народи и на цял континент в три томчета и в резултат "Властелинът" има общо хиляда и шестстотин страници. А Толкин пак се чете и от прости фенове като нас, и от разни дебели очилати разбирачи. Действието вътре се развива в продължение на двайсет години (от 111-ия до 131-ия р. д. на Билбо) и покрива пътуване от няколко хиляди км., повечето време пеша, ретроспекции, диалози, война, любовни истории, различни групи персонажи и изобщо сложна работа. Това вече не е сюжетна линия, то си е цяла мрежа от разни сюжетни линии. А все пак - приемлив обем.
"Война и мир" е нещо огромно, но и то се побира в около две хиляди страници. И на всичките тия сюжетите им са смислени. В смисъл - проследими са.

Колко хиляди страници е напляскал Джордан в "Колелото на времето" преди да си отиде? Десет или повече?
Още някъде в четвърти том за мен настъпи тотално оскучняване, защото той беше отначало обещал да напише шест тома, видя се, че до четвърти историята не е преполовена, започна се едно мотаене, после томовете станаха осем, после девет, после дванайсет ли, петнайсет ли, не знам вече. Човекът умря (както гласеше и клетвата му - ще пиша, докато ми чукнат и последния пирон в сандъка) и друг захвана да дописва. Бога ми, това вече не е литература. Едно време си е имало изискване - единство на време, място и действие. Един ден, едно място, една линия. Пет акта, две интерлюдии, ръкопляскания, публиката си взима шапките и си тръгва. Финито. А сега - "Мърдраалите също плачат", "Ранд ал-Тор в бяло", ще забременее ли Рич... османска сапунка.

Ако знаете колко сбити са античните драми, скандинавските поеми от Старата Еда, сагите за исландци, дори Омир. Абе изобщо - в добрите неща може да има и отклонения, но те не са безмислени. Няма празно. Няма тлъстина, така да се каже, в добрата литература всичко е месо. Мускул. Гарантирам, че англицист-литератор ще откаже да чете Джордан. Вече да не говоря за чисто стиловите качества и страшната мелодрама. Ако това се филмира, бабите ще са първи пред телевизорите.

От другата страна на барикадата е също толкова лошата, но много по-претенциозна литература, която пък нормален човек не може да издържи. Пример - "Одисей" на Джеймс Джойс. Тя е създадена за сноби. Неразбираема. Действието се развива в едно денонощие, а обемът е на един Джорданов том. Такова великое разтежение локумов просто не можете да си представите. Пряко сили нормален човек може да стигне да ста и двайсета страница и се предава. Кое е общото между Джордан и Джойс? Съотношението между обем и действие. Нищо не става. Има много описания, много емации, много размисли, много движение, много колебания, много странични детайли и наблюдения, но малко промени в положението и решенията на героите.

Разбира се, в една добра книга също може да има забавяне и дори спиране на действието за сметка на нещо друго. Но това е половин глава или една глава. Не е половин том. Не са страници и страници ретроспекции и видения в миналото. Не е постоянно повтаряне на въздишки и детско-юношески сръдни между влюбени и точене на лиги по глезените на мадамата, все едно главата й е покрита с чувал.

Ето още една слабост на бай Джордан и наследника му. Любовните драми. Те са безумни. Бавни са. При Шекспир, примерно (а той е кадърен, нали), няма такова нещо. Отива пичът при девойката, влюбва се, иска я, не я получава, следва бърза драма, следва грешка, следва смърт. Завеса. Няма време за глупости с изключение на една приятна сцена под балкона на Жулиета.
При Толкин е същото. Не, любовната драма на Арагорн и Арвен не се точи с години. Той я иска, тя кандисва, бащата поставя условие и Арагорн се юрва да става крал. Всичко това го научаваме накъсано и набързо. Тук драмата е в търпението, не във въздишките и мотаенето. Арагорн не въздиша, щото ако си губи времето да въздиша, никога няма да стане крал и съответно няма да получи Арвен. Няма сополи. Арвен шие знамето като Райна княгиня, не си играе с глезени, сръдни и панделки. Еовин иска Арагорн, не става работата и тя тръгва да гине на фронта. Толкоз. Фарамир иска Еовин, кандисва я точно няколко дни и понеже няма накъде, тя се навива. И пак толкоз. За секс не се и споменава, той се подразбира, щото тия герои после имат деца. Res, non verba, дето викат римляните. После при Толкин нямало любов. Ми не, има си, просто е по-делова отколкото при Джордан. Като за възрастни хора, които имат да водят война и не се знае дали утре ще са живи, а не като при дечица, дето се чудят още кое за какво им е.
При Крис Бънч също няма мотаене. Идва кавалеристът, прав, с ботуши, в пълна парадна униформа и му свири духов оркестър, това е. И да има мотаене, то е с предизвестен край.
А при Джордан са едни истории като при гимназисти. Което е още по-смешно на фона на това, че героите са понякога на възраст, с опит и високо по социалната стълбица. Тоест и поведението им би трябвало да е много прагматично. Особено човек като излезе от крехкото юношество, героите в "Колелото на времето" започват да изглеждат подходящи за шамаризация.

Ето и още един любопитен факт - Джордан го превежда Русинов (всъщност това значи бригада студенти).
Толкин пък го превежда Любо Николов. Стайнбек - Кръстан Дянков. Това вече са имена. Защо става така? Ами защото уважаващият себе си преводач поглежда книгата, вижда, че тя е обозрима, завършена цялост и я превежда с някакъв вид сигурност в решенията си. Само при тези обстоятелства.
А преводачът-фабрикаджия връчва книгата на бригада студентчета, шари им общо една трета от хонорара си, прибира си две трети, може и да поредактира тук-там, предава на шефа си и чака следващия том, който авторът още не е доизмислил, защото палците му тая седмица не пускат вдъхновение. Същото е положението с Фийст и Мартин.

Безбройните детайли, предистории и пр. имат смисъл, само ако обслужват прекия сюжет. Иначе, взети сами по себе си, те са баласт. Още повече, че конкретно в многотомното фентъзи от най-различни графомани, което "Бард" продава под вещото перо на Русинов, няма никаква, ама никаква литературна оригиналност. Тези книги са еднодневки и не могат да се харесат на човек с разнообразен вкус и достатъчно прочетени истински неща зад гърба си. Сеа някой ще каже, че снобея. Не, просто е факт. Честно, не се хващайте на многотомните фентъзита, това е подигравка с жанра. И не бива да се чете само фентъзи, разбира се, но това вече е друга тема.
Това е едно от най - добрите мнения, които съм прочел в последно време. Към него мога да добавя, че някой от героите бяха WTF???! като ,,човека наричащ себе си Борс" един ден препрочитах и се натъкнах на него в началото на една от книгите, повече мисля никъде не се яви... сякаш леля Пепа пи кафе с лошковците... на кой му дреме...
... и роди се вещица ,е повест на Хауърд в която има преземане на трон и град, мъки, въздигане на конан и прочее след което следваше бунт, битка, смърт на вещица и на демон в 72 страници... класика...
Както и да е иска тази вечер да споделя, мнение за онази последна битка, която се случи. Последния отстъпник имаше цяла империя и направи някаква безумна битка в края... та какво мислите за нея? Целия финален бой беше много зле изигран от лошковците...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

22 Дек 2014 19:28
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99777
Човека наричащ себе си Борс е един от главните герои и се появява навсякъде в книгите 8-)

22 Дек 2014 22:17
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99781
Ок де. Поясни ми тогава, кой е той в крайна сметка. Ама държа на нещо което да може да бъде проверено, а не всичко сочи че това е тъмни, сянка на шадар логот, отстъпника еди кой си и прочее.
Сила на сянката беше най добрата книга, когато я прочетох си казах че има смисъл от останалите пет. Като цяло Колелото е детско фентъзи подобно на Едгинс и Фийст. Там подобно и на колелото се държи сметка ама не и за реална икономика и човешки животи.
Мога да дам и примери. Тези неща ме дразнеха незумно. Ако не бъркам три пъти се биха с Шайдо и сие и трите пъти убиха стотици хиляди. Явно на Ранд му трябваха само още два клана да сцепят тъмния в последната битка
..... Отделно две години беше гърч голям в страшното лято и стъпсващата зима. Не знам ама при описанията на храната и липсата и всички включително и тролоците, милите те.
Тъй някой може ли да ми каже без да е тайнствен кой е човека наричащ себе си борс?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

22 Дек 2014 22:19
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99782
П.с. Да пишеш от гсм е отвратително. Извинявайте

23 Дек 2014 12:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99799
Тука във Викито има нещо за Борс: wot.wikia.com/wiki/Darkfriend_Social#cite_note-1

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Дек 2014 13:30
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #99800
Благодаря Вилроп. Това ми напомни че като наблъскаш хиляди персонажи става такава мешавица че не си сигурен , кой кой е....
Борс който бил и лиардин... Класика.... Ранд който отвръща и на луз терин теламон и мат който има хиляда имена... Мат е симпатичен ама това че е гениашен военначалник разсмива напълно... При тролоци и мърдрали на маса в числен брой десет пъти отгоре всеки щурм е фатален за противника без майтап... Който не вярва да поиграе каквато и да е стратегия в реално време и ще види как съм прав всяка маса воини коятп не отстъпва винаги печели ако с десет пъти по голяма бройка... Ама няма калво да съдим автора де... За мен смешното е в начина според който другите не ги дрАзни явно несътветствието.... И за капак Рахвин (моя псевдоним) се лигави с ранд вместо да го пречука. Така се бях зарадвал че утрепа аилката а то.... Мелодрама опера....

18 Май 2015 10:58
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Колелото на Времето на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън #105780
Здравейте, нов съм , да се включа и аз.

Първите две книги на Джордан бяха за мен лично, нагло плагиатствани от Толкин.
по-натататък нещата се пооправиха до края на 6-та книга. След което почна голямото мазало. От седма до единадесета книга всичко можех да го събера в една книга ( Също и дванадесета и тринадесета книга бяха обективон погледнато разполовени - в едната книга се пише за най-вече за Мат и по -малко за Елейн и Егвийн, в другата се пише изцяло за Ранд , перин и...о каква изненада - пак за Егвийн, а за Мат има само една-две глави.
финалната книга - половината важни герои от първите книги - том Мерлин, Мургейз, Мордет, - почти не се появяват освен за малко. Файле - с две - три глави.

на всичкото отгоре героите нямат планомерон развитие на характерите. файле ненавижда Мат, а накрая му носи рога?
Мургейз шестандесет години е влюбена до ушите в Брин, на края двамата се оказват най-мразещите се хора.
тя осъзнава грешките си, но не отива да проведе раузговор с Том Мерлин или Брин?
Том в началото е най-големият противник на Моарейн накрая се жени за нея?
Талманес - най-верният човек на Мат, пък как бързо се раздели с него?
Ранд си умира за Егвийн, пък за пет секунди я смени с Елейн?
А Егвийн просто няма да я коментирам - тотално обръщане на образа.
нямаме логично развитие при половината характери.
Кацуан - помагаше на Ранд през половината време, за да се окаже Черна аджа????

И Отстъпниците - така ли се води война? единствените които горе-долу направиха смислени действия- Семирага, Демандред и Рахвин. ( най-вече Семирага)

удивен съм че на никой не му хрумна да убие Ишмаел - Моридин и щяха да убият Ранд, ПРЕДИ да се срещне с Тъмния.

още по удивен съм от идиотизма противника постоянно да увеличава численността си (има обърнати към тъмнината) ти да я намаляваш и да водиш директни сбъсъци вмесот партизанска война? в реална схватак Мат щеше да е мъртъв много отдавна.

най-съм учуден от идеята на Джордан/Сандърсън всичко да е едан непрестанна битка, вместо множество малки.

От драконите "Драконите" на Алудра очаквах много повече след такава реклама?

да не говорим че имаше редица "дребни" персонажи като галина (върховна Черна аджа) или лиандрин (началничка на екип от 12 черни Айез Сейдай) с чият съдба ни занимаваха 7 книги и....нищо. Никой не може дакаже каков е станало с лиандрин след смъртта на Сурот, или с Галина след като терава я е хванала? Със Самите Шайдо на терава какво е станало? хилядо връзки така бяха отпочнати и прекъснати в нищото.

Джордан за мен се прояви като слаб автор, по-слаб и от Ериксън.

Истината ще те направи свободен

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Time to create page: 0.091 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (524 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от kiril_ps
    • Today 19:08
    • Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност