• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм.

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
01 Окт 2011 22:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #32424
Никито пише на скайпата като се мернеш.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Ное 2011 19:53
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35312
Аз да напомня, че това е темата за коментари ;) - моля модераторите да прехвърлят които мнения трябва от другата тука!

И едно предложение - тъй като с избистрянето на нещата става ясно, че сумите под 60 лв ще бъдат игнорирани ... предлагам това да не се случва. Мотивите ми:
- Има достатъчен брой хора, които искат просто да си купят и прочетат книгата, но не желаят да имат много екземпляри от нея, не желаят да поуляризират жанра или просто няммат финансова възможност да отделят толкова пари. Но общото им число ще доведе до достатъчно голяма сума и ако един човек се нагърби да приема заявките на всички тези ... да ги наречем "малки вложители" - те всички заедно могат да бъдат приети като ЕДИН участник без право на глас във вземането на каквито и да е решения относно инициативата, но всеки от тях ще има един или няколко (в зависимост от участието си) екземпляра от книгата.
Неприятностите идват за доброволеца който ще контактува с въпросните "малки вложители" - трябва да приема, обработва и отразява заявките на всички тях - да си води точен списък кой с колко участва, да взима парите и да ги внася в общата каса и след издаването на книгата съответно да даде на всеки колкото екземпляра е заслужил.
Желателно е това да е някой от София, защото там се случва всичко свързано с инициативата и най-важното - там е Автора ;)

02 Ное 2011 19:56
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35313
Това което казвах е доста точно и трябва да се вземе като забележка, но има нещо което май се пропуска. Все още няма официална информация излязла от устата на организаторите, които да задават параметрите на участието и изобщо формата на инициативата. До тогава мисля, че е само въпрос на чесане на език, кой колко трябва да дава или не. Предполагам че ще се сложи точно и ясно на масата за какво се дават парите и колко е единичната цена за участие (разбирай тук може да не се включи само кичната цена на книжното тяло).

02 Ное 2011 20:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35314

vanio_l писа: писа:
Неприятностите идват за доброволеца който ще контактува с въпросните "малки вложители" - трябва да приема, обработва и отразява заявките на всички тях - да си води точен списък кой с колко участва, да взима парите и да ги внася в общата каса и след издаването на книгата съответно да даде на всеки колкото екземпляра е заслужил.
Желателно е това да е някой от София, защото там се случва всичко свързано с инициативата и най-важното - там е Автора ;)

Ваньо, проблемът не е толкова в неприятностите и затрудняването на доброволците, но .....това също е от значение. При реално събиране на парите, ако те са дребни суми - 6,12,18 лв., представи си ако се наложи да ги връщаме парите обратно? А доста хора няма и да са от София? Едно е да върнеш на 100 човека по 60 лв (доста по-малко ще са защото примерно аз и ти сме влезнали с доста повече, а и не само ние де:) )друго е да върнеш да кажем на 500 човека по 12 лв. Дори само половината да са по банков път и да трябва да платиш банков превод... какво се случва? :) А от другата страна - убива се цялата идея на инициативата по този начин. Представи си, че ти в замяна на твоето участие ще получиш 30-40 бройки от книгата (всеки ще получи определен брой съответстващ на участието му). Ако някой иска само 1 или 2 - ами ще си ги вземе от теб! Така ще е най-лесно - а и ти ще имаш някаква възвръщаемост на инвестицията. Ако ги погледнеш по този начин нещата може би ще разбереш защо е хубаво да има по-висок минимален праг.

Моя човек Blackjack беше казал че при 6 лв на книга то тя ще е на пазарна цена. Не знам какво означава пазарна цена на книга 500 стр. с екстри в нея зарчета, карти и т.н да е 6 лв?! :)

Другото, което искам да кажа, че като обявим инициативата ще има и изявление на Мишо с подробности и потвърждение на нещата в нея. Все пак не искаме да си мислите че това ще са наши свободни съчинения и приумици :)

[offtopic]Жалко че не виждам изявление на Колин за "Магазин за странни твари" ама .....ще си остана и аз с надеждите само там ...... (trol) ;)[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Ное 2011 20:44
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35315
Прав си ... за съжаление. Но ми се иска и да се работи не само в посока събиране на средства, но и в посока популяризация. Колкото повече хора има замесени - толкова повече ще се шуми ;)
Единственото което мога реално да предложа е ако има хора от Пловдив желаещи да се включат с малки суми - да ми пишат - не ми е проблем да им взема паричките ;) и с тях да вдигна моето участие (и без това сериозно се чудя да го вдигна), а някой ден като видим книга да им раздам екземплярите или съответно да им върна парите ако нещата се прецакат. За хора от други градове няма как да стане - тъй като наистина влизаме в зоната на банковите преводи - а там има такси ... освен ако нямат регистрация по e-pay де ;)

02 Ное 2011 21:14
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35316

vanio_l писа: писа:
Прав си ... за съжаление. Но ми се иска и да се работи не само в посока събиране на средства, но и в посока популяризация.

Ами инициативата ще стартира със собствен blog, където и хора извън форума ще могат да четат и евентуално да се включват. Там ще има възможност да се задават въпроси и да се пишат мейли директно на Мишо относно инициативата и т.н. А и според мен като гледам колко пари събрахме без дори хората да знаят какво правим.... какво остава като имат детайлите и ясни условия - тогава може интересът да нарастне още :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Ное 2011 22:27
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 763
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35319
А аз си мислех, че инициативата е замряла.
Ако стане блога, отново ще се включа.
Много искам да видя дали ММ още може да изненадва и провокира с иновативното си мислене в жанра.

knigi-igri.bg/shop/

03 Ное 2011 01:44
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35335
Тези 6 лева ги взех от едно изказване, мисля че на Уейн, но може и да греша, че от 10 лева книга 4 остават за автора - и след като Майкъл не иска хонорар - ето ти ги 6 :-)

03 Ное 2011 11:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1887
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35366

Blackjack писа: писа:
Тези 6 лева ги взех от едно изказване, мисля че на Уейн, но може и да греша, че от 10 лева книга 4 остават за автора - и след като Майкъл не иска хонорар - ето ти ги 6 :-)
Не е съвсем така, сигурен съм, че сметката е друга. От 10 лева 6 остават след търговската комисионна, 5 след ДДС, от тези 5 имаш илюстрации, печат и всички други разходи и това, което остава, -10% данък печалба е за автора, ако няма намесен издател.

03 Ное 2011 11:22
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35367
Както си казах може и да греша - четох някъде такова изказване, но не знам на кого е, нито колко е достоверно - абе ако искате налучквах :-)

03 Ное 2011 12:12
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35370
В едно мнение на Майкъл той споменава 15 %, но ми се струва, че говори за горна граница

03 Ное 2011 12:13
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35371
Ебахти и щастливия БГ автор трябва да си, че да земеш по 4 лева на 10 от цената... Четете какво ви е написал Торо ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

03 Ное 2011 15:24
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35406
Едно от горните мнения ме заинтересува. Групово събиране на заветните 60лв или повече. Кой каза че ако има Пловдивчани той се ангажира със съберането на парите.
Ако някой се ангажира да събира пари на хора от Търново аз съм вътре.
Мисля че и други градове могат да се съберат по същия начин.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

03 Ное 2011 15:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #35409
Евентуално мога да поема софиянци с малките суми, ама нека първо да пуснат блага и да се види за какво иде реч.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Ное 2011 13:21
Elinos
Котарак
Котарак
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36332
Някаква нова информация за инициативата има ли?
Нещо замря темата...

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (54 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Teo
    • Yesterday 15:33
    • Код за достъп (12 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Yesterday 15:33
    • Ще отговаря ли Любо на въпроси? (190 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Yesterday 14:26

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg