Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
„Решаваш да потърсиш съвет от Бог. Молиш се усилено, но Господ не ти проговаря дълго време. Почти си готов да се откажеш, когато чуваш в мислите си Неговия глас, но той е много тих и сякаш идва от далечно разстояние. Самсоне, попаднал си на място, което е извън пределите на моето царство. Върни се, не продължавай!“ Опитваш се да попиташ още нещо, но отговор не последва. Потръпваш. Дали наистина не си се отправил към преизподнята? Губиш 10 точки Вяра. Твърде е късно за връщане назад, казваш си ти и продължаваш да слизаш по стъпалата.
Отново се опитваш да влезеш във връзка с Бог, но уви, Той не ти проговаря."
Баща ти е против годежа, но няма какво да стори, затова не след дълго склонява да приеме избраницата ти и благославя съюза между вас. Бог също не одобрява този избор, но Той знае, че наред със силите ти е отредил и някои слабости, като една от тях е изкушението към прекрасни девойки, затова си уверен, че ще получиш опрощение от Него.
Самсон слизаше надолу в дупката, Господ му се обади да му каже че излиза от обхват и се чуваше тихо и далечно, но Самсон реши, че прекалено много стълби е свалил надолу и го мързи да се връща.
Въобще, мисля, че книгата е дотолкова религиозна пропаганда, колкото "Пурпурния змей" е книга-игра за палеонтологията.
Тук там има от класически вметки и коментари за Господ, една по-дълга почти-извадка от стария завет (не знам до колко съвпада, тъй като го познавам меко казано повърхностно (макар да я отгатнах дедуктивно тая задача и авторът ме хвана, че не знам конкретно отговора и ми даде само половината точки)). Да - става въпрос за предимно библейски персонажи и сцени, но ако това само по себе си не ви дразни, ще сте ок с книгата. Много по-добре ми се струва от Мъдростта на Царя (която не съм изчел от корица до корица).
Всъщност, ако тази книга се представи на религиозна общност като такова четиво, мисля, че ще го охулят МНОГО по-лошо от нас и ще са бая възмутени. Не мога да повярвам, че се хванах на това с братството, ама, като оправдание - хвана ме в лош ден
Същевременно не е директна пародия или комедия, т.е. не е хомогенна в това отношение - на места си е сериозна, на места - забавна. Надявам се, че не обиждам автора точно с това, много съм разколебан какъв ефект точно е искал да постигне.
Учудих се още по-силно от една определена кодова дума, която... абе няма да ви издавам, ама разбити са ми всички очаквания за закостенялостта на книгата. Ако целта е да е пародия, не знам защо не е пародия навсякъде. Вероятно става въпрос за някой хем с чувство за хумор и не чак толкова закостенели възгледи, хем все пак религиозен...
Геймплеят е ок. Системата за битки е простичка, но ефективна и върши идеална работа за целите на книгата - бих я определил като леко подобрен вариант на "Opposed (2d6 + Strength)". Всъщност влязох само в 2 битки, не знам дали не е някакъв странен пример, но май даже и те могат да се избегнат. Мисля, че са около 10-тина в книгата, но едва ли ще минете през много от тях, ако не си го "търсите".
Завърших с "Добър 4" - точно покрай бонус кодовите думи изпуснах най-много точки, иначе в останалтие избори бях доста добре. Според мен изборите са намерили добрата среда между "предвидими" и "неинформирани", добре са нацелени (малко повече към предвидими). Балансът между статистикте със сигурност не е... балансиран, но няма да издавам коя статистика е много по-ключова от останалите. Но това не е кой знае какъв проблем.
В заклюючение: Да, прочетете я. Ако погледнем нещата, които се публикуват само онлайн от новата вълна, мисля че минава една доволна част от тях. Що се отнася дали тази трябва да се приеме и разпространява - не знам вече, хем е религия, хем е пародия на религия, хем пък не е лоша. Пипкава история... За феновете на книгите-игри смятам, че трябва да е достъпна. Ако беше изцяло комедия щеше да е култова.
"Кой си и за какво се бориш?"
ПП. Не, все още не може да пишеш "Големият купон".
Аз си развих биткаджийски герой (макар и не краен), защо счетох, че другите неща по-лесно ще компенсирам с изборите си. При това се очаква що годе да бъде така и средностатистически, гледайки баланса, щеше да бъде така, ако в битката с Црбх3 не бях хвърлил 3-4 пъти между 2 и 4 и почти ме затриха там, останах на няколко точки живот. Мисля, че балансът е приличен, то не е прекалено пипкав.Я да те попитам издразниха ли те двете битки, където получаваш помощ от Бог само за тях? Вече имаше коментари, че не били въобще логични. А системата за битки исках да е нещо опростено, все пак битките са само подправка към книгата, не говорим за поредицата ББ все пак. Но и аз, колкото и нескромно да звучи смятам, че откъм баланс на битките съм се справил.
Объркал си се нещо. Анонимен творец, който оставя произведението му да говори за него - да, има ги много. Но когато общувам с някого, след първоначалните приказки, или научавам много повече за него, или спирам да се интересувам. По възможност, виждам се с него на живо. Да се правиш на загадъчен... може би щях да ти се вържа на 12, ама тук е форум за порастнали.Винаги съм те ценил като автор, но ми е интересно от каква позиция съдиш моето желание за анонимност, при условие, че ти изкара под анонимност над пет години, а не виждам това да ти е донесло негативи в дългосрочен план. Така или иначе по един или друг начин всички сме анонимни в интернет.
Объркал си се нещо. Анонимен творец, който оставя произведението му да говори за него - да, има ги много. Но когато общувам с някого, след първоначалните приказки, или научавам много повече за него, или спирам да се интересувам. По възможност, виждам се с него на живо. Да се правиш на загадъчен... може би щях да ти се вържа на 12, ама тук е форум за порастнали.
Разбира се, не искам да кажа това. Не съм искал да кажа също така, че ще те приемам по друг начин, ако ми кажеш какъв размер тениски носиш или дали обичаш свинско. Нали си вещ в Заветите... Исус как започва да печели много поклонници, просто като им казва, че е Син Божий?Иначе нали не искаш да кажеш, че ако заявя - аз съм Иван Иванов от Каспичан и вече ще ме приемаш по друг начин?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas