• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Три "нови" книги-игри

Три "нови" книги-игри

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Юли 2015 01:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Topic Author
Три "нови" книги-игри #107588
Книгите са издадени през 2012 и 2013-та година, но са нови за нашата общност (поне според мен). Като гледам са тип "Момиче влиза в бара" само, че за тинейджърки.
www.book.store.bg/p102575/shturi ... nvolt.html
www.book.store.bg/p66909/vliuben ... nvolt.html
www.book.store.bg/p66898/celuvki ... nvolt.html
Ако някой има наблюдение върху тях да пише :wink:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юли 2015 03:32
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Три "нови" книги-игри #107589
Наблюдението ми е, че е жалко най-интересната по заглавие от карето аса да не е игра:
www.book.store.bg/p40081/tijn-se ... nvolt.html

Или автор-неграмотник, или преводач-неграмотник - един от двамата бърка навсякъде "когато" с "където" в препратките. Дето Българ, там и Француз...

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

13 Юли 2015 11:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2030
Три "нови" книги-игри #107595
Интересно откритие, мерси Монев. Любопитно ми е да ги разгледам, само ми се струва грехота да подкрепям начинанието, купувайки книгите.

13 Юли 2015 14:04
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Три "нови" книги-игри #107599
Все някой трябва да ги купи, та да ги станираме и разпознаем, ако се окажат истински =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

31 Юли 2015 14:27
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Три "нови" книги-игри #107895
Интересно наистина! Аз бих прегледала книжките, но също нямам намерение да ги купувам. Любопитно ми е какъв е механизмът, иначе този тип истории не ми бяха интересни дори когато бях във възрастта на целевата аудитория. Виждам, че са в раздел "Съвременни детски романи", така че вероятно ще бъдат в детския отдел на пловдивската библиотека, за който нямам абонамент :sad:

Ще споделя няколко наблюдения от публикуваните първи страници. Има някаква интерактивност, но според мен в доста примитивна форма. Въпросът в края на първата част е "Как ще премине пътуването с автобус?", а отговорите са (перифразирам):
- героинята ще седне до момчето, което харесва
- на героинята ще й се случи нещо странно
- на героинята ще й стане лошо, а момчето, което харесва, ще я игнорира.

Читателите избират буквално какво ще се случи, докато в книгите игри обикновено (и според мен това е правилното състояние на нещата) читателят избира как да постъпи героят, а авторът избира какво да се случи, като има някаква причинно-следствена връзка между избора и последиците. Всъщност малко ми е трудно да го формулирам, но накратко: "Има нещо гнило в Дания".

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

31 Юли 2015 15:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Три "нови" книги-игри #107897

Krassy писа: писа:
- героинята ще седне до момчето, което харесва
- на героинята ще й се случи нещо странно
- на героинята ще й стане лошо, а момчето, което харесва, ще я игнорира.

Читателите избират буквално какво ще се случи...

Тази механика е характерна за Сим Николов и са доста интересни, като замисъл и реализация. Друг е въпросът дали това допада на хората.

Избери своето приключение

31 Юли 2015 15:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Три "нови" книги-игри #107898
[offtopic]

Krassy писа: писа:
Ще споделя няколко наблюдения от публикуваните първи страници. Има някаква интерактивност, но според мен в доста примитивна форма. Въпросът в края на първата част е "Как ще премине пътуването с автобус?"
Читателите избират буквално какво ще се случи, докато в книгите игри обикновено (и според мен това е правилното състояние на нещата) читателят избира как да постъпи героят, а авторът избира какво да се случи, като има някаква причинно-следствена връзка между избора и последиците. Всъщност малко ми е трудно да го формулирам, но накратко: "Има нещо гнило в Дания".
Подходът е нестандартен, но валиден и познат - книгата си е интерактивна, т.е. "книга-игра" по дефиниция. Често се прилагаше от Сим Николов навремето, среща се като единични случаи и в други книги-игри да се избира нещо отвъд действията на героя. Ти все си мислиш, че нещо ако не е "Варварският Бог" не е книга-игра - понятието е много по-широко и обхваща недвусмислено неща като "Седемте живота на Мая", приказките-игри и вероятно тези книжки, без да правя асоциация между трите неща :) Дори благодарение на хора като теб и Никола имаме удоволствието на практика да се убедим колко широко може да бъде и за колко разнородна аудитория.

A gamebook is a work of fiction that allows the reader to participate in the story by making effective choices. The narrative branches along various paths through the use of numbered paragraphs or pages.

[/offtopic]

31 Юли 2015 15:48
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Три "нови" книги-игри #107899
Нямам какво да възразя. Не съм достатъчно запозната с творчеството на Сим Николов, но зная какво е преобладаващото мнение за книгите му, така че не само аз се дразня от твърде директното насочване на сюжета. В книгите игри, които съм чела, не съм попадала на подобни въпроси и отговори (или поне не помня), но приемам, че подхода е валиден. Може би дори в случая е подходящ предвид леката тематиката и факта, че аудиторията е момичета на възраст 14-17 примерно.

Ако някой успее да намери книжките (например има сестра, заради която да се прежали да ги купи), с голямо любопитство бих прочела още мнения. Интересно ми е колко края има и дали всички са хепи енд, както принципно предполага подобна история :?

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

31 Юли 2015 19:24
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Три "нови" книги-игри #107901
Не слушай Торо за всичко. :-)

Книгата-игра, в идеалния си вид, е симулация на реалния живот - ъпгрейдван с добавен смисъл, логика и интрига, за да е удовлетворителен за "играча".

Тоест, да, права си, стойностни са само избори "как да постъпя в тази ситуация", а не "какво да ми се случи" (в реалния живот няма god mode). За втория тип читатели си има нормални романи, еротика, daydreaming и т н.

Разбира се, и всичко друго може да е "книга-игра", точно както всичко напечатано на хартия, минава за "книга" - така че ако това е спорният въпрос, не е спорен.

01 Авг 2015 01:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Три "нови" книги-игри #107904
[offtopic]Уейн разсъждава на абстрактна тема... уви, не е безценно. Просто е доказателство, че тъпите хора казват тъпи неща.[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

12 Сеп 2015 02:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Три "нови" книги-игри #108410
Специално за вас се сдобих, прочетох и писах за "Влюбена в Париж" и поредицата като цяло.
Enjoy :-)

www.knigi-igri.bg/articles-revie ... a-einwohlt

12 Сеп 2015 09:43
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Три "нови" книги-игри #108413
Баси извращението - от самата корица още. Торо, явно обичаш да ровиш в боклука.

И не, това НЕ е книга-игра. Това е "книга с варианти". Логиката е проста и необорима: игра в нея няма, има варианти.

ПП: И ако случайно не вярваш на мен, днес ще покажа ревюто ти на половин клас 15 годишни момичета - и ще ги питам искат ли да имат нещо общо с такава книга (дори безплатно).

12 Сеп 2015 11:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Три "нови" книги-игри #108414
Е, ревюто е по-скоро "през нашата камбанария", ако идеята беше да популяризираме серията пред ученичките, бих подходил по друг начин. По-скоро е итнересно дали ако половин клас 15 годишни момичета я прочетат ще им хареса. Ако проведеш експеримента, резултатите ще са любопитни :-)

ПП. Освен това дори да не им хареса, това не означава, че не е книга-игра, а че е кофти такава. Прав си иначе за почти всичко в поста ти, просто за мен това, че изборите влияят на сюжета е достатъчно да го броя за интерактивна литература, за книга-игра, макар да не са квалифицирани строго като добри/лоши и да няма точки. И не е точно да си избираш кой разказ да прочетеш, това е по-скоро вярно за "Момиче влиза в бара". Тук можеш да направиш всякакви комбинации, на око ми се струва, че може около по 100-тина начина да се мине книгата (което не е кой знае колко де, в нормална книга-игра са десетки хиляди).

ПП2. Корицата е потрес, или качеството също е ниско, или моята бройка е имала лош късмет - и двете книги, които открих в книжарницата, бяха доста разпарцалени, макар и "чисто нови". Все пак са там от 4 години, но бройката ми на "Влюбена в Париж" изглежда по-зле от някои от купените ми втора ръка книги.

12 Сеп 2015 13:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Три "нови" книги-игри #108419
Брава Трофоиев, чудесно ревю. Ще трябва да те врънкам да ми заемеш бройка като ги превъртиш =)
Това за последователното четене наистина е интересен похват!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Сеп 2015 17:00
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Три "нови" книги-игри #108426
Чудя се дали тези заглавия ги има на алеята на книгата? Вчера минах оттам, но не съм ги търсил - чак сега виждам ревюто на Торо.
В списъка на участващите, издателството, което ги е издало, го няма, но видях, че го има в програмата на съпътсващите събития.
Някой друг, който е минавал, да ги е виждал там?

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Три "нови" книги-игри
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За честта на Зур - мнения и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от ringlas
    • Today 18:08
    • Урок 2: Условно съдържание (2 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • Yesterday 14:11
    • Писане на уеб базирана интерактивна литература с I... (3 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • Yesterday 10:36

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg