• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Изпитанието

Изпитанието

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
26 Май 2014 00:51
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Изпитанието #89296
Не мога да кажа, че е слаба КИ, но и не впечатлява. Умерено добър дебют, в който като че ли се прокрадва идеята да очакваме много по-добри КИ за в бъдеще. То така и се получава, ММ набира скорост след това.
Спомням си, че имаше доста логически задачи, които някак си не ми се връзват със ситуациите и обстановката.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Юни 2014 16:11
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 735
Изпитанието #89803
Първата книжка на Майкъл. Първата за СУПЕРАГЕНТА. Добър дебют! Книжка, която на 12-13 ми хареса адски много.
Сюжет: Бъдещето! Попадаш на човек и ставаш суперагент..., по-точно го заместваш в една негова мисия. Общо взето има планета, която има ценен ресуср за човечеството, но има пречки за това изпращат теб...проблемът са едни варвари, РОБОТ, и това, че навсякъде ти дават логически задачи :-)
Добри страни: логическите задачи, възможност за преиграване (има няколко пътя за минаване) възможност за оценка на края, подходяща за детска и юношеска възраст, неочакван финал
Слаби страни: въпреки 500-те епизода стои претупана, малко литература, лесна (може би и липсват нива на трудност, а и с предметите от бъдещето става още по...)
Като цяло книжка, която всеки фен на жанра трябва да прочете. Аз както съм ги захванал се насочвам към Демоните :-)

18 Авг 2014 09:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1038
Изпитанието #94978
Цитати от темата за кладенеца на Бранко.

Rahvin писа: писа:
Значи за пример давам първата книга на Мишо, която самия той оклепал всичко, освен секретарката... както и да е там има всичко готино в но поднесено е направо отчайващо с грешките му и с прочее взаимстванията. Инак смело мога да твърдя, че има други книжки от наши автори като Пари и гангстери на Дж.М.Дж., която бедна откъм много неща ми донесе приятни преживелици въпреки, че като я гледам днес е нескопосана за 31 годишния ми ум, ама за 15-те ми години тогава или дори 13-те си беше супер.
Кладенеца е добро нещо, може да има трески за дялкане което не отричам, но за това е нужен не само един редактор а редколегия. И винаги нашите КИ са страдали от липса на редактори. А не е толкова сложно. Четат трима човек един след друг и всеки чертае в червено на уорда... Никой не иска да е редактор в случая, как да стане принципно. Не че е искал човек да сте му, но бай тъ уей Съединението прави силата, дори сексуалното такова.

Mindcrime писа: писа:
Rahvin, може ли да ми посочиш темата, в която са изброени грешки и взаимствания в "Изпитанието"?

Rahvin писа: писа:
Грешните епизоди, грешните картинки. Това не е твоя грешка знам, обаче я има и ми разказа играта, докато прочета половината книга за да намеря кое, къде какво. Имаше грешна картинка мисля, но не съм сигурен коя.

Суперагента е заимстван от всеки един шпионски филм като цяло. Не казвам, че след като има десетки като него е допустимо, просто ми направи впечатление.
Всичките загадки сякаш ги беше извадил от особен учебник по - математика за начинаещи, което не беше лошо просто ми се стори особено. Суперагент да го изпитват като първокласник...
Конкретно според мен си заимствал от учебници или други подобни помагала.
Дракона беше усмъртителен, не мога да се сетя откъде си го взел като идея, може би от Перн, но беше убийствено ненужен.
Смятам че може да изброя още ама.... нито е до мен тая книга нито бих имал май смелостта да го сторя отново.

За Изпитанието - няма объркани картинки, няма и сгрешени препратки. Мишо си е казал, че задачите са взимани от учебник и като се има предвид че читателите са деца задачи за изчисление на топлопроводимостта на котел ли да решава суперагента?
Единсвения недостатък който аз виждам на книжката е, че те карат да бързаш, а във финала това ти намалява оценката на играта.
Самият финал е много изненадващ и за пръв прочит оставаш тотално шокиран.

пп. Линка към творбата е вече в първия пост по темата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

18 Авг 2014 12:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 439
Изпитанието #94982
Задачите са стандартни. Не съм ги вземал конкретно отнякъде, но все пак... Завършил съм СМГ, а когато писах "Изпитанието", карах 3-ти курс в УАСГ, инженерна специалност с 4 висши математики, статика, динамика и т.н.

Все едно да се каже, че съм взаимствал от арабите или от древните маи задачата "колко прави 2 плюс 2?" Това важи както за задачите, така и за Суперагента и Дракона. Сещам се, че отнякъде откраднах и азбука, за да напиша книгата, понеже усетих, че не ми е по силите да си измисля своя.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

23 Авг 2014 15:56
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Изпитанието #95338
Препрочетох я наскоро и честно казано не видях нищо толкова изненадващо и неочаквано във въпросния финал. То е по пътя на логиката, че тая мисия е просто изпитание, а не е истинска мисия, много изненадващо няма що. Колкото до самата книга, абе слабичка е, ама като за дебют бива.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Изпитанието
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Твърдокорични версии на Призвание герой (12 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Monevwww
    • Today 12:35
    • КИ Мемета (11 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Meriadoc
    • Today 11:11
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (48 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Efix7
    • Today 07:50

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg