• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ПРОБИВЪТ

ПРОБИВЪТ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
30 Май 2011 16:28
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
ПРОБИВЪТ #14598
За осемдесетарски рок-купон имаше прекалено малко водка и есенции

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Май 2011 18:22
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
ПРОБИВЪТ #14613
В тази игра има само едно нещо дето все ме ядосва като я преигравам. Всичко което трябва да се отрази в дневника Майкъл го слага в курсив за да си личи. В един епизод пише, че отделяш 5000 за наем на гараж, храна и т.н., но това седи в литературния текст, а не е дадено в курсив. При това положение чийтъра в мен казва: не ги вади от парите, защото има дупка в системата. Играл съм и при двата варианта - може да постигнеш фантастични резултати, когато признаеш тези пари като разход. Но,но .......
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

30 Май 2011 18:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
ПРОБИВЪТ #14619
Това сме си българите. :lol:
Все търсим "дупка в системата". :twisted:
И много ни боли отвътре, ако не я използваме. :rolleyes:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Кътинова

02 Юли 2011 21:49
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
ПРОБИВЪТ #17626
О, абсолютно - "дупката" в много аспекти е била и ще си бъде по-важна от всичко останало...
На мен лично "Пробивът" и ми е в топ 3 любими книги-игри, като и трите равно си ги обичам и си ги пазя все още... Свежа, много нетипична за Майкъл и като стил и като всичко останало и, не на последно място, "метеорит" в света на КИ, който доказваше по онова време, че с лекота и (да не кажа елегантност...) усмивка може да се излезе от рамките на фентъзи/фантастиката и да се обърне на КИ нещо абсолютно нетрадиционно, което и в нормалната литература трябва да се търси със свещ.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

02 Юли 2011 22:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
ПРОБИВЪТ #17630
Здрасти и от мен, Върдж. :)

Така е, при мен Пробивът е направо в Топ Едно книги на Майкъл. :mrgreen: Помня я точно с това, че ми остави приятни спомени. (Е аз си бях и метълче тогава. :lol: )

Колко жалко, че преживяхме три Шангрита, а така и не доживяхме "Големият купон". :neutral: Нищо, има още време.

22 Апр 2012 11:34
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
ПРОБИВЪТ #52827
Хубава книжка,свежа идея,ненатоварваща,срвнително лесна за минаване.Майкъл има и по хубави книжки,но и тази определено си я бива.Що се отнася до лъженето,то ако искаш да излъжеш дори да ти напишат някое указание с червени букви земащи половин страница това едва ли ще те спре.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Юни 2012 20:06
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
ПРОБИВЪТ #55318
Наскоро си я препрочетох цялата и отново ми хареса толкова много! Замислих се върху това колко простичко пише Майкъл, далеч от еталоните за голяма литературност и въпреки това ме накара да изпитам всичко, което добрият писател трябва да предизвиква у читателите си. Потопих се напълно в атмосферата, живях, притеснявах се и се смях с героите му... И това не е първата книга, с която го постига. Той винаги е твърдял, че не се смята за голям писател, но ще се радвам, ако в новата му книга има повече такива опити!

30 Юли 2012 00:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
ПРОБИВЪТ #59703
*bump*
Ако някой не си е казал мнението за тази книга или би искал да сподели още нещо за нея, бих се радвал на отзивите ви. А ако направите и по някое по-детайлно ревю ще сте супер :)

11 Фев 2013 19:37
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
ПРОБИВЪТ #67017
Поздравления за тази книжка! Имам един приятел - китарист. Подарих му я за рожденния ден преди няколко месеца. Мисля, че се получи много добър подарък, остана много доволен от нея. :) Ако имате приятели музиканти това е точния подарък! А и мисля, че и без повод може да се подари. :)

18 Окт 2013 18:15
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
ПРОБИВЪТ #79950
Една от малкото книги, които съм купувал два пъти - първата я забравих на един детски лагер преди години и скоро се сдобих с една бройка благодарение на сайта и vanio_I .

С една дума: прекрасна е! Винаги съм отличавал Черната маска за най-добра на Майндкрайм, но тази сякаш е по-добра. В Черната маска няма много литература, докато тук самите текстовете са приятни за четене извън играта. Книжката оставя изключително добри спомени и се хващам, че помня доста от ситуациите, което не може да се каже за други произведения, които съм препрочитал повече пъти.

Темата е развита много добре, включени са повечето страни от живота на една банда, като нелицеприятните моменти (алкохол, наркотици, повръщане в тоалетната, безразборен секс, групови оргии) са сведени до минимум, без това да пречи на реалистичността на творбата, защото героите са представени като твърде свестни хора, за да се занимават с подобни неща, а за фон са описани групи, които са се поддали на тъмните страсти.

Механиката е напълно по вкуса ми - нито много сложна, че да те откаже да се занимаваш с нея, нито твърде проста, за да те отегчи. Изборите са логични, нещо повече - май за първи път в книгите игри нямаше еднозначно правилни избори, което за мен е гениално решение! Да, в живота понякога няма правилен избор - жертваш едно, за да постигнеш друго.

Единствена забележка: странно ми беше решението да се използва "тава" и "парчета", вместо "албум" или "песни". Не знам защо.

Накратко: повечко книги-игри трябва да са като тази.

12 Май 2014 16:41
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
ПРОБИВЪТ #88749
За две книги много съжалявам, че не им излязоха продълженията и "Пробивът" е едната от тях. Много обичам рок музика, в момента слушам основно групи като Hillsong, Planetshakers, Chris Tomlin, Passion, Starfield и т.н... А по времето, когато четох за пръв път "Пробивът" бях фен на малко по-различни банди и може би и покрай тийнейджърските ми години тази книга ми беше една от най-любимите. Вярвам, че все пак някой ден ще видим "Големият купон" на бял свят.

Уповавам се на ЛСЧ

26 Юни 2014 09:41
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
ПРОБИВЪТ #91160
Една от малкото книжки, които при четенето сега ми беше пълно фиаско...
Иначе страхотна книжка с нетрадиционна за книга-игра история, но много истинска и много, много добра!

26 Юни 2014 11:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
ПРОБИВЪТ #91173
Линкът е добавен в първия пост на темата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Авг 2014 11:40
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
ПРОБИВЪТ #93842
Изчетох я скоро, преди месец, месец и нещо може би. Чел съм я и като малък ама я бях забравил и тогава не ми беше направила кой знае какво впечатление. Истината е че я хулих пред някои хора, твърдейки че е скучна. В действителност такъв тип книги не ми допадат, а и честно казано не съм голям фен на рока. Но истината е, че сега ми хареса, доста сполучливо направена и добра като игра дори за хора като мен дето не са големи почитатели на такъв тип книги и такъв тип музика. Истината е че не можах да победя, не загубих и напълно де, успях да стигна до средния вариант. Вижда ми се трудно да се вкарат нужните точки, при положение че ти дава да слагаш все само по 1 плюс на моменти се чудя дали изобщо е възможно, но предполагам че е. Аз се старах повече да направя добри отношения с групата отколкото да натрупам достатъчно популярност а се оказа, че второто е много по-важно. Но книгата е добра, определено! Е не ми стана от най-любимите, но е хубава.

05 Авг 2014 11:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
ПРОБИВЪТ #93843
Ако не се лъжа отношенията с групата трябва да ги държиш на такова ниво, че да не те уволнят накрая. Всички останали точки трябва да се тъпчат по песните и двете с максимални оценки да са водещи.
По спомени сложих балада и инструментал, а в тавата ми имаше предимно балади - авторът ми каза че е доста транно решение за инструментала, а и група която свири купонджииски рок има твърди малко купонджииски рок в тавата си, а все пак албума е фурор и не ме уволняват.
Аз като цяло баладки слушам де. Почти всичко бях направил на 9-ки. В книгата липсва и система за състезание: направи всичките песни 9-ки; спечели играта само с тежък рок... и това малко убива преиграването, но имам много топли спомени от играта.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ПРОБИВЪТ
Time to create page: 0.090 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg