• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Островът на динозаврите

Островът на динозаврите

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
29 Ян 2012 07:14
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Островът на динозаврите #43970
Все пак да отбележим, че "дъното" при ММ е абсолютно недостигната висота при повечето от останалите автори ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Ян 2012 08:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Topic Author
Островът на динозаврите #43971
О, да. Особено, ако говорим за преводни заглавия от една специфична, безидейна и безсмислена поредица...

(ФФ/ББ)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

29 Ян 2012 08:27
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Островът на динозаврите #43972
Битки Безброй... :mrgreen: Това беше добро.

29 Ян 2012 08:54
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Островът на динозаврите #43973
"Битки Безброй" ми е от любимите поредици, така че определено не съм я имал предвид ;)

29 Ян 2012 09:30
belavoda
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Островът на динозаврите #43976

vanio_l писа: писа:
Все пак да отбележим, че "дъното" при ММ е абсолютно недостигната висота при повечето от останалите автори ;)
Така мисля и аз. Майкъл беше добър, дори да не полагаше грам усилие. Но тази е една от най-слабите му книги-игри и евала, че си го признава.

29 Ян 2012 11:14
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Островът на динозаврите #43987
Не знам каква не-достигната висота е, тази книга е много по-слаба от доста заглавия на други автори. Съгласен съм, че книгата е много зле, на мен ми беше интересно да прочета за някои динозаври, но наистина не ставаше. Както казах, не може да очаквате някаква кой знае каква игра, ако наистина е била предназначена за по-малки читатели, както сподели автора преди време. Но мнението ми е, че и за малки читатели е слаба и неподходяща.
А, за Битки Безброй, честно казано, не съм чел нито една книга от тази поредица, не знам как съм ги пропуснал. Трябва да ги потърся.

26 Апр 2012 17:39
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 226
Островът на динозаврите #53166
Става за игра твърде кратка бих казал ММ има далеч по добри.Мацката естествено се притеснява за добрия сън на ловеца то се загатваше за един вид романтика,пък и на остров пълен с опасни зверове душевното спокойствие на единствения човек,който може да те опази жив е важно.Мисля че тиранозавъра можеше и да не го убиваш,като си толкова жалостив просто не вземаш точки в този случай.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

26 Апр 2012 19:21
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Островът на динозаврите #53171
Напротив, Тиранозавъра умира при всички положения.

14 Мар 2013 22:56
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Островът на динозаврите #69799
Поздравления на автора за книгата. Хареса ми, имам да изчета още няколко страници докато я приключа (малко бавно става, защото я чета основно и в детайли) и ще споделя още впечетления. Дори ще направя една графика на Mathcad (изчислителна програма) за да покажа нагледно колко ми е била интересна книгата. Вярно, че е поръчкова книга от издателството и това налага известни ограничения относно писането на ММ. Но се съобразявам с този факт, когато я оценявам.
Не ми стана ясно само там, епизода когато е 1-вия ден на Острова на динозаврите и трябва да се намери място за пренощуване. Избрах на клоните на високо дърво. Как стана така, че било толкова широко, че имало място за всички и дори и огън сме запалили?! На дърво огън и да гори цяла вечер, няма ли да се изпозапали всичко и да се изпепели цялото дърво? Малко повече разяснения за този факт да ми кажете ако може, че не доулавям смисъл.

15 Мар 2013 03:52
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Островът на динозаврите #69808
Това с дървото, вероятно не е обърнато внимание, книгата е написана набързо, без много, много да се гледа дали има места където се губи смисъла... Дървото сигурно не е единствения пример. Мен тази книга не ме впечатли, ама и не очаквах след голямата критика, която изчетох за нея. Макар че при други книги, въпреки критиката спрямо тях ми харесаха, пример е "Невидимата Армия", която ми се стори доста добра, но тук критиката май си е заслужена. Знаех горе-долу, че така ще се развие действието и пак не ми допадна - много по детски написана ( въпреки, че това е нормално, все пак е писана за деца), на места се губи смисъла, и това с виртуалната реалност не ми се вижда най-добрата идея в случая. Има и някои интересни моменти, но като цяло, за мен, е слаба книга. А относно играта в нея, би могло да се каже, че такава въобще няма, в книгата май дори не можеш да загубиш.

Завършека с Т-рекса, всъщност ми се струва напълно нормален, от самото начало героят си е представен като ловец жаден за кръв, идеята не е толкова съня, колкото това че той иска да убие Т-рекса. Има бая ловци, които убиват животни без причина затова, важното е да се хвалят че са убили лъв или друго животно. Според мен, няма нищо похвално в това, но те явно мислят друго яче - такъв е и героят в книгата. Разбира се този завършек не е много поучителен за децата, нали все пак за тях е писана.

18 Мар 2013 22:00
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Островът на динозаврите #70062
Определено нямаше игра в "Островът на динозаврите". Исках първо да задявам малко секретарката, след това и палентоложката ама само с усмивки се разминах. :D Но ако трябва да избирам дали да гледам някой филм за динозаври "Джурасик парк" то бих избрал отново да прочета книгата. Там в описанието на динозаврите, където бяха описани 6-7 вида щеше да е по удачно да се сложи и по една илюстрация - 1 снимка говори повече от 1000 думи. :) После имаше някакви изображения на динозарви, но мисля, че трябваше да се сложат когато палентоложката ги описваше. Иначе не ми беше спаднал интереса докато я чета, тъкмо да ми стане скучна и се случваше нещо да раздвижи нещата! :)

28 Юли 2014 10:07
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Островът на динозаврите #93314
Детска книжка...
Сюжет: Ти си най-добрият ловец в света на двадесет и няколко години...убивал си мечки, тигри, лъвове и вместо да правиш предаване по Discovery или NatGio си се отдал на мързел и нагласен лов за богаташи на стари лъвове в резерват в Африка. Тъкмо си на поредното "сафари" и идва един хеликоптер и ти предлагат 100 хил. долара за да се бъдеш техен ловец...След като се съгласиш се запознаваш с двамата си спътника - палентоложка и ...журналист (товар). Следва посещение на остров, където живеят динозаври...срещи с няколко от тях и разбира се лов на ТиРекс... Като книжката е малка - малко над 200 епизода, които са разделени по следния начин - около 50 за сафарито в Африка, около 50 за запознаство с приключението и с двамата спътници и около 100 за самото приключение на острова на динозаврите (и 10сетина епизода описания на динозаври)...въпреки това има доста случки, като те носят престиж или удоволствие...
Положителни страни - възможност за преиграване, за по-високи резултати... малко описания на динозаври, лесно приключение, интересен край
Отрицателни - линейна, детска...
За книга, която е поръчана става, но не е от най-добрите...

28 Юли 2014 16:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Островът на динозаврите #93318
Островът на динозаврите - *.iPDF

Не знам защо не е отбелязан така в каталога.

А, и линка вече е и в първия пост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

07 Апр 2015 02:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2458
Островът на динозаврите #104604
Случайно ми попадна в ръцете тази книжка и не помнех абсолютно нищо от нея, така че все едно я четох за първи път. До голяма степен, тя се оказа не-дотам добър вариант на "Отново заедно" с динозаври. Не знаех, че вече имаме книга, която е толкова близка до тази система - тук голямата част от книгата (повече от 50% като обем и като епизоди) няма нищо общо с динозаврите и се върти около това как ще си комуникира главният герой с останалите. Събираме точки удоволствие и престиж (които са абсолютно равностойни, разликата е начинът на получаване), като във всяка ситуация в иначе изцяло линейната книга можем да направим някаква разлика в това точкуване според изборите си. Представих се средняшки и завърших с 4+ (35 точки).

Плюсове:
- динозаври
- прилично написана като за жанра; стилът ми допада
- има интересни ситуации и избори (но не са тези с динозаврите)
- краят е готин (основната идея, на първата половин страница)

Минуси:
- приключенската част е недоразработена
- "динозавърската" част е недоразработена като обем, акцент, дълбочина, сцени и избори
- героите са клиширани, можеха да се разработят още малко, особено мацката - започва с прилична персоналност и преминава в коректор на грешки на острова, където се очакваше да остане персонаж +/- да има романтична линия с нея
- главният герой е най-големият задник сред главните герои в КИ (самолюбив, алчен, отегчен и дискриминиращ садист) и ми беше доста антипатичен; ако беше излязла сега книгата щеше да е морално неприемлива поради ред причини

В сегашната си форма за мен това е среднодобър (среднолош) представител на жанра и в Bottom 5 на Майндкрайм, но като цяло лека и игруема КИ, която има какво да предложи.

ПП1. Сбъркани препратки - епизод 93 трябва да насочва към 99/104, а не към 98/103

ПП2. Много са ми странни тези няколко избора в които решаваш какво да направят някакви динозаври, докато гледаш видеозапис - все едно Сим Николов се е включил с 5 страници. Идват от нищото тези избори, до нищо не водят и колкото са излишни за книгата, толкова са и нехарактерни за ММ, без да са някакъв кой знае какъв проблем за ОнД.

11 Апр 2015 15:23
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Островът на динозаврите #104728
Последните две мнения на Ал Торо в които той коментира книгите на Майндкрайм (тази и "Красавицата и ченгето") определено не са от положителните (не са и крайно отрицателни де). Та да попитам Ал Торо (сигурно го е казвал, но не съм засичал) - коя му е любимата книга-игра на Майндкрайм?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Островът на динозаврите
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (512 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 11:22
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (29 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 11:15
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност