• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 28
  • 29
  • 30
  • ...
  • 32
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 32
26 Дек 2016 00:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Коментари и въпроси относно Инициативата #118451
На мен вече ми идва банално цялото това плюене срещу тази инициатива. Дори като се зачете човек ще забележи, че винаги едни и същи хора плюят и тролят по тази тема.

Давам предложение към администрацията на форума да направят следното - потребителите, които постоянно плюят в тази тема да им бъде спрян достъпа до този подраздел.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Дек 2016 21:12
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Коментари и въпроси относно Инициативата #118462
Аз се извинявам, че се е наложило Спасимир да дава информация за Инициативата в уж моя тема. Пропуснал съм въпроса на sycamore_bright, чак сега виждам, че има мнения по темата след моето последно мнение.

Книгата-игра, с която се занимавам напоследък, вече се казва "Големият купон" (няма да има "Пътешествието"). Това ще е самостоятелна книга-игра, която няма да има връзки с "Отново заедно" (героите са същите и историите им са същите, но никакви оценки и кодови думи от "Отново заедно" няма да се пренасят към "Големият купон").

Само аз дописвам и редактирам "Големият купон". Процесът ще продължи поне до края на февруари, когато се надявам да имам текст, който да дам на Анардил за първи прочит, а после и на хората от СКИ за редакция.

Изоставам с работата и все още не съм се свързал с Евгений Йорданов, за да говорим с него за допълнителни илюстрации. Вероятно, реалистично е да се очаква книга-игра от мен да излезе през лятото на 2017-а.

На 99% книгата за Инициативата ще е фентъзи. Имам разписани схеми, които лесно могат да бъдат преработени към съвременен или футуристичен сетинг, но ме влече към фентъзи, което много прилича на нашия живот, и затова всичко досега съм го разработвал в тази насока.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, coddy

27 Дек 2016 09:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Коментари и въпроси относно Инициативата #118468
Има ли шанс фентъзите да прерасне в - градско фетъзис елевенти на киберпънк?
Къде се очаква да се развива действиено в Големия купон и дали заглавието има нещо общо с продължението на За пари и малко слава?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

27 Дек 2016 10:15 27 Дек 2016 10:18 от Horacio B. Andreas.
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Коментари и въпроси относно Инициативата #118472

Вилорп писа: писа:
Къде се очаква да се развива действиено в Големия купон и дали заглавието има нещо общо с продължението на За пари и малко слава?
Доколкото разбрах от мнението на Майкъл, няма да има общо. Не може ли да се смени заглавието тогава? Все пак произведението е за феновете на книгите-игри, а те, когато чуят "Големият купон", се сещат за продължение на "Пробивът", а не за продължение на "Отново заедно".

27 Дек 2016 10:31 27 Дек 2016 10:37 от Mindcrime. Причина: добавяне на отговор
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #118474
Не, няма как да се озова в киберпънка. Светът, в който се развиват историите в книгата-игра за Инициативата, не е западнал или западащ, нито пък е управляван от компютърни технологии. Няма и магии.

Сред корекциите, които направих спрямо първоначалната идея за "Пътешествието", е и смяната на държавата. Действието се развива в измислена азиатска държава, а не в Турция. "Големият купон" не е свързан по никакъв друг начин с "Пробивът", освен може би по дух - четирима приятели преживяват заедно най-различни приключения в съвременния свят. След поредица от работни заглавия, в един момент внезапно осъзнах, че пиша за голям купон и имам подходящото заглавие.

Вярвам, че "Големият купон" е книга-игра, която е предназначена за по-широк кръг читатели. Например, надявам се да се хареса на познати, приятели и колеги, които досега не са чели книги-игри. Съвсем определено пиша книга-игра за възрастни и вероятно СКИ ще ѝ сложат някаква червена точка на корицата, за да предупреждават невръстните купувачи, че "Големият купон" е нещо, което трябва да намерят начин да прочетат..

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: coddy

16 Ян 2017 10:43
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Коментари и въпроси относно Инициативата #119017
И на мен Големият купон ми навява асоциации за продължението на Пробивът. Една от най-желаните книги, така и не видели бял свят. Но пък едва ли сме останали много такива носталгици - важно е да има хубави книги, пък ще преглътна заблуждаващото (и за мен) заглавие ;)

19 Май 2017 12:34
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #121896
От BERSERK в една друга тема:

Относно инициативата проблема не са парите. Това, което за мен е под въпрос - има ли у Майкъл все още онази страст , която му носеше писането на книги-игри. Исторически погледнато той до момента остава най-успелия автор на книги-игри. Но успехът му (по мое мненине) до голяма степен се дължеше на страстта му в писането. Навлиза в някаква тема, проучва я и я превръща в игрови модел. И то много реалистичен модел. Независимо дали става въпрос за спорт, за екшън, или за друго. Той е способен да превърне всичко в успешна книга игра.
Другия проблем за инициативата - факта, че организаторите и участниците могат да влиаят на автора и да поставят очаквания. По логиката , че който плаща , поръчва музиката. Според мен тези очаквания и условията действат обременяващо. Майндкрайм е най-силен ако има пълна свобода, може да реши всичко сам . И ако е запален по темата , която пише.

И по моя преценка най-силното ми качество от онова време беше страстта. Нито съм можел да пиша, нито логическите ми избори са били кой знае какво (мисля, че е добре да уточня - наистина така мисля, препрочетох си доста от книгите и имам актуална оценка).
Проблемът на страстта ми в наши дни е, че написването на книга-игра е на второ място (наистина е на второ, а не на трето, пето или десето). Как да кажа... все едно съм Конан, който си е взел съпруга и много я обича. Но все се намира някой зъл магьосник или зловещ култ, или някакво друго приключение, което го призовава неудържимо. И проблемът е Конан да намери време за съпругата си. Но дългът (или страстта) го водят от едно приключение към следващото. Напоследък не мога да се оплача от приключения, по няколко паралелно развиващи се.
Трябва да отбележа, че организаторите, както и участниците, са безкрайно толерантни към мен и за момента съм им много задължен. Надявам се, че с Големият купон ще си платя лихвите щедро, след което ще върна и главницата. Вярвам, че инерцията ще доведе и до още една книга-игра от Стюърт Дарк, за да не се чувствам неудобно, когато се виждам с Никсата. Вярвам, че него натоварвам най-много с цялото забавяне.

Hater
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sarutobu, Efix7, BERSERK

25 Май 2017 07:07
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Коментари и въпроси относно Инициативата #121979
Майкъл, имаше очакване, че по това време вече ще си в отпуска и ще работиш по приключването на "Големия купон". Да разбирам ли, че това не се е случило?

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

31 Май 2017 12:27
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Коментари и въпроси относно Инициативата #122143
Преди, а още по-малко днес ми се е струвало добре да се издава книга на музикална тема...особено рокаджийска...освен за малка част потребители...

като се има предвид какво е в азия и това,че книгата от инициативата ще се развива там какво налага твърдението,че книгата ще е за възрастни?
ще има жени с патки , оръжия, убийства и наркотици ли ?

ПП:добре,че нема да е в турция - ще вземат да сгафят с режима :)

ТЪРСИ

31 Май 2017 18:37
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #122158

mu6-more-rock писа: писа:
Преди, а още по-малко днес ми се е струвало добре да се издава книга на музикална тема...особено рокаджийска...освен за малка част потребители...

като се има предвид какво е в азия и това,че книгата от инициативата ще се развива там какво налага твърдението,че книгата ще е за възрастни?
ще има жени с патки , оръжия, убийства и наркотици ли ?

ПП:добре,че нема да е в турция - ще вземат да сгафят с режима :)
Не знам дали ще има продължение на "Пробивът". Ако има, Торо ще го пише и то ще се казва Големият купон, а моята книга ще е с друго име. Това трябва да го изясним до месец. Доколко е готино в наши дни да излиза книга-игра за рок... не мога да преценя.
Големият купон, или както там ще се нарича, не е книгата за Инициативата (участниците ще я получат безплатно като извинение за забавянето на другата книга). От изброеното горе има само наркотици (не искам да отивам към екшъни). Има секс, алкохол, мръсотии, социални отношения...

Hater

31 Май 2017 19:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #122159

ze BG писа: писа:
Майкъл, имаше очакване, че по това време вече ще си в отпуска и ще работиш по приключването на "Големия купон". Да разбирам ли, че това не се е случило?
Мхм, не се е случило.
Надявах се да започне една дълга отпуска, в началото на която да се поосвестя, после да си довърша книгата.
Надявах се да приключа до 15 май, но започнаха да изникват неща... Сега се надявам на 15 юни с ултиматум за 10 юли.
Не ми е много ясно доколко проблема е в мен.

Hater

01 Юни 2017 13:17
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Коментари и въпроси относно Инициативата #122189
като спомена за книга от стюърд дарк - свързана ли ще е с до сега излизалото от него?
и какво се случи със сърцето от камък след края на книгата му?

ТЪРСИ

01 Юни 2017 14:32
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #122193
Когато я подхвана, може да съм на друга вълна. В момента просто смятам неговото да е в стила на Хлапето и Сърце от камък, с надеждата да е по-добро. Да е по-брутална история.

Искам историята за четиримата приятели да е по-социална, щкнигата за Инициативата ще еепична, а тази на Стюърт Дарк си мисля да е по-брутална и мрачна.

Hater

01 Юни 2017 14:41
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Коментари и въпроси относно Инициативата #122194

Mindcrime писа: писа:
Не знам дали ще има продължение на "Пробивът". Ако има, Торо ще го пише и то ще се казва Големият купон, а моята книга ще е с друго име. ... Доколко е готино в наши дни да излиза книга-игра за рок... не мога да преценя...

Aбе, втората ти реплика ме наведе на една идея, та да подхвърля:

Рокът в наши дни е ..."ретро", ако трябва да сме деликатни. "Големият купон" се чака от има-няма 20 години, когато горе-долу за последно са били "популярни" и оследните велики рок-групи (ако и тогава). Та, защо вместо "Големия купон" не направиш/те "Голямото завръщане" - където в наши дни "динозаврите" от Пробивът опитва да се съберат за един comeback tour, вече на по 40-50 години, докато всеки се бори със своите предизвикателства след отминалия "златен период" на групата - рехабилитационни клиники, куцащи соло-кариери, посредствено опити за развитие в други насоки... Така книгата хем ще отразява живота на групата в "реално време", хем ще е актуална към това което е останало от "истинския" рок днес; hell, може да ги пратите на фестивала в Каварна за кулминационния концерт и реализмът ще заспи (макар, че нещо ме гонят спомени че новата кметица - бесепарка ли беше, гербаджийка ли- се беше зарекла да премахне феста...)

Подозирам, че Торо би се справил добре и с такава тематика, пък за Майкъл нямам съмнения, че може да прави добри 'реалистични' истории, с очукани от живота персонажи. Ако имам някакво притеснение - то би било дали сюжетът няма да се види твърде близък до разказа от ПГ на някои читатели, но това да му е кусурът...:)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: comics_ross

01 Юни 2017 17:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #122196
Преди 20 години все още имаше велики живи рок-групи и епични турнета. Сега големите групи пълнят стадионите, но вече не е същото.
Аз съм много дистанциран от цялата тема. Не вярвам, че много хора искат продължението (изключвам малкото фхора, които помнят с добро "Пробивът"), не вярвам и че темата е достатъчно добра, за да привлече внимание. Нямам и откъде да черпя информация.
Но вярвам, че ако Торо има желание да напише каквото и да е продължение на "Пробивът" и харесва"Голумият купон" за заглавие,добре е то да си остане като заглавие.

Кметицата съсипа фестивала, сега ще разсипе всичко. Като нищо ще скапе и статуите, и блоковете с рисунки. А политическата ѝ принадлежност формално е БСП, с уговорката, че е избрана с активната помощ на ГЕРБ.

Hater

• 1
  • ...
  • 28
  • 29
  • 30
  • ...
  • 32
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 32
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (53 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от gbm
    • Today 07:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg