• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Самсон

Самсон

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
31 Май 2014 15:34
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
Самсон #89667
Отварям нова тема, в която всеки е поканен да си даде мнението за "Самсон". Самата книга все още може да бъде намерена само като текстов файл , но след като се разберем с организаторите на конкурса вероятно ще има и издание на хартия.

Уповавам се на ЛСЧ

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Май 2014 15:58
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Самсон #89668
Чакаме да чуем какво ще реши да прави с парите си Лисичков, да.

След което веднага ще изтъкнем някои избождащи очите факти.

04 Юни 2014 00:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Самсон #89983
На мен явно се пада честта да съм първият, който пише тук :-)

Прочетох книгата, този път цялата, а не само преглед. Не съм сигурен как трябва да се приема и какви са намеренията на автора, каква нагласа очаква от читателя, обаче в един момент приех книгата за леко четиво, а от един епизод нататък почнах да се смея с глас (в който Самсон слизаше надолу в дупката, Господ му се обади да му каже че излиза от обхват и се чуваше тихо и далечно, но Самсон реши, че прекалено много стълби е свалил надолу и го мързи да се връща. После се опита пак да се свърже с Господ, но нямаше чертички. Няма да казвам докъде стига, но чупи всякаква идея за сериозност.)

„Решаваш да потърсиш съвет от Бог. Молиш се усилено, но Господ не ти проговаря дълго време. Почти си готов да се откажеш, когато чуваш в мислите си Неговия глас, но той е много тих и сякаш идва от далечно разстояние. Самсоне, попаднал си на място, което е извън пределите на моето царство. Върни се, не продължавай!“ Опитваш се да попиташ още нещо, но отговор не последва. Потръпваш. Дали наистина не си се отправил към преизподнята? Губиш 10 точки Вяра. Твърде е късно за връщане назад, казваш си ти и продължаваш да слизаш по стъпалата.
Отново се опитваш да влезеш във връзка с Бог, но уви, Той не ти проговаря."

На религиозните дебати с индиеца също много се смях. Въобще, мисля, че книгата е дотолкова религиозна пропаганда, колкото "Пурпурния змей" е книга-игра за палеонтологията. Тук там има от класически вметки и коментари за Господ, една по-дълга почти-извадка от стария завет (не знам до колко съвпада, тъй като го познавам меко казано повърхностно (макар да я отгатнах дедуктивно тая задача и авторът ме хвана, че не знам конкретно отговора и ми даде само половината точки)). Да - става въпрос за предимно библейски персонажи и сцени, но ако това само по себе си не ви дразни, ще сте ок с книгата. Много по-добре ми се струва от Мъдростта на Царя (която не съм изчел от корица до корица). Всъщност, ако тази книга се представи на религиозна общност като такова четиво, мисля, че ще го охулят МНОГО по-лошо от нас и ще са бая възмутени. Не мога да повярвам, че се хванах на това с братството, ама, като оправдание - хвана ме в лош ден :lol:
Сега, като изчистихме този най-важен момент, впечатленията от книгата:
Прилична. Историята, с каквото впечатление останах по-рано, е точно в стил "еди си какво се случва в живота ти. (Две изречения детайли тук). Какво ще направиш?". Написана е грамотно, без да залита в описание и литературност, няма и някакъв силен стил - почти телеграфно са предадени случките с тук таме някой епитет, но дотам. Сякаш е писана, от някой, който се справя прилично с тази дейност, но набързо. Чете се гладко и не дразни в това отношение, което не е малко. Хуморът за мен идва най-вече от изборите, които се дават на героя, наистина има много забавни предложения, има и няколко за мен чисто комични сцени (Например размахването на чука на ТОР пред дебеличкия филистимец). Ако я четете човек с правилната нагласа, определено ще ви позабавлява. Същевременно не е директна пародия или комедия, т.е. не е хомогенна в това отношение - на места си е сериозна, на места - забавна. Надявам се, че не обиждам автора точно с това, много съм разколебан какъв ефект точно е искал да постигне. Учудих се още по-силно от една определена кодова дума, която... абе няма да ви издавам, ама разбити са ми всички очаквания за закостенялостта на книгата. Ако целта е да е пародия, не знам защо не е пародия навсякъде. Вероятно става въпрос за някой хем с чувство за хумор и не чак толкова закостенели възгледи, хем все пак религиозен... :bye:

Геймплеят е ок. Системата за битки е простичка, но ефективна и върши идеална работа за целите на книгата - бих я определил като леко подобрен вариант на "Opposed (2d6 + Strength)". Всъщност влязох само в 2 битки, не знам дали не е някакъв странен пример, но май даже и те могат да се избегнат. Мисля, че са около 10-тина в книгата, но едва ли ще минете през много от тях, ако не си го "търсите".
Завърших с "Добър 4" - точно покрай бонус кодовите думи изпуснах най-много точки, иначе в останалтие избори бях доста добре. Според мен изборите са намерили добрата среда между "предвидими" и "неинформирани", добре са нацелени (малко повече към предвидими). Балансът между статистикте със сигурност не е... балансиран, но няма да издавам коя статистика е много по-ключова от останалите. Но това не е кой знае какъв проблем.

В заклюючение: Да, прочетете я. Ако погледнем нещата, които се публикуват само онлайн от новата вълна, мисля че минава една доволна част от тях. Що се отнася дали тази трябва да се приеме и разпространява - не знам вече, хем е религия, хем е пародия на религия, хем пък не е лоша. Пипкава история... За феновете на книгите-игри смятам, че трябва да е достъпна. Ако беше изцяло комедия щеше да е култова.

Сега, "Калояне", понеже помоли за мнение и получи такова ще си позволя да задам един двоен въпрос, като се надявам да отговориш поне на втората част, ако прецениш в друга тема, понеже първата и без друго май ми е ясна:
"Кой си и за какво се бориш?" :geek:

ПП. Не, все още не може да пишеш "Големият купон".

04 Юни 2014 10:29
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Самсон #89996

Баща ти е против годежа, но няма какво да стори, затова не след дълго склонява да приеме избраницата ти и благославя съюза между вас. Бог също не одобрява този избор, но Той знае, че наред със силите ти е отредил и някои слабости, като една от тях е изкушението към прекрасни девойки, затова си уверен, че ще получиш опрощение от Него.

Мен от тук започна да ме избива на смях. Ама подземните демони и титаничната битка ми дойдоха в повече. И все пак...колкото и да се напъвам не мога да докарам такъв хумор, дано Бог ми прости. Всеки си има своите слабости.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

04 Юни 2014 17:40
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Самсон #90025
Здравейте всички :-) Хубаво време е навън, нали? :-)

И така, Самсон. Честно казано, чест му прави на автора, че набутва в едно книга-игра и сюжети от Стария Завет. Аз съм дърт комунист и атеист и не съм чел библията от началото до края, но още по-честно казано, историята ми хареса. Не, нямам идея дали е 1:1 с тази от Вехтия завет (предполагам, че не е) и все пак, ако трябва да сме честни до края, нямам си идея до какво ще доведе всичко това: дали читателите на този жанр ще станат по-религиозни и по-вярващи, или напротив, това ще доведе до ред нови книги-игри на пазара, вкл. Новият завет като книга-игра за няколко играча в ролята на апостоли и един главен играч в ролята на Иисус. Разбира се, предателят пак ще е Юда и за него авторът ще има следния избор:

"Ще вземеш ли 30 сребърника, за да целунеш Иисус пред стражите, ако да, мини на 13, ако не, на 66."

Така или иначе, вярвам, че религията (все пак), учи на нещо хубаво и ни прави по-добри, вкл. празнуваме Коледа и Великден, ето защо, от мен авторът на Самсон има едно голямо "ДА". Да пише и продължава!

И все пак, ако ми позволи един въпрос: дали СКРИТАТА цел на тази игра за Самсон не е да се САМОИЗТЪКНЕ МЕСИАСНСКАТА ЧЕРТА у всеки от нас, или напротив, ей така му е хрумнало всичко? :-)

Благодаря, че стигнахте дотук, а аз ще ходя да чета някои новинарски сайт, че само игри дотъпява! :silly:

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

04 Юни 2014 18:02
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Самсон #90027
Първо искам да ти благoдаря за пространното и искрено мнение. Радвам се, че в тази книга си намерил нещо за себе си - за един хумор и веселие, за друг пропаганда и клишета.

Самсон слизаше надолу в дупката, Господ му се обади да му каже че излиза от обхват и се чуваше тихо и далечно, но Самсон реши, че прекалено много стълби е свалил надолу и го мързи да се връща.

В живота доста често се случва да се обезвериш и да потънеш в депресия. Слязъл си твърде много стъпала надолу и изкачването е трудно. Но ако продължиш надолу може да загубиш много повече, отколкото ако се пребориш с демоните в теб. В този смисъл слизането до подземното царство е една алегория.

Въобще, мисля, че книгата е дотолкова религиозна пропаганда, колкото "Пурпурния змей" е книга-игра за палеонтологията.

Никога не съм твърдял, че книгата е религиозна пропаганда. Няколко човека твърдяха това и се опитваха да ме обвинят в промиване на мозъци.

Тук там има от класически вметки и коментари за Господ, една по-дълга почти-извадка от стария завет (не знам до колко съвпада, тъй като го познавам меко казано повърхностно (макар да я отгатнах дедуктивно тая задача и авторът ме хвана, че не знам конкретно отговора и ми даде само половината точки)). Да - става въпрос за предимно библейски персонажи и сцени, но ако това само по себе си не ви дразни, ще сте ок с книгата. Много по-добре ми се струва от Мъдростта на Царя (която не съм изчел от корица до корица).

Няма как да напиша книга за живота на Самсон и да няма такива вметки. А извадката от стария завет не съвпада на едно единствено място. Ако си решиш загадката знаеш къде точно. И предимно библейски персонажи има по основния път, виждам, че не си коментирал пътят на търговеца и на наемника. А за "Мъдростта на царя" вече не знам колко пъти казах, че не може да е мерило за нищо - слаба е, слаба е, слаба е!

Всъщност, ако тази книга се представи на религиозна общност като такова четиво, мисля, че ще го охулят МНОГО по-лошо от нас и ще са бая възмутени. Не мога да повярвам, че се хванах на това с братството, ама, като оправдание - хвана ме в лош ден

Тук за мое огромно разочарование и съжаление си напълно прав. Днес получих отговор от редакторката на издателството - след като са прочели цялата книга нямат желание да я издават освен ако не я окастря. Писал съм и в конкурсната тема за това.

Същевременно не е директна пародия или комедия, т.е. не е хомогенна в това отношение - на места си е сериозна, на места - забавна. Надявам се, че не обиждам автора точно с това, много съм разколебан какъв ефект точно е искал да постигне.

Как да ти кажа, малко се случи от два стола, че на земята. Исках книгата да се хареса както на вярващите, така и на хората от форума. Едните ме нападат, че книгата била ерес, другите ме нападат, че книгата била пропаганден материал... Вече и аз съм объркан. Ефектът, който исках да постигна е хората да се забавляват и научават нещо ново, докато четат Самсон.

Учудих се още по-силно от една определена кодова дума, която... абе няма да ви издавам, ама разбити са ми всички очаквания за закостенялостта на книгата. Ако целта е да е пародия, не знам защо не е пародия навсякъде. Вероятно става въпрос за някой хем с чувство за хумор и не чак толкова закостенели възгледи, хем все пак религиозен...

Мисля, че се досещам коя е кодовата дума, която те е изненадала. Не знам защо си очаквал закостеняла книга, все пак не сме във Викторианска Англия, където покриват краката на масите. И в миналото и в днешни дни тази кодова дума се използва масово и не виждам нищо лошо в това да я спомена. Друг е въпросът дали одобрявам постъпката на Самсон, но ако отречем проблемите те не изчезват, нали?

Геймплеят е ок. Системата за битки е простичка, но ефективна и върши идеална работа за целите на книгата - бих я определил като леко подобрен вариант на "Opposed (2d6 + Strength)". Всъщност влязох само в 2 битки, не знам дали не е някакъв странен пример, но май даже и те могат да се избегнат. Мисля, че са около 10-тина в книгата, но едва ли ще минете през много от тях, ако не си го "търсите".

Я да те попитам издразниха ли те двете битки, където получаваш помощ от Бог само за тях? Вече имаше коментари, че не били въобще логични. А системата за битки исках да е нещо опростено, все пак битките са само подправка към книгата, не говорим за поредицата ББ все пак. Но и аз, колкото и нескромно да звучи смятам, че откъм баланс на битките съм се справил.

Завърших с "Добър 4" - точно покрай бонус кодовите думи изпуснах най-много точки, иначе в останалтие избори бях доста добре. Според мен изборите са намерили добрата среда между "предвидими" и "неинформирани", добре са нацелени (малко повече към предвидими). Балансът между статистикте със сигурност не е... балансиран, но няма да издавам коя статистика е много по-ключова от останалите. Но това не е кой знае какъв проблем.

Тази статистика умишлено е по-важна, тъй като все пак говорим за Самсон. А сега да обясня и за бонус кодовите думи - идеята ми беше по всеки един от пътищата играта да може да се спечели, но тъй като все пак имаме основен клон ми се стори правилно ако играчът мине оттам да може да получи допълнителни точки. Накратко - книгата може да бъде изиграна с успешен финал, дори и при пълно отклонение от библията, но ако спазваш стриктно животът на Самсон получаваш бонус. Мисля, че по този начин съм направил един добър компромис.

В заклюючение: Да, прочетете я. Ако погледнем нещата, които се публикуват само онлайн от новата вълна, мисля че минава една доволна част от тях. Що се отнася дали тази трябва да се приеме и разпространява - не знам вече, хем е религия, хем е пародия на религия, хем пък не е лоша. Пипкава история... За феновете на книгите-игри смятам, че трябва да е достъпна. Ако беше изцяло комедия щеше да е култова.

Още веднъж благодаря. Само не разбрах как книгата хем е религия, хем е пародия на религия? Вземам си поука и може да се насоча към някоя изцяло весела книга-игра като следващ проект.

"Кой си и за какво се бориш?"

Името ми е Никой и се боря за световен мир и социална справедливост. А сега малко по-сериозно - предпочитам засега да остана скрит зад псевдоним, а едно от нещата, за които се боря е да има повече книги-игри и четящи деца.

ПП. Не, все още не може да пишеш "Големият купон".

Това все още звучи обнадеждаващо!

П.П. Благодаря, че пишеше Господ с главна буква!

П.П.П. И за финал да те черпя с един цитат от неизвестен автор: Не знам дали светът е пълен с умни хора, които блъфират, или с глупаци, които говорят сериозно.

Уповавам се на ЛСЧ

04 Юни 2014 19:08
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Самсон #90029
Позицията "аз предпочитам да остана анонимен" ще ти донесе само негативи в по-далечен план. Ще предпочета да игнорирам човек, за когото нищо не знам. Нищо, казано от теб, няма да има кой знае каква тежест. Не ми е интересно да гадая дали си идиот, или си умен човек, който за забавление се прави на идиот, например. Каквото и мнение да изкажеш, няма да му се отдава значение, защото не е ясно кой застава зад това мнение. Понеже съм чел достатъчно твои мнения, за да имам впечатление - не можеш да се аргументираш добре, дори когато опитваш, а често и не опитваш. А анонимник, който просто изказва мнения... рано или късно ще си остане изолиран. Но междувременно хора се забавляват с теб.

Та, ако си свестен тип, ще премислиш и ще се поправиш, или скоро ще си отидеш оттук и ще те запомнят за известно време като форумен шут.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

04 Юни 2014 20:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Самсон #90032

Я да те попитам издразниха ли те двете битки, където получаваш помощ от Бог само за тях? Вече имаше коментари, че не били въобще логични. А системата за битки исках да е нещо опростено, все пак битките са само подправка към книгата, не говорим за поредицата ББ все пак. Но и аз, колкото и нескромно да звучи смятам, че откъм баланс на битките съм се справил.

Аз си развих биткаджийски герой (макар и не краен), защо счетох, че другите неща по-лесно ще компенсирам с изборите си. При това се очаква що годе да бъде така и средностатистически, гледайки баланса, щеше да бъде така, ако в битката с Црбх3 не бях хвърлил 3-4 пъти между 2 и 4 и почти ме затриха там, останах на няколко точки живот. Мисля, че балансът е приличен, то не е прекалено пипкав.

Бонус силата е абсолютно безсмислена като геймплей (което ще дразни част от хората), мен ме подразни при първата нагласа с която хванах произведението (заради допълнителната възхвала Господа, включена дори в геймплея), и не ми пречеше при втората.

Ти възможно ли е да си очаквал да хванеш толкова пипкава тема като религия, да я комбинираш с хумор и да не подразниш нито религиозните читатели, нито нерелигиозните? Много по-вероятно е да подразниш и двете групи. Аз бих избрал или едната, или едната и бих доразвил книгата изцяло за нея.

04 Юни 2014 20:52
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Самсон #90033
@Mindcrime - Винаги съм те ценил като автор, но ми е интересно от каква позиция съдиш моето желание за анонимност, при условие, че ти изкара под анонимност над пет години, а не виждам това да ти е донесло негативи в дългосрочен план. Така или иначе по един или друг начин всички сме анонимни в интернет. Що се отнася до аргументираните ми мнения, нямам кой знае колко задълбочени мнения в този форум, тъй че не знам на каква база си вадиш тези изводи. Да кажем, че най-аргументирани мнения съм дал в горещата тема за забранените книги, интересно ми е да чуя там какви са ми проблемите.

Следва да се отбележи също така, че много известни автори са творили под псевдоним, а понякога и под различни псевдоними. Условията са го изисквали и те са били длъжни да се съобразяват с обективните дадености. Като илюстрация ще посоча, че Волтер и Джордж Оруел са писали по този начин. Оруел, чието истинско име е Ерик Артър Блеър публикува първата си книга под псевдоним, защото е предполагал, че в противен случай ще засрами семейството си.

@Ал Торо - Разбирам те, че от гледна точка на геймплея може и да е безмислено, но пък иначе ми се стори доста нелогично да победиш лъв без допълнителна сила. А що се отнася до раздразнението, което книгата предизвиква явно съм надценил аудиторията. И докато за вярващите читатели това е по-разбираемо, очаквах по-топъл прием тук.

Уповавам се на ЛСЧ

04 Юни 2014 21:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Самсон #90034
Аз приемам тази числова илюстрация на събитията. Използвам подобен похват на едно място в Абаносовия дракон (упс, всъщност в Острова на Белязания Чък).

05 Юни 2014 00:09
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Самсон #90078

Винаги съм те ценил като автор, но ми е интересно от каква позиция съдиш моето желание за анонимност, при условие, че ти изкара под анонимност над пет години, а не виждам това да ти е донесло негативи в дългосрочен план. Така или иначе по един или друг начин всички сме анонимни в интернет.

Объркал си се нещо. Анонимен творец, който оставя произведението му да говори за него - да, има ги много. Но когато общувам с някого, след първоначалните приказки, или научавам много повече за него, или спирам да се интересувам. По възможност, виждам се с него на живо. Да се правиш на загадъчен... може би щях да ти се вържа на 12, ама тук е форум за порастнали.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

05 Юни 2014 20:24
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Самсон #90141

Mindcrime писа: писа:
Объркал си се нещо. Анонимен творец, който оставя произведението му да говори за него - да, има ги много. Но когато общувам с някого, след първоначалните приказки, или научавам много повече за него, или спирам да се интересувам. По възможност, виждам се с него на живо. Да се правиш на загадъчен... може би щях да ти се вържа на 12, ама тук е форум за порастнали.

Ако ни е писано ще се срещнем. Иначе нали не искаш да кажеш, че ако заявя - аз съм Иван Иванов от Каспичан и вече ще ме приемаш по друг начин? Дали съм анонимен или не, какво е значението ако никой не ме е виждал и не ме познава?

Уповавам се на ЛСЧ

05 Юни 2014 22:23
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Самсон #90147

Иначе нали не искаш да кажеш, че ако заявя - аз съм Иван Иванов от Каспичан и вече ще ме приемаш по друг начин?

Разбира се, не искам да кажа това. Не съм искал да кажа също така, че ще те приемам по друг начин, ако ми кажеш какъв размер тениски носиш или дали обичаш свинско. Нали си вещ в Заветите... Исус как започва да печели много поклонници, просто като им казва, че е Син Божий?

Hater

05 Юни 2014 23:46
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Самсон #90155
Калояне, ако не започнеш да правиш чудеса до час, си загубен...

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

30 Юни 2014 10:32
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Самсон #91242
Ето я и корицата на поредната книга - игра от Новата вълна:

Малко пояснения:
- целият предпечатен файл, заедно с корицата, както и с вътрешните илюстрации ни бяха предоставени от самия автор - kaloyannk; едно от условията му, за да я издадем беше, да се съобразим с неговите изисквания в това отношение;
- тиражът на книгата е 100 бройки; цената е 8.88 лева :grin:
- книгата е издадена от издателство Сердика ИТ;
- книгата ще може да бъде поръчвана от Крея, сайта на Торо по някое време, както и от клубовете на Paladium Games;

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Самсон
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg