• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ

ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
01 Авг 2012 13:51
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #59863
Страхотна КИ.
Въпреки многото статистики, смятам че е истинско удоволствие да изиграеш Златния оракул.
След Изпитанието, ММ просто смазва конкуренцията с ИГРА, вплетена в интересни приключения (абордажи, престрелки) и запомнящи се герои (Капитан Флинт). Тази КИ беше убедителен атестат, че ММ ше се превърне в най-популярния автор.
П.П.
Има един голям недостатък - твърде кратка ми се стори :(
П.П.П.
Горепосоченият недостатък може да е произлязъл от факта, че ми беше изключително интересно. За справка: Бунтът на джуджетата ми се стори ужасно дълга...още я чета :roll:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Ное 2012 11:45
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #63488
Толкова изчерпателни коментари са дадени, че почти няма какво да добавя. На мен ми хареса и сега, след повече от 10 години от последни прочит. Наистина е доста кратка за изиграване с оглед всички сметки, които се правят. ММ въведе в нея иновативен подход с разделянето на глави на историята, но на практика едно изиграване е около 1/3 от обема на книгата. В зависимост от взетите решения (дали да плаваш с Флинт или Конър), някои последващи такива (основно на базата на оценките за едно или друго качество) и това какви предмети си взел от бъдещето, играта може и съвсем да се съкрати, както вече са отбелязали по-горе Пешката и Психо. На хардкор играчите бих дал съвет да не взимат никакви предмети от бъдещето. В този случай ще им се наложи да разчитат на шанса, но пък тръпката от неизвестното не е за подценяване.

I pray to Myself for Myself

10 Ное 2013 09:20
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Topic Author
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #82520

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Ако имаше възможност за два рейда (примерно Флинт + Конър), щеше да е абсолютно перфектна! :wwww

Поправка - има възможност, само че е "Първа плячка" - и след това "Изпитът при Конър". Обаче за да хванеш целия купон малко се минава през "иглено ухо" - първо трябва да ти се "падне" да обереш търговец, след това да ти се "падне" да откриеш 6000 пиастри в него. Иначе не можеш да направиш рейд на Холандската фрегата.

След фрегатата май има опция направо да гониш Испанеца, ама кой би пропуснал още един тур, пък било при Конър вместо при Флинт... :grin:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Ян 2014 20:53
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #85716
Съгласен съм с Pe6ka_S_Mnenie, че оценките са твърде много, докато реално ти трябват сравнително малко от тях. Също така предметите от бъдещето доста дебалансират играта, но не съм се сетил да играя без тях. Спомените ми за тази книга са от ученическите години и тогава много ми беше харесала, макар и да не ми беше сред най-любимите от Майкъл Майндкрайм като "Боговете на футбола" и поредицата за "Хлапето".

Уповавам се на ЛСЧ

08 Май 2014 15:04
На линия
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 735
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #88621
Една от класическите книжки на ММ!
Сюжет: Суперагентът е върнат в миналото годините на Великите географски открития, за да търси суперкомпютър/ИИ/ маскиран като златна статуя от Новия свят. Със задача да стане пиратски капитан и да намери статуята и да я върне в бъдещето. ...Има избор на екипировка, тестове за някой от уменията, обяснение за времето, в което се отива.
Книжката е разделена на глави. Съответно в първата може да се повишат оценки. Следват няколко варианта за събиране на пари за собствен кораб. И битка с испанците и връщане на оракула в бъдещето. Епично приключение, на което почти нищо не му липсва.
Силни страни: много богат дневник, разнообразни варианти за преиграване, доста игра!, тактически решения, икономически решения, много добри образи на герои(капитан Флинт), много шанс...
Слаби страни: много шанс, част от оценките се изчисляват на база други + шанс, като още в първа глава може да бъдат повишени и трябва да се преизчисляват, голяма част от оценките може да се окажат ненужни, изиграва се изключително бързо...
Друго: Книжка, която всеки фен на жанра трябва да прочете :-)

10 Май 2014 00:45
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #88661
Шанса си го поставил и като слаба и като силна страна. Интересно виждане :-).

10 Май 2014 12:22
На линия
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 735
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #88670

stalk писа: писа:
Шанса си го поставил и като слаба и като силна страна. Интересно виждане :-).
Въпрос на шанс :wink: Наистина твърде многото шанс е хубаво понякога, но понякога може и да твърде кофти ...

10 Май 2014 17:30
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ #88681
Златният оракул, за мен е от слабите игри на ММ. Там за пръв път видях 20 минутно разпределяне на оценки, купуване на оръжия и тн, а самата игра продължи някъде към 10 минути!
Радвам се, че е била от ранния Майкъл, защото късният му период е доста по-успешен.
Жалко за зверската корица и страхотните илюстрации...

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ
Time to create page: 0.066 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (11 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Meriadoc
    • Today 11:11
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (11 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Today 09:28
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (48 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Efix7
    • Today 07:50

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg