• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Вечният войн

Вечният войн

• 1
  • 1
27 Дек 2024 12:36
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Topic Author
Вечният войн #143248
Преди да започна ревюто, ще уточня, че тази книга не излиза под шапката на издателство „Книги-игри”, а под това на "Симолини-94". Като се има предвид, че то се занимава основно с печат, а не толкова с издателска дейност, можем да наречем книжката и „самиздат”.

Вечният войн или Блонд какъвто го помним

По новата утвърдена оценка за книги игри:
Оформление
Книгата излиза в не особено приятния, но все пак наложил се формат за канцеларски материали А5. Обемът е леко надути 160 страници, за да може да се достигне до заветните 10 печатни коли. Подбраните илюстрации са от художника, вложил най-много труд в новата вълна и получаващ за това по 1 долар месечна подкрепа – Диин Спенсър. Неприятното, както при всички стокови илюстрации, е, че избраната за корицата вече е била използвана в не една и две други книги. Не ме разбирайте погрешно – Диин не рисува лошо, а и не рисува и особено добре, но предлага задоволително качество на ниска цена – по-калпаво от бет, но по-добре от масовите художници. Има си проблеми с работата със стокови илюстрации, и макар да са положени усилия текстът да бъде адаптиран към тях, това е направено доста дървено и си личи неприятно. Като пример мога да посоча, че съдържателката на един коптор се оказа с претеза на крака, само защото е намерена такава илюстрация, без логическа причина за това.
Допълнителни проблеми с оформлението съществуват и те са в техническата част – с няколко сбъркани препратки, една-две правописни грешки и че всички тирета за пряка реч са дефиси (малки). Не е рискувано да се пусне сричкопренасяне, за да се спестят още страници, което е добре до някаква степен, но все пак текстът е доста обемен и на 113-ти епизод първият ред изглежда така: „Единлегендаренкрадецнесиплащазапревозкатобикновенните”. Това са рисковете да не се ползва пренос при странирането, което не пречи да се оправи, но изисква желание.
В книгата има карта и дневник като и двете не са особено полезни, първата защото е направена по-скоро информативно без да се сложат някакви детайли или важни обекти, а втория заради системата която чупи уграта още след първата бойна сцена.
Както казах, илюстрациите са подбрани прилично, вярно е, че са в три различни стила, но текстът е нагоден към тях и знаеш какво да очакваш. Лошо впечатление ми направиха тези, разположени на две страници, без особена причина (освен за увеличаване на обема), без да се съобразят с това, че част от тях ще бъде изядена в сгъвката. Не е добре сгъвката да минава през лицето на „човека” – в случая с един бард, без да има връзка с текста, тъй като той е описан като гущероид, а илюстрацията е на хомо сапиенс. Това би трябвало да подсказва, че книжката не е минала през редактор и коректор, а издателското каре потвърждава това. Показва и че човекът, правещ предпечата, не е много навътре с полиграфията или тепърва ще се учи. Желая му успех.

Литература
Литературата винаги е била силната страна на Блонд – интересните сюжети, изграждането на света, героите, които създава, и тяхното взаимодействие с околния свят. Освен това, той имаше и добър хумор, който беше забавен за нас, децата на 90-те. Слабите му страни обаче са ясни за всички – математика и механика на играта. В случая получавате точно това, което беше Блонд през 90-те – историята на един циничен елф в свят, отново разположен на юг от екватора, обитаван от три раси – джуджета, елфи и огри, като последните са единствените същества, тъй като хора в книжката няма (спомняте ли си илюстрацията от оформлението, за която казах, че е попаднала случайно в книгата?).
Литературата е лека и приятна, с множество пряка реч, което я прави още по-достъпна и увлекателна. Въпреки това, всичко, което можем да кажем за нея, е, че сюжетът е клиширан до безкрай – ти си известен крадец, попаднал в затвора, и таен непознат идва да те измъкне, защото само ти можеш да му свършиш работата. Проблемът е, че книжката ухае на разказ, който е допълнително разклонен, и няма значение дали приемаш или отказваш мисията – задължително ще я последваш. В началото дори те убиват, ако откажеш срещата, а ако я приемеш, можеш да се измъкнеш сам. Когато го правиш, по някакъв начин тайно разбираш какво са искали да ти поръчат, ако си приел мисията, и се заемаш с въпросната работа просто от скука. Тъжно ми е да кажа, но в цялата книжка се усмихнах само веднъж на хумора на Блонд, може би от носталгия.

Кефометър
Тук ще отделя малко време, за да нахраня системата. Александър Александров твърди, че като "творчески редактор" е положил чудеса от храброст, за да я накара да работи, и познавайки други книги на същия автор, съм склонен да му се доверя. Но това, че работи, не значи, че е добра или че правилата са добре описани, защото, поне аз, настъпих няколко мотики в нея:
Парите – започваш без нищо, получаваш 5 веднага за харч, а след това до края на играта имаш възможност да изкараш още 50 (щеше да е добре да има някакви постижения за това, ама не). А тях не ги ползваш за абсолютно нищо.
Магическите умения – дават ти 6 точки за разпределяне по твое усмотрение между 3 умения. Ако налееш всичко в едно от тях, освен че проверките при него стават автоматично успешни, можеш да попаднеш в ситуация, в която те питат дали имаш 1 или повече точки, а опцията да нямаш никакви не е предвидена.
Битките – класическата система показател + зар <> показател на противника + зар. Ще кажете: какво може да се обърка? Почти нищо, ако изключим, че показателят ти започва със стойност 3 и в края на играта може да достигне 12, докато бос битките са срещу противници с показател 6, а всички останали имат показател 2 до 3.
В интерес на истината, играта не ми беше интересна; системата е зле, сгрешените препратки дразнят, светът е в най-добрия случай "meh", сюжетните дупки са видими от самолет и като цяло това не е продукт, който бих препоръчал с чисто сърце.
Все пак, нещо, което ми достави удоволствие и донякъде спасява продукта, е възможността за разчепкване - да видиш всички разклонения и от къде какво можеш да измъкнеш, за да счупиш още повече и без това счупената система.
Бих препоръчал на издателя да включи в книжката лист с постижения и такъв с оправени грешки. Иначе ще получите класическа книга-игра от края на 90-те с всичките предимства и недостатъци на времето.

Оформление ★✯☆☆☆ 1,5/5
Литература ★★✯☆☆ 2,5/5 добави 1-ца ако страдаш от носталгия
Игра ★✯☆☆☆ 1,5/5
Кефометър ★★✯☆☆ 2,5/5

★☆✯

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Efix7, pachev_24, Count Monte Kristo

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Дек 2024 12:37 27 Дек 2024 12:37 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Вечният войн #143249
Моето ревю за ВВ: knigi-igri.bg/component/zoo/item/review-vechniat-voin
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Efix7, pachev_24

27 Дек 2024 12:44
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Вечният войн #143250
С гордост съобщавам, че минах през всички разклонения на „Вечният воин”. За съжаление рано-рано се отказах да я играя. Защо? Като за начало, в правилата не става ясно дали точките на трите елфически умения (Анда, Фуера и Клария) са индикатор за мощ или точки за изразходване. На места в текста ми се стори, че се ползват като модификатор, на други пък се изразходваха. Много объркващо.
Битките... никакъв баланс, за съжаление. Първата е невъзможно трудна без невероятно благоприятен зар, а следващите стават все по-лесни след ъпгрейдите на персонажа.
Самата история не е лоша и щеше много да ми хареса, ако я бях чел през 90-те години с тогавашния си акъл. Не съм сигурен обаче, дали сега ще впечатли някое съвременно хлапе. Надявам се да го стори, защото със сигурност целевата ѝ аудитория не е 35+. Книгата се води с автор Робърт Блонд, но на моменти се усещаше назидателния и подигравателен тон на Ейдриън Уейн, който познаваме от изявите му в интернет. Също така, някак не ми се вярва Богдан Русев да седне да пише история по стоковите илюстрации на Дийн Спенсър. Подозирам, че творческият редактор Александър Александров е дописвал и разклонявал (където е нужно), прилагайки прийома „съчинение по картини”, с който учителите ни занимаваха в началните класове. Ако е така, трябва да го поздравим за усърдието да напише текст за всяко едно от многото изображения. На моменти наистина имах усещането, че топ западен илюстратор е работил специално за изданието...
Най-силно правещата впечатление недомислица в сюжета е прословутата диадема на Сабрила, ако Елмарил откаже да работи за елфката.
Най-силно правещата впечатление правописна грешка е „странноприемница” с едно „н”.
А безапелационно най-големият пропуск изобщо са трите сгрешени препратки. Дали самият автор е отговорен за тези неща, или Редакцията и Корекцията, е въпрос на лична преценка.
Докато четях „Вечният воин”, успях да направя някои паралели с моя аматьорски фен-фикшън „В Гората на забравата”. Разбира се, аз съм обикновен бездарник, и не искам да се сравнявам с Блонд, нито твърдя, че той е заимствал от мен. Все пак направих набързо един колаж със следните отправни точки:
1. Главният герой се сдобива с вълшебен предмет – във ВВ са магически ботуши, във ВГЗ са магически ръкавици.
2. Главният герой играе на зарове в таверна.
3. Главният герой трябва да е учтив, за да успее.
4. Героят елф е заслепен от зла сила, и иска да я притежава само за себе си.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Прикачени файлове:
FB_IMG_1735296182854.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, Ал Торо, Efix7, pachev_24, Count Monte Kristo

28 Дек 2024 18:02 28 Дек 2024 18:04 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
Вечният войн #143257
Прочетох я. Бях дочул, че е ужасна, едва ли не най-слабото нещо от последните години. Не бих стигнал чак дотам, за мен дори тази година има няколко по-слаби книги-игри. Най-силната част на книгата е литературният стил - приятно се чете и макар историята да е клиширана донемайкъде не ме натовари. Свършва бързо - мисля, че ми отне около 40 минути да я прочета, което с оглед на плътността на съдържанието е плюс. Книгата бе маркетирана като завръщане на старите майстори от 90-те и в това си обещание не подвежда. Изобилства от сгрешени препратки и слабости на логическата структура. Например - избрах да не говоря с елфката-поръчител, която дойде да ме убеждава да ѝ върша някаква работа. След като избягах сам от затвора, книгата ме принуди да тръгна да търся някаква корона, за която героят ми нямаше дори знанието, че съществува... Полиграфически изданието е доста зле реализирано. Илюстрациите са разностилови, тези които са поместени на две страници изглеждат направо уродливо, поради лошия предпечат. Не е тайна и че творческият редактор е пренаписвал части от текста, така че те да пасват на еднодоларовите комплекти от стокови илюстрации, които Дийн Спенсър предлага на по-непретенциозните си клиенти. Това само по себе си създава леко пародийна нотка в текста, особено в частта, където разбираме, че огрите можели да бъдат и великани и полуръстове, че дори и феи-пеперуди. Вярвам, че биха могли да бъдат и слоници-стриптизьорки, ако Дийн включи такава картина в подаръчните си предложения. Като цяло - кичозно изпълнение, което обаче тангира около или малко под средното ниво на старата вълна, що се касае до история и игра. Става за начесване на носталгията, но смятам, че този номер няма да може да минава многократно и ако старите майстори искат да запазят реномето си, ще трябва да предложат и някой нов номер към бъдещите си продукти.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Efix7, turbobobi, pachev_24, Etom

29 Дек 2024 17:07
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 326
Вечният войн #143261
С. оглед на ревютата до момента, не бих си го причинил.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

30 Дек 2024 09:32 30 Дек 2024 09:53 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Вечният войн #143266
RobertBlond-Vehcniatvoin.png

Робър Блонд – „Вечният воин“
(тежко артилерийско ревю със 120 мм снаряди-спойлери на Деян “Efix” Вачков)

Издател: Симолини, а ИККИ кога?
София, 2025 година – какво по дяволите?
Епизоди: 232
Страници: 160

ВНИМАНИЕ – четете на ваша отговорност, писал съм го на моя безотговорност!

И така, дългогодишно очакваната книга-игра за Вечният воин Елмарил Сивия е вече факт. Паметната дата на излизане, според темата във форума за книги-игри е.... А, чакай малко, няма дата там, няма и книга! Какво се случва? Хмм, да видим Националния регистър на издаваните книги в България. Там датата е... 31.12.2024 година. Ъъъ, след една седмица? И пише, че не е илюстрована? Ъъъ, може ли просто.... Да, добре започваме вече малко по-сериозно.
И така, настоящото ревю ще бъде представено под формата на диалог между двама души. Единият нека да го наречем Надъханият фен, съкратено Фенът или Фенко. Той е носталгик, романтик и слаб сангвиник. Другият ще бъде киселият чичко и критикар Критко. Тези двамата ще отразят двете страни на книгата подобаващо, всеки от неговата си камбанария. А вие си преценете накъде завивате повече.

И така, да започваме!

Фенко: Уау, не мога да повярвам! Книга-игра от Робърт Блонд, първата му от 90-те години насам! Вечният воин, фентъзи свят, напрегната история и екшън? Това е страхотно!
Критко: Как ще е първата му, това е петата или шестата! А може и шестата и седмата, какви са тия глупости, които ги е писал Уейн на задната корица!? Елмарил Сивия, сериозно? По-клиширано не можа ли да го измисли?

Фенко: Корицата е на топ западен художник, вътрешните илюстрации – също. Изглеждат разкошно, има и цветни на вътрешни страни на кориците. Богато илюстровано, като едно време. А вътрешните изглеждат феноменално, нямам думи!
Критко: Стокови илюстрации, сериозно? Дийн Спенсър, не може да бъде! Един пакет 100 илюстрации в DepositPhotos e 100 долара на промоция, какво му плащаш? И тези черно-бели илюстрации на две страници, за какво са, за обем?

Фенко: Оформено си е като едно време – епизодите с точка над текста, къси тиренца, няма удебеления, няма курсив, всичко си е еднакво и хомогенно, както трябва. Нямам търпение да започна да я играя!
Критко: Какво е това 90-тарско оформление ве брат? За последните 12 години книгите-игри напреднаха много – вече нито на такава хартия ги печатат, нито по този начин оформени. Да не говорим, че липсват зарчета по страниците. Какво е това, някаква машина на времето ли? Тази книга-игра да не е останала неиздадена отпреди четвърт век?

Фенко: Я да видим правилата... Ооо, „Сила“, точки „Живот“, има и умения, по които разпределяме точки, ехаа, страхотно. Има и „Шанс“, както доброто старо време, нищо не се е променило.
Критко: Абе, бате, каква е тази архаична механика отпреди заяждането на Майндкрайм на времето с останалите автори? Алоуу, не сме 1995-та година, дайте нещо по-сериозно! Добре поне, че има кодови думи, да не пита после автора ти направи ли това или онова.

Фенко: Книгата започва със затворения Елмарил в Кулата. Какво ли ще се случи? Тези гадни джуджета го пазят, аха, явно някой го е предал и затова сега е в килия, като затворник. Каква ли е тази мистериозна посетителка, която иска да се срещне с него. Я да видим...
Критко: Сериозно ли първият ми избор е между 10 и 19? Я направо на 19 и да се спират мъките ми... Честно, това да не се търкаляло на заготовка, нещо като разказ-полуфабрикат из папките на Блонд и да го е подарил на Уейн, за да му направи някаква игра там и да го издаде като книга-игра, че да се увенчаят с 5+ годишните му анонси с някакъв краен резултат?

235465.png

Фенко: Значи Сабрила иска да ѝ открадна някаква диадема и ще ме освободи оттук. Че добре, иначе не знам как ще изляза от този зандан. Това е моята мисия, ясно, действам!
Критко: Това са пълни глупости, я да ѝ откажа – аз най-великият крадец ли съм или всеки може да ме контролира, като кукла на конци, както си реши. Ще избягам със собствени сили от затвора, ама интересно, защо досега не съм го направил? Ааа, Елмарил е чакал мен, за да метна един зар и да избяга. Ясно, ясно... Да, брат, коварният ми план е да използвам „Клария“, за да избягам. Аха, не става, губя 2 точки „Живот“ и какво, ще скачам през прозореца. Еми, пребих се на 21, айде честито. Почвам отначало, докато ми сработи зара. Става все по-хубаво...

Фенко: Битката с двамата огри, които ме следят е много трудна и затова ги избягвам, използвайки „Клария“. После си купувам стъкленици, които ми увеличават „Сила“ с 4 точки и „Живот“ с една. Така вече ще съм по-силен в битка!
Критко: Сериозно ли има битка на 38 с двама ловци на глави, които са поединично колкото мен силни? Как се предполага, че трябва да ги победя без сериозен зар на моя страна? Все едно играя БИТКИ БЕЗБРОЙ в момента. Естествено, че загинах. Почвам отначало, но този път слагам 6 точки на „Клария“ и не оставям нищо в ръцете на съдбата.

Фенко: После е ясно къде отивам – за парите, които Фенрил ще ми даде, като го сгащя да обира заложната къща. Та това са цели 25 риала, юху, кой ти ги дава? Накрая купувам най-скъпия меч и вече имам „Сила“ равна на 3+4+3=10 точки. Хайде вече някой да ми каже нещо!
Критко: Аман от предатели, и аз отивам за парите – другите опции са несъществени. С най-скъпия меч накрая битките приключват, като гледам. Дори в битката със Сабрила на епизод 222 съм вече на +4 пред нея. Счупена работа...

Фенко: С толкова много точки и пари, вече единствената ми цел е да отида в Ора, да ступам жреците и да си вдигна „Фуера“ с 4 точки, за да не изгубя точки след това на епизод 137, когато навлизам в отровните дъждовни гори. Преди това може и чай да пия, и ризница да си купя, за да елиминирам напълно влиянието на „Шанс“ в битките.
Критко: Играта до края става скучна – минавам като Супермен през всички битки, а те са доста и завършвам книгата. Кой е тествал цялото това нещо, някакъв баланс, използване на „Анда“ някъде не се ли налага задължително? Вземам си ризницата и дори и жреците не ми се налага да бия, направо speedrun до края на книгата. Отегчително...

Фенко: Справих се, добра игра направих. Хареса ми стилът на Блонд, подобрен от идеите на Уейн и развит със система с умения, битки и кодови думи. Накрая има реклама за новия Валенс и „Сонора 2“, нямам търпение!
Критко: Мда, ако „Вечният воин“ беше излязъл първи през 2011 година, щеше да „Уау!“ – сега е някъде между дъното и средното ниво за Новата вълна. Излезли са вече над 100+ книги-игри за последните 12 години и конкуренцията хич не е слаба.

Заключение
Изживявайки „Вечният воин“ мисля, че и Блонд, и Уейн са останали в Първата вълна.

За корекция
- епизод 168 изпраща на 7, а трябва да е на 160
- епизод 181 изпраща на 143, а трябва да е на 153
- епизод 191 изпраща на 11, а трябва да е на 200

Оценка 3 и ¼ от 10
Литература 6/10
Игра 2/10
Оформление 3/10
Преиграване 2/10

Добавете следните точки с натрупване
+1 ако сте фен на Блонд
+3 ако сте фен на Уейн
+5 ако не сте чели нищо друго от Новата вълна

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
Прикачени файлове:
RobertBlond-Vehcniatvoin.png
235465.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, turbobobi, pachev_24, Etom, banskidedo, Count Monte Kristo

05 Ян 2025 03:11
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Вечният войн #143300
Едно от заглавията, обрали повече внимание тази година. Самостоятелно заглавие на един от най-универсално харесваните автори в първата вълна (феновете на Майндкрайм да не кършат пръсти, той е по-скоро в графата "силно любен и мразен", докато за Блонд рядко съм чувал открито негативни думи. Аз самият бях голям фен на поредицата за Валенс и Магията на мрака. Не очаквах особено много, защото видях горе-долу какво завърналите се автори от 90-е могат да предложат към днешна дата, но може да се каже, че бях търпеливо позитивен.

На първо четене
Книгата мирише на 90-е къде по носталгичен, къде по архаичен начин. Бойната система е Показател за Сила + Зар <=> Противникова сила. Има три качества, които за целта на ревюто ще наречем Магия, Ловкост и Сила, макар че имат своят по-задълбочен бекграунд. А приключението започва със "симпатичен" бандит, който ще бъде освободен от затвора "при едно условие".

Още при първи прочит
За по-опитния читател веднага става ясно, че това е или разказ, който е насилствено разклонен, или крайно линейно приключение, което е малко по-малко насилствено доразклонено. Имаш на практика само една линия, която има някаква наративна стойност и е обезпечена от текста на играта. Малко отклонение веднага води до необяснимо поведение на героите.
За да не издам много, ще ползвам пример от началото на играта. Ако избереш да отпратиш чорбаджийката, която иска да те освободи от затвора, за да ѝ вършиш мръсната работа без да я изслушаш, а след това избягаш от затвора, ти все пак тръгваш да търсиш короната, която чорбаджийката е щяла да ти поиска да търсиш, нищо, че ти самият въобще не би следвало да имаш стимул да го правиш.
За мен това демонстрира неуважение от страна на автора към изборите, които той самият предоставя. Същото чувство се затвърждава от снизходителния или обидния тон при други конкретни избори в по-късната част на играта (за някои от които дори е спорно дали светоизграждането достатъчно добре обезпечава въпросния тон).

Какво аджеба е играта?
Представете си поредица от случки, всяка от които се основава на един логически избор, битка, решена почти изцяло от зара, или опасност, която можеш да избегнеш с умение. Тази поредица е много бегло и посредствено навързана от наративна гледна точка. Ако графирате играта, ще иглежда като броеница: всяка перличка с 10-12 епизода оформя една ситуация, която е затворена в себе си и рядко (за да не употребя кардиналното "никога", тъй като не съм правил изчерпателна проверка) оказва влияние на някоя от следващите ситуации.

Бойната система и балансът
Най-слабата част в играта трябва да е семплата и въпреки това неработеща бойна система. Още първата битка (ако не бъде избегната с наличието на повишено ниво на магическо умение и добър шанс) те сблъсква с двама врагове, срещу които имаш малък шанс за победа. Не съм сядал да го изчислявам, но усещането ми е за 20% или нещо от този порядък. Дотам си нямал никакво време да се подготвиш. Съответно вземеш ли тази битка, вземаш едни пари, които ако налееш в предмети за сила, играта става тривиална. След тази битка изринах остатъка от играта без напрежение. Важно е да се отбележи, че глаголът "изринах" не трябва да се чете все едно аз имах някаква заслуга за това. Просто бях с прекалено добри стойности, за да може враговете да имат реалистичен шанс да ме бият.

Втори прочит няма и да има
Във "Вечният войн" има критична липса на алтернативни наративни линии. Няма и механическо основание да преиграеш приключението. Даже изпитвам малко неудобство да ползвам думата "играеш" в случая на "Вечният войн". Чувството ми е, че тази книга игра е написана от автора и никога не е погледната след това. Творческата ѝ стойност е съмнителна в най-добрия случай и за мен е загуба за жанра, че вниманието, което ѝ се отдели не беше отделено на горе-долу всяка друга игра (с малки изключения) излязла тази година.

Послепис
Много ми харесват илюстрациите, но е кофти идея да има такива на две страници, защото сгъвката ги изяжда, ако не искам да си разчепя книгата.

"Код за достъп"
Nerd Zone
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Вечният войн
Time to create page: 0.122 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg