• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
24 Фев 2013 02:24
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68210
Отец Валенс не е обикновен свещеник. Човек на силната вяра - но и на силното вино, Божи раб - но и Ловец на демони, той е легенда за вярващите, но и издирван от Инквизицията в половината градове на Свещената Римска империя. Така че когато такъв един свещеник се озовава случайно в забравено от Бога градче насред поредица от зловещи знамения, въпрос е само на време той да разбере, че в това няма нищо случайно и че е бил призован там от висша сила със съдбовна цел...

И тъй като това е твоят герой в тази история, скъпи читателю, и ти сам избираш всяко негово действие, само от теб зависи дали Валенс ще намери силата, вярата и човещината да изпълни мисията си. Имаш точно три дни и нощи, за да устоиш на атаките на сатанистки култ, да се изплъзнеш на отколешните си врагове от Инквизицията, да се пребориш с демоните, изпълзели от отвъдната страна, и да решиш на кого от старите си познати можеш да се довериш, за да разчетеш предзнаменованията, преди да се е случило немислимото...

(тази вечер пускам само текста за задната корица на първата книга :) но някои членове на общността като ВГ ще извадят и от това достатъчно инфо)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Фев 2013 06:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Новите Валенсиански хроники #68211
Уейн, това звучи твърде хубаво, за да е истина. Това, че пускаш "само текста на задната корица" значи ли, че само той е готов? Кога планираш да излезе тази КИ? Не, не говоря за срокове... преди или след Асасините 2.

"Божи раб - но и Ловец на демони"
Двете понятия не се изключват, даже напротив, така че не е подходящо да са свързани с този съюз. Струва ми се, че Висша Сила е по-подходящо да е изписано с главни букви.

С нетърпение чакам още инфо и ти пожелавам успех!

24 Фев 2013 10:34
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Новите Валенсиански хроники #68213
Аз пък съм на мнение, че първо трябва да се приключи със сегашния проект, преди да се започне да се пише с друго.

Избери своето приключение

24 Фев 2013 11:36
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68217
Ако не ставаше въпрос за Валенс, сигурно и аз щях да съм на същото мнение.

24 Фев 2013 11:40
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Новите Валенсиански хроники #68219
Уейн, извади един коз от ръкава и ми кажи че държиш някакъв контакт с Боби русия за това... :idea:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

24 Фев 2013 12:34
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Новите Валенсиански хроники #68222
Явно става дума за "Олтарът на тъгата", преработен и обновен. Интересно е предвижда ли се поява и на обявените някога, но ненаписани книги от поредицата.

24 Фев 2013 14:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68226
Разбира се, че Асасините 2 трябва да излезе първа. Дори да напиша целия нов Валенс преди това. Но ще гледам да не се разминават така - засега просто използвам вдъхновението, което си е точно за Валенс (ще видите защо :)) и за последните няколко дни съм направил цялата история, вкл. като схема от случки и епизоди (около 400 действително) + чисто нова оригинална система за битки и Умения, специално за Хрониките + самият нов текст донякъде, за да се уверя и в стила.

Рони, точно така е за Божи раб - но не можах засега да измисля нещо, което да звучи по-овчо и смирено, божи човек може би. И все пак Ловец на демони не е допустимо занимание за добър християнин - точно това е поводът Инквизицията да му е вдигнала мерника. За висшата сила, предпочитам да не подсказвам толкова - но и аз си мислех за главните.

Пеш, не, Блонд няма абсолютно нищо общо. Няма и нужда. Изхождам от Олтара, който е изцяло моя книга по право и рестартирам Хрониките (засега само с една книга де). Затова са Новите. Ако има следващи книги, няма да имат нищо общо с написаните продължения на Боби, освен главния герой и прилежащия му стил. Даже, както ВГ сигурно се е сетил по името в горния анонс, няма да са в глупавия фентъзи-имитация сетинг (принудително направен от Боби, за да се избегне рисърча), а в съвсем реална средновековна Европа. :)

Засега само по въпросите пиша, че излизам. Довечера ще напиша интересните неща.

24 Фев 2013 15:33
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Новите Валенсиански хроники #68230
Хм света на Валенс бил глупав,а колко ли е умно следкато има цяла поредица в този свят изведнъж да се променя?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

24 Фев 2013 22:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68263
А колко ли е умно да се обгласяват подобни разсъждения, след като по-горе изрично пише колко точно общо ще има сегашната и бъдеща поредица с продълженията написани навремето от Боби. ;)

И двамата сме тръгнали от една и съща обща основа. Той я е развил доколкото може, сега аз ще направя същото - но разбираемо ще наблегна на елементите, в които АЗ самият съм силен, а те включват точно сетинг, система и най-вече сюжет. Все неща, от които КИ за герой като Валенс може само да спечели. Да не говорим и за подобаващия обем (и разклоненост ;)), който изисква една такава хубава история.

Давам си сметка, че е странно - но представете си Конан, да речем. Знаете колко автори са писали за него. Оригиналната КИ за Валенс "Олтарът на Тъгата" е изцяло моя (не дори наполовина, психо) - точно както навремешните продължения са си изцяло на Боби (знаете, че вече не пишех особено в онзи период). Така че и двамата можем да пишем за него - всеки в своята си поредица. Друг е въпросът дали Боби изобщо би - и мисля, че всички знаете отговора.

25 Фев 2013 03:05
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68271
Сега по темата.

Системата, която исках да направя, трябваше да е както и тази в Асасините:
1. проста/интуитивна * 2. оригинална * 3. с тактически потенциал

И тъй като Асасинската, макар и добре отговаряща на горните, не беше достатъчно кратка, че да се използва от всеки (и най-вече от новите играчи, които не са си взели книгата заради битките), при Валенс това наистина ми беше първата по ред цел. Мисля, че се получи. Не мога да си я представя по-изчистена.

1. Валенс има САМО точки (енергия), нищо друго. Броят им определя нивото, в което се намира.
(От нивото зависят доста неща ИЗВЪН битките.)
0-9 - Нулево * 10-19 - Първо * 20-29 - Второ * 30 и повече - Трето
При схватка се хвърлят 2 зара. (Ще ги има пак по страничките на книгата. :))
Примерен противник: Сатанист с 9 точки и праг 7
Към двата зара може да се добавят бонус точки, колкото му е нивото на Валенс в момента: от 0 до 3.
Да речем зар 3 и зар 5 + 2 за второ ниво. Сборът 10 е с 3 над прага на противника - и точно с толкова намаляват точките му в този рунд. Ако беше по-малко от 7, разликата се вади от точките на Валенс.
И това е. :) Битките свършват с няколко хвърляния.

25 Фев 2013 03:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68272
Откъде обаче да дойде оригиналността? Очевидно от героя, защото той си е уникален. Ловец на демони (нематериални), духовен човек, воин на вярата...значи...

2. Точките на Валенс от самото начало се разделят в 2 графи: Физическа енергия и Духовна енергия. Играчът сам решава как да разпредели началните 50т. (Вижте пак границите на нивата. ;))
Съответно повечето от схватките могат да се водят И В ДВЕТЕ равнини: физическата и духовната.
Разбира се, схватките с хора са само във физическата равнина - освен ако не са вещери например. Някои от демоните пък са безплътни и можеш да ги сразиш само в духовната.
Но най-интересно става при схватките с противници, които имат както Физическа, така и Духовна енергия - като наш Валенс. Защото е достатъчно да ги победиш само в една от равнините.

Примерен противник: Демон с Физическа енергия 7 и праг 8 / Духовна енергия 12 и праг 6
Валенс решава в коя равнина да се сражава при всеки следващ рунд. Разбира се, най-добре би било от самото начало да избере по-подходящата. Това очевидно зависи както от разликите м/у противниковите стойности в двете равнини, така и от собственото му състояние към този момент. Има и външни фактори понякога. (Самият Валенс, разбира се, също ритва камбаната, ако точките му паднат до нула - и то само в една от равнините.)

25 Фев 2013 03:31
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68273
Оттук главно идва и тактическият потенциал на системата. Особено в ИЗВЪНбитковите й аспекти! 8-) Защото самата концепция на Духовната енергия позволява прякото й обвързване с много от изборите в цялата КИ - и най-вече МОРАЛНИТЕ такива. И то по съвсем естествен и разумен начин - за разлика, от една страна, от точките Опит в Сонора и, от друга, склонноста на Любо да тегли ножа на героя ти при най-малкото му отклонение от стриктните морални норми. :) (Да не говорим за пълната анархия в Нарциса ;), но там все пак играем с крадец и убиец.) За какво говоря:

3. Ако, например, измъквайки се от подземията на Инквизицията, Валенс реши за по-сигурно да убие в гръб някой страж на поста му, за да не осуети бягството му като вдигне тревога, това очевидно ще му помогне да се освободи по-лесно и безпроблемно. Едно такова решение обаче веднага ще му струва поне 5 точки Духовна енергия, мисля че е ясно защо. :) И в цялата книга ще има избори, при които няма правилно и грешно решение - просто компромиси и отсенки на сивото. Духовната енергия непрекъснато ще се движи нагоре и надолу и извън битките - по-често от Физическата.

Има и механизми за целенасочено преливане на точки от едната в другата графа - ако играчът сам се сети за тях. Например ако Валенс е закъсал духовно, но още му се намират физически сили, може да се възползва от попадналия му избор да се затвори в стаята си и да се отдаде на самобичуване до екзалтиран транс. :) Подобен избор би изглеждал непривлекателен и дори тъп за повечето читатели - освен ако не се сетят, че така Валенс би изгубил 2-3 точки Физическа енергия, но може да напомпи Духовната поне с 5-6. ;) Ще има най-различни такива избори от всякакъв вид, особено когато се намесят и възможностите край избираемите 6 профила и 18 умения на Валенс.

Но за тях в следващото ми включване от (най) западния фронт.

25 Фев 2013 09:54
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68277

Ейдриън Уейн писа: писа:
Рони, точно така е за Божи раб - но не можах засега да измисля нещо, което да звучи по-овчо и смирено, божи човек може би. И все пак Ловец на демони не е допустимо занимание за добър християнин - точно това е поводът Инквизицията да му е вдигнала мерника. За висшата сила, предпочитам да не подсказвам толкова - но и аз си мислех за главните.

Пеш, не, Блонд няма абсолютно нищо общо. Няма и нужда. Изхождам от Олтара, който е изцяло моя книга по право и рестартирам Хрониките (засега само с една книга де). Затова са Новите. Ако има следващи книги, няма да имат нищо общо с написаните продължения на Боби, освен главния герой и прилежащия му стил. Даже, както ВГ сигурно се е сетил по името в горния анонс, няма да са в глупавия фентъзи-имитация сетинг (принудително направен от Боби, за да се избегне рисърча), а в съвсем реална средновековна Европа. :)
Именно католиците са популярни с техните екзорсисти, така че не разбирам какво се опитваш да кажеш с първия параграф. А това, че инквизицията го е погнала...май на времето са се чудели с кого да се занимават.

Уейн, не звучи сериозно да настояваш един свят да е реален и да го пълниш с демони, духовни реалности и т.н.т. Освен това, реалните сатанисти нямат нищо общо с демонизирания образ, създаден от Църквата. Много те моля, ако искаш да направиш нещо историческо, отдели време да се запознаеш с това, за което ще пишеш. Другият вариант е да кажеш, че пишеш фентъзи - тогава никой няма да ти каже гък.

Всичко това, което си описал звучи адски интересно и се надявам да доживея да го прочета.

Имам и един правен въпрос, ако нямаше правата над книга с Валенс, щеше ли да си извън закона, ако беше издал твоя книга със същия главен герой?

25 Фев 2013 09:57
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Новите Валенсиански хроники #68278

1. Валенс има САМО точки (енергия), нищо друго. Броят им определя нивото, в което се намира.
(От нивото зависят доста неща ИЗВЪН битките.)
0-9 - Нулево * 10-19 - Първо * 20-29 - Второ * 30 и повече - Трето

Малко конструктивна критика...

Ако точките енергия наподобяват точките опит в Асасините, това значи ли, че нивото на героя ще се образува от енергията спечелена на базата на правилни/неправилни избори (на базата на характера на героя) както при Асасините.

Примерно: ако си описал героя като спокоен пичанга... а читателя реши да влезе в някой хан със стъпка тип ала Стивън Сегал и да разтреби всичко и след това да пита въпроси. В последствие да получава ограничен брой Енергия заради избора си.

Видях примера с убииството на гарда, но една птичка пролет не прави, за това искам да съм сигурен;)).

Не мисля че този начин е много подходящ за КИ, тъй като отново ще вкарва потребителя (а.к.а. читателя) в един определен коловоз и така кнкгата повече ще наподобява КИ роман(или направо роман без КИ то) от колкото КИ.

Идеята за преразпределение на Физическа и Духовна енергия по време на играта ми харесва :).
Надявам се ще даде нужният "ритник" за задействане на вариативност в историята /Това, което малко куцаше в АС1/.

Малко разбъркани приказки от мен надявам се схващаш идеята :).

Поздрави,
Йордан

25 Фев 2013 10:20
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Новите Валенсиански хроники #68279
Тъжно ми стана. За пореден път Уейн ни залива с хипоманийни обяснения за нови проекти, планове и т.н., а книгите, които според собствените му думи трябваше да са излезли преди маса време още ги няма. И честно казано не вярвам и да ги има. Не и в цялост. Ще излезе някое томче, първо от поредица, после нещо преработено старо...
Интересно ми е само, защо правиш така? Това някаква маркетинг стратегия ли е? И ако е такава и работи защо не си издал повече книги, инвестирайки парите от продадените?

Толкова относно скептичността ми. Основателна е за съжаление. Иначе искрено бих се радвал да видя нещо ново за Валенс, макар че изпитвам леко притеснение да не си разваля хубавите спомени.
Едно от най- готините неща във "Валенсианските хроники" беше точно алтернативният свят. Според мен той носеше огромна част от атмосферата и ми се струва, че историята по- скоро би изгубила отколкото да спечели ако се случва в реалната средновековна Европа. А и както казаха по-горе, няма как да е истински реална с демони и т.н.
Надявам се инициативата да успее и да видим на бял свят книгите за които говориш. Но не го вярвам. Вярвам, че тотално не можеш да напишеш цяла книга и заради това преработваш някакви стари неща, което е по- лесно и зарязваш недовършени сегашните си проекти от ентусазъм да правиш нещо ново, което като се разгърне също... ще бъде зарязано.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност