• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
ON FEST - септември 2013 (без Уейн)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
25 Юни 2013 13:20
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74182
За тези, които не знаят On Fest-а е може би най-мащабният младежки фестивал и се провежда всяка година през септември в Expo center София. Инфо за участието ни на събитието миналата година може да видите тук: viewtopic.php?f=86&t=2905&p=61721&hilit=on+fest#p61721

И да си дойдем на думата. Пускам тази предварителна тема с на пръв поглед провокативно и конфликтно заглавие още от сега, защото имам желание (а и не само аз) на този On fest нещата да се случат така както трябва, както и защото да имаме време за евентуална подготовка на рекламни материали. Доколкото знам от Танер има възможност да сме с настолните игри и Меджика в обща зона, което означава голяма публика, която би се заинтересувала от книгите-игри.

Защо "без Уейн за комисионер" ? Нормално е с оглед реномето на форумен скандалджия и с множеството ми разправии тук с Уейн, повечето да приемете, че отношението ми към неговото участие е пристрастно и лично, но се надявам с написаното да се обоснова, че това изобщо не е така.

Първа причина: Реално промотиране на общността и жанра, а не само продажби.

Повечето хора тук не са присъствали на фест/мероприятие, на което Ейдриън Уейн продава книги, така че ще се опитам да представя нагледно как протича то. Всеки спрял пред "сергията" му биват натикани Асасините (сега вече и Патрула) и след дежурното "Помните ли книгите-игри? Аз съм един от авторите! Тази книга е страхотна, уникална и невероятна" човечецът започва да се чувства като все едно да е спрян на улицата от тези, които ви продават дарителски картички. И ако това е правилния търговски подход за панаир на книгата, където основното е представиш новата си книга и да я продадеш, то за мероприятие като On festa, която цел е да промотира определена общност сред младежта, не мисля че това е начина. Може да се организира много по-приятно без задължително да се гонят продажби и да не се чувстват спрелите се хора като на зеленчукова сергия.

Втора причина: Постъпления от продажби.

За повечето хора тук може да не е известно, но Уейн за всяка продадена книга на друг автор на тези събития получава 5 лв. (т.е от книгите на Торо и вече от приказката на Зе Бг - там мисля, че е 4,50 лв.). За мен това е много и е крайно нечестно. Това е почти 50% от коричната цена на Котарака като остатъка за автора дори не покрива разходите му. Това е повече и от книжарниците и разпространителските мрежи. Моето предложение е на този Он фест е ние феновете да организираме продажбите. Така или иначе там сме винаги 4-5 човека на това събитие и няма да ни е проблем един уикенд да го жертваме за каузата. Без комисионни за никой и всички книги се продават равностойно, а не да се стига до предлагане на книгите на Торо и Зе само ако спрелия се човек вече има Асасините и Патрула, или е бил краен в отказа си да ги купи. Септември се очертава да имаме следните книги : Асасините, Патрула, Котарака, Приказката, бр. 1 на Героя, бр. 2 на Героя, 3 тетрадки (КВ 1 КВ 2 и МП) и надяваме се Калоян на xenox. Всички те имат право на равно рекламиране и представяне и на пълни постъпления от продажбите – без комисионни. А с Уейн там определено ще има конфликт на интереси.

Трета причина – Възможност за финансиране за материали и организация за On fest-а

Говорил съм с Торо и ако няма комисионни като досега, е готов да даде по 1 лв от всеки продаден Котарак, ПГ бр. 1 и ПГ бр. 2, които да са за рекламни материали – плакати, значки, тениски. Дори и да ги даде предварително. Аз също съм готов да помогна финансово за тези неща. Не съм говорил със Зе Бг но и той може да си каже ако феновете продават книгата, дали е готов да отдели 1 лв. от всяка продадена книга на On festa-а за рекламни материали.

Как го виждаме On festa?

Изчистваме всички стари книги встрани – в една кошница. Всеки който си закупи книга от Новата вълна, получава подарък една от старата вълна. Нареждаме само книгите от Новата вълна, дори и ако са по 10 една до друга. Отзад плакати на всички излезли книги-игри, включително и на тетрадките. Значки, тениски и всякакви други неща, както си му е реда по подобни мероприятия. Да има програма, която предварително да обявим. Може да поканим в определен час Майндкрайм, Колин, Джордж и др. и да го обявим предварително. Ако нещата се получат както трябва мисля, че най-после ще имаме истински фестивално събитие на общността knigi-igri.net

За финал:

Оценявам всичко направено от Уейн за жанра. Не омаловажавам приноса му, но искам да има едно събитие, което да е истинска реклама жанра, да не е „сергия за продажба“ и от всичко продадено авторите в жанра да получат приходи на 100%, без комисионни и други такива.

Очакваме вашите мнения по темата!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Юни 2013 14:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74184
Много утопия има в този пост. Аз лично подкрепям идеята за „истински фестивално събитие на общността knigi-igri.net” и определено ще се включа с каквото мога за постигане на таз цел.
Само това „получава подарък една от старата вълна.” да му се добави - „ако желае”. Освен това книжките трябва да и за раздаване и зарибяване на нови хора.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Юни 2013 14:32
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74188
Тази година със сигурност ще дойда да уважа събитието, предишните нещо се замотах по играта М. и не успях

Иначе това за Уейн за комисионер го чувам за първи път и съм леко шокиран. Излиза, че Уейн взима по 50 % от цената на всяка продадена от него книга...с което достига, че дори и надминава процентът, взиман от най - свирепите книжарници (като Хеликон или Сиела примерно) ?! :? В крайна сметка Уейн ли е единственият продавач на щанда? А още повече ме озадачава следното изречение "да се стига до предлагане на книгите на Торо и Зе само ако спрелия се човек вече има Асасините и Патрула, или е бил краен в отказа си да ги купи".

Явно трябва да се направи някаква по сериозна организация за тези събития и да се пробва да има отделен продавач, дори ако трябва да е наемен (все пак става въпрос за едва 2 - 3 дни). Може и да се помисли и в посока на създаване на Дружество с нестопанска цел евентуално.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

25 Юни 2013 15:56
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74192

Лисичков писа: писа:
Тази година със сигурност ще дойда да уважа събитието, предишните нещо се замотах по играта М. и не успях

Иначе това за Уейн за комисионер го чувам за първи път и съм леко шокиран. Излиза, че Уейн взима по 50 % от цената на всяка продадена от него книга...с което достига, че дори и надминава процентът, взиман от най - свирепите книжарници (като Хеликон или Сиела примерно) ?! :? В крайна сметка Уейн ли е единственият продавач на щанда? А още повече ме озадачава следното изречение "да се стига до предлагане на книгите на Торо и Зе само ако спрелия се човек вече има Асасините и Патрула, или е бил краен в отказа си да ги купи".

Явно трябва да се направи някаква по сериозна организация за тези събития и да се пробва да има отделен продавач, дори ако трябва да е наемен (все пак става въпрос за едва 2 - 3 дни). Може и да се помисли и в посока на създаване на Дружество с нестопанска цел евентуално.

Предложение - ако има пич, който е навит да е там през цялото време и да продава/промотира, може заплащането му да е процент от продажбите, примерно за всяка продадена книга да получава лев-два, максимум три, вече както се договори с авторите. Но пет лева вече си е леко грубо.

25 Юни 2013 16:51
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74195
Според мен нищо не пречи да сте заедно и отделно на един щанд. Слагате едно платно (прозрачно, полупрозрачно), цепите щанда на две и всеки си продава, каквото му е кеф, без да пречи на другия.
Явно Уейн има свой подход, който не се харесва на други фенове, ами разберете се :)

kiril-ps.itch.io/

25 Юни 2013 18:19
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74198
Само искам да изтъкна, че ако на Торо му беше толкова зле да плаща тази комисионна, сигурно нямаше да го направи. Но, Уейн явно продава в по-големи количества от книжарниците (предполагам). Освен това, с ненормалното ценообразуване на традиционния печат, просто не е добра идея да поръчваш под 1000 бройки, които после няма как да ти пласират книжарниците.

За момента Уейн е монополист като специалист по директни продажби. Ако решите да сте му конкуренция...лошо няма :).

25 Юни 2013 19:29
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74207

nixata писа: писа:

Първа причина: Реално промотиране на общността и жанра, а не само продажби.

Повечето хора тук не са присъствали на фест/мероприятие, на което Ейдриън Уейн продава книги, така че ще се опитам да представя нагледно как протича то. Всеки спрял пред "сергията" му биват натикани Асасините (сега вече и Патрула) и след дежурното "Помните ли книгите-игри? Аз съм един от авторите! Тази книга е страхотна, уникална и невероятна" човечецът започва да се чувства като все едно да е спрян на улицата от тези, които ви продават дарителски картички. И ако това е правилния търговски подход за панаир на книгата, където основното е представиш новата си книга и да я продадеш, то за мероприятие като On festa, която цел е да промотира определена общност сред младежта, не мисля че това е начина. Може да се организира много по-приятно без задължително да се гонят продажби и да не се чувстват спрелите се хора като на зеленчукова сергия.

Ако това е вярно, а нямам причини да вярвам, че не е, всякакви усилия за съживяване на жанра са на вятъра. Само мога да кажа: Жалко!
По тази причина усилията, които хвърлям, ще бъдат сведени до минимум.
Още веднъж жалко! Жанрът не заслужава такава съдба, но...

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

25 Юни 2013 20:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74209

Рони# Мейдей писа: писа:
За момента Уейн е монополист като специалист по директни продажби. Ако решите да сте му конкуренция...лошо няма :).

Рони, грешно си ме разбрал. Никой не иска да му е конкуренция в директните продажби. А и не мисля, че това те трябва да са основното, когато става въпрос за популяризиране на жанра и участие в младежки фест!

25 Юни 2013 21:46
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74214
Без Уейн ... без Майкъл ... и т.н. и т.н.

Струва ми се излишно се нагнетява напрежение сред малцината фенове на КИ. Когато нещо не ни харесва е хубаво да си го казваме, както и е хубаво да казваме как според нас би могло да стане по-добре.
Всички правим грешки и всички сме различни. То ако бяхме и мислехме еднакво нямаше да е интересно :)

В диалога (спора) се раждала истината :)

Аз даже не знам какъв е тоя ON FEST, кой участва, как се участва, колко често се провежда, кой е публика, плаща ли се за щанд и т.н и т.н. А без да се знаят всички подробности няма как да си съставим обективно мнение.

25 Юни 2013 22:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74219
Гарич, прав си, че не обясних подробно за събитието. Просто повечето хора тук или са присъствали, или знаят за какво става въпрос.

Накратко това е младежки фестивал, на който се представени всички неща, които вълнуват младите хора: компютърни игри, бордови игри, игри с карти спорт, комикси, танци, музика, фотография, комикси, манга, книги и т.н Ето тук може да видиш какво имаше миналата година: onfest.bg/bg

Провежда се веднъж годишно, доколкото знам няма такса за участие, но трябва организаторите да преценят че нещата, които ще представят вълнуват младите хора.

Не е идеята на тази тема да създава конфликт. А и мисля че съм нахвърлял доста предложения как нещата да станат по-добре и какъв точно е проблемът сега. Когато един човек съвместява качествата автор, издател, разпространител и продавач, е неизбежно да не възникнат конфликт на интереси, когато той се окаже в ситуация да рекламира и промотира книги и на останалите автори. Това определено е нещо, което се нуждае от решение.

25 Юни 2013 23:21
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74222
Разгледах програмата, доста разнообразна - дано да се сместят и КИ някъде в тази манджа с грозде :)

А за конфликтите на интереси - прав си че е хубаво да се избягват или поне минимизират. (справка: мнението ми за оценяването на конкурса за разкази-игри) ;)

26 Юни 2013 22:54
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74267
Нямам мнение, което да може да се вземе под внимание, тъй като не съм присъствал на подобни събития.

Мисля си, че не трябва да се разглежда ситуацията като VS, а като NEXT TURN. Уейн е дал, дава и ще дава много на целия жанр ( и на нас включително ), а сега е ред на новата НОВА ВЪЛНА да покаже какво вижда в бъдещето.

:)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

13 Юли 2013 14:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74628
Сега, като се замислих за злобното отношение на Уейн към мен в другата тема... да не би да е било провокирано от тази тема, в което беше разкрит като по-алчен и от БГ книжарниците :) И в която така и не отрече написаното....

13 Юли 2013 16:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74634
Сериозно ли очаква Никсата вместо да си гледам работата, да кисна на форума и да пиша във всяка болна тема на персоналния си вманиачен хейтър? :) Особено в тема с такова заглавие?

Никсата вижда, че за 20 дни, никой не му се върза. Дори без да се намесвам изобщо. Явно хората вече получават все по-ясна представа какво представлява Никсата.

Абсолютно неадекватната му реакция край развитието на събитията с Пътят на Тигъра е само последната капка. :) Септември, доста преди въпросния ОНфест, никой вече няма да обръща капка внимание на Никсата, когато говори зад гърба ми. Ако изобщо някой го е правил. Всичко, което Никсата каже за мен, автоматично се обезсмисля - и се приема с обратен знак.

И избълваното тук е много добър пример за това. А истината за събитията ще се пусне в отделна тема.

25 Юли 2013 23:01
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74863
В коя тема и кога ще се пусне истината? И за кои точно събития?:)

Аз лично бих бил заинтересован да разбера какво точно работа има Уейн за гледане. По колко часа на ден само я гледа? И по колко часа на ден я върши, какво точно свършва?

Ако има мое приключение в сборника Призвание Герой 2 и ако този сборник излезе за този фест, няма как да стане да дойда да го рекламирам или да помагам с каквото и да е, докато вредител като Уейн ми се мотае в краката.

А това, че някои от вас не разбират колко е вреден тип като него за обществото ви, просто показва незрялост и/или незнание.

Но само като си представя, че се е сдобил с оферта от Емилиян Станкев за илюстриране на Пътят на тигъра... сигурно може да ви е много полезен, ако се храните с болни фантазии.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност