• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Ринглас и боговете близнаци

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Ное 2019 09:38
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Ринглас и боговете близнаци #132503
Елена Павлова: Всъщност основният е огромният обем на проекта. (Следва мърморкане) Остарявам и постоянно ми го напомнят всякакви дребни глупости. Едно време можех да пия по каса бира на едно сядане и сутринта да съм свежа като краставичка. Можех да бачкам по 12-13 часа на ден и после да се пускам в баал-рънове на Diablo II до зори. Можех и да държа в главата си цяла една книга-игра с все разклоненията, без да се обърквам – и на сутринта пак да си е там. Нищо от изброеното вече не ми е по силите. (Край на мърморкането). След като завърших книгата и отиде при бета-тестери, открих цяло проклето сюжетно разклонение, което съм забравила!

Нямам думи, Уейн бащицата преди да бъде покосен поне можеше да продава себе си.
Тя преди това пишеше КИ за майтапа сега трябва да е чудо.... Дъгата срещу ада и прочее неща са написани под давление на Кирандия 1,2,3 и 4 на Westwood studio, това беше фирмата на Дисни за комп игри през 1993-96 така, че да знае младото поколение откъде си е черпила идеите, сюжетите и прочее.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, nixata

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Ное 2019 15:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Ринглас и боговете близнаци #132537
"Ринглас и боговете близнаци" излезе и вече можете да я поръчате от онлайн магазина на "Горната земя" с безплатна доставка:
upper-earth.com/produkt/%d1%80%d0%b8%d0%...5m4eO8Cj7gJ7BOvTbGGI
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, kolender

13 Ное 2019 09:03
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Ринглас и боговете близнаци #132548
Край: Приключението на този Ринглас свършва дотук. Честита победа!

Ей, това се казва литература, стил. Робърт Хауърд в ,,женско,, тяло.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

15 Ное 2019 21:36
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Ринглас и боговете близнаци #132656
Книгата е получена с автограф от Елена + платнена торбичка, гумен дракон, свещ и книгоразделител (доста добре като за 12,90 лв). Първи впечатления: изглежда доста внушителна.. към 300 стр.. 544 епизода... малко странен формат.. доста по-широк.. почти квадратна е. Вътрешните илюстрации на доста добро ниво. Пише, че дневниците са качени ан сайта, но ги няма там. Т.е има някакви картинки на страницата, но не могат да се натиснат и да се свалят.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun

18 Ное 2019 16:11 18 Ное 2019 16:14 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Ринглас и боговете близнаци #132681
Корицата е под всяка критика. Първо щръкналата кода на нарисувания герой, после и счупения ми нос - и двете напомнят на нещо извадено от японско хентаи. Не става ясно ако това е единият от боговете -близнаци, къде е другият? Ако пък това е Ринглас - ужас и безумие. Виждали сме нарисуван Ринглас в "Мега" и изглежда по съвсем друг начин. не става ясно и какво е това счупено огледало и каква е връзката му с боговете близнаци? Всякакви аналогии трябва да са очевидни, а такова нещо няма. Шрифта също не е нещо от което съм доволен - прекалени асиметричен е. Голям Р, обаче малко С? естетически не е красиво. А и тези стъкла на гърба на книгата - непрестанно ще трябва да обръщам книгата, за да видя какво има отпред. Да не говорим, че корицата ми изглежда твърде претрупана и кичозна.
Виждал съм всякакви корици - добри и лоши, но трудно някой би ме убедил да си купя книга с такава корица, ако ще да е десет автографа. Та ако ще да става дума за Ринглас.

Истината ще те направи свободен

20 Ное 2019 15:53
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Ринглас и боговете близнаци #132685
knijnikrile.wordpress.com/2019/11/20/%d1...-%d0%b5%d0%bb%d0%b5/

20 Ное 2019 17:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Ринглас и боговете близнаци #132687
Готино е, че са пуснали новина - дано да пуснат и ревю на книгата.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

13 Дек 2019 15:10
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Ринглас и боговете близнаци #132998
trubadurs.com/podcast/host-gost-elena-pavlova/

'...И нещата не спират дотам – ще научите как се пише книга-игра, как се става преводач, защо понякога писането не върви, но и кога човек за нищо на света не трябва да се отказва от най-голямото проклятие в живота си."

kiril-ps.itch.io/

02 Ян 2020 13:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1177
Ринглас и боговете близнаци #133321
Получих книгата с автограф от Ринглас и разните екстри които са споменали хората като чаена свещичка платнена торбичка (която върши наистина хубава работа) и топче, дракона е отишъл при друг. Всъщност не знам от какво печели това издателство освен ако не е направено само за чешане на краста подобно на СКИ.
Показах корицата на няколко човека и получих отговори че това на корицата вероятно е Ринглас или Волдемор. Синът ми каза, че му прилича на едни зъл магьосник от някакъв филм който гледал. По оформлението вътре нямам толкова забележки колкото за Класна стая или пък просто ме мързи да ги повтарям.
Пробвам се де се преборя с правилата и установявам, че нямам воля и желание да схвана иновативната бойна система. След ден два пробвам отново и тоя път решавам, че сам ги разбрал или че ще ги игнорирам като едновременно с това тръгвам с нагласата, че няма нужда да пиша, а ще си запомня няколкото кодови дими и там каквото има за помнене. Да ама не. Кодовите думи иди дойде, но времето тече неумолимо, а се появяват и плаващи кодировки. Та затова реших първо да опростя времето 75 точки време до първия епизод и още 24 точки време до финалния. Отбелязвах си го с изминали чертички и не знам защо никой не го е казал на Елена това.
Та започвам аз наново играта с опростено време две листчета от кубче и химикал. Избрах да съм жив и се събудих при някакъв луд учен, който ми пробутваше една камара неща от склада за реквизит на междузвездните. Пообиколих малко подземието срещнах се със зомби аз което ми даде подсказка че финала е в съседната врата ама да си вземе преди това меч богоубиец, качих се на партера, взех си меча и... се оказа че вече няма нужда да играя битките, което наистина ме улесни много. В общи линии имам 20 атака срещу 4-5 защита разликата я вади от живота на противника като поне в първите две три битки живота му беше 4-6. вървейки по подсказките опосках и настоящия етаж като се срещнах с мене си и намерих още един меч богоубиец с което атаката ми стана 40,а босовете имаха по 10 защита и 20 атака при 20 живот (докато аз съм с 10). Шок момента беше когато излязох в градината следвайки някакви следи и се срещнах бибип го и шамана, който явно трябва да познавам и наистина бих го познавал ако помнех нещо от страта Талисман или бях започнал играта мъртъв. въпросния шаман се оказва някакъв мини бос който претрепвам като куче, но каква изненада - Виктор пуши! С други думи тая битка е капан и няма как да я избегнеш - ако загубиш рестартираш, ако победиш те убиват, но минаваш в огледалния свят, това донякъде ми помогна защото директно ме телепортира на третия етаж и ми спести малко време, но не достатъчно тъкмо намерих още две парчета от талисмана и сгънах заради липса на време. Тук е хубаво да похвалим Върдж че не те връща в самото начало със зануляване, а ти рестартира времето, а ти си запазваш каквито кодови думи имаш и инвентара си. Та набързо пречуках два бога слязох до финала кото при мене беше до началото, увих още едни свой двойник който беше жалка работа срещу моите цвайнхендъри богоубийци намерих последното парче от талисмана и с целия комплект прекрачих през огледалото и там... да познахте, греда ала „Звезден легионер” - коя от двете кодови думи имаш, а аз нямам нито една от тях. Отбелязах го като грешка приех че имам кодовата дума отбелязваща че съм събрал целия талисман и влязох в битката с финалния бос, който си е предизвикателство и щеше да ме удари поне веднъж, ако не бях освободил малко пушечно месо или нямах талисмани блокиращи напълно противниковите атаки. Айде, няма да казвам какъв е обрата само ще намекна, че доста прилича на една френска книжка с пътуване във времето. Да вметна, че след рестарта с времето ми трябваше още 12 време за да превъртя играта, тъй че спокойно можеш да се включиш и в даденото време ако не претърсваш трупове след като вече си се въоръжил.
В играта освен отчитането на времето, което може да се опрости проблем ми създаде и двойната номерация на локацийте, веднъж имаш номер на самата локация веднъж кодировка за нея и после плаваща такава. Няколко пъти се улавям че отивам на номера на локацията вместо на кодировката ѝ. Движението по картата е неудобно и не е читаво описано. Примерно като минаваш от стая в стая задължително ли всеки път минаваш през коридора и губиш време там и докъде е коридора и къде е антрено? Такива дребни и досадни нещица от рода на това че те пускат в нищото със заръката: „Намери талисмана”, но не ти казват че трябва да събереш поне 4 парчета от него или какво представлява самия талисман или къде да го търсиш освен най-общото „някъде из имението”.
Като изключим счупването с кодовата дума в края (което както казах се преодолява лесно) и едно две не особено логически неща играта я бива. Личния ми кефометър я оценява като 5-6/10, и към това може да прибавите още точка две ако сте фен на мечоносеца, но признавам си имах късмет да тръгна по следата още от самото начало и не ми се наложи да си пазя живота.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, ThufirHawat

24 Фев 2020 23:13
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Ринглас и боговете близнаци #134682
Ринглас и боговете близнаци - хм, тази книга ме остави с противоречиви чувства. Първо започвам, че наистина е доста обемна, но в крайна сметка голяма част са повтарящи се локации, претърсване и сложени неща за загуба на време...а времето е ценен ресурс тук. Та Вилорп е написал добро ревю, даже много добро.
Събуждаш се в някаква лаборатория и нищо не помниш, не знаеш...лошото е, че в началото всичко ти идва много объркано и неизвестно, другото кофти е, че и аз нищо не знам за страта Талисман и съответно...ми беше още по-голяма греда...все пак имаше някакви препратки към него. Криво ляво почваш да търсиш парчетата (в началото не знаеш, че са парчета) на един Талисман, като същевременно лавираш между интересите на няколко бога...навсякъде зомбита, стражи, двойници....битки :)
Книгата е доста трудна! Друго трудно, което я прави, че все пак трябва да се нацели някакъв верен (в смисъл пореден) път, което доста утежнява нещата. Обичам трудни книги-игри :)
Та накратко, защо съм с противоречиви чувства - хем беше добро четиво, интересна историйка, пак срещаме Ринглас, няколко възможности за край...но от друга страна - Ринглас ми беше малко сух (липсваше ми духът му от 90-те, но айде за това има обяснение) бойната система ми идваше безумна - или мачкаш или те мачкат...:), голямото въртене...абе има и плюсове, но има и някои слаби места, но трябва да сме доволни, че Ринглас се завърна и то с такава трудна и дълга история, дано има и друга!

п.с. някои грешки, които хванах, то имаше и други, но тези две записах :
Епизод 472 - препратката е 528, а не 527
В епизод 209 се изброяват 5 кодови думи, а се търсят 4 :woohoo: , а са изброени 5
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg