• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Фентъзи или съвремен сетинг?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
27 Ное 2011 21:10
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Фентъзи или съвремен сетинг? #37780
За мен сетингът е без значение. Важно е качеството на продукта. Предпочитам Майкъл да пише в такъв сетинг, в какъвто се чувства най-добре.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Дек 2011 03:05
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Фентъзи или съвремен сетинг? #38484
Разбира се съвременна тематика е най-доброто, което може да направи Майкъл Майндкрайм, за да достави удоволствие на най-големите си фенове. Никак не е случайно, че Майндкрайм проби точно с теми, различни от фентъзито. На хората им беше писнало от фентъзито и се втурнаха като обезумели, когато видяха нещо по-различно. Разбира се Майндкрайм доказа, че е най-добрият писател на книги-игри и чисто като качество, но просто различната тематика в началото му даде един добър начален тласък.

Притежавам всичките книги на Майкъл и мога да кажа, че любимите са ми тези за Хлапето. Няма по-силна поредица в историята на книгите-игри. По нея спокойно може да се направи и филм, може би единствените книги-игри в България, в които имаше достатъчно драма.

"Пробивът" е другата книга-игра, която си препрочитам с абсолютен кеф. Отново тотално различна и отново много човешка - отношенията в бандата, проблемите и т.н, ех как искам да видя някога "Големият купон"...

И разбира се спортните книги-игри, които може да са различни от фентъзито, но пък са достатъчно комерсиални.

Отделно както и някои хора преди мен в темата са споменали, нови хора към жанра могат да се привлекат само с тема различна от фентъзито. Всъщност най-добрият начин да се привлекат нови хора е с книга-игра за спорт, историята го е доказала. :) Но даже целта тук да е да се направи една книга за старите фенове, то пак тези фенове вероятно са станали почитатели на Майндкрайм точно заради това, че се появи човек, който започна да пише за други неща освен фентъзито. Аз лично станах фен на книгите-игри и Майндкрайм точно заради различните теми, които подхвана Майкъл и винаги това е било водещото при него.

Та ОГРОМНА грешка и донякъде неуважение към лоялните през всичките тези години фенове на Майндкрайм ще е ако тематиката е фентъзи. Силата на Майкъл Майндкрайм е на друго място, а именно в по-човешките, по-съвременни, по-различни от типичното за жанра фентъзи. Умолявам Майкъл Майндкрайм и организаторите да не се спират на фентъзито, пак повтарям, така ще разочаровате много хора, а и самият Майндкрайм ще избяга от същността си.

P.S.Иначе самият аз съм готов да се включа в проекта с някоя сума, но дайте моля ви да докараме истинския Майндкрайм - този различния от другите в жанра. :)

27 Дек 2011 09:52
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Фентъзи или съвремен сетинг? #40064

The_Olimpic писа: писа:
Силата на Майкъл Майндкрайм е на друго място, а именно в по-човешките, по-съвременни, по-различни от типичното за жанра фентъзи. Умолявам Майкъл Майндкрайм и организаторите да не се спират на фентъзито, пак повтарям, така ще разочаровате много хора, а и самият Майндкрайм ще избяга от същността си.

P.S.Иначе самият аз съм готов да се включа в проекта с някоя сума, но дайте моля ви да докараме истинския Майндкрайм - този различния от другите в жанра. :)

Ами значи вече може да си доволен!:) Решено е, че книгата ще е на съвременна тематика, а не фентъзи! Все пак, дано хората предпочели фентъзито в тази анкета, да не бъдат разочаровани.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

27 Дек 2011 14:03
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Фентъзи или съвремен сетинг? #40103
Браво!

27 Дек 2011 21:48
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Фентъзи или съвремен сетинг? #40160
Когато авторът е добър, сюжетът само овкусява соса ....

:)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.050 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти