• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Краят на Злото

Краят на Злото

• 1
  • 1
09 Фев 2013 02:55
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Краят на Злото #66797
Изиграх я преди известно време ( половин година или повече, не помня точно), честно казано ми хареса. Системата е елементарна, напомняща Острова на Динозаврите( която за мен е слаба), но пък атмосферата е приятна. В играта се решават бая логически задачи, също има и някои управленски решения. В книгата е направена система за игра от двама души. Доколкото помня има две различни линии и двама различни героя, ако случайно играете двама души, всеки от вас би трябвало да си чете своята ситуация - трупа се престиж, който накрая може да бъде сравнен и да се види кой се е справил по-добре.
В Краят на Злото е наблегнато на логическите избори и единственото което се трупа е престиж, но сюжета е интересен и изборите са си логични, а идеята да може да бъде и игра за двама, според мен, си е напълно осъществена. Помня, че имаше и някакъв шеговит избор, в който се съгласяваш да се ожениш за дъщерята на вожда на полуорките, при което автора ти се скарва и ти казва, че книгата не е пародия. Та въпреки критиките към нея, аз съм на мнението, че книгата не е лоша и я харесвам.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Фев 2013 03:11
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Краят на Злото #66800

stalk писа: писа:
Изиграх я преди известно време ( половин година или повече, не помня точно), честно казано ми хареса. Системата е елементарна, напомняща Острова на Динозаврите( която за мен е слаба), но пък атмосферата е приятна. В играта се решават бая логически задачи, също има и някои управленски решения. В книгата е направена система за игра от двама души. Доколкото помня има две различни линии и двама различни героя, ако случайно играете двама души, всеки от вас би трябвало да си чете своята ситуация - трупа се престиж, който накрая може да бъде сравнен и да се види кой се е справил по-добре.
В Краят на Злото е наблегнато на логическите избори и единственото което се трупа е престиж, но сюжета е интересен и изборите са си логични, а идеята да може да бъде и игра за двама, според мен, си е напълно осъществена. Помня, че имаше и някакъв шеговит избор, в който се съгласяваш да се ожениш за дъщерята на вожда на полуорките, при което автора ти се скарва и ти казва, че книгата не е пародия. Та въпреки критиките към нея, аз съм на мнението, че книгата не е лоша и я харесвам.

Това за женитбата с женски орк, ако не ме лъже паметта, е във втората книга - "Тайната на орките".
А иначе спокойно може да се играе от двама - единият в ролята на Елмар, а другия - на Аламир, само че така имаш по половин история (е пак е по-добре от Кървав меч, където главно един играе).

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

09 Фев 2013 03:22
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Краят на Злото #66803
Точно в Краят на Злото си е това с женитбата-помня го перфектно.

19 Фев 2016 16:26
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Краят на Злото #113017
Хубава трилогия, но на мен пулсът никога не ми се е покачвал, когато чета за магии, дракони, орки... :? Все пак някъде към втората книга историята потече и бях по-съпричастен към съдбата на Елмар. Играта обаче много ми хареса. Отдавна не се бях усещал да играя така настървено. Най-силна, а и трудна в това отношение е втората част. Почти не можеш да пуснеш молива при нея. В "Краят на злото" системата е много променена и изчезват множеството таблици, но въпреки това също беше интересно. Предполагам, че ако се чете от фен на фентъзито, тази трилогия ще е сред любимите му книги-игри от ММ.

01 Апр 2017 23:38
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 735
Краят на Злото #121039
Елмар се е справил с Драконите и Орките...остава самото Зло - оцелелите аргони. Въпреки гиблета на империята им, то малка част са оцелели във втория по богатство град. Книгата се играе от името на Елмар и Аламир. Тук е и възможността дадена от Майкъл да се играе от двама играчи, всеки да взима решенията от името на избрания от него герой. За да се победят аргоните, то Аламир трябва да взима тактически решения за 20 хилядната войска, която е тръгнала на поход из оркските земи, докато Елмар намери точно къде се крият аргоните...има няколко приятни логически задачи, всички избори са логически, показател е само престижът, като максималната стойност е 56.
Добър край на фентъзи поредицата...историята тръгва по един начин, но краят е смислен.
Фентъзи трилогията на Майкъл дава доста добри възможности за игра в един интересен свят.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Краят на Злото
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Твърдокорични версии на Призвание герой (12 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Monevwww
    • Today 12:35
    • КИ Мемета (11 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Meriadoc
    • Today 11:11
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (48 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Efix7
    • Today 07:50

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg