• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/
Уменията на Валенс

Уменията на Валенс

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
28 Фев 2013 20:37
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Уменията на Валенс #68611
Ясно разбрах те половината умения са фиктивни,няма да се ползват и са там само да объркват играча страхотна стратегия.Само да не стане като в асасините четенето на правилата да отнема повече време от изиграването на книгата.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Фев 2013 20:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Уменията на Валенс #68612
Психо, спамиш темата вече. (Не се притеснявай толкова, моля.) Трип ме разбра доста по-добре. :)

28 Фев 2013 20:47
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Уменията на Валенс #68613
О аз просто ти следя странните обяснения и въобще не съм се запритеснил,то и без това не е ясно дали такава книга/книги/ ще има изобщо.Ако вярвам на самия теб пръв приоритет са Асасините,което при темпо на издаване една на година значи поне 5 години.Дотогава я камилата я камиларя.

ПП. Това разбира се не ми пречи да приветствам пускането на такива теми,ако не друго поне раздвижват форума.

България над всичко

28 Фев 2013 20:59
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Уменията на Валенс #68614
Аз не се сещам за книга-игра, в която изборните умения да са равностойни и да са основното в играта. В "Ново Поколение книги-игри" уменията са главният игрален елемент и не са равностойни като честота на употреба, още по-малко като полезност. Има комбинации, при които шансовете за успех са почти нулеви, а има и няколко много силни умения, които ви измъкват от ред напечени ситуации.

28 Фев 2013 21:09
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Уменията на Валенс #68615
Аз пък се сещам за книги игри в които си развиваш уменията и това ги прави полезни или не,сещам се също за такива които насочват историята по рзличен начин.От изказванията не Уейн по горе излиза че част от уменията са безполезни и са там само за да затруднят първоначалния избор.

ПП. Аз не говоря че трябва да са основния елемент и да заместват правилния избор,а че като са сложени трябва да се ползват.

ПППП Спора е леко безпредметен не вярвам Уейн да си промени мнението заради някого след наяколко години,ако сме живи и здрави можеби ще разбрем доколко сполучливо ще ги вплете в играта.

България над всичко

28 Фев 2013 21:15
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Уменията на Валенс #68616

psicho_lg писа: писа:
Аз пък се сещам за книги игри в които си развиваш уменията и това ги прави полезни или не,сещам се също за такива които насочват историята по рзличен начин.От изказванията не Уейн по горе излиза че част от уменията са безполезни и са там само за да затруднят първоначалния избор.

ПП. Аз не говоря че трябва да са основния елемент и да заместват правилния избор,а че като са сложени трябва да се ползват.

Развиват се умения, които си имат оценки. Тези, които или ги имаш, или не, няма какво да им се развива.

Разгледай коя да е книга-игра с изборни умения като основен елемент в играта и ще видиш, че едни са много по-ценни от други. Така че идеята на Уейн не е с нищо по-лоша.

28 Фев 2013 21:17
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Уменията на Валенс #68617
Е, налучкването рядко е добро нещо... нищо, има хора на тоя форум, които само искат да налучкват идеята на автора за правилен избор, та ще си прекарате добре. Аз няма да съм очарован, но това си е ясно.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

28 Фев 2013 21:24
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Уменията на Валенс #68618
Така последно от мен за тая тема.Избора на три от осемнайсет умения си е живо тото.Да вплетеш огромен брой умения в играта значи да вдигне обема до небесата или повечето от тях да са фиктивни.Дори ако са неравностойни но все пак се използват в играта това ще я раздуе ужасно.

България над всичко

28 Фев 2013 21:38
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Уменията на Валенс #68621
В никоя книга-игра като избираш нещо (предмет или умение) преди играта не знаеш колко точно ще ти потрябва. В същото време е логично някои умения да са по-полезни от други в съответното приключение: Мореплаването да е много по-важно от Ориентиране из улиците в пиратска игра, Ориентирането да върши повече работа от Мореплаване при мисия в града, а Познаване на природата да помага съществено в приключение из горските дебри. Разбира се, фиктивни умения не бива да има, но пък и няма как да са равнопоставени.

28 Фев 2013 21:41
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Уменията на Валенс #68623

psicho_lg писа: писа:
Така последно от мен за тая тема.Избора на три от осемнайсет умения си е живо тото.Да вплетеш огромен брой умения в играта значи да вдигне обема до небесата или повечето от тях да са фиктивни.Дори ако са неравностойни но все пак се използват в играта това ще я раздуе ужасно.

Не 3 от 18, а 6 от 18, т.е. 1/3. Около 400 епизода би трябвало да стигнат за тези умения, при положение, че няма събиране на предмети и обикаляне.

01 Мар 2013 06:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Уменията на Валенс #68644
Някои хора пак стават абсурдни и добре, че е ВГ да обяснява, щото аз не бих.

Ами просто НЕ ИГРАЙТЕ КИ С УМЕНИЯ ТОГАВА, щом мръхтите директно само при мисълта за такава. :idea:

01 Мар 2013 06:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Уменията на Валенс #68645

Branimer писа: писа:
Ще ми е интересно Ловеца на Демони и Апостола какво умеят ;)

О, пичове са. :) Но сега е ред на малко по-скучния, ако и полезен...

Лечител

1. Целебна длан
Единственото по-"математическо" от 18-те умения ви позволява да лекувате всяка рана (и каквото и да е друго) с допир. Разбира се, това е за сметка на Духовната ви енергия, всяка пожертвана точка от която обаче ви възвръща ДВЕ точки изгубена Физическа. (Излизате например от физическа битка, в която сте изгубили 5 точки - и веднага можете да го приложите, използвайки 2 да кажем точки от Духовната си енергия, за да си върнете 4 от изгубените 5 Физическа.) Можете да лекувате и други хора, разбира се - ако не ви свиди Духовната.

2. Отвари
От всичко по малко, но най-вече противоотрови. Лекове също, но не толкова мощни и универсални, колкото Целебната длан. Познания за растенията и природата, разбира се.

3. Медитация
Разликите с Целебната длан са:
- ограничено е като ефект
- изисква време (цяла нощ или половин ден) и може да се използва само когато текстът спомене
+ но пък е "безплатно"
+ и възвръща не само Физическа енергия, но и Духовна

Очаквайте:

Екзорсист
1. Прогонване 2. Демонология 3. Разпознаване на духовете

01 Мар 2013 09:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Уменията на Валенс #68652
Уейнски не спомена ли, че можеш да прехвърляш точки от физическа към духовна и обратна? Ако е така целебната длан не дава ли пълно и тотално възстановяване след всеки не смъртоносен сблъсък?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Мар 2013 11:06
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Уменията на Валенс #68660
Вчера прочетох оригиналния Олтар и много ми хареса. Това е бил адски силен период за Уейн и Блонд. В книгата има адски много екшън, което оставя положително усещане даже и да не участваш в него. Това, което научих от Уиндхамъра миналата година е именно това, че трябва да има екшън - всички очакват това. Леко бях подведен от Котаракът на Месията на КИ в България, който наблегна на дипломация и свалки. Като заговорихме за Торо, Уейн, защо не разделиш историята на 2 части и да участваш в Призвание Герой. Няма да трябва да вадиш собствени средства, а с името си ще помогнеш много на прохождащото елитно списание за КИ.
По темата, ако Уейн не беше започнал да се изказва по любимия си начин, с който дразни бая потребители, можеше и да има по-голям успех да обясни гледната си точка. Да, и аз смятам, че може би щеше да е по-добре географските области и кралствата да са с реални имена. Само фон са, така че няма да е болка за умиране. С ордените - не знам, не съм достатъчно добре запознат. Самият Валенс от Олтара ми се струва малко по-различен от този в Небето Ви Чака. Странна птица е, не е класическия католически свещеник. В оригиналната книга наистина пише, че е Ловец на Демони, медитира, за да научи истинското име на Принца на Ада. Когато аз измислях Джейкъб, исках да бъде възможно най-близо до класичическата ми представа за свещеник, изчистена от всичко излишно. Авно Уейн още на времето е решил да вкара всевъзможни елементи в образа на Валенс (като така споменатта медитация в поза с кръстосани крака). Сега просто отива с десетина идеи по-далече. Сравнете го с Валенс на Блонд от Небето Ви Чака или Убийство в Б. Там човечеца освен да върти ловко меча, нищо друго специално не прави. Кой ви харесва повече? Каквото и да кажете, вече има 2 паралелни Валенса, без значение дали на някой му харесва или не. Просто единият участва в КИ с 40 епизода и това е.
Не ми харесва идеята за толкова много специализации. Като цялостно усещане ще клони към полу-бордова игра като Дестини Куест. После, не съм съгласен, че трябва да има правилни и неправилни избори на умения. Разбира се, балансът никога не може да бъде измерен, но и не трябва да има подчертано силни умения.
Относно рециклирането, съжалявам, че общността е толкова негативно настроена. Но, наистина е проблем, че най-вероятно босът ще е същият. Всъщност, като знам Уейн как обича да погажда гадни номерца на читателите, сигурно ще е един от другите 3-ма принцове.
Уейн, ако наистина искаш да сложиш повече свещенически умения, добави ангелолог. Накрая имаш ангел (адаша Шин има разкошна илюстрация на женски такъв, която ми беше обещал да предостави да ползвам), така че някак си идва интуитивно. Поне аз добавих такова в леко рециклираната ми версия на Пътят на Светлината, която, като гледам какви са настроенията, никога няма да види бял свят.

12 Мар 2013 06:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Уменията на Валенс #69553
Добри находки в поста на Рони, а ние продължаваме с другите три профила. (Умението Отвари по-горе да се чете "Билкарство")

Екзорсист

1. Свръхестествен усет
Както един истински талантлив инквизитор (за разлика от повечето си "колеги"), владеещият това умение е в състояние със свръхестествената си интуиция да долови и най-малката намеса на зли сили - от това дали някой човек всъщност е обладан до това дали изобщо някой от другата страна на Светлината има пръст в цялата история.

2. Демонология
Прашни древни манускрипти, изписани с кръв, светещи пентаграми, начертани на пода, моминските имена на всички демони в 9те кръга и всякакви други страшни тайни, които наистина никой не би искал да знаете. Каквито знания обаче могат да са ви от огромна полза, ако опрете до тях - както и да ви отведат право в Ада, ако се окажат недостатъчни.

3. Прогонване в ада
Веднъж сблъскали се с демона, остава само да го отпратите обратно вдън земя. Това, разбира се, може да стане и с обикновена битка в Духовната (най-често) равнина, но ако имате това непогрешимо умение, задачата ви може да се окаже значително по-лесна и безпроблемна, отколкото се очаква.

Очаквайте:

Душеприказчик
1. Странстващ проповедник 2. Манипулатор 3. Изповедник

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/
Уменията на Валенс
Time to create page: 0.156 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност