• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса"

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
01 Авг 2014 23:05
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93545
И аз се включвам :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Авг 2014 23:30
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93548
И аз така, да допълня и словом. :-)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

01 Авг 2014 23:51
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 201
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93550
Както написах в началото, аз също бих се включил. Засега с 50, евентуално бих сложил още 50.

02 Авг 2014 01:03
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93552

Ейдриън Уейн писа: писа:

hameleona писа: писа:

Лисичков писа: писа:
Един въпрос към организаторите и по- специално към Хами: има ли нужда от сериозен тираж, в смисъл в границите на 500- 1000 копия?
Има ли нужда? Ще ме прощаваш, но това е тъп въпрос. По същата логика можем да попитаме: Има ли нужда от издаване на Мисия Магелан изобщо? :wink:

Няма такава логика. Самсон си излезе в 100 тираж даже.

И половината тираж на Самсон вече е продаден. Радваш ли се, че книгите-игри се възраждат?

Уповавам се на ЛСЧ

02 Авг 2014 01:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93554
Възродени са още отдавна, Кольо (Колиийн), иначе нямаше изобщо да го има Самсоня. :wink:

Радвам се, че искрено смяташ, че допринасяш за общото благополучие със Самсон, между другото. Такава искрена вяра... :-)

Иначе, точно това казвах: че 100-200 тираж си е напълно валидна, разумна и оправдана опция.

02 Авг 2014 04:47
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93556
Не веднъж съм казвал, че Хами ми е най-любимия автор на КИ от Новата Вълна. Конкретно Прашинките пък са най-любимото ми от неговите КИ. Така че, аз лично виждам смисъл и от тираж равен на този на Асасините 1. От друга страна, оптималният тираж е функция и на маркетинка и директните продажби, където Уейн е всепризнат талант.

Съжалявам, че няма да мога да допринеса (много) финансово, но това е свързано с личната ми финансова стагнация, от която все още не съм излязъл.

02 Авг 2014 08:57
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93558

hameleona писа: писа:

Лисичков писа: писа:
Един въпрос към организаторите и по- специално към Хами: има ли нужда от сериозен тираж, в смисъл в границите на 500- 1000 копия?
Има ли нужда? Ще ме прощаваш, но това е тъп въпрос. По същата логика можем да попитаме: Има ли нужда от издаване на Мисия Магелан изобщо? :wink:

Както решите и прецените, просто питах. :-)
Ще участвам в инициатива и за "бутиково издание" от 150 бройки, така и ако решите тиражът да е сериозен. :-)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

02 Авг 2014 15:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93606

Coblin King писа: писа:
Ако ви трябва художник, ще се навия за символично заплащане, няколко бройки примерно. Пешката ми подшушна, че може да търсите хора. Само не очаквайте нещо гениално, не съм нито Димо, нито Евгений Йорданов. :grin:

За 200 кинта би ли поел 20 илюстрации + корица или идва много симвалично това?

Информативно питам =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Авг 2014 18:45
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93616
Така... колкото и пари и да се съберат няма да са достатъчно и ще трябва допълнително финансиране. Мога да помогна там, но е важно още в началото да е ясно какво точно се цели, какъв е обема, кои ще са редакторите и какви ще са условията? Ясно е че сега се кара на обещания, но да се окаже че ще се преработи изцяло и тогава ще се мислят варианти....

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Авг 2014 18:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1885
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93617
Не е ли нормално първо да се дадат условия на инициативата - какво ще се случи, какво се иска и какво се предлага, преди да се заявяват суми, бройки и т.н.? Мисля че се видя, че има достатъчен интерес, за да бъде направено малко по-сериозно планиране.
ПП. Оп - малко съм повторил горното, ама като не чета, така е... Та, +1

02 Авг 2014 19:06
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93620
Честно казано няма да имам точен обем поне до месец-два, което поставя цялата ситуация в много сива сфера. Какво ми се иска? Иска ми се да изкараме нещо с хубаво качество, около 200 страници обем в 500 или повече бройки. Не искам да правя компромиси с качеството, в името на едното издаване. Нямам и времето и възможностите да приложа идеята за ПГ1, въпреки че тя е най-готиния вариант.

Нямаме обявен редактор, очевидно (няма и кандидати), Коблина обаче предложи да понарисува нещо. Мисля да му предложа да пробваме с една илюстрация, да видим, как ще стане и да видим дали ще се продължава. Човека реши, че ще работи за бройки, та всичко изглежда ок, на тоя фронт.

Проблемът с редактора е сериозен. Човека, за който мислих няма да има време да седне да го прави за без пари, а с бюджетчето ни не знам до къде ще я докретаме. Не съм и работил с други от редакторите в общността, та не съм 100% убеден с кой ще се сработя най-добре, че да му направя оферта. :?

Останалото оставям на организатора на цялата чудесия и главен виновник - Пешката :-)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Авг 2014 19:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Topic Author
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93623
Да нахвърлям и аз туй онуй...

Гони се тираж поне 500, което значи 1000-1200 лв само за печат (обема може да варира, Хам ще доработва), отделно за илюстрации, корица, коректор и редактор (ако Хам държи на последното). Може би с 2000 лв. ще се оправим, може би - не... Което трябва да бъде първата ни цел. :-)
Реализацията изцяло ще заиси от набраните средства - в най лошия случай тираж 500 без картинки и корица "по милост" от някой форумен художник. А може и с купена картинка.

В аспекта на всичко горе отговора на въпроса "Какво правим" може да се окаже ужасно разтеглив.

Аз горещо препоръчвам редактора да отпадне - ако не е някой, на който Хам наистина вярва. Щото иначе се получава да си платиш като поп - и той да ти смени револвер с пистолет навсякъде, че звучало по-добре. :grin:

Как да се възвърне инвестицията за участници, които не желаят бройки. Или трябва да вземат по един стек книги, защото са с големи суми, а това не им е нужно. Има няколко варианта.
- Дават се бройки по корична цена.
- Вложената сума се връща на участниците, които искат това, от първите реализирани продажби. Ако повече участници заявят такова желание, суми да се изплащат пропорционално на периоди от време.
- Вложените суми, възвърнати от първите реализирани продажби се депозират при Спас с цел финансиране на бъдещи проекти и инициативи.
- Комбинация от трите горе.

Отново, приканвам всеки участник да каже какво очаква насреща. Моите идеи едва ли са по-добри отколкото на всеки друг, така че ако има други варианти всеки може да пише.

За разпространението... Трябва да си поговоря с някой като се върна в София. :-)

П.С. Пари май ще се набират при Спас... Той не знае още, де... :grin:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

02 Авг 2014 19:56
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 201
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93626
Моето лично мнение е, че не бива да се пести за редактор и илюстрации. Не говоря за 20-30 илюстрации, но нека да има поне 3-4, а пък без редактор според мен не бива изобщо (не става дума само за Хами, а по принцип). Качеството и удоволствието от четенето на книгата би се вдигнало доста.

Същевременно съзнавам, че не предлагам някакво решение на този проблем. Но пък редактор плюс илюстрации ще увеличи цената с колко? Вярвам, че ще успеем да ги съберем тези пари. Нека Хами да пита човека, който е готов да редактира срещу заплащане (и на когото Хами явно има доверие, щом се е допитал до него), за ориентировъчна цена.

Аз от моята инвестиция (50, евентуално 100) бих искал 2 (евентуално 3, ако вложа 100) бройки, останалите пари, които биват възвърнати, нека да отидат за бъдещи проекти.

02 Авг 2014 20:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93627

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Аз горещо препоръчвам редактора да отпадне - ако не е някой, на който Хам наистина вярва. Щото иначе се получава да си платиш като поп - и той да ти смени револвер с пистолет навсякъде, че звучало по-добре. :grin:

С това не мога да се съглася изобщо. Ако до това свеждаш работата на редактора по книга-игра значи си доста далеч от истината. А и това с "на който вярва Хам" е повече от абсурдно. Не го приемай за тролене, но си е абсолютно несериозно изказване.

Как да се възвърне инвестицията за участници, които не желаят бройки. Или трябва да вземат по един стек книги, защото са с големи суми, а това не им е нужно. Има няколко варианта.
- Дават се бройки по корична цена.
- Вложената сума се връща на участниците, които искат това, от първите реализирани продажби. Ако повече участници заявят такова желание, суми да се изплащат пропорционално на периоди от време.
- Вложените суми, възвърнати от първите реализирани продажби се депозират при Спас с цел финансиране на бъдещи проекти и инициативи.
- Комбинация от трите горе.

Както Торо обясни всичко това горе е непрактично ако не успеете да съберете достатъчна сума за читаво издание. Става сложно после с изчисляване на продажби, връщане пропорционално пари и при повече участници хамалогията е ужасна, и който го организира трябва да знае, че си слага таралеж в гащите.

Препоръчвам да се направят пакети подобно на Кръвта на Зомбитата - пакет 50, 100 например който да включва книжки, но не правещи коричната цена + плакат+автограф и т.н. Така или иначе тази Инициатива ще разчита главно на форума и като гледам тези, които сме се вкючили го правим за фенщината и не ни пука особено дали ще получим за 50 лв 2 или 4 книжки.

Нещо скатаваш и бягаш по тъча май май? :wink:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Авг 2014 20:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Topic Author
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93628

nixata писа: писа:

С това не мога да се съглася изобщо. Ако до това свеждаш работата на редактора по книга-игра значи си доста далеч от истината. А и това с "на който вярва Хам" е повече от абсурдно. Не го приемай за тролене, но си е абсолютно несериозно изказване.

Добре де, ами поне да е някой като Трип - 2 в 1, да падне малко разхода за коректор.

Както Торо обясни всичко това горе е непрактично ако не успеете да съберете достатъчна сума за читаво издание. Става сложно после с изчисляване на продажби, връщане пропорционално пари и при повече участници хамалогията е ужасна, и който го организира трябва да знае, че си слага таралеж в гащите.

Препоръчвам да се направят пакети подобно на Кръвта на Зомбитата - пакет 50, 100 например който да включва книжки, но не правещи коричната цена + плакат+автограф и т.н. Така или иначе тази Инициатива ще разчита главно на форума и като гледам тези, които сме се вкючили го правим за фенщината и не ни пука особено дали ще получим за 50 лв 2 или 4 книжки.

Я раздуй малко с тия варианти. Той Сикамор като че си хареса вече...

написа:
Нещо скатаваш и бягаш по тъча май май? :wink:

НЕ! ННННЕ! Шу, шу, шу!

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Бойците на Европа (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Rahvin
    • Today 12:29
    • "Майстори на меча" 1 и 2 (60 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Rahvin
    • Today 12:27
    • Ще отговаря ли Любо на въпроси? (188 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Today 11:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg