Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
В „Звезден легионер“ не мисля, че Спаско Ганчев се е справил по-добре. Общо 4-5 илюстрации с доста посредствено качество и няколко скици на космически кораби, наподобяващи детски рисунки.
Наистина дълго време мислех, че е разказ, който е преправян да стане книга-игра, но ето този цитат ме разубеди:(дори имам чувството, че бил разказ, който умело е направен на книга-игра)!
narvi.zavinagi.org/workshop/?p=34книгите-игри не са мое изобретение, а в “Каджанга” взех много от френския фантастичен роман “Песента на астронавтите”.
Разбира се, че не знаеш какви проверки ще ти трябват, но "хабер" все пак имаш горе долу в какъв сетинг ще се развива приключението. Все пак си звезден легионер - пилотажът се предполага, че ти е от ключово значение. За стрелба не си сложих висока оценка, защото... защото очаквах, че винаги ще имам възможност да реша ситуация с хитрост/преговори/традиционен кьотек. А и логиката е, че тотално неопитен в стрелбата човек все пак може за 5 секудни да схване как да порази врага с бластер при сгодно стечение на обстоятелствата, докато за тотално неопитен в пилотажа на космическа совалка - първият астероид ще е и последната му спирка. Не знам дали Любо е следвал тази логика, но аз си разчетох приблизително по нея показателите и нямах сериозни проблеми при проверките, ако правилно помня. "Малко да се объркаш и си капут " - е, вие не знам по какъв начин разчетени игри очаквате да играете - да нямаш шанс да пукнеш ли? Ами на враждебна планета, в безбрежния космос, заобиколен от извънземени мистични злодеи... деазнам, не ми изглежда като безгрижна разходка в парка!!? Естествено, че героят/читателят трябва да е максимално мобилизиран и при изборите и при началния разчет - това си е част от играта и част от удоволствието!!!И тук-таме има проверки за пилотаж, в които е добре да имаш 4 точки.
Проверките за стрелба могат да се избегнат.
Това са общо 12 задължително разпределени точки от сумарно 15 дадени точки. Малко да се объркаш и си капут - като хабер си нямаш какви проверки ще ти трябват преди да си започнал играта.
Това е доста приемливо. Особено когато приключението се развива на крайно враждебната планета и около нея, където явна и скрита опасност дебне отвсякъде . В Каджанга си хлапе - нормално да нямаш показатели, във втората книга си тренирана батка - логично се появяват показателите, чието правилно (необходимо-достатъчно-балансирано) разпределение е оставено на играча - и Е ЧАСТ от самата игра. По-горе вече писах за това.1. В много от случаите грешният избор води до смъртта на героя ти. Това просто не е приемливо. Разбирам, че в голяма степен е обусловено от малкото показатели (в „Каджанга“ дори липсват такива), които оказват влияние върху играта. Така обаче се стига до момента, в който няма диверсификация и наглед малки грешки биват наказвани прекалено сурово.
Абе не знам доколко е малък Но съм съгласен с Кал, още преди 10 години, като я прочетох бях сериозно разстроен. Уж в книгата-игра ти взимаш решенията ВНИМАНИЕ ГОЛЯМ СПОЙЛЕР, а като избрах "влизам и я предупреждавам да избяга" тя сама се нанизва на ножа, само и само щото така трябва да се развие историята.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas