• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга

• 1
  • 1
14 Фев 2015 02:08
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Topic Author
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #101648
Познайте за коя книга говоря. Едва ли ще се затрудните много.

- 25 290 първоначален тираж
- 2000 броя продадени в събота и неделя
- 750 изкупени на премиерата на 7 февруари.
- 15 000 разпространени в търговската мрежа
- 5994 предварителни продажби
- 80-100 книги на ден от онлайн продажби

Опашка от няколкостотин души пред книжарница - в София, преди по-малко от седмица.

Сериозни цифри, които реших да споделя. Видях, че няма тема за това.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
lira.bg/?p=91679
www.capital.bg/biznes/media_i_re ... il_konrad/

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Фев 2015 09:07
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 238
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #101651
Да, това е интересен социален феномен. Гледах репортажи по телевизията. Очевидни са две неща на пръв поглед:

Първо, че авторът Емил Конрад е успял да заеме интересна пазарна ниша и то доста експанзивно. Направо не повярвах, че се изивива опашка за книги и то от младежи! Рекох си: Едно време и ние сме се редели за книги, (включително КИ :wink: ), но чак опашки не е имало.

Второ, за да го има това нещо, авторът успешно е успял да си отговори поне на един въпрос: От какво има нужда подрастващото поколение? А то на свой ред явно си дава сметка, че има много неща на които не го учат в училище и развиването на редица социални умения определено е на последно място сред тях. Тук всички има нужда да се замислим защо това е така и от какво имат нужда учениците. Нима изграждането на социални умения, не трябва да бъдат насърчавани?

От тук става обяснимо и голямото търсене и тираж на книгата "Нещата, на които не ви учат в училище". Четох изказване на Конрад, който твърдеше, че ако преди шест месеца му били казали, че ще напише и книга, щял да се разсмее т.е. и той не си е вярвал, че това нещо е възможно. Не искам да наричам този му успех случаен (нека видим все пак и дали книгата ще се изкупи както върви или ще сме свидетели на локален бум и мода), но от позицията на 25-те му години, самият автор едва ли ще е в състояние да впечатли друга аудитория. Не твърдя и че ще се опита де, изглежда добре си е преценил таргет групата...

Интересно ще ми бъде обаче да прочета мнение на някои от по-младите участници във форума, ако са запознати с дейността на влогърът (брей и такова животно имало!) Емил Конрад и книгата му и да споделят впечатленията си - помогнали ли ли са им неговите съвети и в какви ситуации.

"Intellect is invisible to the man who has none".

14 Фев 2015 11:39
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 574
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #101655
Уф, депресира ме рано сутринта в събота с тази новина, Митко. Не че някога съм бил запален почитател на Капитал, но рядко съм попадал на толкова лошо написани статии. Явно са започнали да наемат пълни неграмотници и там за журналисти.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Фев 2015 13:09
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Topic Author
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #101658
Кампанията за книгата има много силно начало - това ме впечатли най-много. Автор и издателство си партнират на професионално ниво.

От статията в "Капитал" най-вече заглавието ме подразни. Напоследък чета повече блогове на английски - повечето са пълни с подобни кликбайт заглавия и предизвикателни въпроси.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

14 Фев 2015 14:39
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #101663
Аз лично гледам видеата му,защото съм в неговата таргет група и мисля,че точно на тийнейджърите тази книга би им харесала много,но не и на мен,защото аз не съм точното определение за обикновен тийнейджър :grin:

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

20 Фев 2015 13:21
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #102081
Имам да я купувам тази книга за една племенница. С автограф и снимка с автора, ако може, нали.
Само не казвайте, че е за мене, моля.
Аз определено не съм му в таргет групата и ако харесвам някой, който прави интернет видеота, това е The Nostalgia Critic.

20 Фев 2015 14:05
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 80
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #102084
Добре е, че младите четат. Не съм чел книгата, нямам и намерение, а и не очаквам, че ще е някакво върховно литературно постижение. Но навремето нашите също не смятаха, че книгите-игри са нещо кой знае колко полезно, така че пак ще се върна там, откъдето започнах - добре е, че младите четат.

04 Мар 2015 04:39
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #103096
Да си дам и моите пет стотинки. Прочетох книжката, което не е особено постижение, предвид че е малка.
Започва с някакви рандом разсъждения за живота, които са като цяло безвредни (ако не са особено полезни, нали).
Обаче в последната глава го хванах в плагиатство от Джордж Карлин, шоуто It's Bad For You от 2005 година, ако не се лъжа.
Разочарована съм, ако не може да измисли кой знае какво, поне да не плагиатства.

04 Мар 2015 11:11
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 653
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #103101
Поредната чалга на книжния пазар. Авторът никога не ми е бил особено интересен или приятен, гледал съм няколко тъпи негови клипа, в които се прави на маймуна. Изглежда има смисъл от такова поведение. Чудя се защо тинейджърите се впечатляват от Конрад, Криско, Азис и т.н. Дали е поради липса на нещо по-стойностно и същевременно смилаемо или просто нивото е паднало много и тези артисти уцелват десятката.

04 Мар 2015 11:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1002
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #103103

Meriadoc писа: писа:
Поредната чалга на книжния пазар. Авторът никога не ми е бил особено интересен или приятен, гледал съм няколко тъпи негови клипа, в които се прави на маймуна. Изглежда има смисъл от такова поведение. Чудя се защо тинейджърите се впечатляват от Конрад, Криско, Азис и т.н. Дали е поради липса на нещо по-стойностно и същевременно смилаемо или просто нивото е паднало много и тези артисти уцелват десятката.
Е, хайде сега, помниш, че по наше време също имаше "звезди"....нали няма нужда да ти припявам "money, money, money...живота е пари"..
А какви ли не литературни постижения издаваха през 90-те. Мисля, че нивото не е паднало, просто си стои като тогава.
може би сега имаме повече вампири, върколаци, сукуби и прочие създания с нежни души :wink:

kiril-ps.itch.io/

04 Мар 2015 11:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 653
25 290 бр. първоначален тираж за българска книга #103104
Ами през 90-те тинейджърите масово четяхме книги-игри. Четяха се, все още, и класически произведения на Дюма, Карл Май и т.н. Вярно, че чалгата беше в апогея си тогава, но като че ли не беше разпространена сред подрастващите. Спомням си, че се слушаха предимно денс хитове и рапове, някои от които си бяха блудкави, но съпоставени с Криско минават за класики.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Time to create page: 0.097 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Отмъщението - Пламен Иванов (29 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:45
    • Авторите на КИ извън интерактивния жанр (190 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Efix7
    • Yesterday 13:12
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (513 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност