• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
07 Ное 2014 18:08
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Topic Author
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98259
Реших да пусна подобна тема, защото ми се струва, че е добре да си изясним, колко сложна, трябва да е една книга-игра и как рефлектира това на действието и в чуждите и в българските издания. Тук имам предвид дължината на пътя, който трябва да се извърви за да достигнеш до успешен край, изборите, битките (когато такива са предвидени), предметите, логическите задачи и условията, през които трябва да минеш за да се поздравиш с крайния успех.
Без да натрапвам мнението си на никой, считам, че класацията може да започне и така:
1."Кралската корона" от поредицата "Магьосничества", защото освен множеството събрани предмети по пътя, ти трябваше да минеш и през вратите Тробен, да уцелиш точното заклинание, и въобще да оцелееш, което си беше трудно, особено в края на приключението.
2.Изпитание за Шампиони и Смъртоносен лабиринт от Fighting fantasy серията - който ги е играл знае защо!
3.Магьосникът от Огнената планина и Градът на крадците - слагам ги наравно, заради трудните лабиринти и множество допълнителни предмети, които трябваше да се съберат.
И понеже се усещам, че неволно задълбах в някои от любимите ми книги, умишлено ще спра до тук, и ще оставя и другите да кажат какво мислят...

"Intellect is invisible to the man who has none".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Ное 2014 18:34
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98260
Аз бих сложил на челната линия "Черната маска", "Пробив в NBA", "Компютърни войни: Омега срещу Алфа", а от преводните "Звездолетът-скитник". От Новата вълна "Кръвта на зомбитата" и "Да намериш Дракон" също будят респект в това отношение. :-)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

07 Ное 2014 21:26
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98265
Звездолетът скитник- единствената , която не съм минал и до ден днешен.Абсолютна тъпня

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

07 Ное 2014 21:57
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98266
Звездолета го минах но Гората на Обречените не - така и не можах да запомня в каква миша дупка да се завра.
А в леговището на снежната вещица никога не съм стигал честно до повече от 3-4 битки.

07 Ное 2014 22:04
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98267
Няма как да не се съглася с мнението на Ефикс, Психо и Вуконг, като наистина Звездолетът скитник е дяволски трудна със своето събиране на звездни дати с които трябваше да сглобиш крайният резултат. Аз от своя страна обаче съм я превъртал, но приемам, че същата е наистина доста мъчна и също може да претендира за призовото място. НБА беше труден преди всичко със своя подробен дневник и множество статистики.От новите Кръвта на зомбитата наистина е мега сложна за завършване, а даже и непревъртаема ако играем честно и се съобразяваме с резултатите на заровете...
Гората на обречените в началото ме затрудни, но след дълги обиколки, успях да я превъртя. Снежната вещица беше трудна както с оглед на предметите, които трябваше да събереш, но и с оглед на физическото ти оцеляване. Добре, че бяха припасите и елексирите!
Ако обобщим обаче дотук обаче, излиза, че предимно трудните игри се ситуират в Битки Безброй, а българските им конкуренти не са били чак толкова мъчни. Дали това е така наистина и има ли наши заглавия, които да съперничат на вече изброените?

П.С. Е, не е тъпня Звездолета де, любима ми е! :side: :grin:

07 Ное 2014 22:10
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98268
Аз на всичките мамя, така че не знам ха ха

07 Ное 2014 22:18
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 26
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98269
Кралската Корона, Звездолетът-Скитник, Леговището на Снежната Вещица, Царство Уирд, Пътя на Тигъра също си е гадничък. Като се замисля, преводните бяха по-гадняви от родните.

07 Ное 2014 22:34
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98270
Определено преводните бяха трудни - най-вече Битки Безброй поредицата, но също и някои от Кървав меч и Пътят на тигъра.
От българските Замъкът на таласъмите ми се видя трудничка на времето, но скоро не съм я преигравал, за да проверя пак.
Но всички тези са нищо в сравнение с една руска класика - Подземията на Черния замък. Сюжетът е постничък, но играта е сериозна. Има много силна анти-чийт система и често се налага сериозно водене на записки. Горещо я препоръчвам на онези, които обичат книги с много разклонения, предмети и много възможности за преиграване. И все пак поназнайват нещо от руския...
Скоро четох и римейка, който е двойно по-голям от оригинала - абсолютна лудница от разклонения.

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

07 Ное 2014 22:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98272
Кръвта на зомбитата и имаше една на Сим, дето се бях повъртял малко, ама не се сещам коя беше.

07 Ное 2014 23:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98273
На авторите на "трудни книги-игри" трябва да им се дава да си играят собствените изчадия - и да им се чупи по един пръст за всеки път, в който не успеят да си ги превъртят.

08 Ное 2014 00:53
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98276
Книгата за която говори Торо се казва "Прокълната земя" на Сим Николов и е направо мъчителна! Там съм се въртял не малко, но полза нямаше. Като се остави настрана, че имаше печатни дефекти и геймплея беше толкова..., дървен, че направо можеше да полудееш, тя си беше от най-долна проба, да ме прощавате и направо ме ужаси в един момент! Превъртане нямаше! Пазя я все още, но ако взема да я подаря на Вилорп за Инициативата, после току виж ми я ударил в главата... :silly: . Щото тази книга не би привлякла, вниманието на публиката, просто няма начин.
А иначе Уейн е прав, че авторите на книги-игри е добре първо да си тестват произведенията, особено когато е налице по-засукано действие. Преди време, пишех книга-игра, която като стигнах до 370 епизода, установих, че е смесица от Битки Безброй и Пътят на тигъра, а бойната система беше страшен бъркоч..., но за това може би някъде другаде! :-)

08 Ное 2014 08:43
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98282
Сега ще ви разкажа интересна история от преди точно само една седмица. :grin:

С един приятел се хванахме на бас дали може да мине една книга - игра. Дадох му три опита. :grin: При успех наградата, която му обещах, беше значителна - Magic карти за около 1000$. За да няма излишни рискове за мен, разбира се, заложих на FF книга. Направихме два опита, като заедно с едно друго момче се редувахме да му водим, "четем".

1. Гората на обрачените
Нашият смелчага хвърли много високи начални статистики - умение 11, издръжливост 20, късмет 10. Купи няколко предмета от Язтромо и смело се впусна в гората. Мисията е да се намерят двете части на легендарния чук на джуджетата. Беше предупреден да си прави и карта.
Според мен още в началото хвана грешната посока. Не след дълго стигна до някакъв странник, който беше се хванал в...капан за зайци. Реши да му помогне. Странникът му благодари за помощта, но не му даде нищо, точно напротив. Книгата ни съобщи, че това е бил крадец (!?!), който му е откраднал, алтелнативно - или три вълшебни предмета или всичкото злато... Нашият герой още тук леко се отчая. След известно лутане из гората достигна до един гремлин, който имаше окачена на врата си някаква "черна пръчка", изписана с рунически символи. Ха! Дали не намери единият от двата предмета? Разбира се, че не. Това се оказа "шейпшифтър", който просто го нападна. Звярът имаше умение от 10, така че успя да му свали около половината издръжливост...
След тези две случки моят приятел стана прекалено мнителен и цялостно избягваше да проверява каквото и да или да влиза в някакви "постройки", пръснати от гората. Почти в края на приключението си из Мрачния лес достигна до една гробница, влезе в нея, но нямаше "прах за летене", така че не успя да повдигне тежката плоча на саркофага и съответно, по мои спомени, да намери главата на чука.
Изведнъж гората свърши и смелият присключенец достигна селото на джуджетата. Книгата обаче предлагаше възможността да се върне в началото и пак да продължи да броди из гората в търсене на двата предмета :O Не стигнахме до там, че нещо ни писна, пък и моят приятел не настояваше.

2.Седмица по - късно, втори опит, но на друга FF книга - игра - Космически убиец /Space Assassin/.
Тук не водих/четох книгата на нашия смелчага, а един друг приятел се зае с тази весела задача, докато аз цъках карти с останалите от компанията. :grin: Разбира се, отново имаше щедра награда, ако успееше да завърши успешно книгата. :-)
Мисля, че хвърли отново добри начални показатели, взе разни допълнителни джунджурии /правилата явно са по - различни от типичните FF книги - имаше два типа битки - престрелки и ръкопашни сражения/ и смело се впусна в дебрите на космическия кораб. Явно успешно напредваше в продължение на половин час и се заканваше, че ще ми вземе наградата. Аз бях относително спокоен. :grin:
В един момент пропадна в някакъв "асансьор", или нещо от този сорт, правейки хиперпространствен скок /wormholes?!/ и се озова на някаква планета, където и почнаха неговите мъки. Книгата му съобщи, че въпросната планета имала формата на кроасан?! :lol: И тук настана класическият лабирин. Цтирам по памет:

Намираш се в безкрайно зелено поле, равнината продължава в четири посоки, на къде ще поемеш - юг, север, изток, запад?! Според мен дори и правенето на карта беше безсмислено, тъй като епизодите, на които попадаше бяха с...напълно еднакъв текст... Единственият вариант беше да си прави схема на епизодите, но той не се сети за тази възможност, а и категорично нямаше да му бъде разрешено . :grin: След като се лута около половин час...се отказа, а аз си запазих наградата.

Скоро ще проведем нов опит, този път си мисля за "Изпитание за шампиони" или "Смъртоносен лабирин". :grin: Някой да препоръча друга? :-)

Лятото, докато бях на плажа и ми стана скучно, реших да си взема от Гугъл магазина House of hell и с приятелката ми да се опитаме да я минем. Разбира се, никакъв шанс дори и след десетина опита. Най - накрая просто си свалих уолктруто от някакъв сайт. Оказа се, че не съм бил дори и близо до правилното решение...

От българските бих отличил "Платото Пейрбел" на Веселин Булев. Може би книгата - игра с най много внезапна смърт по епизодите.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

08 Ное 2014 09:01
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98283
Дай му Окото на Дявола и му засичай двадесет минути. Това са реалните минути, за които се изчита самата книга.

Избери своето приключение

08 Ное 2014 10:55
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98289
Пробвал съм да чертая карта на гората на обречените но моето чертане според указанията в епизодите явно не съотвестваше на замисъла на авторите и се разминавах сериозно с реалната карта. Но това е малкия кахър - големия е, че те засипват с битки на късмет които дори ако си с 12 умение могат да те източат сериозно а какво остава ако си със 7-8 умение. А да не говорим за безумния късмет който освен, че може да почне нисък намаля всеки път като го тестваш а в леговището на снежната вещица се тестваше задължително на няколко пъти.

08 Ное 2014 12:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98295
Гората на мечката

Бойна система - хвърли 2 зара и прибави Силата си. Ако сборът надвишава Силата на противника, той губи 1 Живот, ако не - ти губиш 1 Живот. При равенство и двамата губите по 1 Живот.
Начални показатели на героя - 1 Живот, 10 Сила.
> Премини на епизод 1.

1
Ходиш в гората. Изскача мечка.
Сила 21. Живот 40.
> Ако победиш, премини на Епилог
> Ако загубиш, мини на Епизод 2

2
Мечката те изяжда. КРАЙ

Епилог
Убиваш с лекота мечката и се прибраш вкъщи при стария магьосник Сиан и принцесата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22
    • Трошача (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • 17 Мар 2023 22:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg