• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
Участие на книгите-игри на on! Fest!

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
14 Юли 2011 12:54
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19114
Скъпи младежи и младежки!

Предоставя ни се възможност за участие в престижния фестивал ON! FEST, който се организира в София от 16 до 18-ти септември. Можете да разгледате сайта му тук: bg.onfest.bg/ . Фейсбук групата е www.facebook.com/onfest .
От нас се иска да измислим сценарий на нашето представяне там и по-точно - да го направим разчупено и забавно за посетителите. Аз имам идеи да направим игри по стратове на място с награди книги-игри; Уейн може да направи представяне на книгата/ите си; да снимаме филмче; да се предлага на посетилите ни и незнаещи за книгите-игри хора да започнат на място игра с някоя книга и да им се подари после и т.н. Трябват ни свежи идеи как всичко да стане "разчупено" и по-интерактивно от това в НДК. Важно е, тъй като ако се покажем интересни, за в бъдеще можем пак да работим с организаторите. Те, между другото, са доста свестни хора.
Организаторите очакват от мен да им пратя сценария на нашето участие до другия петък, така че ви приканвам да давате идеите си тук. Нямаме много време, мислете и пишете, за да можем да обсъждаме.
Иначе фестивалът е много як! За съжаление, ще има вход - за деца 5 кинта, а за възрастните май беше 8. Хората, които ще стоят в нашия кът няма да плащат. Предварително казвам, че сигурно няма да може да се осигурят входове без пари за много хора, тъй като мероприятието е платено по принцип и след като ни пускат безплатно участие, не мога да нахалствам допълнително. Не ме разбирайте погрешно - всеки може да си стои калкото си иска при нас, просто малко хора ще влязат без вход. Бройката тепърва ще се уточнява с организаторите.
Нашата площ може да бъде максимум 15 кв. м., но ако някой от плащащите наем иска да вземе част от нея, ще се свием малко. Това не е проблем. По всяка вероятност, ще сме на маса/и, а не на щандове, тъй като организаторите си плащат за тези щандове.
Така - мятайте идеите си!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Юли 2011 13:28
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19125
Браво на организаторите първо,

И така, всичко това е чудесна идея и още един начин да изпъкнем със сайта си някъде :clap:

Като идеи ми хрумват следните неща:

- Защо не поканим лично Джордж, Майкъл, Любо и Елена да говорят и представят книгите си (всеки в различен ден, по 1-2 часа на мероприятие). Така хем ще запълним с различен автор всеки ден, хем ще напомним на децата какво беше едно време!

- Уейн задължително трябва да представи себе си, книгите си и издателството!

- Да донесем 1 куп стратегически игри (по възможност за повече участници) и те да се разиграват, по две различни всеки ден от изложението!

- За Ларп и филм съм малко скептичен, все пак предният път вече го направихме това. Ако Уен има познати ларписти и/ или хора с камери, да действа.

-Можем да изнесем например викторина с награди книги, томбола при много участници на шанда и т.н.

Ами това е от мен, мислете!!! :-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

14 Юли 2011 13:47
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19127
Ако искате Ларпъри аз мога да се пробвам да го уредя.

Избери своето приключение

14 Юли 2011 13:51
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19129
Искаме разбира се, тва е най-важното.

Трябва да дадем отпор на аниме косплейките, които ще са ни съседи. Представяте ли си - точно до нас не/облечени като хентай котета мацки от Анивенчъра, а от нашта страна на барикадата - гледащи под вежди мрачни дългокоси варвари с големи... мечове.

Току що дигнах посещаемостта с 35%. :lol:

14 Юли 2011 13:54
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19131
Ами трябва да питам приятелката дали ще бъде от към страната на Аниметата или ще ни уважи нашата страна.

14 Юли 2011 14:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19134
Трябва ли да има нещо като програма, например излиза водещея и казва добре дошли сега ще ви представим една бърза игра - взръзваме уейн за колело от каруца и мятаме ножове по него. След това изкачат двама санитари и се опитват да не го спасят....
или може да се каже, ей на тая маса ще се играят игри ей тука ще разясняваме нещо.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Юли 2011 14:24
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19136
Аз съм твърде едър. По-добре по теб ножовете, че да е някакво предизвикателство.

Стига офф, вярно дайте да измислим нещо. Това е баси възможността - цял неколкодневен фест, тъпкан с младежи (геймъри, танцьорки, аниме-маниаци, графитаджии и кой ли не още). Ето златна възможност за представяне на жанра пред нова публика. Но трябва да се мисли с мащаб и извън канона.

Имаме ли примерно познат графити-художник в общността? Хубава реклама може да стане с тва, ако се включат КИ в някой арт.

14 Юли 2011 14:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19138
Аз това с колелото го дадох като пример, за да се изясни дали трябва да има някаква конкретна програма или може просто да се изтъпанчим и да играем на игри.

До тука то предложеното само директната среща с авторите, които да подписват продават книгите си е добре. Ама това не е програма а събитие.

пп. Не знам с тебе дали сме се виждали скоро, ма станах почти 115 кила и определено съм далеч от трудно за улучване. Още повече че съм с ръст на коболд.

Цвят за модериране

14 Юли 2011 14:42
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19142
Не точно програма /не сме Шоуто на Канала, все пак, хахаха/, но трябва да има някакво забавление за различните дни от феста. Няма да е много очатователно само да седим като в книжарница и да люпим семки.

14 Юли 2011 14:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19144
16-ти
Представяне на издателството и що е книга-игра
Започни книга-игра с нас - диркетни напътствия и игра по някой от наличините произведения.
Авторите представят - продажба от авторът на представяната книга с възможност за автограф и отговор на въпроси.
Игри по стратовете

17-ти Авторите представят - продажба от авторът на представяната книга с възможност за автограф и отговор на въпроси. Друг автор.
Започни книга-игра с нас - продължение от вчера
Бордови игри за начинаещи

18-ти Авторите представят - продажба от авторът на представяната книга с възможност за автограф и отговор на въпроси.(ако измъкнем трети автор с нова книга до тогава иначепредишните двама автори)
На раздумка с авторите - наличните автори под ножа
Завърши книга-игра с нас - ако някой е завършил книга игра му се подарява или нещо от сорта.
Мега страт? (в случай че се намери)

Цвят за модериране

14 Юли 2011 20:02
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19185

SatanicSlayer писа: писа:
Ако искате Ларпъри аз мога да се пробвам да го уредя.

Танер, това ще е супер, но да знаеш, че нямаме мангизи да плащаме на хората. Ако намериш, трябва да дойдат за шоуто - поне за ден.
Ако успееш, ще черпя!

15 Юли 2011 00:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19215
Днеска говорих с момичето, което беше с нас в НДК и тя каза, че ако не е при Анимес, като участничка от косплей без проблеми ще бъде пак при нас.
Освен това трябва да говоря с Гадината и още там някои от ларпърите с които се запознах и да ги питам евентуално дали ще искат, а ако искат и сложат условия ще видя дали ще мога аз лично да се заема с тях.
Освен това не мисля да ги ангажирам за ден, а по възможност за всички дни.

19 Юли 2011 20:46
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19857
Здравейте, момчета! :idea:

Пиша този нов пост по темата по спешност и ви моля да обърнете нужното внимание!

И така, остават няколко дни, през които трябва да подготвим наш проект до организаторите на Он-фест, в който трябва чинно от и до да опишем какво АДЖЕБА ще правим от името на сайта на панаира.

Това, че ще имаме щанд и - евентуално - ще даряваме/ продаваме книги-игри тях от Он-фест много не ги бърка, те искат от нас многообразна програма и ако не можем да им представим такава, те ще дадат щанда по наем на някоя крупна фирма. Така че нямаме много време!

Моля, пишете дали и с какво можем да участваме на фестивала. Всички идеи са добре дошли!

Специално внимание към Уейн, Танер, Калин, Жорко и Чавдар - момчетата, давайте акъл! До петък проекта трябва да е написан, пишете в тази тема. В противен случай - панаир през септември просто няма да има. Искам да видя, че има интерес и горите от желание да участваме! :hi:

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

19 Юли 2011 21:03
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19859
Мисля, че Танер изяви (вчера) най-обосновано желание да покани уважаемите ЛАРПъри и продължавам да смятам, че няма как да сбъркаме с тези момчета/момичета.

Колкото до другото, сега като ми давате зор... току що ми хрумна чудесна идея. :idea: При мен само така става - трябва да ми се дава зор. ;)

Тъй, не знам как никой не се е сетил досега, но... литературно-интерактивно четене на КИ?! 8-) С по-голяма или по-малка публика. Хващаме някой от нас с грамотен, приятен и школуван глас (Кал например), подбираме най-подходящия за целта откъс от най-подходящата книга, събираме публика от 5-10-20-колкото човека и... ПОЧВАМЕ. Разказвачът чете, стигаме до избор, слушателите решават - ако има разногласие, спорят и гласуват. И така докъдето изкараме. И после пак. По цял ден!! Хубави книги бол.

Каква по-добра демонстрация на силата на добрата книга-игра? 8-)

П.П.: Бонус идея: ако стигнем до битка, Ларпърите ни я разиграват наживо, ход по ход. :twisted: Мислете за подходящи книги - Огнена пустиня? Небето ви чака? Херкулес? Патрул за ада? :lol: (С по-малко правила и със силен художествен стил, макар че дневникът може да се води пред всички на една бяла дъска с маркер.)

19 Юли 2011 21:12
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Участие на книгите-игри на on! Fest! #19863

Ейдриън Уейн писа: писа:
... Хващаме някой от нас с грамотен, приятен и школуван глас (Кал например), подбираме най-подходящия за целта откъс от най-подходящата книга, събираме публика от 5-10-20-колкото човека и... ПОЧВАМЕ.
Но ще трябва да помагате с билета за входа. Без майтап. Тия пичове от Интерекспо центъра не си поплюват. :(

Иначе аз съм много ЗА. Обожавам да чета на глас. Мостра искате ли? ;)

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Колин Уолъмбъри) (4 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Count Monte Kristo
    • Today 21:38
    • Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от MrMoustache
    • Today 21:24
    • Топ 9 любими книги (преводни) (11 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от MrMoustache
    • Today 21:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност