• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Невидимата армия

Невидимата армия

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
25 Фев 2011 12:46
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Невидимата армия #2329
Скоро се сдобих с тази пропусната от мен книжка. В увода ми направи впечатление, че Майкъл обявява "Дивия Запад" за свой провал. Това пък за мен обяснява качеството на настоящата книга.

Честно казано, много се надявах да бъде нещо като комбинация между "ТОРНАДО 6" и "Клопка за победители". Торнадото си беше типичен wargame, където стратегическото планиране и предвиждането на мунициите беше всичко. Клопката пък предложи най-полираната циклична схема, което по мое мнение би било много полезно в такъв тип игра.

Първото ми разочарование дойде от сюжета. Има разни романтични истории, тип компютърната игра "Soldier of fortune", в които добрите наемници помагат на правителството срещу лошите терористи. И там, и тук подобен сюжет е съшит с бели конци. Наемника в живота не е Добрия Войник Швейк, наемника убива хора за пари без да задава въпроси. На моменти благородните изляния на Джак ми се стуваха толкова абсурдни, че ми идваше да захвърля книгата.
Друг дразнещ момент - богат бизнесмен изпраща недораслия си син на фронта, защото така щяло да е по-добре за него. Глупости на търкалета. Няма здравомислещ човек, който да изпрати детето си на война без да е въпрос на оцеляване.

Второто ми разочарование дойде до голяма степен от постройката на играта. Ситуации, които позволяваха доста по-сериозна разбивка се решаваха отведнъж чрез един показател. Определено много от бойните ситуации имаха страхотен потенциал, който автора съзнателно беше решил да не развие. Също не ми хареса че критерия за оценка е напълно самостоятелен коефициент, който обаче няма общо с гейма. На практика повече престиж се получаваше и за игрово правилните решения, но въпреки това ми стои малко излишно - и най-вече като самоцел при преследването на оценка.

На места естествено логическите избори стояха добре - харесаха ми задачките със стрелбата, но пък други ситуации ми се струват направо спорни. А, и спорните за мен ситуации са доста.

Накратко - добър опит, но мисля че книгата можеше да бъде развита много по-добре. Де ги "Торнадата"...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Мар 2011 00:05
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Невидимата армия #5158
Главният герой избира да стане наемник, в армия която решава проблеми в невралгични места. Минаваш през цялата стълбичка, за която се сетиш - от тренировки, тренировъчни мисии, реални мисии и стигнеш до набиране на екип и водене на собствена финална мисия.

24 Мар 2011 12:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Невидимата армия #5237
Системата си е късния Майндкрайм - имаш няколко таблици статистики на героя, които решават всичко в последствие. :)

24 Мар 2011 12:23
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Невидимата армия #5239

Друг дразнещ момент - богат бизнесмен изпраща недораслия си син на фронта, защото така щяло да е по-добре за него. Глупости на търкалета.

Хаха ! Ясно защо нищо не си спомням от нея и сигурно съм я захвърлил навремето непрочетена.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

24 Мар 2011 20:11
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Невидимата армия #5356
Сгрешил си. За мен това е една от най-добрите му книги!

24 Мар 2011 20:14
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Невидимата армия #5358
Като литературно написване е добре и се придържа към "добрият стил" (поне според мен) на Майкъл, а именно малко таблици за попълване, но с доста честа употреба. Военната тематика е добре развита и има както лесни неща за решаване, така и по-тежки казуси. Системата за оценка на представянето може да те амбицира допълнително.

24 Мар 2011 21:02
dani_yord83
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Невидимата армия #5388

Лисичков писа: писа:

Друг дразнещ момент - богат бизнесмен изпраща недораслия си син на фронта, защото така щяло да е по-добре за него. Глупости на търкалета.

Хаха ! Ясно защо нищо не си спомням от нея и сигурно съм я захвърлил навремето непрочетена.

E aide prodai mi q shtom daje ne si q chel. :)

Е айде продай ми я щом даже не си я чел. :)

Едит - Пешката

25 Мар 2011 10:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Невидимата армия #5504
Единственото което не ми хареса от книжката е завръзката. Така и не можах да схвана как някой родител (съвременен) ще прати детето си на война, за да стане по добър човек и прочие. Ако се беше оказало че всичко е постановка - да, ако беше средновековие и таткото имаше един излишен син дето ще е по добре да загине геройски - да, ама иначе умът ми не го побира.

Останалата част от книгата е добра, дори става за преиграване за да постигнеш максимален резултат. Аз лично се дънех на войнишките изпълнения, щото явно има склонност да разпитвам твърде много вместо да изпълнявам заповеди, но пък за началство бях страшен =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

25 Мар 2011 13:15
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Невидимата армия #5529
Не ми хареса тази книга, честно. Първо съм антифен на военни работи, второ не беше на нивото на предходните му. Пример: още в самото начало имаше навързан един салам от седем епизода мисля, където няма никакъв избор, само скачаш оттук натам и четеш :?

25 Мар 2011 14:11
dani_yord83
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Невидимата армия #5537

Branimer писа: писа:
Не ми хареса тази книга, честно. Първо съм антифен на военни работи, второ не беше на нивото на предходните му. Пример: още в самото начало имаше навързан един салам от седем епизода мисля, където няма никакъв избор, само скачаш оттук натам и четеш :?

Толкова много хора пишете, че не я харесвате тази книга. Няма ли някой който да реши да я продаде.

27 Мар 2011 13:21
TheWild
Трошача
Трошача
Скрий Още
Невидимата армия #5888
Четох Невидимата армия преди има няма 2-3 години. Да ви кажа честно не помня нищо особено. Не беше кой знае колко интересна и все едно не беше писана от М. Майндкрайм. До колкото си спомням на края се жалваше че това може би щяло да бъде последната книга игра и че жанра умрял и т.н. Е аз си помислих - ми то ако всички последващи книги игри са подобни на Невидимата армия която си беше живо копие на някоя компютърна игра то тогава жанра наистина ще да е мъртъв. Разочаровах се от тази книга. За тези които я търсят - продадох я мин. година 8-)

28 Мар 2011 10:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Невидимата армия #5999

TheWild писа: писа:
Е аз си помислих - ми то ако всички последващи книги игри са подобни на Невидимата армия която си беше живо копие на някоя компютърна игра
Да ти кажа, това може да мине и за комплимент... :mrgreen:

28 Мар 2011 12:30
dimitarson
Котарак
Котарак
Скрий Още
Невидимата армия #6007
Някой да има инфо откъде мога да си я набавя?

Писателската Работилница

09 Юни 2011 10:08
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Невидимата армия #15554
Странно защо бях решил, че не бащата изпраща сина си в армията, а че той сам решава да се запише за наемник.... В стил "ще бъда гангстер, разбираш ли, няма да съм хамстер". Явно годинките ми натежават lol Играл съм я за последно някъде през 2001-ва (мисля, че я издадоха през 2000 г.) и имам само добри спомени от нея. Кофти, че дадох книжката на един авер и няма изгледи да си я върна, за да я прочета отново. Доколкото помня, имаше доста добра динамика на играта. На самите страници вътре в книгата бяха поместени карти за различните мисии и можеше да се избира измежду 3-4 варианта за провеждането им - по-агресивно, в стил "Рамбо"; по-кротко тип "green berret" и комбиниран вариант, нещо такова. Определено ми хареса навремето и въпреки 10-те изминали години оттогава, залагам, че ще ми хареса и днес.

I pray to Myself for Myself

09 Юни 2011 21:31
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Невидимата армия #15675
Доколкото си спомням Майки беше описал себе си като "лошото" момче в книгата. Концепцията беше такава:

- Тате напуснах училище/баскетболния отбор.
- Как го реши?
- За има няма 5 минути.
- Имаш 5 минути да ми кажеш какво ще правиш с бъдещето си.
- Амиииииииииии?

Историята е добра и съм я чел с лекота, а докато постигна по-добри резултати мина време. Имам само един игрови спомен от нея и той е следният: доколкото си спомням можеш да ангажираш 2ма специалисти като се видиш с тях. Аз правех така че ангажирах единия (сапьора), умишлено отивах за втори, но правех така че да не го ангажирам (май със стрелеца ставаше този номер, който имаше серт гадже) и след това посещавах трети, който наемах. Така ангажирам 2ма както е според правилата, но минавам през трима и обирам престиж за по-добър резултат. Нещо такова ми се върти в главата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Невидимата армия
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg