• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Три "нови" книги-игри

Три "нови" книги-игри

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Сеп 2015 00:59
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Topic Author
Три "нови" книги-игри #108432
Много благодаря на Торо за ревюто и за отговора на въпроса :-) Знам какво му е било, аз самият се червях, докато пробвах в две книжарници да търся книжките, но ги нямаше и се отказах, защото си помислих, че вече ги има само онлайн...Сега като знам, че са книги-игри ще гледам да се сдобия с тях. Дали от любопитство, дали заради колекцията, дали, защото аз повдигнах темата....май и заради трите :-)
Пак благодарности.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Сеп 2015 15:18
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Три "нови" книги-игри #108470
Аз също благодаря за изчерпателния анализ и за жертването (направо си представих сцената в книжарницата) :-)
Не изпитах спонтанно желание да чета поредицата най-вече заради тематиката, но схемата звучи много любопитно - един вид като пет версии на едни и същи събития, които могат да се прочетат последователно, а може и да се правят комбинации между тях. Оригинална идея, макар че вероятно трудно може да се приложи при по-сложен сюжет.
Интересно ми е дали книжките са имали запалени читателки и дали тези момичета после са проявили интерес и към по-класически книги-игри. Предполагам, че няма как да разберем.

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

14 Сеп 2015 23:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Три "нови" книги-игри #108490
Ами, по-скоро бих прочел Влюбена в Париж, отколкото Българ. Някакси, романтиката ми е по-интересна от търсено идиотския хумор.

Предлагам да се направи сертификат "Това е КИ отговаряща на изискванияа на Ейдриън Уейн" и да се поставя на кориците :-).

15 Сеп 2015 00:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Три "нови" книги-игри #108494
Аз предлагам хора с доказана липса на чувство за хумор да не се изказват по прилежаща тема.

А повечето КИ, които ще излизат занапред у нас, така или иначе отговарят на изискванията ми - иначе просто няма да ги издавам.

16 Сеп 2015 23:44
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Три "нови" книги-игри #108525
Темата е за местене в раздела "Други нови книги-игри".
Сдобих се с книгите. Днес ми ги донесоха, но кога ще се захвана не знам...прочетох "Влюбена в Париж".
Напълно съм съгласен с мнението на Торо за книгата. Бях се настроил за нещо лигаво и тъпо, но не беше зле. Нормална тийнейджърка...в случая Софи Месершмит
Прочетох книгата подред и останах доволен, реално има 4-5 цели истории, като можеш да си избираш как да ги комбинираш и така се получават повече. Всичко се върти около момчета (все пак в книгата си на възраст, в която всичко е хормони), но за разлика от Момиче влиза в бара, тук нещата наистина са наивно-романтични. (е два от финалите не са толкова happy). Та по историята можеш да се занимаваш с Лукас, Жан Пиер, Люк или учителят по история Блуменщайн (имаш избор), а може и да си намериш френска дружка - Моник, с която ставате големи приятелки. Като цяло и аз не определям книжката, като някаква загуба, да определено не съм в целевата група, но става.

[offtopic]Книжката ми напомни за това как преди 15 години за лятната ваканция имах задължителни книги на немски за тийнейджъри. Ако бяха интерактивни, като тази определено щяха да си ми по-интересни. Та в този ред на мисли, книжката би била супер полезна, ако си момиче на 14-15 години и учиш немски :grin:[/offtopic]

26 Сеп 2015 20:41
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Три "нови" книги-игри #108684
Целувки в час по всичко
Схемата на игра е абсолютна същата, така че ревюто на Торо важи с пълна сила и за тази книга и правилно е предположил за цялата поредица.
Историята е за момиче в 7-ми клас на име Тереза, което след развода на родителите си се премества с майка си от Франкфурт в някакво малко селце на име Бадемов извор. В историята се сблъсквате с първия учебен ден, намирането на нови приятелки, час по физическо, шопинг и разбира се момчета, но за разлика от първата книга тук не е най-важното да се "забиеш" с някого, а и езикът не е като в Влюбена в Париж. :? Май е по-добре като цяло :wink:

06 Мар 2016 22:11
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Три "нови" книги-игри #113316
Щури свалки, як купон!
Третата книга от поредицата. В нея отново влизаш в кожата на тийнейджърка.Сега е друго момиче, което е познато от поредицата като приятелка на Тереза (Целувки в час по всичко) и май беше и в Париж (Влюбена в Париж), но вече не съм сигурен - казва се Мая, ама не е нашата Мая :grin: .
Та Мая е дете на богати родители (за немци), има и брат и ...майка ѝ и баща ѝ заминават за уикенда на спа в Шварцвалд...е като си на 15 и като ти оставят къща с басейн за два дена...просто кОпонЪт е задължителен. Та всичко се върти, около партито и разбира се пак темата с момчетата, но има и други неща.
Като цяло книгата наистина е най-добрата от трите и то не само заради по-големия си обем, а и като стил, история и т.н.
Книгите са много силно таргетирани за момичета тийнейджъри и ако не сте заклет фен на жанра, а и тогава...няма никаква логика да ги четете :grin:

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Три "нови" книги-игри
Time to create page: 0.053 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-готината корица в жанра (81 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 14:27
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (8 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от logus
    • Today 11:41
    • FALLOUT (50 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от Radko
    • 01 Окт 2023 20:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg