• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ПРОБИВЪТ

ПРОБИВЪТ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Окт 2017 15:05 16 Окт 2017 15:12 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
ПРОБИВЪТ #124995
аз ще бъда кратък - най-големият плюс - и тогава и сега - е изглраждането на характерите. няма да повтарям всичко, което се каза за тях, но в повечето драми бе замесен Дани и ти трябва да вземеш решение. Съобразявал съм се с факта, че той е много важна фигура за отбора, и трябва да го щадя, например не е нормално да го скарам с неговия приятел заради гаджето, защото това няма да допринесе за песните.
не ми хареса, че играта бе ориентирана към твърдия рок, както и да правиш накрая, повече от два хита - балади не можеш да пуснеш, докато има немалко рокбанди, които разчитат основни на балади. Аз например обожавам Б.Т.Р. и Ф.С.Б.- песни като "ЕЛмаз и стъкло", "Цвете от Луната", "Спасение", "Високо, високо", "Обичам те дотук" и т.н. са култови за мен. Ot Nigtwish - Over the hills an far the way ми е една от любимите. В една рокгрупа винаги първо търся баладите.
А да не говорим, че има хора като Жан Мишел Жар, които разчитат предимно на инструментална музика. В този смисъл ми се струва доста ограничаващо да се насочваме непременно към хард рока и бих препоръчал това да се редактира в едно бъдещо издание - разбира се по ло желание на автора.
Други забележки нямам, самата игра е приятна, макар че винаги съм се чудил ако ми останат 500 долара накрая (често се случва) какво да ги правя?

оценки не искам да слагам, но смятам че книгата е свежа, разтоварваща, в много отношения би била интересна на някой който ще я чете и днес. Илюстрациите са разкошни, само съжалявам, че действието не се развива в България.

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Окт 2017 19:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
ПРОБИВЪТ #124997
Следващите неща са в спойлер таг, защото разкриват неща от играта относно подбора на песни в албума:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Така...едно от най-важните неща са плюсовете (качеството на песните) Плюсове се печелят по два начина - с добра игра и с пари ...тук разглеждам само тези с игра. Направи ми впечатление, че има парчета, които получават бонус + при перфектноизиграване - кодовите думи - зелен, сако, луна, рана пола/панел - дано не пропускам някоя. В албума трябва да влязат 10 парчета от 17 общо, но на база кодовите думи има такива, които биха могли да получат повече плюсове от други. Този анализ е да покаже именно тези парчета, защото те съответно трябва да бъдат предпочетени за албума!
Първо е епизод 179 - Дани и Джина се скарват и ти си траеш като мишок, но това носи + за творчеството на Дани, хвърляш 6тица и в този случай получаваш по 2 плюса за баладите Кървящо сърце и Самотник в дъжда; Другите кодови думи носят по 1 плюс на Мое скъпо момиче, Разруха и Свят на компютри...разликата идва от кодовите думи пола и панел, защото можеш да вземеш само една от тях...ако си получил пола получаваш бонус по един плюс на Нервна криза, Видения и Джунглата, ако имаш панел получаваш един + на Хайде на купон и или 2 плюса на Джунглата или още 1 плюс на Хайде на купон и Разруха. епизод 182 в зависимост от шанса носи общо 3 плюса за Джунглата и Нежни ръце (разпределени 2 към 1)
На база това като приоритетни могат да се извадят именно тези песни Балади - Кървящо сърце, Нежни ръце и Самотник в дъжда; Инструментал (то е само едно и то при кодова дума пола) - Видения; Купонджийски рок - Хайде на купон, Мое скъпо момиче; Рок - Джунглата, Нервна криза, Разруха, Свят на компютри, Оцеляване
Как ще биха изглеждали плюсовете преди бонусите с пари тук съм разпределил по 1 задължителен плюс от епизод 69 като ти остават от 4 до 8 допълнителни +, които може да се разпределят, а на епизод 182 съм приел 2 плюса за Джунглата и 1 за Нежни ръце, но може и обратното:
При кодова дума пола:
Б- Бъди до мен +
И - Видения ++
Р- Джунглата ++++
Б - Кървящо сърце ++++
К - Малка лъжкиня +
К - Мое скъпо момиче ++
Р - Моята душа +
Б - Нежни ръце ++
Р - Нервна криза ++
Р - Оцеляване ++
Р - Песента на камбаните +
Р - Победата на рока +
Р - Разруха ++
Б - Самотник в дъжда +++
Р - Свят на компютри ++
Р - Слепи прозорци +
К - Хайде на купон +
Това пак казвам е преди разпределението на другите от 4 до 8 плюса (в максималният вариант имаш 5 плюса от епизод 49 и 3 оставащи от епизод 69). Но дори без тях имаш 2 парчета с 4 плюса и 7 с по 2 плюс, което прави точно 10, но не и в правилната подредба - тук имаш 1 инструментал, 1 Купонджийски рок 3 балади и 5 Рока.
Сега в другият вариант с кодова дума панел , пак съм възприел на епизод 182 съм приел 2 плюса за Джунглата и 1 за Нежни ръце, а на епизод 205 по 1 на Разруха и Хайде на Купон, другият вариант е 2 плюса за Джунглата, но в по-надолу ще обясня защо не избирам това [/b]
Б- Бъди до мен +
И - Видения +
Р- Джунглата +++
Б - Кървящо сърце ++++
К - Малка лъжкиня +
К - Мое скъпо момиче ++
Р - Моята душа +
Б - Нежни ръце ++
Р - Нервна криза +
Р - Оцеляване ++
Р - Песента на камбаните +
Р - Победата на рока +
Р - Разруха +++
Б - Самотник в дъжда +++
Р - Свят на компютри ++
Р - Слепи прозорци +
К - Хайде на купон +++
Тези две неща ги качвам, за да ви покажа, кои песни трябва да предпочитате и да се насочите, защото по-лесно се вдигат, реално и Бъди до мен може да стане с 5 плюса, но ще коства допълнителен ресурс - пари! В следващото мнение ще ви дам едно примерно мнение как да се подберат песните, че това стана дълго...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, Zort, comics_ross, George-AL

16 Окт 2017 19:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПРОБИВЪТ #124999
Вадя и целите за албума, за да знаете към какво да се стремите и да си подбирате песните , при разпределение 1 И, 2 Б, 1 К, 6 Р .
2 Балади с общо 9 плюса, едната хит с 5! = 2 т. п. (точки популярност)
1 инструментал - 4+ - 1 т..п
1 к.р - 4+ - 1 т.п
5 рока с поне 4+ = 3 т.п (всеки с 5+ носи допълнителна 1 т.п.)
2-та хита да са с 5+ - 3 т.п.
Това без пари и купуване на плюсове не може да се получи, затова трябва внимателно да се изчислят и разходите ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, Zort, George-AL

16 Окт 2017 22:24 16 Окт 2017 23:09 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПРОБИВЪТ #125001
Така ннаправих опит за максимален резултат. Давам ви разиграването си.
Кодови думи - срам, фаза, кило, жълт, корен, рана, сако, луна, пола, зелен
Пари - 33 000 - задължителни разходи 2 гаражи, 5 режийни! към тях прибавям 2 автобус и 1 ремонт за него (това е най-ниският разход) и 2,5 студио
Така има задължителни разходи 12 500, остават 20 500 - избирам промо "силен" - 14 000 (другият вариант е с хубав, резултатът е все един и същ) Остават ми 6 500, тях ги харча 3500 на епизод 253 за 8 допълнителни плюса, на следващото имам 3000 останали и взимам 5 плюса за 1000 и ми остават 2000, които носят 2 допълнителни плюса - общо си купувам 15 плюса, които се поставят на 3 пъти максимум по 1 на песен. Вкъщи писах плюсовете с 4 различни цвята, за да знам кога съм ги нанасял, но в крайна сметка получих следното
Албум:
И - Видения ++++
Р- Джунглата +++++
Б - Кървящо сърце +++++
К - Мое скъпо момиче +++++
Р - Моята душа ++++
Р - Нервна криза +++++
Р - Оцеляване +++++
Р - Разруха +++++
Б - Самотник в дъжда ++++
Р - Свят на компютри +++++
ако бях взел кодова дума хубав, вместо силен щях да имам и на другите по 5 плюса, но това пак щеше да ми даде само 1 точка популярност отгоре, така че няма разлика, а е по-добре
Точки популярност - 2 (от Сарделите) + 1 (от кило) + 1( силен) + 2 (за баладите) + 1 за (инструментал) + 1 за (купонджийската) + 3 за Рок-парчетата + 6 (за рокпарчета с 5 плюса), 2 (за правилен подбор на хитове) + 3 (за по 5плюса на хит) = 22 точки популярност (ако имах повече пари щяха да са 23)
Това не е най-високият резултат, ако се махне инструментала и се сложи още един купонджийски рок и те се развият с пари на по 5 плюса това носи още 2 точки = 24 точки; Опитах се да видя за 25 точки, но не виждам как...просто парите не стигат хем да се вземе кодова дума слон примерно, хем да се развият достатъчно добре парчетата...ако някой му се пробва с кодова дума панел, където има повече плюсове за купонджийски рок...може, но вече ще ме обвините, че съм се вманиачил много и затова оставям това на някой друг (като предизвикателство) :) Дано съм бил полезен!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, Efix7, Horacio B. Andreas

22 Окт 2017 23:29
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
ПРОБИВЪТ #125068
Едно изиграване:
Популярност 19
Отношения с групата 1
Една балада, два купонджийски рока и седем рока
Започнах с 33000 завърших с 500 пари
Не е трудна книгата, автора дава достатъчно насоки
Можеше и по добре, но явно съм допуснал някои грешки, а и нямах късмет с журналистите в клуба.
ПП. Четох я от педеефа- много правописни грешки, неработещи линкове, има и грешни препратки. На едно място има невероятното твърдение, че клуба има хиляда места, ааз съм изкупил две хиляди от тях :)
Като цяло книга издържала проверката на времето 8/10

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

02 Окт 2018 13:46
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
ПРОБИВЪТ #129555
Откак съм с таблет се разпрах да чета! В рамките на два месеца си опресних половината творчество на Любо Николов, Майндкрайм, Елена Павлова... Това което ме учуди е че "Пробивът" много стабилно издържа проверка на времето.

Всъщност, отворих файла колкото да го "зачета". За моя изненада "зачитането" стана "прочитане". Вярно, бях позабравил някои номера - и не подготвих оптималния албум като комбинация от тип песни с определено качество - и въпреки това успях да победя.

Направи ми впечатление че добрите отношения между членовете в групата не носят ползи, но пък лошите - носят вреди, което май е същото по смисъл, а?

Сега още повече съжалявам че "Големият купон" никога не се появи, а и самият "Пробив" като че беше ограничен като обем от издателската политика (може би?), но и към днешна дата успешно ми държа интереса до самия край.

Възможен минус - към днешно време рок музиката е за непукизирани чичета с кожени якета, а не за любопитни тинейджъри... Така че на новото поколение може би ще е още по-безинтересно да четат за музика която дори не са чували, какво остава да харесват...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, ringlas, kiril_ps

08 Окт 2018 22:37
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
ПРОБИВЪТ #129614

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Направи ми впечатление че добрите отношения между членовете в групата не носят ползи, но пък лошите - носят вреди, което май е същото по смисъл, а?
Е, не е точно така. Ако отношенията между двама от членовете са добри, си пишеш плюсчета към песента, която са композирали.
За всичко останало съм съгласен. Дори за възможния минус, макар че и тогава, и сега не слушам рок, пък книгата винаги ми е била в топа.

03 Ное 2019 21:38
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
ПРОБИВЪТ #132388
Изненадващо приятна книга, без съмнение една от най-добрите от ММ.

Някой би ли споделил какво стана с Големия Купон, ако не ме лъже паметта, в една от книгите даже имаше вече корицата на продължението?

Ако ММ все още пише, дали това е нещо, което би се захванал да прави?

06 Ное 2019 10:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
ПРОБИВЪТ #132416
Издателството е казало, че книгата въобще не се продава и е спряло продължението. Тъй, че тази книга така и не излезе. Въпросът за написването ѝ беше повдигнат няколко пъти, но така и не се премина към по-съществени действия по въпроса.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Юли 2022 11:53
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
ПРОБИВЪТ #140446
Преиграх я наново след 23 години. Бях забравил колко е приятна и нестандартна. Първо, да четеш за музика няма нищо общо с това да я слушаш. Тук ММ просто удря в земята целия жанр като кара хлапетиите да си представят музика и рок хитове. Относно геймплея - интересен, свързан основно с отношения между членовете на групата, които незрели хлапетии трудно биха разбрали и взели всеки път правилно решение. Хареса ми да я играя и след 23 години. А няма по-добра проверка за едно произведение от времето.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Mindcrime

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ПРОБИВЪТ
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg