• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
В защита на Инициативата (дискусия)

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
16 Ян 2012 21:44
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
В защита на Инициативата (дискусия) #42341
Както не разбирам аргумента на Торо "той няма да вкара пари в моя книга, защо аз да вкарвам пари в негова", така не разбирам и обвиненията на Джордж за израждане на Инициативата в нещо егоистично. И двете ги прочетох в Задната стая по време на обсъжданията за разрешаване на този подфорум. И не ги разбрах, но и не ме е интересувало да ги разбирам, нито да убеждавам авторите им, че грешат. Сега виждам, че вижданията на Джордж не са еволюирали, макар че е минало време, случили са се неща, някои твърдения са се доказали, някои обещания са останали неспазени...

Джордж, как така реши, че Инициативата е СТАНАЛА само за избрани?! От самото начало е такава - който участва в нея, той получава. И, разбира се, най-нормалното нещо на света беше да поискам от организаторите да бъдат разкарани двама дразнители, с които ми е неприятно да общувам и с които не искам да имам нищо общо.

Пазар за книгите-игри няма и няма да има. Всички бодряшки приказки може би някакси повдигат духа на някои хора, но нямат кой знае какъв ефект върху действителността. В такава ситуация читателите на книги-игри трябва да бъдат активни, ако искат да получат нещо, понеже не са достатъчно добра целева група, та някой да се грижи да им поднася продукти, които те само да консумират.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ян 2012 22:13
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42348
Мисля, че получихте светкавично и убедително доказатество защо съм прав да не искам Инициативата да бъде отворена за всякакви идиоти.

Инициативата няма нужда да бъде защитавана. И е още много далеч от успешна. Мисля до края на януари да си почина, после ако парите са събрани, да се захвана за работа.

Не съм се завърнал на форума и няма да продължавам да пиша. Не мисля, че има кой знае какво повече да кажа. Сега просто трябва да видим дали ще дойде време да се докажа още веднъж.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

17 Ян 2012 00:33
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
В защита на Инициативата (дискусия) #42366

Както не разбирам аргумента на Торо "той няма да вкара пари в моя книга, защо аз да вкарвам пари в негова", така не разбирам и обвиненията на Джордж за израждане на Инициативата в нещо егоистично. И двете ги прочетох в Задната стая по време на обсъжданията за разрешаване на този подфорум. И не ги разбрах, но и не ме е интересувало да ги разбирам...

Ех, как се разпространява информацията, че и криворазбрана...
Нещата са много прости и съм сигурен, че неразбирането ти е породено единствено от емоционалност, която незнайно как и защо е избила в такива посоки. Пиша тук, понеже колкото и да се опитвам да стоя в страни от тези теми, за пореден път съм намесен в тях. Все пак си остава странно, че когато ти е любопитно нещо, с което съм обвързан, просто не си попитал много по-рано, а се появява сега след 3 месеца във форума :) Така или иначе съм принуден в тази ситуация да отвърна тук, публично.
За способността на някои хора да предава информация от лични дискусии и то криворазбрана няма да започвам въобще. Знам че няма лоши чувства или мотиви там. Амун Ре лично ще ги накаже скоро...

Та, за Джордж, мисля че неговата позиция е кристално ясна. Дразнещо е укорителното мнение на хора, обвързани с инициативата, които считат, че е някакъв вид грях човек просто да иска да си купи книга за 10 лева и да не иска да се ангажира по друг начин. Всяка позиция на участниците, различна от "искам тази книга да достигне до максимален брой хора, независимо дали са допринесли по някакъв начин" според мен е срамна и себична и е точно обратното на моите принципи и на принципите, на които се основа самата инициатива.

За моята позиция ще поясня, щом е интересна и мъглява. Тази инициатива, която правите, вземете всички хора в нея като участие, сумирайте с труда на Майкъл Майндкрайм като писател на предстоящата книга и ще достигнете някъде до средата на това, което аз съм дал в подобна посока. Не се сравнявам нито като качество, нито като успехи, единствено като усилия. От тук нататък някой да иска да допринасям ОЩЕ, вместо да е чуди как да ми помогне и да не разбира позицията ми е просто нелепо. Не казвам, че не бих го направил, давам всичко от себе си за подобни начинания, но го правя когато и за каквото реша и някой да ми чете морал точно в тази посока е просто безочливо.
Най-смешно става когато се стигне до определяне на тази книга като нещо в "мой интерес", сякаш имам някаква изгода едва ли не от тази бъдеща книга. Нямам, имам само любов към жанра, желанието да науча някого да чете и мисли и никакъв интерес от друг тип, най-малко финансов. Всъщност, осъзнавам нулевата финансова перспектива на пазара, жанра и книгите в България въобще не по-малко от ММ.

Да резюмирам, считам, че съм направил достатъчно за да иска някой нещо от мен и непроумяването на по-горните неща е нещото, което ме възпря да се включа. Направим съм сам толкова неща, хайде справете се с едно нещо без мен? Предстои ми Инициатива нова книга игра на Ал Торо около 4-5к, не виждам друг да се е присъединил или организирал помощ "на зелено", била тя и десет пъти по-малка или просто символична. Нито съм искал. Но искам да го оцените. В такъв аспект е еднакво ММ да се издаде моята книга-игра, колкото аз неговата.
В такъв аспект е и изказването, подобно на "той няма да вкара пари в моя книга, защо аз да вкарвам пари в негова"; беше просто илюстрация, сравнение между абсурдността на двете действия, а не аргументация или подбуди. Не пазя в тайна, че съм от хората, които най-много ще се зарадват на тази книга, чисто като фен и като човек, ценящ жанра като принос към българската култура и ако искате дори образование по своя си начин, най-малко в логически аспект.

ПП. Въобще не ми е ясно защо позицията ми спрямо инициативата е от по-голямо значение, спрямо тази на когото и да било. Това ми е като при изборите като дават Първанов дали е гласувал и за кого...

17 Ян 2012 00:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
В защита на Инициативата (дискусия) #42368
ПП И Кирил ви го каза много добре. Независимо, че има хора, които обвързват така формиралия се термин "Нова вълна" с Уейн (стига сме си говорили с недомлъвки), това няма нищо общо с истината. Това е просто хронологически базирано обобщение, тези книги тръгват едновременно, имат едно огнище, едни читатели, а това кой с каква цел е издал някоя от тях и дали иска да се числи или не е доста нерелевантно. Какво означава въобще издаване на книга-игра от най-популярния автор, която твърдо не цели и няма да е принос за жанра? Това е нещо като "fucking for virginity" и "bombing for peace". Разпалването на ентусиазма на старите фенове, шумът покрай нея и новите, които ще я прочетат (и да, ще има и такива, най-малкото покрай предните две твърдения) със сигурност ще е принос към жанра.

17 Ян 2012 03:15
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42377
А защо се опитваш да стоиш встрани от тези теми, Торо?
Всъщност, интересна е публичната ти позиция, колкото и да упорстваш, че не разбираш с какво си по-интересен от всеки друг. И докато бях активен на форума точно това исках да видя от лидерите - ясна и твърда позиция. Защото масата очаква от водачите да бъде поведена нанякъде.

От самото начало на Инициативата участниците в нея бяха подлагани на нападки и подигравки. Присмиваха им се, че си хвърлят парите за нищо и си губят времето за глупости, при това част от присмеха идваше от Задната стая. Нормално е не всички участници да са толкова над нещата, че да простят такова отношение и да не отвърнат.

Достатъчно популярен и овластен си, за да те сполети "четенето на морал" и "даването на акъл" (без да съм си го поставил за цел, и аз го направих в горните параграфи). Достатъчно можещ си, за да не те отминават упреците, че не си отделил време да направиш едно или друго нещо. И е нормално всеки да има претенции към теб, при положение, че ръководиш форума. Според мен получаваш от всичко това в малки, търпими порции и това по-скоро ти вреди.

Hater

17 Ян 2012 04:02
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
В защита на Инициативата (дискусия) #42379
@ Anardil:
На теория съм един от участващите в инициативата със скромната сума от 15 лв. (това беше минимума тогава). Даже съм си ги внесъл. На практика това значи просто, че съм си предплатил за 1 брой (точно толкова, колкото бих искал да получа).

@Mindcrime
При положение, че мнението на Торо не е съвсем положително, нормално е да не го споделя. Защо да пречи?
Наистина вярвам, че книги ще има за всички и няма да бъдат ограничени до участниците. Въпрос на време е.
Не може ли тук да се получи качествена дискусия върху полезни теми от рода на "защо съм против разказите-игри" или "защо не ми харесва Тъмната Страна"? Блогът явно не е създаден за нещо подобно.

17 Ян 2012 08:04
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
В защита на Инициативата (дискусия) #42384
Честно казано гледам... чета... и започвам да се дразня. Доста се колебаех дали да се включа и аз към Инициативата ви, но след всичките помии които се изляха и в подкрепа за и срещу нея просто реших, че не ми се занимава (което изглежда е решил да направи и Торо). Всичкото мрънкане и оплакване от страна на инициаторите и всичкото плюене и заяждане от страна на противниците им (май основно Уенй) е абсолютно безпредметно и излишно и ми прилича вече на сапунен сериал отколкото на адекватно поведение на възрастни и разумни индивиди. Книгата или ще излезе или няма да излезе - средно положение няма. Инициативата има печеливш ход защото в момнта до колкото разбирам парите са заявени и почти събрани и от главните задачи остава само най-главната - написването. А това е работа на уважаемия Майндкрайм. Ако книгата излезе това веднъж за винаги ще затвори устите на противниците на Инициативата и съответно няма никаква нужда от "защити", "обсъждане" и каквито там още теми се пръкнаха по този повод. Нещата вече зависят основно от Майндкрайм и дърлениците по темата са съвсем излишни.

Mindcrime писа: писа:
А защо се опитваш да стоиш встрани от тези теми, Торо?
Всъщност, интересна е публичната ти позиция, колкото и да упорстваш, че не разбираш с какво си по-интересен от всеки друг. И докато бях активен на форума точно това исках да видя от лидерите - ясна и твърда позиция. Защото масата очаква от водачите да бъде поведена нанякъде.

Отказа да се заеме някаква конкретна позиция също е позиция... И какви са тези "лидери"? Това е форум, а не армия - всеки си има мнение и дори да се влияе от мнението на другите, пак го прави на базта на впечатленията си от тях, а не на това на кой с какъв цвят му се изписва името.

От самото начало на Инициативата участниците в нея бяха подлагани на нападки и подигравки. Присмиваха им се, че си хвърлят парите за нищо и си губят времето за глупости, при това част от присмеха идваше от Задната стая. Нормално е не всички участници да са толкова над нещата, че да простят такова отношение и да не отвърнат.

Ами най-лесния начин а си отмъстите за присмеха е да успеете. Така и присмеха и нападките ще придседнат на противниците ви. А "Задната стая" като идея ми се вижда безсмислена ( и един общ чат в Skype би свършил същата работа без да е позициониран във форума, но така са решили, така са направили и фактът е, че я има), но въпреки това тя е скрита за потребителите, така, че какво се е изприказвало или изписало там няма отношение към 99% от хората които пишпат и четат тук.

Целия този "спаринг" е безсмислен - впросът може да се реши с един удар - издаване на книгата. "Топката е във вашето поле" както се казва, уважаеми Майндкрайм ( с което не искам да оказвам натиск или нещо... просто споделям откровенно мнение, а мисля, че откровеността се цени).

Достатъчно популярен и овластен си, за да те сполети "четенето на морал" и "даването на акъл" (без да съм си го поставил за цел, и аз го направих в горните параграфи).

Форумите НЕ са място за даване на акъл и четене на морал. Форумите са място за изразявае на мнения и позиции по конкретни въпроси и теми.

Достатъчно можещ си, за да не те отминават упреците, че не си отделил време да направиш едно или друго нещо. И е нормално всеки да има претенции към теб, при положение, че ръководиш форума. Според мен получаваш от всичко това в малки, търпими порции и това по-скоро ти вреди.

"Достатъчно можещ" явно включва и манипулации на време-просатранството, понеже освен с форума, Торо ( за разлика от ваша милост, уважаеми Майндкрайм) се занимава и с писането на "Котарака и Абаносивия Дракон", който по косвени данни ще надхвърли като обем, интерактивност и хъм... интерес всичко което, уважаемият Майндкрайм е писал до сега. Като излезе книгата от Инициативата вероятно ще има база за сравнение и тогава точно тази конкретна критика към Торо може и да има някакво миниатюрно основание, но за сега ми се вижда асолютно необоснована.

Да, и аз се оплаквам, че управата не винаги е в час или, че на някои хора им се разминават заяжданията, дребнавата злоба и т.н. ( и на мен ми се случва да ги проявявам, но пак мрънкам срещу липсата на наказание), но въпреки това мисля, че вината е колкото на администраторите и модераторите, толкова и на потребителите (ако не и повече).

И все пак да кажа защо изписах целия този абсолютно безсмислен пост...
Колкото повече си губите времето в мрънкане на тема колко са гадни другите и как ви подлагат на нападки и подигравки, толкова повече време им давате да продължават да го правят... а вече сте в позиция много лесно да прекратите всякакво подобно отношение.
Не знам какво е това, но на мен цялата история с отношенията към Инициативата ми изглежда като някаква форма на мзохистично удоволствие от дърленето и караниците, подправено с щипка мелодрама и малко сапун (като от латино-сериалите). Нещата са прости - който иска се включва, а който не иска - не се включва ( и е добре да гледа да не пречи). Коментарите "ЗА" и "ПРОТИВ" са излишни.
Та защо ли се занимавам и аз да пиша тука, като не ми е работа... явно и аз се зарибявам по скандалите из форума. Успех на Инициативата и по-кротко.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

17 Ян 2012 09:09
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #42387
Хмммм честно казано се изнервих от повечето мнения по-горе, което е доста странно, тъй като обикновено само Уейн успява да ме изнерви, а той няма коментар по-горе! :) Странно ми се вижда как за няколко коментара на Cesare, в които изказва свое лично мнение и отношение за Инициативата и моето мнение, че не искаме да ни свързват с Новата вълна, предизвика реакцията на доста хора - двама автора, единият админ. Не знам как тези няколко коментара се изкараха "високопарни", "елитарни", как все едно сме се надули, повярвали и т.н., правим сапунки и какви ли не други глупости. С Джордж си писахме на ЛС - той е пич в най-добрия възможен термин на тази дума. Торо оправдава включването си в темата с това, че е намесен. Искрено бих се радвал ако така се намесва винаги с подобни дълги и аргументирани коментари, когато някой споменава името му, но за съжаление сега е може би първият или вторият път, в който го прави.

Със следващите няколко изречения ще се опитам да си заслужа това, че съм "х-е-й-т-ъ-р" : "Кефи" ме начина на мислене, когато някой се опитва да направи нещо и другите да му казват "давай го по-кротко по-спокойно". Защо? Защото дразниш ли? Това, убийте ме, не го разбирам. Както аз не влизам в тема "Флууд" или "Лично творчество" да ви казвам давайте по-кротко, по-спокойно, повярвали сте си нещо, така и не ми харесва някой да го прави тук. Благодаря за подобна подкрепа!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

17 Ян 2012 13:24
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
В защита на Инициативата (дискусия) #42420
Незнам защо почти всички приравняват подкрепа на инициативата с участие в инициативата. От мненията на SilverWolf и aToro си личи, че я подкрепят въпреки, че не са се включили финансово. Аз също не съм се включил финансово, но следя този раздел и блога и ще се радвам ако успеете. Не вярвам да има и един потребител във форума който ще го е яд ако излезе нова книга-игра от който и да е автор и каквито и глупости да се изпишат пак няма да го повярвам.

Темата с това си заглавие е безмислена.

17 Ян 2012 13:31
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42423
Мисля, че всички си казахме каквото има да си казваме по темата.
Дано всеки е доволен там, където е и от това, което има.
Аз ще си почина две седмици, докато Никсата си свърши работата, после уважаемия Майндкрайм (Мария, с това обръщение ме убиваш) ще се позахване с упражнения за загряване.

О, despite, има поне няколко, които ще позеленеят от завист. Понеже дрънкаха глупости и сега изглеждат малко жалки. И ще им става все по-гадно. Но темата все пак става безсмислена, понеже моята крепост е неатакуема, а съкровищата ни скоро ще бъдат складирани там.

Чао на всички.
Никса, айде по спокойно :lol:

Hater

17 Ян 2012 14:24
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
В защита на Инициативата (дискусия) #42428
Мисля че това (горното) мнение е добър завършек на темата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

17 Ян 2012 16:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #42449
Няма смисъл от отключване повече на тази тема и нови дискусии, които да водят до заяжданици и спорове

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти