• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Други инициативи и проекти
/
Нова тест-игра на страта ми - 27 август

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
30 Авг 2016 17:51
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116886
И още нещо: има ли хора, които могат да ми препоръчат място, на което да изработят фигурките за играта от пластмаса и цената да е разумна що годе?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Авг 2016 17:55 30 Авг 2016 17:56 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116887

BERSERK писа: писа:
Аз също бих си я купил. Само да бъде с фигурки и добре пипнат дизаин, че не бих лепил пак картончета :)

koziq писа: писа:
И още нещо: има ли хора, които могат да ми препоръчат място, на което да изработят фигурките за играта от пластмаса и цената да е разумна що годе?

Да вметна, че има много добра и значително по-евтина алтернатива на фигурките. Това са т.нар. стендове (standees) - картонени изображения, които се закрепват върху пластмасови стойки.

Лично аз ги харесвам повече от неоцветените фигурки. Да, цветна миниатюра изглежда много по-добре, но е и десетки пъти по-скъпа, което поне за мен не е оправдано.

Като пример мога да дам тези от "Dead of Winter" (не се справих с прикачване на снимка, но може да ги видите от линка):
techraptor.net/wp-content/uploads/2015/0...Winter-Survivors.jpg

Има ги обаче в страшно много настолни игри. Ще се появят и в
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
предстоящото разширение на "Battalia", чиято кампания стартира на 06 септември в Kickstarter :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: koziq, BERSERK

30 Авг 2016 18:02
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116888
А, тва изглежда ок, не ги бях виждал тия фигури, мерсаж! Проблемът тук е, че аз мога да направя всякакви, но ако тези неща оскъпят продукта до небето, не всеки ще може да си го позволи, а все пак е важна играта и текста. Ще проверя тук-таме как стоят цените. Не е редно според мен играта да струва, примерно, 50-60 кинта - високо ми се вижда доста, а и неоправдано в случая. Приемам всякакви съвети и предложения относно фигурките, дизайна и илюстрирането.

30 Авг 2016 18:48 30 Авг 2016 18:57 от Wukong.
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116889
Тези фигурки са наистина много сполучливи - стоят като миниатюри но са с красив арт и гланцирания картон е във форма - за разлика от пластмасовите фигурки които са ми попадали които са грозни едноцветни и за за да ги направиш красиви трябва да си виртуоз в Уархамър оцветяването и да да разполагаш със съответните бои и талант.

За цената има един факт и той е, че всички бордови игри са адски скъпи - главно заради съдържанието от карти, фигурки и табло. A ако искаш страта ти изобщо да е играем задължително трябва да се замислиш за качествена книга която да не става парцал след пет прелиствания и за ламинирани приложения с таблици и често срещани правила - това е стандарт в бордовите игри .

Правилата ще ги коментирам като ги осмисля достатъчно но на прима виста едно нещо не е добре - движение със зар. Повярвай ми доказало се е във времето като несполучлив вариант. Имах една игра бордова World of Warcraft която се играеше почти като твоята - пак с намиране на предмети, ситуации, и куестване и придвижването със зар беше толкова несполучливо (макар че там зара за движение беше само от 1 до 3 ), че навсякъде кйъдето съм чел по форумите хората игнорираха това правило и се придвижваха от 1 до 3 по избор.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: koziq

30 Авг 2016 19:09 30 Авг 2016 19:22 от koziq.
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116890
Отделните таблици са факт - предвидил съм ги и ги има. За придвижването: да, със зар е, но с избора на играча дали да се движи наполовина на показанието или не, смятам че все пак изцяло късметлийското движение се избягва. А и все пак всичко е подчинено на сюжета на играта, т.е. елементът на книгата-игра е доста застъпен тук. Общо взето съм се опитал да предоставя удоволствие и на бордоваците, и на феновете на книгите-игри. Времето ще покаже дали съм успял.

ПП Епизодите вече са 300, играта стана по-трудна, по-дълга, но и по-интересна.

30 Авг 2016 20:15
BERSERK's Avatar
BERSERK
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 93
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116891
За придвижването нямам претенции, мисля , че зависи как автора е замислил играта. Но аз бих се зарадвал на по-голяма основна карта + малките които вече съществуват.н Иначе тези фигурки наистина изглеждат добре. Единствено се притеснявам дали след множество изигравания няма да се изцапат , да потъмнеят или да се деформират.

Относно цената на продукта - съмнявам се да падне под 50 лева, ако гоним качество. А мисля, че то е много важно. Все пак като разстелеш играта ти става кеф, като е пипнато всичко и е направено от качествени материали. Дали няма да е удачно да се пуснат и определени по-скъпи "колекционерски" броики ? В които фигурите и картит да са още по-пинати за сметка на по-висока цена. Но не знам дали е ок за повечето потребители. Аз както казах цената не я взимам предвид, но искам качеството да е на макс и детаилите да са пипнати. Така удоволствието от играта е двойно :)

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега

30 Авг 2016 20:31
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116893
Ами като си направя рисърча, ще стане ясно какви са различните варианти. Все пак е добре и повече хора да се включат с коментари, но по всяка вероятност те ще чакат готов продукт и тогава ще говорят. И както се казва - да сме живи и здрави хахаха

30 Авг 2016 21:17
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116894

Wukong писа: писа:

Правилата ще ги коментирам като ги осмисля достатъчно но на прима виста едно нещо не е добре - движение със зар. Повярвай ми доказало се е във времето като несполучлив вариант. Имах една игра бордова World of Warcraft която се играеше почти като твоята - пак с намиране на предмети, ситуации, и куестване и придвижването със зар беше толкова несполучливо (макар че там зара за движение беше само от 1 до 3 ), че навсякъде кйъдето съм чел по форумите хората игнорираха това правило и се придвижваха от 1 до 3 по избор.

Придвижването беше от 1 до 4 полета, като заедно с това се определя и маната, с която да можеш да разполагаш по време на хода си. Ако си с 1 точка за движение, ще имаш 3 мана, а когато имаш 4 - съответно имаш 1 мана, която да използваш.

Винаги съм се кефел на игри с този вариант за фигурки.

2.bp.blogspot.com/_iUd7g76-aSE/TLjg6ZJOJ...4/s1600/DSCN0134.JPG

encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:...jubrulkwguFzJE6bw81F

Избери своето приключение

30 Авг 2016 21:23
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116895
Да, Тано, ама за страт фигурките трябва да са малко по-реалистични, поне аз така ги предпочитам. Абе, ше го мислим ;)
btw, 10х за неделята и теста!

30 Авг 2016 21:50 30 Авг 2016 22:08 от Wukong.
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116896

SatanicSlayer писа: писа:

Wukong писа: писа:

Придвижването беше от 1 до 4 полета, като заедно с това се определя и маната, с която да можеш да разполагаш по време на хода си. Ако си с 1 точка за движение, ще имаш 3 мана, а когато имаш 4 - съответно имаш 1 мана, която да използваш.

не точно -зара беше шестенен с един брой 4 един брой 3 и по два броя 1 и 2 като примерно двете двойки имаха различна енергия.
Енергията сама по себе си беше вече голям дисбаланс защото играта беше ПвП но в случая коментирам движението - какъв е смисъла да ролваш зар при положение, че можеше да се спира където си искаш - така само забавяш играта с повече хвърляния. А още по малък е смисъла да се придвижваш само според зара и да се въртиш като улав напред назад докато си уцелиш важното поле което ти трябва.
В случая на страта ситуацията е точно такава - играят различни играчи но придвижването и респективно ситуациите в които могат да попаднат са изцяло на късмет - което доближава играта до не се сърди човече и го отдалечава от стратегическото планиране към различни цели.

Изобщо много късмет в тази игра - късмет да се храниш, късмет къде ще попаднеш, късмет къде да си набавиш храна. не ми харесва, че някой може да умре от глад докато другия в същите условия да му няма нищо 5 хода. Късмет в бойната карта за придвижване - WTF ?

За битката - бягаш и ставаш по-слаб . Значи от една страна явно си попаднал на място където не може да се справиш играта те "награждава" като те прави ОЩЕ по-слаб та изобщо да не може да се справиш следващия опит. Ударите които може да нанасяш се определят само от късмета на придвижване. Особено ми прави впечатление колко си прецакан ако си магьосник но противника ти има късмет да попадне на позиция от която да те удари в главата с което да ти блокира магиите следващия ход - и така всеки рунд.

31 Авг 2016 16:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116897
Към Ники - чакам следващата дата за новия тест. Аз просто показваам варианти. Към края ти решаваш какви ще са фигурките.

Към Вуконг за WoW - придвижването независимо от числото е до толкова полета. Това с маната е незначителен проблем, защото в дековете към персонажите, с които се играят винаги има карта, с която ти намалява цената на магията. Освен това предметите, които ти се падат по време на игра също може да ти се падне мана. Тази игра си имаше други кусури и то не малко, но все пак това не е тема за тази игра, а и независимо от недостатъците, играта е от силните настолни ролеви игри.

Изцяло за изиграните игри досега.

В страта на Ники има хляб. Казвам го като човек изиграл немалко настолни, стратегически и книги-игри в компютърен, настолен или pen and paper варианти. Има си проблеми, но те след още тестове знам, че ще бъдат премахнати. Дал съм му някои идеи за промени и той ще трябва да реши дали да ги приеме или не - все пак е Ники е авторът, който се е потрудил да предложи нещо наистина огромно.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: koziq

31 Авг 2016 17:06
koziq
Посетител
Посетител
Topic Author
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116898
Повечето неща вече са оправени, взел съм под внимание всички предложения. И добавих още развитие в сюжета, допълнително удължение на играта, както и някои трудности за играчите. Тестовете наистина са нещо доста полезно.

05 Сеп 2016 16:36
BERSERK's Avatar
BERSERK
Командос
Командос
Скрий Още
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116918
Сега като прочетох ревюто на SathanicSlayer още повече нямам търпение да видя завършен страта. Има ли вече окончателно решение за фигурките и избран ли е дизаин за илюстрациите? Може ли да говорим вече за ориентировъчен период до пускане на страта в продажба?

06 Сеп 2016 00:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116920

BERSERK писа: писа:
Сега като прочетох ревюто на SathanicSlayer още повече нямам търпение да видя завършен страта. Има ли вече окончателно решение за фигурките и избран ли е дизаин за илюстрациите? Може ли да говорим вече за ориентировъчен период до пускане на страта в продажба?

Много бързаш. Най-добрите игри, които са излизали на сцената на бордовите игри (за мен стратовете са вид настолни игри), са тествани в продължение на поне една година. Минавали са повече от стотици тестове на различни ситуации, за да може продуктът, който излезе на пазара да бъде максимално добър.
Да. Играта на Ники може да бъде пусната в този вид и тя отново ще донесе наслада на играчите, но има неща, които могат още да се подобрят. Чакам следващата дата за тестване.

06 Сеп 2016 11:31
BERSERK's Avatar
BERSERK
Командос
Командос
Скрий Още
Нова тест-игра на страта ми - 27 август #116921
Оставям на професионалистите да изпипат механиката. За мен най-важното в един страт, а и компютърна игра от този тип е игровия баланс. Но за да се постигне, това наистина не е лека задача и трябват много тестове. Ако така се правеха и старите стратове щяхме да имаме малко но супер качествени и запомнящи се заглавия.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Други инициативи и проекти
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Doctor Who (1 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Чуждоезични книги-игри
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 18:20
    • Metal Heroes - kickstarter (37 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 17:59
    • Сериали - обща тема (185 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • 03 Авг 2022 22:42

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg