• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Re: Клопка за победители

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
26 Мар 2011 19:44
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Re: Клопка за победители #5777
Клопка за победители - *.ipdf

Идеята на "пълнежа" е, че понакога може да нямаш време за дълга мисия, или да ти трябват по-малко точки до достигане на търсено ниво (примерно, имаш 23 точки престиж от 25 които ти трябват, и само 2 дни, да речем, няма причина да излизаш на дълга мисия).

На мен на второ четене (че и трето, и пето) си ми беше интересна. :mrgreen:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Мар 2011 19:59
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Re: Клопка за победители #5782
Като се замисля не беше и особено трудна. На сефтето май направих 78 точки на Суперагент, после под 90 не падах. "Торнадо 6" - първа част, примерно не съм изкарвал повече от 9 точки (от 12). Просто не беше толкова трудна, но пък беше балансирана. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

27 Мар 2011 01:56
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: Клопка за победители #5859
"Клопка за победители" е много приятна книга-игра, една от най-добрите на Майндкрайм според мен. Изпипана система от неговия тип "трупай точки, за да успееш" (тук по-сполучлива, отколкото в други негови книги), свобода кога какво да правиш, смислени избори, интересна и не съсвсем стандартна история (дори за читател като мен, който не е запален по научната фантастика), минава се през доста случки и епизоди като за такъв сравнително малък обем, което дава повече наслада от играта. Методът за оценка също е добре измислен. С напредването се разплитат тайни, което увлича. Допада ми и изборът на тип герой, съчетан с избор на ниво на трудност. Завършекът не е вихрен, но пък е изненадващ и поучителен - изведнъж всичко, за което се е разправяло по-рано, се разкрива като умишелно създадена привидност с цел изпитване на човечеството.

10 Авг 2011 12:32
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Re: Клопка за победители #23173
Не пропускай да се включиш заедно със звездните рейнджъри в една рискована експедиция в Космоса. Поредната междузвездна война е завършила. Земята е победила планетата Дория, която сега е окупирана от хората. Ала посветените продължават да се измъчват от мисълта, че някой много могъщ дърпа конците в Галактиката и разпалва междупланетни конфликти. Елитен отряд заминава със секретна мисия на Дория, за да открие истината. Опитай се да му помогнеш.

И така нека да започваме:

Моля читатели, които не са играли играта много пъти и не желаят да си развалят удоволствието от книгата да не четат повече.

Ниво на трудност за което става дума - суперагент ( всички останали няма смисъл да се коментират )

Цел за постигане - максимален резултат в точки ( авторът е достигал 95 точки )

Описани трикове досега за постигане на максимален резултат има в книгата на 137 страница.

[offtopic]За разлика от "Черната маска", където открих една-единствена грешка, тук изобилства от печатни и логически грешки и затова постигането на максимален резултат ще е трудно поне докато някой не ги изясни и изчисти. Явно "Черната маска" е полирана много повече от "Клопка за победители".

Грешка 1:
Епизод 2 дава право на играчът да запише кодова дума "мил". Но след няколко епизода той отново може да достигне до друг епизод, номер 22, където пак се казва да я запише. Текста и на двата епизода е еднакъв и буди логическо несъответствие ?!?

Грешка 2:
В ключовия епизод 143 се дава възможност на играчът да избере в каква мисия да участва - за престиж, за популярност, смесена или за повишение в чин. След препратка за престиж в следващия епизод изведнъж се говори за популярност ( в епизод 144 ) и респективно препратка за популярност - за престиж ( в епизод 148 ). Предполагам печатна грешка, но дали в 143 епизод или в останалите ?!?

Грешка 3:
На епизод 45 на играчът се дава награда 1 точка Енергия, след което той се пуска на финалният рунд. Тази награда е логически непотребна, тъй като той повече не може да изпълнява мисии и съответно да я употреби за да максимизира резултата си. Вероятно печатна грешка. Повече необходима би била 1 точка Знания ...

Анализ на играта:

Ако се отбележат всички думи в поле ЗНАНИЯ, то Играчът би получил максимално 40 точки Знания. От финалния рунд с Гносирул се печелят 4 точки знания => 44 точки Знания. Губят се 46/44 или по-малко дни ( зависи от грешка 1 ). Как авторът е стигнал до 54 точки Знания остава мистерия за мен. Явно има и други трикове в играта.

Почивката с лекар дава максимално 12 точки енергия и се губят 6 дни.

Работата с рекламния агент дава максимално 7 точки Престиж/Популярност или 2 / 5 точки Популярност ( зависи от комбинацията ) и се губят 6 дни.

Мисиите за чин дават освен по-висок ранг и 5 точки Престиж, 8 точки Популярност и се губят 24 дни и 19 точки Енергия. Тук и други варианти, не казвам че този е най-добър. Аз смятам така.

Общо се губят 46/44/или по-малко дни + 6 дни лекар + 6 дни рекламния агент + 24 дни за повишение в чин = 82 дни.

Следва продължение...[/offtopic]

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

10 Авг 2011 13:51
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Клопка за победители #23206
Честно си признавам, че този резултат не се постига особено трудно. Обикновено на първата игра гледаш кое как се случва и откъде какви точки падат. При добра игра още от втория-третия опит би трябвало да можеш да достигнеш този резултат, но аз изгорях много глупаво защото не прецених правилно съотношението престиж-популярност и, за да не понасям щети в популярността, взех по-малко престиж и останах с 24, та трябваше да хабя още време и енергия за 25-тата точка...
При четвъртата игра максиманият резултат си беше постигнат - така че всичко е възможно...
А Грешките, които си описал, не влияят на получаването стига да размениш епизодите на мисиите за престиж и тези за популярност
Единствено кодовата дума е малък проблем, но така или иначе, за да удариш максимума, не трябва да проучваш планетата на кораба (даже и авторът го споменава) :-)

10 Авг 2011 21:26
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Re: Клопка за победители #23345
Аз от тази книга имам красивия спомен от увлекателната иистория, невероятното удоволствие да разкриваш една по една тайните на планетата и ... въпреки че съм я преигравал неведнъж целта ми никога не е била да постигна еди колко си точки. Интереса ми винаги е бил да разкрия още и още нещо и с всяко препрочитане книгата става още по-любима.

10 Авг 2011 21:49
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Re: Клопка за победители #23351
Абе принципно си прав. Само че ... първия път като я играх МНОГО ми хареса и остана много за разкриване, втория също, а даже и след третия имах какво още да търся. Стила страшно много ми допадна, а когато понякога сядам да си я преиграя - пак ми е интересна. Когато нещо е написано както трябва въобще нямам чувството, че се движа по сценарий, а си се вживявам в добрата история и се чувствам добре. А всъщност посочи ми в коя книга не се движиш по сценарий (книгите на Сим не се броят - там сценария май и на автора е непонятен :huh: )
А че няма опции за реален избор категорично не съм съгласен!
Може просто да не е твоя тип книга. Но е моят :idea:

10 Авг 2011 22:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Re: Клопка за победители #23369
knigi-igri.net/knigi/Klopka_za_p ... diteli.rar

до 20 минути трябва да се качи

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Авг 2011 12:13
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23465
Потърсих преди да пиша темата, но не намерих в търсачката нищо. Щом толкова лесно се постига хубав резултат значи аз някъде бъркам нещо.

Но .... продължавам с анализа:
[offtopic]Планета - мил ( -2 Дни, +1 Знания ), кил ( -4 Дни, +3 Знания ), пил ( -7 Дни, +6 Знания )
- 13 Дни, +10 Знания общо
Поле - пор ( -2 дни, +1 Знания ), тор ( -4 Дни, +3 Знания ), бор ( -6 Дни, +6 Знания )
- 12 дни, +10 Знания общо с хакер в екипа
Агресия - > 22 Поп за тук ( -1 Ден, +1 знания ), >24 Поп за лук ( -3 Дни, +3 Знания ), > 27 Поп за чук ( -4 Дни, +6 Знания )
- 8 Дни, +10 Знания общо с хакер в екипа
Съюз - кал ( -2 Дни, +1 Знания ), сал ( -4 Дни, +3 Знания ), фал ( -7 Дни, +6 Знания )
- -13 Дни, + 10 Знания общо с хакер в екипа

Или общо 40 точки Знания + 4 точки с Гносирул = 44 точки Знания. А другите откъде идват все още не знам.

В началото на кораба печеля 3 точки Престиж,2 точки Енергия и кодова дума мил (+1 Знания ).

В мисиите за чин печеля както следва:

Мисия 1 - -5 Дни, -4 Енергия, +2 Престиж +2 Популярност
Мисия 2 - -5 Дни, -6 Енергия, +3 Престиж, +1 Популярност
Мисия 3 - -8 Дни, -5 Енергия, +1 Престиж, +3 Популярност
Мисия 4 - -6 Дни, -4 Енергия, +1 Престиж, +2 Популярност[/offtopic]
Предполагам, че и тук имам пропуски, но нямам база за сравнение с игра на някой друг човек. Затова прилагам дневник ако някой има желае да играе, да го попълни и публикува тук за да си видя пропуските:

dox.bg/files/dw?a=8809a9f6a5

Лична оценка: 7,5 от 10 ( изключително забавление )

:)

11 Авг 2011 12:29
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23474
Ще ме караш да я чета, за да мога да напиша и детайлите, но няма да е преди края на месеца.

Грубо (без да имам точните цифри в мен) мога да коментирам следното:
- имаш грешка при необходимите дни за изследване на поле и планета - първо ниво: при полето отнема два дена , а при планетата само един. Ето защо на кораба изследваш само полето.
- третата мисия се проучва 4 пъти, а не само 3 - оттам могат да дойдат още точки за знания
- неправилно изиграваш третата мисия за чин - трябва да се действа бързо (и грубо) а не нежно - вярно губиш точки за популярност, но те се наваксват по-лесно после - виш изгубеното време не можеш да наваксаш

Основната идея е да направиш 25 точки престиж без да ходиш на специализирани мисии за такъв. ТОЧНО 25. Затова по-време на мисии за чин можеш понякога да вземеш повечко престиж, дори и ако губиш популярност, защото мисиите за популярност после изискват само една точка енергия, а не две като тези за престиж.

Засега толкоз от мен - като се върна от море ще напиша по-детайлно описание ако още не си се справил :-)

11 Авг 2011 12:47
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23478
Ами само ако имаш желание можеш да пишеш. Няма как иначе. :)

Мисиите за чин могат само веднъж да се минат. Нали се пишат кодови думи едно, две, три, четири и после не могат да се повтарят. Как тогава ще минеш мисия за чин номер 3 четири пъти ?

[offtopic]Епизод 65: Запиши кодова дума "мил". Губиш 2 дни. Ако я спечелиш на кораба, тогава губиш 1 ден. Иначе са си два дни загуба.

Ако мина третата мисия бързо и грубо би се получило следното:
-3 Ден, +6 Престиж, -3 Популярност, -5 Енергия (Мисия 3 - -8 Дни, -5 Енергия, +3 Престиж, +1 Популярност)

Така се печелят 5 дни, които ще видя къде да ги оползотворя. Това явно е правилното решение. Благодаря.[/offtopic]

:)

Ееееей! Спойлиш!
Пешката

11 Авг 2011 13:31
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23496
Третата мисия за изследване на планетата имах впредвид - тази за агресията :-)
Колкото до полето и планетата - едното трябваше да се проучи на кораба, защото отнемаше два дена, а не един - не си спомням кое, но си спомням, че Майкъл го беше упоменал в съветите си за по-добра игра в края на книгата :-)

11 Авг 2011 16:13
Tremal Naik
Командос
Командос
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23600
И аз ще чакам подробното описание на перфектното минаване, защото я мъча от два дена тази книга и не мога да направя популярността - знанието лесно, ама аз винаги съм си бил умен - виж популярен ... :-)

12 Авг 2011 10:18
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23753
Blackjack да прав си за третата мисия.
[offtopic]Има още едно ниво на разследване на тази трета мисия за разкриване на агресивността. То дава +10 Знание и +2 Популярност. Губят се 2 Дни. Така точките стават точно 54 както ги е написал М. Майндкрайм. Сега остава да поработя върху Популярността. Принципно ако спестя време започва да ме ограничава фактора Енергия за да изпълнявам мисии за популярност и ми остават Дни, а нямам Енергия.[/offtopic]

12 Авг 2011 12:03
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Клопка за победители #23850
Ако до 22 не си ги направил 41, ще напиша пълен план за точките, но дотогава смятам да се попека малко на плажа :-)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg