Хрумна ми следното - явно идеята да се запазят имената и сетинга не е толкова неприемлива. Струва ми се, че всички ужасно много ще се зарадват на продължение или prequel на Валенс - по този начин Уейн ще спечели безгранична всенародна любов. Нужно ли е да се нарича reboot и какво значение дали тези останали неща ги броим че са се случили или че не са. Дори да се появи някое противоречие с другите книги, едва ли хората ще го приемат тежко.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ами идеално, значи Отбягването на средновна Европа и някаква историческа действителност предполагам цели повече свобода да се изгради сетинга по вкуса на авторите (автора) и прескача момента с research-а и недоволството на читатели как нещо си не било така в някой орден или държава. За мен лично не би загубил нищо Валенс да е в средновековна Европа, дисонанса с другите книги ще доведе до недоволство при някои читатели (не и у мен).Сетингът на практика си остава същият, дори да не споменавам няколкото измислени имена. (За Бога, дори цитатите от Библията ни бяха напълно дословни, какъв е смисълът да НЕ е в Средновековна Европа, освен Боби да не прави рисърч, честно. ) Но така или иначе в новите няма да има карта, така че може да си гледате старата - няма разлика (а може и все пак да ползвам измислените имена, както споменах). Противоречия с досегашните книги няма да има: нови приключения на същия герой, записани от друг хроникьор.
Ето, примерно, на мен ми е интересно как ще бъде написана книгата - в литературен план. Асасините се оказаха на практика писани от Боби Русев, така че още нямам ясен поглед върху подхода на Алекс. Също така не смятам, че ниво "оригинален Валенс" като литература е особено висока цел. Погледнах оригиналите и ... Новата вълна трябва да може повече - особено предвид, че целевата аудитория вече не е на 15.
Само за хора, които имат някакво понятие от темата. Което обаче означава, че ще са и по-начетени и едва ли ще я отхвърлят инстинктивно.Числото на Звяра си звучи откровено сатанистко.
Предната корица тва, на задната отдавна е решено, че ще има голяма цветна историческа карта, обща за цялата серия, в най добрите традиции на ПнТ.
Заглавието на първата книга в НВХ е "Отец Валенс и Числото на Звяра" (всяка ще е по този модел) и само по себе си все пак заобикаля откровено сатанисткото звучене, ако и да предполага религия.
По добре не. Защото боята на корицата лесно се маха и скоро от картата при прекаленото прелистване може да не остане и спомен.
Хаха, Танере, сам си правиш контрааргумента с това последното признание.Вилорпе независимо в каква корица инвестираш... Моите корици на Пътя на тигъра избледняха и картата на Орб вече не изглежда толкова ясно. Освен това трябваше да си купя нова бройка за да му откъсна корицата за да си имам картата, която да не избледнява, когато постоянно прелиствам книгата.
Споко, ще ти бъде създадено това желание, искаш или не. Просто още й е рано на книжката за това.Иначе "Поп Валенс и Номера на Китайката" си е нелепо заглавие за мен, ама аз така и така нямам желание да си я купувам тая книга. Да му мислят потенциалните читатели, тяхното мнение е доста по-важно.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas