• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Съкровището на Дракона

Съкровището на Дракона

• 1
  • 1
01 Ян 2012 23:01
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Topic Author
Съкровището на Дракона #40595
Тези дни изиграх "Съкровището на Дракона", в началото е доста интересна, всичките тези описания за героите и света им наистина ми бяха доста увлекателни. Нататък обаче ми се стори малко изкуствен, начина по който се описваше действието, опитано е, да е направено прекалено фентъзи стила на говорене и според мен не се е получило особено. Играта постепенно започва да си се превръща в доста схематична история, като самата схема не е особено трудна. Играх на най-ниската степен, защото след "Хлапето се Завръща" дето умрях дори и на нея, реших да не рискувам. Но си мисля, че щях да се справя, ако се бях пробвал и на по-високо ниво, доста по-лесно е отколкото в Хлапето.Това повтаряне на тоя стих с драконовата песен ме изнерви доста. Все пак самият сюжет и героите са готини, като цяла книжката ми хареса, но има някои други недостатъци. Помня, че като малък я бях чел, но нищо не помнех от нея, освен това че ми е харесала, явно самата книга е повече за деца, сега на тези години е малко по-трудно да ме впечатли кой знае колко.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Ян 2012 12:57
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Съкровището на Дракона #40688
Съкровището на Дракона за съжаление го нямам и не съм го чел.
На два пъти се опитах да играя "Тайната на орките" - много съм разочарован, не ми стигна търпението до финала. То не бе ДУХ нагоре, Дух надолу. Историята е много скучна, изборите ми бяха супер механични, в много епизоди Указанията на Автора са по-дълги от литературния текст.
Купих си "Краят на злото", но ме е страх да го почна.
Ако Съкровището на дракона е по-добра, ще си я намеря :)

knigi-igri.bg/shop/

04 Ян 2012 15:34
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Съкровището на Дракона #40694
По -зле е даже, половината от играта автора дори не се опитва да намери литературно и логическо обяснение защо си вдигаш точките а направо ти дава кошницата да ги разпределяш.

09 Ян 2012 23:07
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Topic Author
Съкровището на Дракона #41415
Ами чак половината не е, но май имаше такива моменти. Както казах- схемата е доста лесна и дори да играеш на най-трудното ниво не е особен проблем да се справиш с играта. Иначе, когато Аргон те обучава е ясно защо си повишаваш оценките, все пак постепенно започваш да се превръщаш в голям магьосник. Схемата е доста по-зле направена отколкото например в "Хлапето" или във "Викингите". Е може и просто да се е целяло да е лесна, ако е така, е сполучливо.

19 Ян 2012 02:12
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Съкровището на Дракона #42766
Имам хубав спомен от първите две книги, а третата никога не съм чел. Ще се изкефя, ако някой ден тая трилогия ми попадне...

24 Апр 2012 19:24
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Съкровището на Дракона #53053
Добро начало на трилогията историята е малко претупа на,но все пак това е книга–Игра,а не фентъзи роман.И на най високото ниво е доста трудно/ако не мамиш разбира се/тм може и да не ти стигнат силиците да победиш вожда на орките.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Апр 2017 18:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Съкровището на Дракона #121030
Навремето тази трилогия не ми беше от преиграваните, защото бях пропуснал Тайната на орките (беше излязла през лятната ваканция и не бях успял да си я купя), но въпреки това имам добри спомени.
Съкровището на Дракона е класическо фентъзи (Майкъл го подценява, сигурно има и причина за това). В тази първа книга се разкрива целия фентъзи свят - две големи империи изправени срещу могъщи заплахи - орки и дракони. Протогонист напуснал собственото си кралство, след като е бил несправедливо обвинен. Принцеса, която го чака. Има някакви дупки в историята, но все пак това е книга-ИГРА, фентъзита бол...
Сюжет: Елмар (ти) е син на кралския лекар на Кагар-Дом. Вашите най-големи врагове са драконите. Синът на краля на Кагар-Дом Маор е твой връстник, но те мрази. При инцидент по негова вина със сестра му, той обвинява теб и ти си принуден да напуснеш кралството и минавайки през пустошта, отиваш в Лименор. Там се биеш с орки :)
Историята започва в момента, в който си на мисия из земите на орките. После научаваш, че предстои страшно нападение от тяхна страна, но въпреки това поемаш към родната си страна, защото кралят там е починали Маор е арестувал баща ти. В пустошта срещаш велик магьосник - Аргон, последният представител на древна раса. Фабулата на историята тук се разкрива и до този момент нещата вървят добре, но след това всичко става много схематично.
Игровата система - показатели и кодови думи - има предмети, които само влияят на показателите. Играта е в основата, като целта е да постигнеш определени нива, която авторът ти подсказва още в началото. Дори на трудно ниво не е невъзможно да се мине. Като цяло е в най-добрите традиции на късния Майкъл. Силно напомня поредицата за викингите, но викингите са по-изпипани.
Наистина добро начало на фентъзи трилогия.

30 Сеп 2017 00:43
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Съкровището на Дракона #124407
Не харесах Съкровището още на времето. Клиширан фентъзи свят, посредствена игра. На места странни избори на умения. Има един подводен камък, но ако той се знае играта не е трудна. За това обаче ще говоря в "Тайната на Орките".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Съкровището на Дракона
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg