Написах играта на малка програма на питон с която можеш да минаваш през всичките избори и варианти като цъкаш с мишката (без да пишеш на хартия и да прелистваш).
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Решението на Blackjack е много добро, но разчита на късмет от това да хванеш допълнителни пари от икономистите...
Не мисля, че има автор в момента, който да пише без да си тества механиките и структурата на играта.
След инсталиране на питон, играта трябва да тръгне ако просто цъкнеш на start.py
Ако аз пиша книга-игра, баланса сам бих го правил с преиграване, или бих помолил приятел за помощ. Програмата може да помогне с това че едно изиграване е поне 10 пъти по-бързо от това да пишеш с молив.
Дори и само това да е, 10 пъти по-бързо тестване, това много би улеснило всички онези, които пишат книги-игри. Аз може от програмиране да не разбирам много, както и от много други неща, но от книги-игри разбирам.
Една програма-форма, в която да може да се въвеждат епизоди, дневник и реално да дигитализира книгата-игра, но не като pdf, а като програма, би била много полезна на всички тук. Така тестване ще стане полу-автоматично и по-лесно.
Ако имаш свободно време и желание, можем заедно да я развием и направим. Ако ли не, пак благодарности за това, което направи до момента.
Привет, инсталирах Питон на Линукс Минт 21.1 и опитах да стартирам играта просто с клик, но нищо не става. Пробвах и с конзолата, но пак нъцки. Дали нещо трябва да се ъпдейтне или?За да играеш играта, трябва да разархивираш и да имаш инсталиран Python 3.
Питона е включен в системите на Апъл и Линукс, трябва ти модула tk или tkinterp, на Убунту се инсталира с команда "sudo apt install python3-tk".
Уиндоус пазара също има питон, но не съм го ползвал. Под Уиндоус ползвам безплатно Anaconda www.anaconda.com/products/individual
След инсталиране на питон, играта трябва да тръгне ако просто цъкнеш на start.py
Ако не, мини на терминала или anaconda prompt, отиди в разархивираната папка с cd команда и дай команда "python3 start.py"
Има и някои допълнителни опции, виж ""python3 start.py -help"
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas