• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
В защита на Инициативата (дискусия)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
09 Ян 2012 15:08
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
В защита на Инициативата (дискусия) #41337
За мен инициативата доказа нещо много важно - хората са готови да извадят и повечко пари, когато очакват да получат качествен продукт насреща.

Това според мен позволява нов модел на издаване, при който ще бъдат отпечатвани само качествени книги и автора ще получава що годе прилично заплащане. По-долу са само примерни разсъждения.

Да кажем, че когато е завършена книгата на xenox той я пусне безплатно или на символична цена за електронната версия. Потециалните купувачи имат възможност да преценят, че тя е качествен продукт (приемаме за даденост, че е такъв) и искат да притежават хартиена версия. Събират се пак едни 6,000 лв., с цена от 20 лв. за книга, като 10 лв. отиват за високо качествено издание и 10 лв. за автора.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Ян 2012 23:08
vasko_08
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
В защита на Инициативата (дискусия) #41416
Привет ! Според мен се хаби много време, енергия и нерви за никому полезни дразги ! Според мен е невъзможно да се достигне (при каквито и да е обстоятелства) нивата на разпространение на книги-игри от "едно време". Но дали това би било полезно? По-скоро НЕ. Не мисля, че е редно да се говори за "възраждане на жанра" с две излезли на бял свят книги! Според мен на всички бъдещи и доказали се вече автори им е ясно, че няма да забогатеят от едно подобно начинание (написването на нова книга-игра).
От друга страна и феновете на жанра са с пъти по-малко отколкото преди около 15 години (не може да се изискват многохилядни тиражи). Останали са може би най-верните, запалени и критични фенове (макар аз да не се вписвам точно в тези определения), за които блестяща възможност за сдобиване с ново читиво са именно бъдещите фенски инициативи. Според мен е важно тази първа инициатива да успее в начинанието си, защото може да бъде последвана от още! ВАЖНО е, да се цели качество, а не количество! В този ред на мисли и евентуално по-високите цени, мисля са оправдани.
Пожелавам успех с две ръце на инициативата! Good luck! :)

10 Ян 2012 10:10
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41436
Благодарим на Васко за подкрепата, както и на всички останали. Ще се постараем тази Инициатива да успее, а относно - качеството... това ще е основното, което ще се гони. Да се надяваме, че Майкъл без да има ограничения като обем, време за писане, сюжет и т.н ще ни зарадва с нещо наистина качествено. Приемам забележките, за хабене на време, енергия и дразги и ще се постарая лично аз да избягвам подобни неща, но пък като си вложил доста усилия, 50 пъти си обяснил някакви неща как стоят относно тази Инициатива, и прочетеш някакво мнение, което няма и на 2% съответствие с всичко казано и написано, донякъде е нормално да се отреагира по-остро. Но ще се опитам да подминавам подобни неща (стига естествено да не прекаляват;) )

P.S Най-ме радва фактът, че на блога свои мнения остaвят и хора, които са голяма липса за този форум и са едни от най-върлите фенове на жанра като Радо и Пешка с мнение, например.:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

10 Ян 2012 11:09
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
В защита на Инициативата (дискусия) #41441
Можеш поне да оправиш тукашното заглавие на темата (предполагам сътворено от Вилорп): В защита на Инициативата (дускусия). Тъй като никой не напада инициативата, че да се защитава - нито пък се води реална дискусия, а още по-малко дУскусия.

Всичко, което казах в темата за Пазара е, че ако не си свършим както трябва работата по създаването на истински КИ пазар, жанрът наистина ще си остане мъртъв и единственият начин евентуално да се появява нова КИ веднъж на година-две, ще бъде с подобни инициативи. В които инициативи няма нищо лошо, стига да не са ЕДИНСТВЕНИЯТ шанс на малкото останали читатели (при липсата на нови).

kiril_ps писа: писа:
Аз вярвам, че фенските инициативи могат да допринесат изключително много за развитието Пазара на Жанра. Ако получа няколко бройки от книгата на ММ, ще запазя само една, а другите ще подаря. Така косвено феновете като мен ще спомогнат.
Това можеш да направиш и с няколко бройки от нормално издадена книга. Иначе е чудесно и дано и други от участниците разсъждават като теб. Но дори тогава, тези книги ще бъдат раздадени на познати и приятели - които така или иначе вече би трябвало да знаят за жанра и Новата вълна. А трябва да се стига до нови хора.

Рони# Мейдей писа: писа:
Смятам, че ако от Инициативата излязат 2 500 книги, те в крайна сметка ще стигнат до поне 2 000 читатели - чрез подаръци, замени, вторични продажби. Лошото е, че това не са механизми на първичния пазар. Сигурно ще популяризират жанра поне малко, но едва ли ще е лавинообразен eфект.
Още повече - откъде ги измисли тези 2500 книги? Вярно, че събираната сума предполага издаването на поне толкова, но:
1. Какво ще ги правим толкова копия и
2. Според заявлението на Мишо, тиражът ще е между 200 бройки и 1000 бройки (+50 до 200 авторски бройки за него самия).

10 Ян 2012 11:11
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
В защита на Инициативата (дискусия) #41442
Аз не виждам какво пречи книгите да бъдат подарявани на хора, които са незапознати с жанра. Всъщност факта, че няма да имат цена не е причина да не стигат до нови хора.

10 Ян 2012 11:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41443
Наистина нищо не пречи. Стига да е осигурен достъпът до нови хора - каквото вече правим по фестивалите и панаирите. Дано точно това се случи, след година и нещо.

10 Ян 2012 11:31
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41446

Nichy писа: писа:
Аз не виждам какво пречи книгите да бъдат подарявани на хора, които са незапознати с жанра. Всъщност факта, че няма да имат цена не е причина да не стигат до нови хора.

Точно и аз това казвах, Nichy. Но някои хора не могат да го проумеят и си мислят, че участниците ще си ги подаряваме един на друг :)

Уейн, ще те помоля да не спамиш повече в тази тема. Пиши си в "твоята тема за Пазара" (така я нарече самия ти в Задната стая) размишленията си относно развитието на пазара. Аз нямам навика, а и желанието (за разлика от теб) да цепя теми и мнения и да ги отделям, когато не ме кефят, така че ще оставя това твое мнение тук. Най-малкото, защото продължаваш нахално с твоите си интерпретации на нещата за Инициативата. Ти си един от последните хора, на които се чувствам длъжен да оябснявам неща за Инициативата, но все пак ще го направя - под авторски бройки не се има предвид бройки, които ще се лично за Мишо, а бройки с които евентуално да се плаща на художници, илюстратори и т.н, защото все пак Инициативата е фенска и ще пробваме и плащането на тези неща да е фенско!

И този коментар го приеми като забележка от модератор на секция към потребител.

10 Ян 2012 11:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41450
Точно така го приемам, дори без странния му цвят, но съдейки по заглавието, това е дискусионна тема - и съм ТОЧНО по темата. :) И в точния раздел.

Последното беше интересно разяснение. Не знаех, че Мишо смята да заплаща каквото може с бройки от книгата. Мислех, че тези 6000лв. ще са предостатъчни да се заплати за всичко около книгата - но и така, както го казваш, предполагам има някакъв смисъл.

Между другото, една от основните цели на подфорума е точно да дава разяснения на потребителите - когато очевидно са необходими. Като например да осведомиш Ронин, че изобщо не става въпрос за 2500 екземпляра тираж, а за от 250 до 1200 (общо). Това е съществен въпрос и ни най малко не беше "спам" да бъде изяснен.

10 Ян 2012 16:03
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41490
Каква сърцераздирателна добронамереност... :mrgreen:

10 Ян 2012 16:31
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41493
Особено вземайки предвид, че Майкъл ясно си беше заявил в блога на инициативата, че, в зависимост от вида на книгата, за минималната вноска от 60 лева участниците ще получат между 2 и 10 книги.
Просто не виждам кое е толкова неразбираемо, че да има нужда от изясняване :-)

10 Ян 2012 17:30
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
В защита на Инициативата (дискусия) #41495
Не разбирам защо трябва да се плаща на художниците с книги, при положение че първо събираме пари, а после ги правим на книги. Все едно да отваряме хлебопекарна и да кажем на майсторите - вие боядисайте сега, ние с ей тия пари ще купим брашно, ама повече от колкото ще продадем и после ще ви дадем по 3 хляба. :lol:

10 Ян 2012 17:36
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41496
Ами идеята е ако е възможно да се платят с книги и то ако убедим например Димо и Евгени да се включат и те в името на доброто старо време и за фенщината, като получат в замяна бройки от книгата. И един вид няма да ни се наложи да даваме реални пари от събраните за илюстрации и корица, а ще отпечатаме с тези пари повече бройки. Но ако не стане така, ще трябва да си платим. Просто го има като възможен вариант и именно затова е толкова широк диапазона от тези бройки.

Едит: Мери, ами да приемем, че тези майстори, много са се кефили на този хляб, и ей така от сантиментална стойност ще боядисат пекарната, за да го опитат отново или за да благодарят на всички, които са им давали възможност да го хапнат, като и те получат по една кошничка от него ;)

10 Ян 2012 17:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
В защита на Инициативата (дискусия) #41498
Ясно, но всеки предпочита заплащане с пари. С получените пари, ако наистина е фен, после може да си купи и от книгите. Ако се изнуди художника да рисува срещу книги, които хич не му трябват, няма да има стимул да си свърши добре работата.

10 Ян 2012 17:54
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41503

Meriadoc писа: писа:
Ясно, но всеки предпочита заплащане с пари. С получените пари, ако наистина е фен, после може да си купи и от книгите. Ако се изнуди художника да рисува срещу книги, които хич не му трябват, няма да има стимул да си свърши добре работата.

Не всичко е решено окончателно. Има го просто като вариант. Все пак Димо и Евгени са хора, които са дали страшно много на жанра и ако ще е нещо наистина фенско, какво по-фенско и от тяхното участие?:) Не мислим да ги изнудваме, а и те не са хора, които претупват нещата доколкото знам. Но има логика и в твоите думи.

10 Ян 2012 18:06
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
В защита на Инициативата (дискусия) #41506
Честото на Инициативата! Много хора се съмняваха, че ще стигнете до тук (както и аз де). Браво!

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg