• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Книгата-игра с най-грозни илюстрации

Книгата-игра с най-грозни илюстрации

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Апр 2015 16:16
Charismatic Warrior
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104731
Примери за прилични книги с отвратителни илюстрации: Колин Уолъмбъри - "Конникът на Апокалипсиса" (издателство Плеяда), Робърт Блонд - някои разкази от поредицата за Орм в "Мегаигра", поредицата за Конан на Колин (пак там), целия 13-ти последен брой на Списанието. И за да не изброявам всичко, посочвам само едно име - Никифор Русков. Хора като него и Любен Зидаров те карат да забравиш всякакви християнски чувства; не стига, че съсипаха толкова много от любимите детско-юношески книги, издавани през 80-те (Братя Грим, Карл Май, Световна Класика и пр.), но по нечия издателска милост първия дори продължи да съсипва и най-святото: книгите-игри! Като някакъв червей, който сякаш нарочно избира най-хубавите ябълки - така и той бастиса немалко свестни книги от периода на късната "Плеяда" и цялата "Мега". Слава Богу, че не можа да припари до някои от моите любими - 90% от които прекрасно изпипани от Ивайло Иванчев, за което му Благодаря!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Апр 2015 16:38
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104733
Е колко пък КИ е илюстрирал Русков?

Ако някой е затаковал целия жанр, това е точно Иванчев, наквацал поне 80-90% от бг-илюстрираните заглавия. "Прекрасно изпипани" е последното словосъчетание, което ми хрумва за неговите илюстрации. Иначе има стил и талант човекът, но не го използваше особено, щото работеше много бързо и за малко пари. Авторската му визия обаче беше доста скромна (не знам по кои причини) и в резултат почти всички КИ изглеждаха по еднакъв, скучен начин.

Русков, апропо, има чудесен художествен стил. Това, че повечето малки деца (и пораснали такива) нямат основата да го оценят е друг въпрос. Ако има грешка, те я изцяло на издателите, както обикновено.

11 Апр 2015 16:54
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104736
Вече не мога да се сетя за илюстрациите на 99% от книгите-игри които съм чел, но си спомням че илюстрациите в повечето книги на Плеяда бяха много готини.

13 Апр 2015 13:20
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104754

Ейдриън Уейн писа: писа:
Е колко пък КИ е илюстрирал Русков?

Ако някой е затаковал целия жанр, това е точно Иванчев, наквацал поне 80-90% от бг-илюстрираните заглавия. "Прекрасно изпипани" е последното словосъчетание, което ми хрумва за неговите илюстрации. Иначе има стил и талант човекът, но не го използваше особено, щото работеше много бързо и за малко пари. Авторската му визия обаче беше доста скромна (не знам по кои причини) и в резултат почти всички КИ изглеждаха по еднакъв, скучен начин.

Русков, апропо, има чудесен художествен стил. Това, че повечето малки деца (и пораснали такива) нямат основата да го оценят е друг въпрос. Ако има грешка, те я изцяло на издателите, както обикновено.

Веднъж да съм напълно съгласен с Уейн!
Ивайло Иванчев е много талантлив художник, но очевидно е работил на кило. Спомням си, че по едно време не само книгите-игри, ами де що имаше книги с илюстрации, бяха предимно с негови.
Съгласен съм и за Русков. Добър художник с разпознаваем стил, но крайно неподходящ за повечето книги-игри и тяхната аудитория.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

13 Апр 2015 20:36
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104757
Трябва да подкрепя "Храма на чудесата". От друга страна, има издънки на иначе добри (или поне прилични) илюстратори, които са ме карали да се почесвам зад врата.

Темата за просто "най не харесвани илюстрации" ли е, като се има предвид цялостно качество, или за единични издънки в иначе прилично общо изпълнение?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Апр 2015 21:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Topic Author
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104758

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Трябва да подкрепя "Храма на чудесата". От друга страна, има издънки на иначе добри (или поне прилични) илюстратори, които са ме карали да се почесвам зад врата.

Темата за просто "най не харесвани илюстрации" ли е, като се има предвид цялостно качество, или за единични издънки в иначе прилично общо изпълнение?
И двете, дискутирай на воля :-)

За Иванчев - мисля че всичко сме си казвали - човекът е илюстрирал цяла книга-игра за времето, за което (в момента) се прави една илюстрация, а са му и плащали колкото за една, в общи линии... Предвид обстоятелствата се е справил повече от добре. Като цяло българските КИ илюстрации са правени евтино и набързо, вероятно с малко изключения (примерно някои корици и на Станкев нещата).

13 Апр 2015 22:07
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104760
Ако се пишеха повече хорър книги-игри, със сигурност Русков щеше да е идеалният избор за илюстратор. Винаги ще давам за пример илюстрациите към Гримоар. Допълнително подтискаща атмосфера, която прави книгата да е още по-добра.

Избери своето приключение

13 Апр 2015 22:11
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104761
Русковите илюстрации на Лабиринта на времето са доста приятни. С разните там футуристични (и не само) оръжия.

Иначе по гадост май Храмът на Чудесата и Вълчан Войвода трябва да се състезават...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Апр 2015 23:09
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104768

Ал Торо писа: писа:
За Иванчев - мисля че всичко сме си казвали - човекът е илюстрирал цяла книга-игра за времето, за което (в момента) се прави една илюстрация, а са му и плащали колкото за една, в общи линии... Предвид обстоятелствата се е справил повече от добре. Като цяло българските КИ илюстрации са правени евтино и набързо, вероятно с малко изключения (примерно някои корици и на Станкев нещата).

Да не забравяме Евгений, най-великият бг илюстратор изобщо - който имахме щастието да работи и за КИ, макар и малко (понеже е пълен охлюв като скорост).

Такава радост беше като разбрахме, че точно той е почнал да илюстрира първата ни книга (В. Бог) - и такова чудовищно разочарование, когато се отказва (или го отрязват) поради забавяне след няколко картинки - и останалите довършва скоростно Иванчев. (май това му беше и нахлуването в КИ сцената)

13 Апр 2015 23:45
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Книгата-игра с най-грозни илюстрации #104769
Не мисля, че е коректно това "понеже е пълен охлюв като скорост" по отношение на Евгений Йорданов. И аз съм имал нещастието да видя как моя книга-игра минава в друг художник, защото Евгений се бил забавил. Но това са мнения на издатели, които не са известни с щедростта си (някои от тях - и с коректността си).

Моят опит с Евгений е, че му поръчах 12 илюстрации и той ги направи в срок. Имам забележки към някои от тях, но за това съм виновен аз. Ще му поръчам корица и още между четири и осем илюстрации, и се надявам там резултатът да е по-добър (от моя, лаишка гледна точка).

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/