• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм.

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
20 Ное 2011 01:55
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36850
nixata: Напротив, страшно ми харесва инициативата и ви стискам палци да успеете. Не съм особено оптимистично настроен по отношение на шансовете ви, но това е съвсем друг въпрос. Преди всичко, радва ме напредничавостта на идеята - в момента, на запад именно по този начин се правят супер интересни неща. Разликата е, че там самият метод е доста по-изпипан, но все отнякъде трябва да се започне, предполагам.

Разписах се единствено по повод на несериозните приказки относно рекламата и единствено защото забелязвам в тях да се проявява проблем, който сякаш е типичен за целия форум: Вместо да се говори по същество, се подмятат някакви пожелателни варианти и се поддържат празни надежди. Дори в твоя пост го има. Не, след седмица няма да се появи сериозен инвеститор, човек. Освен ако не сте взели някакви мерки за привличане на такъв. Тогава и само тогава би било коректно да използваш думата "може". Защото иначе всичко "може". Може да ни размаже астероид, може китайците да започнат да пишат книги-игри и да не оставят място на пазара за нашите, може Майндкрайм изведнъж да си смени пола и да започне кариера в поп-музиката... ама тия варианти не считате за нужно да ги посочвате тук, нали?

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Ное 2011 09:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36854

Meriadoc писа: писа:
Майндкрайм държи ли на условието за краен срок 31.12?

Поради забавянето на старта на инициативата и блога крайният срок за събиране на сумата вече е 31.01.2012, но днес всеки ще може да разбере подробностите от самия Майндкрайм като пуснем блог-а и прочетете изявлението му.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

20 Ное 2011 11:19
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36859
За блога:
В секцията "новини" като щракнеш върху "Организаторите" изписва грешка
404
The requested page was not found.

Предполагам довършвате последните неща. Иначе всичко друго изглежда наред. Особено ме зарадва пространното изявление на Майкъл

20 Ное 2011 11:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36861
Просто още го няма списъка с организаторите:). Ей, Ваньо, дразниш аудиторията така, тъй като тя още няма адреса на блог-а и не е чела изявлението на Майкъл. Ама ти нали си "в кухнята";)

21 Ное 2011 10:58
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36933
Днес успях да прочета поместената в блога на инициативата информация. Всичко е много хубаво, но има едно "но"... Аз, а предполагам, че и не малко други участници, заявиха определена сума с идеята, че ще се работи върху книга-игра. Не върху стратегическа книга-игра, ролева / настолна или както и да я наречете. С други думи - продукт без зарчета, карти, пионки и какво ли още не, които за мен само оскъпяват крайния продукт, но развалят удоволствието от книгата. Та, бих искал да заявя, че ако се вземе решение книгата да представлява нещо подобно, аз ще се оттегля от инициативата.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

21 Ное 2011 11:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36934

Bloucester писа: писа:
Днес успях да прочета поместената в блога на инициативата информация. Всичко е много хубаво, но има едно "но"... Аз, а предполагам, че и не малко други участници, заявиха определена сума с идеята, че ще се работи върху книга-игра. Не върху стратегическа книга-игра, ролева / настолна или както и да я наречете. С други думи - продукт без зарчета, карти, пионки и какво ли още не, които за мен само оскъпяват крайния продукт, но развалят удоволствието от книгата. Та, бих искал да заявя, че ако се вземе решение книгата да представлява нещо подобно, аз ще се оттегля от инициативата.

Влади, мисля че си изтълкувал погрешно прочетено. Няма да е нито страт (като онези стратове), нито бордна или ролева игра. Няма да е нещо и като "Destiny Quest"-a. Прочети внимателно частта "Идеи за аксесоари". Всички тези неща са просто да улеснят и онагледят играта, а не са основни елементи на играта. Лично аз, тъй като и аз не харесвам нито стратове, нито ролеви игри, специално исках да уточня този въпрос като се виждахме с Мишо. Ще си е книга-игра с дълги епизоди и литература. Ще ти дам един пример - представи си например поредицата на Викингите (която си е доста стратегическа) с допълнителни акссесоари като готина карта, на която да виждаш именията на Бондовете, разположението на градовете и т.н. Тези допълнителни неща ще са все неща, които е трябвало да ги има в старите книги-игри, за да може те да са готини и луксозни, но поради финансови и други причини ги е нямало.

21 Ное 2011 11:12
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36935

_Nocturnal писа: писа:
Разбирам, че за пореден път на страниците на този форум се говорят празни приказки. Ако имаш решение, казваш го; ако нямаш - казваш "няма решение". "Мислено е" не значи нищо. Аз ей сега си мислех за летене в космоса, но репортери, които да ме интервюират по случай завръщането ми на Земята нещо не се появяват. Късно е, може би утре сутрин.

Конкретната сума пък има още по-малко значение. Заместете трите хиляди с пет лева и перспективата би била не по-малко налудничава. Да, с трите хиляди бихте могли да свършите нещо, но тъй като не виждам как ще вземете дори пет...

Хаха, интересно как разни безсмислици във високопарен тон лесно минават за компетентно мнение на този форум. В светлината на цялата поредица предизвикателства от последно време, не мога да не попитам _Nocturnal дали не е готов да се обзаложи, че няма да намеря рекламодател, който е готов да даде - нека кажем 100 пъти по петте лева, които са налудничави.

След като не виждаш как можем да вземем дори пет лева, за теб няма да е проблем да приемеш подобен облог, нали? (А за мен ще е удоволствие да прибавя спечеленото към парите за инициативата ;).)

21 Ное 2011 11:48
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36942

nixata писа: писа:

Bloucester писа: писа:

Влади, мисля че си изтълкувал погрешно прочетено. Няма да е нито страт (като онези стратове), нито бордна или ролева игра. Няма да е нещо и като "Destiny Quest"-a. Прочети внимателно частта "Идеи за аксесоари". Всички тези неща са просто да улеснят и унагледят играта, а не са основни елементи на играта. Лично аз, тъй като и аз не харесвам нито стратове, нито ролеви игри, специално исках да уточня този въпрос като се виждахме с Мишо. Ще си е книга-игра с дълги епизоди и литература. Ще ти дам един пример - представи си например поредицата на Викингите (която си е доста стратегическа) с допълнителни акссесоари като готина карта, на която да виждаш именията на Бондовете, разположението на градовете и т.н. Тези допълнителни неща ще са все неща, които е трябвало да ги има в старите книги-игри, за да може те да са готини и луксозни, но поради финансови и други причини ги е нямало.

Зачетох се в първите думи на Майкъл по въпроса, а и в уточнението, че тиражът ще спадне от 1200 примерно на 300, затова се изказах. Ако картите са отпечатани на страницата на самата книга - ок, но иначе продължава да ми звучи като страт. Предполагам, че ще е най-добре да изчакаме и да видим, а след това да обсъждаме.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

21 Ное 2011 12:06
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36946
Никакви условия нямам към ММ, освен само едно - да пише каквото му е на душата. Фигурки, карти и т.н., нямат значение толкова. От значение е само едно - продукта да бъде сътворен от ММ, а това е повече от достатъчно.
MM rises again! :)

21 Ное 2011 13:02
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36954
Какво ще правите с хората като мен влезли с по-малко от 60 лв.? Майкъл казва, че тези, които са заявили участие с 20-30 лв няма да бъдат върнати (и следователно ще си получат книжка). Това ли е окончателното становище на комитета?

21 Ное 2011 13:18
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36958

Ro#i# писа: писа:
Какво ще правите с хората като мен влезли с по-малко от 60 лв.? Майкъл казва, че тези, които са заявили участие с 20-30 лв няма да бъдат върнати (и следователно ще си получат книжка). Това ли е окончателното становище на комитета?

"Хората, които вече са заявили вноски от по 20-30 лева, няма да бъдат върнати" - така пише в изявлението. Аз лично имах резерви относно това, тъй като винаги двама човека заявили досега по 30 лв могат да се обединят и да участват, ама....... :) От друга страна няма да ви върнем - все пак вие бяхте едни от първите включили се, които подкрепиха инициативата без да знаят точно какво, как и дали :)

21 Ное 2011 13:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36962

hameleona писа: писа:
Мне. Интересно ми е, че аз бях изхвърлен или забравен. Знаеш ли, чувствам се малко обиден - все пак, докато бях мод бах доста отзивчив към инициативата ви ;) Или поне в последния списък ме нямаше :D

Ами какво да ти кажа.. :) Пробвай се пак през формата за заявка на блога и може да изкараш късмет да не си сред .... "В редки случаи е възможно да бъде отказано участие в Инициативата на хора, които по някаква причина са неприемливи за мен или за организаторите" :D Въпреки че докато беше мод пишеше много "мили" неща за автора в Задната стая ;)

21 Ное 2011 13:39
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 333
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36965
Натискайте Майкъл да прави мега-луксозната книга! Искам да се изкефя на супер качество, вместо да се чудя на кого да си продавам/подарявам бройките. Идеята, че ще си върнем парите от продажби е несериозна.

21 Ное 2011 15:19
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #36988

kiril_ps писа: писа:

hameleona писа: писа:
Аз ги пиша и на живо.
Държанието на ММ свсички и специално с феновете му е отвратително. Може само да е доволен, че не е израстнал в моя град. ;)
Какво е държанието му с други хора, не ми влиза в работата. Аз съм му фен като автор на Книги-игри, а не като Социален доброжелател, Привърженик на Левски, Комуникатор и прочие качества. Нека тук да говорим само за Книгата-игра на ММ.

За нея няма как да предвидим нищо. Може да се е развил, може и да не е. Може да напише нещо велико, може да напише нещо тъпо. Но ще е интересно да се види, какво ще сътвори като му се отпусне каишката и няма да гледа за срокове, обем, и т.н. Любопитно ми е. Но си нямам никаква идея, дали бих се тормозил със сдобиването с книгата, че да я оценя, а едва ли ще получа обективна оценка от някой готов да хвърли 100+ лева за книга от точно определен автор. Нищо лично ;)
ПП: Знаем едно - ще е тествана и с добра система. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

21 Ное 2011 17:27
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Архив: Коментари по Инициативата за КИ на Майндкрайм. #37003
Аз съм разочарован от обявленията за аксесоари, лъскавини и шукари.
Не обичам такива неща за сметка на съдържанието.

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 23:15
    • КИ Мемета (23 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 18:44
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (16 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Yesterday 11:04

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg