• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
31 Авг 2011 01:18
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Topic Author
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27603
От управата:
Екипът на knigi-igri.net не е свързан и не поема отговорност за организацията на инициативата и не е обвързан по никакъв начин във финансов или друг аспект с нея. По-подробна информация по въпроса можете да намерите ТУК

А вие откъде знаете, че няма някой проект, който да е писал на времето и сега няма само да го преработи за тези 12 дни?

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Авг 2011 01:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1328
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27604
Ами видно от написаното, няма условие за 12-те дни, т.е написали сме "игнорирайки сроковете и облога". Ако не е ясно написано - ще го напиша по-ясно: така или иначе, както Уейн каза, подобни залози са невъзможни, както и тяхната оценка, затова тук се опитваме да "инвестираме" в нова книга на Майкъл без облог, без залози, без независимо жури и т.н.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

31 Авг 2011 01:30
admin
New Member
New Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27606
Ръководството на форума цял следобед се чуди дали да пусне или да не пусне тази тема!

В крайна сметка, щом има интерес от страна на феновете, нека да го бъде!

Сайтът Книги-Игри.НЕТ ще следи активно инициативата и ще популяризира възможно максимално начинанието, ако то има (някакъв) успех! :clap:

Разбира се, всичко си остава напълно доброволно и никой няма да бъде притискан да дава пари, ако не желае. Все пак го правим с цел Майкъл НАИСТИНА да напише нова книга-игра, а самият Майкъл написа, че тези пари ще отидат за издаване на продукта!

31 Авг 2011 01:55
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 574
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27611
Точно така, игнорираме всички срокове! То си беше за облога.

nixata , имам два въпроса:
1. Не ми става ясно кои сте вие. Когато ми донесете една торба пари, ще ви видя, ама за хората сега не е ясно. Някакси, написано е сякаш от името на комитет, но особено когато казваш "дайте парички", на хората им действа успокоително да знаят кой ги събира.
2. Тези пари събрани ли са или случая е "мъже на честта са обещали да дадат, значи ги броим събрани"?

Много ви моля, внимавайте със събирането на пари. Аз лично не знам как е нормално да се процедира в такъв случай. Просто си представете, че ги трупате в една банкова сметка и като станат 5 000, титуляра на сметката вземе, че ги изтегли и забегне.

Освен това, за момента е по-добре да спрете самото събиране.
Вижте кой ще се занимава с цялата работа: един-двама-трима души... колкото решите.
После се съберете и обсъдете какво ще искате от мен.
После го обсъдете с мен:)
Когато си стиснем ръцете, публикувайте за какво точно сме си стиснали ръцете: това би трябвало поне с малко да помогне за набирането на средства.

Ако наберете инерция, не се чувствайте задължени да спирате на 6 000.
Не искате ли и книга-игра от Любо Николов?:)
Разбира се, той може вече да е подписал с Уейн, но кой знае...

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

31 Авг 2011 02:05
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27612
Договорите ни с останалите автори в издателството никога не са били обвързващи за тях. А и както казах, не само че не бих пречил, ами бих и оказал необходимото съдействие, ако инициативата на Никсата оживее.

31 Авг 2011 09:09
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27629
Принципно подкрепям идеята фенове да финансират издаването на книга от любимия им автор, затова ще предложа няколко професионали съвета.

Първо. Ако ще го правите направете го официално и законно. Форума с само средство за разгласяване - нищо повече. Определете персонално кой или коя група ще отговаря за цялото начинание. Някой трябва да поеме лично отговорността.

След това пак прочетете поста на Майкъл. Срещнете се с него и уговорете параметрите и условията на изданието. Дали ще подписвате договор или само ще си стиснете ръцете ще решите на място. Според мен е излишно да се включват някакви свръхкратки срокове. Като ще се прави книга да е при оптимални условия.

След като поставите някакви параметри на книгата, може съвсем приблизително: обеми от-до, тиражи от-до, хартия, илюстрации и т.н... Майкъл ще даде изискванията си. Тогава чак вземете и съставете предварителни оферти до художници, печатници, предпечат и т.н. Едва след това ще знаете колко пари ви трябват поне на първо време. Не се обвързвайте още от сега с конкретни числа (6 000) да не останете неприятно изненадани.

Обявете инициативния комитет или както там го наречете и заявете че събирате неоходимата за издаване на определена книга-игра сума (ако ще я издадете сами) или че само събирате помощен ресурс (това ако се намери някой да доплати и задвижи нещата).

Обезателно съставете процедура за контрол. Къде се съхраняват средствата, за какво се харчи, защо точно тия оферти са приети и т.н. Ако искате да продавате книгата трябва да се подсигурите счетоводно - приход/разход. Ще ви трябва регистрирана по ДДС фирма иначе крайната цена ще се вдигне много. и т.н... и т.н...

31 Авг 2011 09:26
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27632
Все още не разбирам каква е цялостната идея. По-скоро какво получават феновете за тези сто лева, освен възможността да прочетат още едно произведение на любим автор. Има няколко варианта:
-феновете получават х брой книги
-ако книгата бъде издадена и реализира печалба, феновете могат да бъдат разглеждани като инвеститори имащи право на дял от печалбата

31 Авг 2011 09:41
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27633
Ха, Никсата бил фен на Майндкрайм :mrgreen:. Кой да предположи :D.

С риск пак да бъда обявен за хейтър, аз не бих дал пари за тази инициатива в този ѝ вид. Причината вече я казах на Уейн: издаването на книги-игри е бизнес (или поне трябва да се превърне в такъв, за да има смисъл), а не благотворителна дейност. В този смисъл, понеже вярвам във възможностите на Майндкрайм, с желание бих инвестирал някаква сума, която би била по-голяма от 100 лева, ако ми се предложи възвръщаемост (затова и казвам, инвестирал всъщност).

Не бих участвал в облог срещу Майндкрайм, понеже резултатът от моя гледна точка ще бъде същият като при чистата благотворителност, която (изглежда) се иска - ще си загубя парите.

Но, тъй като всъщност бих искал да помогна, ви предлагам следния вариант - само като опция :rolleyes:. Защо не организирате нещо като предварителна покупка - сиреч, аз решавам примерно, че ще искам два броя от бъдещата книга на Майндкрайм, разбираме се, че ще струват по 15 лева, давам ви 30, а като излезе книгата си получавам двете бройки и всички са доволни. Впрочем, казвам 15 не случайно - може предварителната продажба да е малко по-скъпа, но да носи някаква екстра - примерно автограф от автора ;).

Другото, което ме притеснява, е, че не вярвам Майкъл да вярва в жизнеспособността на този проект. Облогът беше ОК, за да затвори устата на опонентите, но в този си вид... Знам ли, Майкъл често е казвал, че би писал, само ако види перспектива за издаването на поне три книги с тираж 3000, със сериозен екип зад гърба си. Без да познавам хората тук, не ми изглежда вероятно те да се превърнат в този екип.

П.С: Сега се сетих за още нещо: нямаше ли един пич, който преди време предложи на Майндкрайм в темата с въпросите да финансира издаването на негова книга? Защо не го намерите преди спортната злоба на автора да поувехне? ;)

31 Авг 2011 09:45
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27634
Аз съм твърдо против, пичове, и ще ви кажа защо.

Първо, не вярвам, че Майкъл ще напише книга-игра по-добра от Асасините не за 12, а ако има даже 120 дни на разположение. На мен досега слаба книга-игра, писана от тандема Блонд и Уейн, на практика не ми е попадала. За сметка на това, 1/3 от творчеството на Майкъл е точно такова. Много добре си спомням книгите-игри, които накрая пишеше в рамките на тия 12-дневни срокове какво представляваха. Не казвам, че последните книги-игри на тандема като Асасините и Коприна в Нощта могат да се сравняват с Принца на Алкирия, Сонора и Олтарът на Тъгата, примерно, но ако ги сложа до неща като Невидимата Армия, Островът на Динозаврите и Красавицата и Ченгето стават буквално основоположници на жанра като първите книги-игри на Любчо.

И второ, не става по този начин, Мишо. Не става да хейтиш постоянно в продължение на години (да, не само в този форум, ами и в други съм те забелязвал) бившите си колеги, издатели и немалко читатели, а сега изведнъж - книга-игра. Досега поведението ти беше "аз не ща, на мен вече не ми пука, незнамсикво, не ми се занимава", а когато има един събран форум над 400 човека и отново започнаха да се издават книги-игри, ти да яхнеш вълната наготово.

И си признай, че е смешно, ти дето си големия бизнесмен и паралия, дето пие амнайс-годишни уискита, залага като луд и кърти (по собствените си думи) главозамайващи суми (петцифрени числа на месец и шестцифрени на година, ако не ме лъже паметта) феновете да ти събират пари, за да те издадат. Същите фенове, дето преди петнайсетина години отгладуваха стотинките си за закуска за да ти купят книгите, сега да ги отгладуват от заплатите си. Като си толкова велик автор - обиколи издателствата, да те пуснат на пазара. Като си толкова голям богаташ - сам финансирай книгата си. Но да искаш ние да ти заплатим издаването на книгата си е чиста проба просия. Аз една такава книга-игра не просто че няма да я купя, няма да я прочета, ами няма и да я погледна.

Един съвет от мен към Уейн - силно се надявам, че съдействието, което ще окажеш евентуално за един такъв бъдещ проект няма да е от финансово естество.

31 Авг 2011 09:45
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27635
Аз останах с впечатление, че Майндкрайм ще инвестира тия пари в издаването на книгата, следователно е логично печалбата да е за него. Феновете получават възможността да си купят нова негова книга.

31 Авг 2011 09:48
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27636

Nichy писа: писа:
Аз останах с впечатление, че Майндкрайм ще инвестира тия пари в издаването на книгата, следователно е логично печалбата да е за него. Феновете получават възможността да си купят нова негова книга.

Абсолютно - тия дето ще вкарат по стотина кинта ще получат насреща максимум една безплатна бройка като благодарност и дотам.

31 Авг 2011 09:53
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27638
Ъм, това за слабите книги е дотолкото необосновано, че няма смисъл да го коментирам... Обаче, Branimer, вземи прочети откъде тръгна темата, за да не е коментарът ти напълно празнословен. Не е като Майндкрайм да е искал нещо от феновете, Никсата сам му предложи!

Ся, разбирам празния хейт - здравословен е от време на време - но как ще повлечеш някого с благородния си гняв, като в него видимо няма връзка с истината... :dry:

31 Авг 2011 10:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27639
До колкото подразбирам, Бранко е прав. Майкъл говори за бас. Ако спечели - взема 6 к. Разбира се с уговорката да издаде книга. Поне аз не виждам нищо хейтърско в изказването на Бран.

Конструктивно предложение: Събират се хората, имащи възможности и желание да си поръчат нещо, писано от Майкъл. Срещат се с него и си уговарят хонорара му. После се прави сметка и на останалите разходи (както подсказа Джордж). Делят се общите разходи на броя на книгите (сигурно всеки от платилите фенове ще иска по няколко броя) и се вижда за какво иде реч.

31 Авг 2011 10:02
Corwin
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27640
Няколко неща от мен:

1. 6000 лв. САМО чрез форума не могат да бъдат събрани. Ако искате/ме начинанието да бъде успешно, рамките му трябва да излязат извън форума.
2. Този "хонорар", ако позволите да го наричам така е високичък за книга в полузабравен жанр, с тясна таргет аудитория - Мишо би ли бил склонен да понамали малко финансовите си претенции?
3. Да речем че, парите се съберат и книгата се издаде, кой ще получи парите от евентуалната(колкото и скромна да бъде тя)печалба? Мишо или инвеститорите? Тези пари ще бъдат ли ползвани за бъдеща инвестиция в жанра или не?
4. Колкото и да не ми се иска да го кажа, това може да бъде пагубно за т.нар. Нова Вълна. Представете си, че книгата се издаде и Алекс отиде при Любо и му каже "Хайде давай и теб да те издаваме, дори Майндкрайм се нави да пише". Какво ще попречи на Любо да му отговори "ОК, обаче след като Майндкрайм се хонорува на 6000 лв. аз искам поне 4500 за книга". Тогава какво? Пак ли ще събираме? Ами ако Джордж поиска толкова? А Елена?

31 Авг 2011 10:19
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #27641
Човекът иска 6000, защото вече си е начислил хонорара към тях. За 2000 спокойно може да пусне 500 бройки стартови, а книгите ще бъдат отпечатани на хубава хартия, с илюстрации и прочее. Ако дип успее да ги продаде, в което силно се съмнявам, не е проблем да се пусне допечатка. Виж, ако реши да пусне директно безумните 3000 бройки (Майкъл, ония тиражи умряха отдавна, приеми го вече), тогава да - 6 бона си е нормална цена.

Анардил, като е необосновано - обосновай ми, че само изброените от мен заглавия на Майкъл са читави.
Питаш откъде тръгна темата - ами цитирам откъде:

Майкъл Майндркрайм предложи облог, че може за 12 дни да напише книга-игра, която да е по-добра от Асасините на Персия, като насрещната страна трябва да заложи 6 000 лв, които впоследствие самия Майкъл ще инвестира в нейното издаване

предлагаме всички ние да се опитаме да съберем тази сума, игнорирайки сроковете и облога, за да получим нова книга-игра от един от любимите ни автори

Нито е безсмислен, нито е хейт. А колкото до това дали Майкъл че не бил искал нещо от феновете:

Когато ми донесете една торба пари, ще ви видя.

Когато си стиснем ръцете, публикувайте за какво точно сме си стиснали ръцете: това би трябвало поне с малко да помогне за набирането на средства.

Ако наберете инерция, не се чувствайте задължени да спирате на 6 000.

Не е като да е отказал, нали?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся поредицата за "Котарака" на Ал Тор... (13 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Yann Gamgee
    • Today 20:18
    • Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Yesterday 21:58
    • Подарявам повтаряща се "Последната врата"... (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 03:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност