• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Тервел. Роденият да побеждава

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
09 Юли 2020 19:32
DPetrov's Avatar
DPetrov
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Topic Author
Тервел. Роденият да побеждава #136173
Здравейте! :hello:

С огромно удоволствие ви представям първата книга-игра на сдружение "Българска история", посветена на един от най-значимите български владетели - кан Тервел!

bulgarianhistory.shop/product/tervel-rod...-da-pobezhdava/4/283

Ето и кратко описание:
"С настоящата книга-игра читателят ще се потопи в отминала епоха, изпълнена с предизвикателства и опасности, но и с героизъм и велики дела. Едновременно с това ще се забавлява, влизайки в обувките на един от най-значимите български владетели.

701 година. Аспарух – владетелят, дарил българите с новия им дом край река Дунав, е в заника на своя живот. Да се опази неговото наследство, е бреме, което вече лежи върху плещите на сина му. Ще се справи ли Тервел с изпитанията, които го очакват?

Стари вражди и неочаквани обрати ще изпитат мъдростта и издръжливостта на новия владетел, а от решенията ти ще зависи дали България ще устои на натиска на хазари, ромеи и авари, или краят на рода Дуло ще настъпи със смъртта на великия ти предшественик.

Води сражения със съседите си в прослава на българското оръжие или използвай силата на дипломацията , за да си подсигуриш тяхната лоялност. Гради основите на държавността и разширявай граници. Подготви армията си за бран срещу могъщ противник, воден от древно пророчество. Съдбата на България – и може би дори на цяла Европа – ще бъде в твоите ръце!"

Книгата е достъпна за предварителна поръчка с 20% намаление до 17 юли.

С тази книга поставям началото на поредица от исторически книги-игри, разглеждащи различни епизоди от близкото и далечното ни минало, включително и такива от Възраждането и Ново време. Конкретно за написването на тази книга-игра съм използвал абсолютно всички факти, които са ни известни за живота и управлението на кан Тервел, както и най-актуалните и утвърдени изследвания на редица бележити историци, сред които проф. Г. Атанасов, проф. Пл. Павлов и д-р Ал. Стоянов. Наред с това съм включил и немалко факти, свързани с бита и културата на нашите предци, за да може читателят максимално да се потопи в епохата. Книгата е подходяща както за деца и тийнейджъри, така и за по-възрастни читатели, именно заради възможността да се научи нещо ново и вълнуващо за славния кан Тервел, останал в нашата и в световната история като спасител на Европа! В горепосочения сайт може да намерите и кратък откъс, който свободно да прочетете, за да прецените дали заглавието е подходящо за вас.

Искам да изразя благодарността си към Александър Торофиев, който ми даде безценни съвети и първоначални насоки в изграждането на гейм механиката, както и към Майкъл Майндкрайм, чиито книги-игри запалиха у мен искрата на творчеството.

Надявам се книгата да ви хареса и да остави у вас чувство на гордост и удовлетвореност от постиженията на този наш толкова значим владетел. Ще се радвам да споделите мнението си относно книгата в коментарите на тази тема. Предвиждам създаването на състезания с награден фонд, така че следете форума.

Благодаря ви за вниманието! :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Асен, kiril_ps, nixata, Efix7, dechoto, turbobobi, asen_berk, Stayfun, MurderInc, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Юли 2020 19:58
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Тервел. Роденият да побеждава #136175
Хубав анонс, поръчах си я веднага! :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: DPetrov

09 Юли 2020 21:19
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Тервел. Роденият да побеждава #136176
Добре дошъл на форума :) Поръчали сме книгата и чакаме с нетърпение.

И в рамките на шегата:

Радващо е, че Майкъл Майндкрайм те е запалил по книгите-игри. Дано не те откаже пак той от писането им. Особено ако прочетеш discord-a какво мисли за тези 40 страници безплатен откъс от книгата :))))))

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Асен, DPetrov

10 Юли 2020 01:51
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Тервел. Роденият да побеждава #136178
Не предвиждам нищо хубаво и за млад човек, който предвижда "създаването на състезания с награден фонд". Като че ли си е объркал публиката.
Надявам се някой да успее да запали искрата на самокритичността и сериозното отношение в автора, за да имам някакъв шанс да кажа нещо положително за следващата му книга.
За момента това е поредното нещо с марка Българска история, което ме кара да приравнявам фалшивия към наивния патриотизъм като еднакво жалки и вредни.

Към автора: ако все още има някаква възможност, оправи си указанията в края на епизод 12.

nixata, що? На теб много ли ти хареса откъса?

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

10 Юли 2020 09:46 10 Юли 2020 09:47 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Тервел. Роденият да побеждава #136179
Добре дошъл на форумите ни.
както казаха колегите вече е поръчана книгата, но както каза и Мишо пост по-горе ако не е влязла в печат пуснете едно ударно преглеждане поне на препратките, та да няма и други фалове като това на 12-ти епизод (подсказка: провери къде отиваш при всяка една от стойностите на зара).
Също така се надявам освен цветно приложения дневник да има и такъв самата книга, някак по-трудно се губи.
И последно - ако ни ви натоварва твърде много бюджета пуснете му един ламинат на вложения дневник, за да стане „за многократна употреба“.
Можеш да минеш през темата за представяне, а също и да разкажеш малко как ти се роди идеята за книга на тая тема и това да е книга-игра. Как протече твърческия процес и събирането на информация...
Чакаме те и в дискорд канала!
Игрите с теб!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, DPetrov

10 Юли 2020 09:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Тервел. Роденият да побеждава #136180
Поръчах!
Корицата ми допада, тематиката също ми е интересна. А и щом са намесени имената на безпощадния Автор през 90-те, двукратния носител на ЗН и небезизвестния редактор на ПГ, няма как да се пропусне.
Успех!

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, DPetrov

15 Юли 2020 12:50
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Тервел. Роденият да побеждава #136191
Книгата е вече в ръцете ми, а първите ми впечатления са отлични!

1234_2020-07-15.jpg

Прикачени файлове:
1234_2020-07-15.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, dechoto, Bob Moran, DPetrov

20 Юли 2020 10:27
DPetrov's Avatar
DPetrov
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Topic Author
Тервел. Роденият да побеждава #136208
Кратък материал, разкриващ малко повече за самата книга-игра, както и за мотивите за нейното създаване. :)

hippogriff.eu/%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d...%d0%b0-%d0%b5%d0%b4/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

20 Юли 2020 10:56 20 Юли 2020 10:58 от Mindcrime.
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Тервел. Роденият да побеждава #136209
Не смяташ ли, че прекаляваш малко със самохваленето?
Корицата е по-скоро евтина и долнопробна, отколкото с "изключителна визия".
Самата книга е далеч от шедьовъра, за който я обявяваш. Претенциите за историческа достоверност отиват на кино още с парите, дето раздаваш насам-натам. Петте денонощия преход с коне с две спирки за по няколко часа и хилядите юрти в началото също дават добра представа що за логика има създадения от теб свят. За капак още първия избор е да примамиш над 15 000 конници дълбоко в гъста гора.
В добавка показваш, че предпочиташ да използваш разни съвременни думи и изрази от английски като това с влизането в обувките на Тервел, което прави четенето мъка за всеки що-годе капризен читател.
И цялата работа изглежда доста жалка, но ти продължавай със самоутвърждаването!

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Shin, comics_ross, the_arsonist

20 Юли 2020 12:28
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Тервел. Роденият да побеждава #136213
Интересно...
само да вметна, че има вече такава книга по действителна личност в исторически план - "Калоян и златния печат" - това да знаеш просто, когато даваш интервюта.
Защо си избрал да го наричаш Кан? Кан... Хан... думите са дублети и хан е по-съвременен вариант.
Отделно не знам къде четат другите откъс от книгата, но от горния коментар на Майкъл...това с конниците в гората е стратегически гаф. Една пехота ще ги схруска с лекота :)
Поздарви, ще прочета книгата, военно-историческата тематика ми е любима!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, DPetrov

24 Юли 2020 18:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Тервел. Роденият да побеждава #136285
20200724_180554.jpg

Прикачени файлове:
20200724_180554.jpg

24 Юли 2020 22:23
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Тервел. Роденият да побеждава #136287
Играя я в момента и мисля, че описанията в края на епизоди 206 и 231 са сгрешени/разменени
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
с оглед това дали се промъкваш през предната или задната порта. Не може да се казва в 231, че съм взел правилното решение и да загубя 2 отряда и 3 дни (+2 000 номизми), а в другото да се казва, че съм взел грешно решение и да изгубя само 1 отряд и 1 ден. Не става ясно защо във втория случай ги няма номизмите :)

05 Авг 2020 17:07
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Тервел. Роденият да побеждава #136335
Направих първата си игра наскоро. Останах очарован от старанието, което е вложено в тази книга. Личи си, че някой "опитен" в интерактивният жанр е участвал, че редактор-ветеран се е включил в създаването на текстовете, че е използвана проверена във времето система за игра.

Накратко, успях да постигна резултат от 230 точки и да взема първите 3 титли - "Син на Авитохол", "По-мъдър от Соломон" и "Обичан и уважаван от българи и ромеи". Вероятно някой ще успее да подобри моето постижение след време...

Тъй като непосредствено преди това изиграх и приключението на Асверг, мога спокойно да сравня двете КИ на историческа тематика. При Асверг стилът е много по-телеграфичен и липсват описания, докато при Тервелс срещнах литература, която е едно ниво по-нагоре. Другата голяма разлика е изпълнението - при Асверг открих около две дузини грешки, докато при Тервел те са значително по-малко. Личи си, че е била играна и тествана играта. Накратко, за мен Тервел е с 2 класи (+1 литература, +1 изпълнение) над Асверг.

Относно оформлението, харесаха ми удебелените думи, отделения "технически" текст в курсив, удобния за четене шрифт и леко пожълтялата хартия на книгата. Самата книга е достатъчно дълга и дебела и предлага поне 2-3 часа забавление.

По-долу ще спомена някои неща, на които бих заострил вниманието на автора при следващ тираж/книга от поредицата:

- епизод 12 - каква се случва при зар 3?
- епизод 19 - не ми стана ясно, че при избор към епизод 25 ще получа пари
- епизод 161 - в началото не знаех колко точно номизми ще е този паметник, за да си направя сметката в последващата игра
- епизод 244 - коректорска грешка, защото има един интервал в повече "Д а нападнем..."
- епизод 255 - не съм искал помощ, вероятно има вариант и да не искам помощ?
- епизод 355 - "Застинах..." има голяма буква "З" в началото
- епизод 359 - коректорска грешка "накраяу ромеите"
- епизод 462 - отново, както с Мадарския конник, аз не знаех колко точно ще струва този вал на държавата
- епизод 479 - Ухайда има сбор от 36 точки, а аз, достигайки до този епизод бях събрал 55, т.е. битката със зара ми се обезсмисли
- епизод 496 - коректорска грешка, защото прочетох "Емирът беше успял да му изплаши."
- епизод 592 - отново битка без смисъл за мен, защото "пристигнах" на този епизод със сбор от СИЛА и ИЗДЪРЖЛИВОСТ в размер на 73 точки, срещу 50 на Маслама

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, George-AL, Stayfun, DPetrov

08 Авг 2020 23:12 08 Авг 2020 23:36 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Тервел. Роденият да побеждава #136337
@ Неделчо
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
в интерес на истината макар думите кан и хан да се използват дублетно в нашата историография, все повече се налага кан. Хан е наложено веднъж от Златарски, но той е правил и доста грешки, все пак е нещо като първопроходник, но доста от неговите виждания са отречени или осъвременени от съвременните професори и академици. Впоследствие тази дума се наложи чрез филма "Хан Аспарух". В действителност се пише Khan, като има големи спорове дали H--то се чете или е малко както в немския. Там пред при H в средата на думата, при Bethoven - не четеш Х, а произнасяш О с удължение - Бетоовен. Ако логиката е подобна Х-то в Кхан, не се чете (виж Канас Юбиги/Кана Сюбиги) това би обяснило някои неща около транскрибирането на думата. Освен това повечето титли в прабългарския произхождат от думата кан - канартакин, таркан, боила-таркан, кана-колобър ...за кана сюбиги/каназ юбиги - да не говорим.

иначе
"С тази книга поставям началото на поредица от исторически книги-игри" - предполагам авторът има предвид хронолигическото начало на събитията.- иначе вече имаме книга игра за Калоян, както и Зарево в Кордоба и Поробената принцеса, а в Старата вълна имахме и книги-игри за викингите и инданците, както и на тема Айвънхоу (завръщане от кръстоносен поход). Или може би има предвид началото историческите игри за издателството, което е издало Тервел.- Но категорично не е началото въобще.

Би ми било интересно да прочета книгата (обичам историческата тематика),* но това че може само по фейса да се поръча най-вероятно ще ме откаже.

* двойно по-интересно би ми било защото в ново време редица учени предложиха нови концепции и за прабългарите и конкретно за Тервел, но от споменатите имена единствено Пл. Павлов е донякъде утвърден от историческата общност, та би ми било интересно как е представен Тервел и въобще неговата действителност.

Истината ще те направи свободен

09 Авг 2020 13:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Тервел. Роденият да побеждава #136338
Пиша само за справка, защото горният пост за съжаление отново съдържа дезинформация - тази книга не се поръчва по фейса, всъщност я има на сайта на издателството, както и в повечето големи онлайн книжарници:
bulgarianhistory.shop/product/tervel-rod...-da-pobezhdava/4/283

Познавайки мащаба на разпространение на продуктите на "Българска история" съм почти убеден, че можете да я намерите и в големите книжарски вериги в страната, а на скоро издателството отрки първата си книжарница.

Джордж Ал вероятно се бърка с "Асверг", която се поръчва по фейсбук, а вече и през www.LegacyOfKreya.com
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, DPetrov

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.165 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg