А, що, неталантливият може да обожава да описва примерно битки, удар по удар, да е изписал хиляди страници битки и нито ред жестомимика. Ето ти един много трудолюбив и много неталантлив автор Талантливият по-скоро умее да прави добри качествени скокове в схващането си за това какво-що, нежели да чака количеството да го ъпгредне от само себе си.
Още нещо: липса на вдъхновение.
Имаш време, талант, знаеш как се пише, но мамка му, не става без нещо да те вдъхнови. Особено, ако трябва да напишеш нещо ново и оригинално.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
5. Липса на време
Не вярвам, че човек може да пише добре вечер, ако преди това е работил добре през деня. Нито пък да пише добре, ако пише само един ден седмично.
Аз се явявам работодател. Има такъв глад за кадърни и свестни хора, че работодателите биха ги носили на ръце. Моето разбиране за нещата е, че работата толкова важна в живота на човек, колкото са семейството и приятелите....в служебен план доста работодатели изискват все повече от служителите си, изцеждат ги докрай и писането е последното нещо, което ти се прави вечер след работа.
Това e то проблема. Разбира се, има разминавания в начина на оценяване. Аз в България талантлив писател досега не съм видял, да не говорим да са много. Пълно е с недооценени хора, с експлоатирани хора, с хора, на които не им е даден шанс... Всякакви оправдания, сред които и мързела е едно изящно оправдание.първо се сетих за повече познати, които са талантливи и умеят да пишат хубаво... ама много ги мързи
точно онова мислене, дето го спрятахме по откъсите от ЛЦ и разни хора обясняваха, че е баси излишното задълбаване. Хора, това е литература, едно от най-дълбоките и всеобхватни постижения на човешкия език, а оттам и разум. НЯМА такова нещо като излишно задълбаване там. Излишно е, ако ти пречи да седнеш изобщо да пишеш, а пък искаш - само дотолкова.
Мнението ми за фентъзито... Ето го Кормак Маккарти, който пише "Пътят", аз я чета и книгата ме побърква, вдъхновява ме, кара ме да искам да не съм просто човече. Книгата може да се определи като постапокалиптична история, каквито с кила да ринеш. Убеден съм, че би се справил чудесно и с фентъзи. Формата няма значение, ако авторът е качествен. Просто... некачествените автори налитат като мухи на мед на фентъзито, та заради това си мисля, че писател с претенции не е добре да започва оттам. Не е случайно, че първите книги на големите писатели често са автобиографични.
Впрочем книга-игра с Гришамова проза (и средна до ниска ръка игрови претенции) мога да напиша за три седмици - Едит: важна самопоправка, ВСЕКИ, трениран в определени базови принципи, би могъл, - но аз самият далеч не бих си я оценявал в storytelling план, сравнявайки я със статичната литература (била тя тази на Гришам или на когото и да било, освен може би на някои постмодернисти).
Хаха, нито имам времето за тия три седмици, нито мотивацията
ММ не греши, като казва, че човек на ниво Гришам би се пробвал по-скоро в статичната литература, при все че аз теоретично определено виждам потенциал в интерактивната, не само в тесния смисъл на книгите-игри. Няколко поколения отраснаха, четейки текст с разклонения по мониторите си и геймейки под някаква форма, все пак, така че почвата си я има.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas