• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
08 Ное 2014 12:10
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98296

Ал Торо писа: писа:
Гората на мечката

Бойна система - хвърли 2 зара и прибави Силата си. Ако сборът надвишава Силата на противника, той губи 1 Живот, ако не - ти губиш 1 Живот. При равенство и двамата губите по 1 Живот.
Начални показатели на героя - 1 Живот, 10 Сила.
> Премини на епизод 1.

1
Ходиш в гората. Изскача мечка.
Сила 21. Живот 40.
> Ако победиш, премини на Епилог
> Ако загубиш, мини на Епизод 2

2
Мечката те изяжда. КРАЙ

Епилог
Убиваш с лекота мечката и се прибраш вкъщи при стария магьосник Сиан и принцесата.

Сега остава само да му се добавят на това 100 стр. пълнеж и 50 стр. илюстрации - е готово за издаване. :-) Няма да отстъпва на по-горните примери.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ное 2014 12:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98297

Гората на мечката

Бойна система - хвърли 2 зара и прибави Силата си. Ако сборът надвишава Силата на противника, той губи 1 Живот, ако не - ти губиш 1 Живот. При равенство и двамата губите по 1 Живот.
> Премини на епизод 1.

1
Сила 21. Живот 40.

2
Мечката те изяжда. КРАЙ

Епилог
Убиваш с лекота мечката и се прибраш вкъщи при стария магьосник Сиан и принцесата.

Саше не беше никак трудно. Убих го без проблеми, защото видях пробойна в бойната система :grin:

Избери своето приключение

08 Ное 2014 13:32
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98298
Преводните КИ. Дали поради умишлено задаване на битки със среден шанс за успех под нормалното, дали поради простия факт, че всичко е писано "на око", механично това бяха едни от най-трудните КИ. Нашенските по-често бяха объркани, неигруеми или просто необмислени, а не истински трудни.

От новата вълна родни КИ... мисля, че Да намериш дракон е най-трудната, ако не знаеш пробойната.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

08 Ное 2014 13:56
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98300

SatanicSlayer писа: писа:

Гората на мечката

> Премини на епизод 1.

1
Сила 21. Живот 40.

2
Мечката те изяжда. КРАЙ

Епилог

Саше не беше никак трудно. Убих го без проблеми, защото видях пробойна в бойната система :grin:
Мда не е уточнено какви са заровете 8-)

08 Ное 2014 19:53
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Topic Author
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98302
Да намериш дракон не съм я чел, взема да го сторя, ама не обещавам...
Истината е, както са отбелязали и по-горе, че и в Кървав меч, когато се играеше отборно, бяха налице чести летални изходи. И нямаше как да е иначе, тъй като при 10-12 точки издръжливост на герой в II ранг, превръщаха отборното приключение в истински Сървайвър. Така, един път достигайки до края на приключението в Царство Уирд, предстоеше битка с някакви скелети, които бяха стражата на Царя на бродниците. В случая се определяше някакъв коефициент на базата на събраните предмети по време на приключението и към този сбор се прибавяха точки на един зар. При хвърлянето обаче, се получи едно и съответната порция скелети беше доста непосилна за пребитите приключенци. В битката загинаха и тримата ми съотборници, а накрая оцелях само аз, играейки с Воин и то на 1 точка за издръжливост! Та, мисълта ми беше, че и Кървав меч 1 и 2 са си доста трудни, но в началото. Играеки самостоятелно, не съм имал кой знае какви проблеми.

"Intellect is invisible to the man who has none".

08 Ное 2014 22:23
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98304
Кралската корона не съм срещал трудности да я мина , ако не броим сгрешените препратки разбира се. От нашенските , ако ви се умира начесто пробвайте Убийство в Белскейд

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

09 Ное 2014 02:51
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98312
"Платото Пейрбел" на Веселин Булев??? Коя е тази книга?

Инак книги игри лабиринти са дебилни, но не и трудни. За пръв път като играх Убийство в Белскейд преди един гъз да не ми я върне никога, я минах лесно без да умра. Втория ми път години по късно, ме сцепиха от трепане поне 3-4 пъти.

Иначе Пътя на Тигъра е много трудна за минаване особенно Узурпатор и Завоевател. Ако се биеш и смяташ издържливост те опукват бая бързо.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

09 Ное 2014 09:40
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98316

Rahvin писа: писа:
"Платото Пейрбел" на Веселин Булев??? Коя е тази книга?

Всъщност, правилното заглавие е "Тайната на платото Пейрбел", публикувано в Мегаигри на Плеяда, брой 4, ако не се лъжа, през август 1994г., под псевдонима Винсент Були (Веселин Булев, лека му пръст). Вярно, не е "книга- игра", а е "разказ - игра".

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

09 Ное 2014 22:03
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98336
Книгите от "Битки Безброй" без никакво съмнение са най-трудните излизали на българския пазар. Мисля само, че "Мечът на Самурая" съм минавал без измама от първи път - с нужната доза късмет, разбира се. Иначе останалите заглавия са немислими без преди това да си ги играл поне 5-6 пъти, да разучиш най-прекия (безопасен) път, да намериш всичките нужни и търсени предмети и най-важното - Късметът винаги трябва да е с теб (не само в битките:). Тц... колко проби само е имало за "Гората на обречените" и " Градът на крадците", сега ако седна да ги играя, положително няма да имам нервите да ги завърша успешно:)

Не съм съгласен за отборната игра в "Кървав меч" - наистина е по-трудно в началото, но с малко късмет се минава. Аз поне не съм имал проблеми. За мен истински трудната игра е самостоятелната с Войн. Никога не съм я минавал цялата поредица само с Войн, само той ми е черната овца:). Много е дървена играта с него, почти никакви алтернативни възможности, освен бой, бой и бой. Невъзможна работа.

И все пак... най-трудна за мен (поне засега) си остава "Кръвта на зомбитата". Колкото и пъти да опитах по честен начин да я мина всички бяха неуспешни. Дори записах верния път, нали трябва и да се намерят, с всичките налични зомбита за трепене пак неуспешно. И досега не съм я минавал, което не пречи да ми е една от най-интересните де:)

Трудността, изглежда, на всяка книга-игра е свързана най-вече с късмета при зарчетата. Разбираемо защо тия малки нещица нервират толкова много хора. С тях играта е несигурна, дори да си сигурен в правотата на логическите, тактическите и стратегическите си решения пак има вероятност да метнеш неподходящ зар и... играта да замине. Това не пречи лично за мен да са предпочитания вид игри. Късмет трябва навсякъде;)

10 Ное 2014 15:02
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1177
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98365
Определено трябва да се уточни какво трябва да се разбира под трудна книга-игра.

В битки безброй като цяло системата е така направена, че изключително много зависиш от зара: Почти цялата серия + Кръвта на зомбитата.

Пак в битки безброй в избрани заглавия има зададен втори капан където независимо от зара трябва да се промушиш по точно определн път, за да стигнеш до финала: Звездолета скитник. При нас такъв представител е Убийиство в Блексдейл, където всяка крачка в страни от пътеката те убива. Или айде всяка втора.

Стигаме до третия тип или Симщината, където се ъртиш в кръгове, от кото има само по един изход, но много възможности да се върнеш назад. Те доста приличата на втория тип, като изключим че дават повече свобода за вървене: Прокълната земя и Окото на дявола.

Математическите книги, където има соновно игра, тук вече нещата са в ръцета на играча: Черната маско, Клопка за победители, серията за оргиките. Та са на базата цедки през които можеш да минеш единствено ако си събрал съответните точки.

Като цяло, трудни могат да се нарекат само последния тип, другото си е до голяма степан хазарт. При това трудността може да варира спрамо широчината на цедката.

При Да намериш Дракон, ако пропуснеш да си сглобиш сам кораба И не назначиш за това помощник Вобана ти, то можеш да победиш единствено в алтернативния финал.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Ное 2014 23:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98405
Да намериш дракон аз я взех два пъти без да умра, със сигурност не е толкова трудна.

11 Ное 2014 07:18
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98417

Да намериш дракон аз я взех два пъти без да умра, със сигурност не е толкова трудна.

Какво умиране, бензина свършва. :D
Не се мъчих много и аз, но ми идва най-трудната от новата Вълна (не съм чел Ледената Цитадела и Патрула 2в1, обаче),

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

13 Ное 2014 15:10
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98458
Не мога да кажа, че ББ са трудни. За мен трудност в КИ означава да има предизвикателства, които да поставят на изпитание умствените възможности на читателя (играча).

kiril-ps.itch.io/

13 Ное 2014 15:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1177
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98462
Тъй де, и аз по горе визирах че трудност базирана на „открии правлиния път през лабиринта от н-тия път” или „бии се докато не метнеш 3 пъти по ред дюшеш” не е „трудност”, а лош дизайн. От съвременна гледна точка.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Ное 2014 15:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Коя е най-трудната книга-игра, която сте играли някога? #98468
Трудност е от всякаква гледна точка, просто не създава интересни избори пред читателя и не е свързана като цяло с информираните му решения (т.е. не може да се компенсира достатъчно с "правилна" игра).
Цялото това нещо е доста субективно, реално.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg