Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Има ли нужда? Ще ме прощаваш, но това е тъп въпрос. По същата логика можем да попитаме: Има ли нужда от издаване на Мисия Магелан изобщо?Един въпрос към организаторите и по- специално към Хами: има ли нужда от сериозен тираж, в смисъл в границите на 500- 1000 копия?
Няма такава логика. Самсон си излезе в 100 тираж даже.
Има ли нужда? Ще ме прощаваш, но това е тъп въпрос. По същата логика можем да попитаме: Има ли нужда от издаване на Мисия Магелан изобщо?Един въпрос към организаторите и по- специално към Хами: има ли нужда от сериозен тираж, в смисъл в границите на 500- 1000 копия?
Ако ви трябва художник, ще се навия за символично заплащане, няколко бройки примерно. Пешката ми подшушна, че може да търсите хора. Само не очаквайте нещо гениално, не съм нито Димо, нито Евгений Йорданов.
Аз горещо препоръчвам редактора да отпадне - ако не е някой, на който Хам наистина вярва. Щото иначе се получава да си платиш като поп - и той да ти смени револвер с пистолет навсякъде, че звучало по-добре.
Как да се възвърне инвестицията за участници, които не желаят бройки. Или трябва да вземат по един стек книги, защото са с големи суми, а това не им е нужно. Има няколко варианта.
- Дават се бройки по корична цена.
- Вложената сума се връща на участниците, които искат това, от първите реализирани продажби. Ако повече участници заявят такова желание, суми да се изплащат пропорционално на периоди от време.
- Вложените суми, възвърнати от първите реализирани продажби се депозират при Спас с цел финансиране на бъдещи проекти и инициативи.
- Комбинация от трите горе.
П.С. Пари май ще се набират при Спас... Той не знае още, де...
С това не мога да се съглася изобщо. Ако до това свеждаш работата на редактора по книга-игра значи си доста далеч от истината. А и това с "на който вярва Хам" е повече от абсурдно. Не го приемай за тролене, но си е абсолютно несериозно изказване.
Както Торо обясни всичко това горе е непрактично ако не успеете да съберете достатъчна сума за читаво издание. Става сложно после с изчисляване на продажби, връщане пропорционално пари и при повече участници хамалогията е ужасна, и който го организира трябва да знае, че си слага таралеж в гащите.
Препоръчвам да се направят пакети подобно на Кръвта на Зомбитата - пакет 50, 100 например който да включва книжки, но не правещи коричната цена + плакат+автограф и т.н. Така или иначе тази Инициатива ще разчита главно на форума и като гледам тези, които сме се вкючили го правим за фенщината и не ни пука особено дали ще получим за 50 лв 2 или 4 книжки.
Нещо скатаваш и бягаш по тъча май май?написа:
П.С. Пари май ще се набират при Спас... Той не знае още, де...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas