• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Асасините от Алансия - коментари и ревюта

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
24 Юни 2022 15:17
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140220

George-AL писа:
Ефкс според мен това е пропуски или на автора или на преводача. Няма логика да убиеш асасинката, да й вземеш стрелите но да не й вземеш лъка.

Намерих го, ringlas ми помогна.

Лъка го вземаш от Редфлай, не от Грета.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Юни 2022 00:28 27 Юни 2022 00:30 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140233

Ал Торо писа:
"Смъртоносен лабиринт" вече е издадена у нас като номер 13 от поредицата на Селекта, както и "продължението" ѝ - "Изпитание за шампиони". Не е издадено неговото продължение - "Army of Death".

Всъщност няма обективна причина книгата да не се преиздаде отново. Не една и две книги-игри от Първата вълна се преиздадоха (Варварският бог, Сонора и пр.). Дори Котаракът се преиздаде. Всъщност в това няма нищо лошо, дори напротив. Винаги може някой да не си е купил старите издания на една книга-игра; а изданията на Селекта не бяха и от най-качествените, още повече, че доста хаотично се издаваха книгите, а не в реда определен от ББ.; при това много от книгите на ББ са претърпели и по-нови редакции на английски. Така че не е лошо да се преиздадат Смъртоносен Лабиринт и Изпитание за шампиони. Както и да се издадат Army of Death и Creature of Havok.
Разбира се, желанието на феновеет е едно а възможностите на издателя (Geny-G) - съвсем друго. Трябва да се съобразяваме и с това-

Истината ще те направи свободен

27 Юни 2022 09:28
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140234
Magehunter която май беше номер 55 и се води за една от най - добрите ми е интересно дали някога ще видим.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

27 Юни 2022 10:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140236

George-AL писа:

Ал Торо писа:
"Смъртоносен лабиринт" вече е издадена у нас като номер 13 от поредицата на Селекта, както и "продължението" ѝ - "Изпитание за шампиони". Не е издадено неговото продължение - "Army of Death".

Всъщност няма обективна причина книгата да не се преиздаде отново. Не една и две книги-игри от Първата вълна се преиздадоха (Варварският бог, Сонора и пр.). Дори Котаракът се преиздаде. Всъщност в това няма нищо лошо, дори напротив. Винаги може някой да не си е купил старите издания на една книга-игра; а изданията на Селекта не бяха и от най-качествените, още повече, че доста хаотично се издаваха книгите, а не в реда определен от ББ.; при това много от книгите на ББ са претърпели и по-нови редакции на английски. Така че не е лошо да се преиздадат Смъртоносен Лабиринт и Изпитание за шампиони. Както и да се издадат Army of Death и Creature of Havok.
Разбира се, желанието на феновеет е едно а възможностите на издателя (Geny-G) - съвсем друго. Трябва да се съобразяваме и с това-

Джордж, има няколко съществени разлики с преиздаванията, за които говориш. Предвид, че Гени Джи няма общо със Селекта, това означава изцяло прохождане на всички процеси отначало, което няма общо с преиздаването на Котарака (което е преработена версия с 50 нови епизода и добавена система за умения) и още по-малко тези на Сонора (в която не могат да се забележат съществени разлики) или Варварския бог (в който не знам даже и грешките дали са отделили 5 минути да си оправят).

Т.е. да се преиздаде тази книга е сравнимо като усилия и средства с отпечатването на която и да е друга от поредицата, а със сигурност някои хора, които имат старото издание, няма да си я вземат, или ще си я вземат, но няма да ѝ се зарадват колкото на нова книга от поредицата (аз в това число). Да не говорим, че тези книги не са толкова трудни за намиране и ако толкова искаш да ги прочетеш, мисля че ще успееш и без да се преиздават.

27 Юни 2022 10:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140237
Към рахвина:
Тази книжка пише че е от Paul Mason. От къде ти е информацията че е бест отф дъ бест?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

27 Юни 2022 12:57
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140239
Може би още от самото начало за по-незапознатите като мен трябваше да се посочи логическата поредица на тези КИ. Иначе и като самостоятелни са си ок, но ако се гони последователност, добре е това да е отразено във всички възможни канали за да се провокират повече продажби.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

27 Юни 2022 20:36 27 Юни 2022 21:57 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140243

ringlas писа: писа:

Ал Торо писа:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Много силно казано и с немалко несъответствия, ако искаме да считаме едното като продължение на другото (например начинът, по който АА завършва противоречи с интрото на Смъртоносен лабиринт - как героят влиза в него и за какво се бори).

Не мисля че противоречи? Нали главният герой всъщност се оказва нинджата от Смъртоносен лабиринт.

За мен следното начало на Смъртоносен лабиринт, спрямо края на Асасините на Алансия е драстично противоречие, но приемам, че е субективно
Smartonosenlabirint.png

ПП. Освен ако главният герой в АА не е второстепенен в СЛ, но пък и нинджа не е.
Прикачени файлове:
Smartonosenlabirint.png

28 Юни 2022 09:31 28 Юни 2022 09:34 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140245
Торо, не си разбрал намигването със Смъртоносен лабиринт. Да, главният герой от Асасините не е главният герой от Смъртоносен лабиринт, а е един от останалите претенденти, които влизат. По-специално, мисля, че е нинджата (закачуления тип с гаротата).

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

28 Юни 2022 09:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140246
Така е, отдавна не съм чел СЛ - само началото си припомних да видя каква е спойката между двете. Все пак трудно може да се определи като нинджа главният герой по описание (Пристанището на гибелта), поведение, реакция към нинджите (АА - описани са като далечна за него култура в текста, където среща такива, а не като някакви побратими). Но, ок, да си представим, че има връзка между двата персонажа - няма лошо.

28 Юни 2022 09:36 28 Юни 2022 09:38 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140247

Вилорп писа:
Към рахвина:
Тази книжка пише че е от Paul Mason. От къде ти е информацията че е бест отф дъ бест?
Вилроп от Пъфин имат една поредица с един златен дракон и джобен формат книжки.
Последните три струват майка си, баща си и баба си.
Ловеца на магесници често е между 100 и 180 паунда. Опитах всичко вярвай ми да я набарам, ама уви никъде я нямаше. След като събрах към 90 процента от колекцията исках да намеря поне една от трите и почнах да ги издирвам по имена.
Бях попаднал на форуми където хора се хвалеха, кой как е намерил рядка книга от поредицата.
Поне 4-5 човека казваха че това е може би най добрата от поредицата, заради екшъна и прочее. Така че съм в ситуацията на циганчето и баничката...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Прикачени файлове:
Screenshot_20220628-073734.jpg

28 Юни 2022 09:40
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140248
То и аз не помня в супер детайли, не съм сигурен дали го наричат "нинджа" някъде из текста изобщо, а просто убиец в черно, криещ лицето си. Но пък след като си се разправил с всички известни наемни убийци и си се показал като най-изкусния такъв, за страничния наблюдател трябва да си като батман. Разбира се, може и да е другият. Но това е намигването, не е пряко продължение в смисъла на Port of Peril и Асасините.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

28 Юни 2022 10:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140249
Да, мерси, така има много повече смисъл. Значи не са баш продължение, а по-скоро камеота в обща вселена.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas

30 Юни 2022 13:36
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140279
Cover_2022-06-30.jpg

GENY-G
София, 2022

Епизоди: 400
Страници: 236

Увод
След дълго чакане, втората книга на издателство GENY-G е вече в ръцете ми. Тя отново е от серията БИТКИ БЕЗБРОЙ и сюжетно продължава историята от „Пристанището на гибелта“. Радвам се, че проектът на Георги Чунев e жив и новата книга-игра е доказателство за това. Настоящото ревю разглежда изданието в три основни насоки – дизайн, литература и игра. Последователно ще премина през тях.

Дизайн
Хубавият офсетов печат и красивата корица не подвеждат за пореден път – това е едно луксозно издание, което радва окото на всеки фен на книгите-игри. Карл Копински е художник на корицата и отново решението за нея приветствам като отлично. Напълно отразява книгата и създава настроение за динамика и приключения. Вътрешните илюстрации са на Хожер Голар, които този път са преминали в XXI век и се различават от класическия за серията рисунък. На мен лично ми харесват и успяват за пореден път да ме потопят в историята и света на Алансия. Харесва ми, че Георги Чунев запазва високото ниво на изработка и за тази книга, като обръща внимание и на малките детайли. Поздравления!

Литература
Преводът е на обичайното добре обмислено ниво и липсват объркани и сгрешени изречения. Редакторският екип е свършил много добра работа в това отношение. Впечатление ми правят някои думи, като лодкостроителница и стреларка, които не са толкова често срещани в книгите-игри. От друга страна, има някои думи, които са чуждици и не ми харесва тяхното използване в текста. Говоря за арбалетен болт и кътлас. В първия случай, на български език, това е стрела за арбалет, а във втория е ятаган. Има и една друга дума, която е останал непреведена и това е блъндербус. Доколкото разбрах, това е някакъв вид пушка, с която стрелят джуджетата от ферма Богова.
Преминавам на сюжета, който започва с една недомислица, според мен. Завършвам ПРИСТАНИЩЕТО НА ГИБЕЛТА с 20 жълтици, но отивам за точно толкова на Острова на змиите, за да стоя там цял месец. Сериозно, Иън, сериозно, Ливингстън. По-добре да беше го извъртял, че е заради честта или някаква подобна глупост. Добре, съгласен съм, че дневника не се прехвърля, но все пак, 20 жълтици, това просто не е сериозно.
Впоследствие разбирам, че Лорд Азур изпраща убиец след убиец по петите ми и дори е обявил награда за главата ми от 1000 жълтици. Само 1000 жълтици, а в предната книга пратих Занбар Боун в отвъдното и спасих цяла Алансия от гибел!? Искам по-голяма награда!

Игра
Книгите от поредицата БИТКИ БЕЗБРОЙ са като лабиринт – играта е в това да изследваш този лабиринт и да откриеш къде има опасности и наказания и къде съкровища и награди. И да, метагейминга няма как да се избегне, няма как човек да излъже себе си, дори и да успее да излъже автора. Затова се чертае карта/схема на епизодите, оглеждат се местата, които са опасни и се преминава през онези епизоди, където рискът е най-премерен. По този начин се получава една игра в играта, откъде да се премине, къде да се минимизира риска, дали си заслужава да се направи проверка на УМЕНИЕ или проверка на КЪСМЕТ, кой показател в момента е по-висок и кой по-нисък и т.н.
Убийците, които Лорд Азур изпраща, имат разнообразни умения и се срещат в техните най-добри ситуации. Често това са засади, където техните умения най-добре могат да се използват – сякаш всички знаят къде се движа и кога да ме очакват. Но както и да е, нещата се получават като на филм.
В началото играта е трудна и двата критични момента са именно на Острова на змиите. Защо има обратна градация, това не ми е известно. Натрупването на оръжия и предмети спомагат за по-лесната игра в средата и в края, където няма класическа финална битка с боса. В края има разговор с Лорд Азур и проверка, дали съм победил точната бройка убийци, които той е пуснал по петите ми, нищо повече.
От другите персонажи, най-голямо впечатление ми направи спящият великан в Каад, който е по подобие на великана Снорид от „Кървав меч 5“ – сякаш има подобна легенда в западния фолклор, която се използва често. Тук обаче великана спи в самия град и ако някой тропа с ботуши по улицата, на която е къщата му, се събужда и го напада.
По отношение на преходите между епизодите, в играта има и една НТИ, когато трябва да се използва шперцовия ключ и да се отиде на епизод 44.

IanLivingstone-AssassinsofAllansia-Log.png

Моята игра
Прилагам попълнения дневник на моята успешна и най-добра игра до момента. Разбира се, като един обичаш предизвикателствата играч, започнах на най-високата степен на трудност. Стартирах с минимални показатели, които са 7-14-7. От еликсирите избрах този за КЪСМЕТ, защото считам, че като ресурс, който се изчерпва в играта, той трябва да бъде на някакъв етап възстановен. Вярно е, точките ИЗДРЪЖЛИВОСТ определят дали моя герой е жив или мъртъв, но за тях имам 10 порции провизии, с които мога да ги възстановявам.
Вляво на схемата е дневника на приключението, а вдясно – епизодите, през които съм преминал. Там съм извел и малко статистика за тази моя конкретна игра, включваща критичните моменти, противниците, преминатите и фатални епизоди.
На Острова на змиите първия критичен момент е бягството от РАЗЛОЖИТЕЛЯ, защото е твърде силен и освен това не дава награда, дори и да се победи. Така че най-разумното в случая е да се избяга от него. След това при влизането в пещерата избрах разклонението за проверка на УМЕНИЕ, защото то ми е по-високо в момента, след като изразходвах 1 точката КЪСМЕТ, за да избягам от РАЗЛОЖИТЕЛЯ.
Втория критичен момент на острова е една битка с МОРСКА ЗМИЯ, защото бронзовия щит, който може да се вземе след нейната победа, е от ключово значение за приключението. Битката е критична и трудна, защото в битката използвам нож и имам намалено УМЕНИЕ с 2 точки. Тук е мястото, където използвам КЪСМЕТ в битката, защото в този момент е доволно висок – 10 точки.
Лесно избягвам срещата с дракона, благодарение на високия си КЪСМЕТ и след това ям мед, за да спечелия 2 точки ИЗДРЪЖЛИВОСТ. Второто използване на бронзовия щит е срещу елфката Редфлай, с която вече се бия като с равен и вземам втория медальон от нея. Общо на Острова на змиите ям провизии, за да си възстановя своята ИЗДРЪЖЛИВОСТ след битките. Така поемам в открито море към континента.
При случката с пиратите лесно можех да използвам червено мастило и да си спестя куп неприятности, но за съжаление трябва да мина през Порт Блексенд, защото единия от медальоните е там. За да се вземе, трябва да се победи Лазло Малик. За целта се насочвам там, като гледам да избягвам конфликтите по пътя си и се покатервам на пиратския кораб без никой да ме усети. В противен случай ще ми вземат всички принадлежности до момента, а аз не искам това да се случи.
Минавам през „Черния омар“, само защото оттам мога да срещна Лазло. В кръчмата не плащам 5 жълтици, а използвам своя КЪСМЕТ и след това излизам и се изправям срещу Малик. Побеждавам го и бягам от Порт Блексенд. След това продавам лодката на капитан Кроу в лодкостроителницата, без да се пазаря и влизам в магазина на Иън.
Точно така, илюстрацията към епизод 23 го доказва – това е Иън ЛИВИНГСТЪН. Той е Харолд Корнпепър, магазинера, от който хубаво си напазарувам, след като съм се опаричил след продажбата на лодката. Преди проверката за КЪСМЕТ, дали има елфски ботуши, пия ЕЛИКСИРА НА КЪСМЕТ, за да си го повиша с 1 точка над първоначалната му стойност и така да имам по-голям шанс да намери ботушите.
След това се отправям напред към континента и се бия с таласъмите, за да им взема парите. Вече имам УМЕНИЕ, което ме прави доста по боеспособен, така че нямам проблеми с тях. Също нямам проблеми и да победя Грета Морг след това и да взема четвъртия медальон в играта.
Така пристигам до таверната на Дългия Том, където знам, че ме очаква Гаранка Васел, следващия убиец. Благодарение на високото си УМЕНИЕ, успявам да го победя и да взема и неговия медальон. С неговата метална ризница повишавам още повече своето УМЕНИЕ. След това поемам на север, към град Каад.
После продавам елфските си ботуши и изваждам КЪСМЕТ при пръстена от кутията на Балтазар Уитъл. По-добре да я отворя, по-голяма награда ще получа в този случай.
След това изчаквам орките и започвам да бягам от тях. Това е единствения начин, за да стигна до следващия убиец на Лорд Азур, а именно – нинджата Годзо Ямакури. Побеждавам го и вземам неговата метална лента за глава, защото ще ми трябва по-нататък в приключението.
Отправям се на север през гората и като излизам от нея, се натъквам на следващия убиец, Рен-Рен Пак. Благодарение на бронзовия щит и доброто ми УМЕНИЕ, успявам да я победя. Вземам и нейната мамба-гривна, която ме подсилва допълнително и се отправям към ферма Богова, защото там е следващия убиец на Лорд Азур. Падам нарочно капана на двете джуджета и се бия с Дакс Секача. Побеждавам го и вземам и неговия медальон, като деля плячката с двамата братя.
Влизам в Каад и отивам при Уитъл, само за да изгоня плъховете му с вълшебната си флейта, за да спечеля 1 точка КЪСМЕТ. След това срещам Блекторн и го убивам, за да взема и неговия медальон. Апосле медната лента от нинджата пък ми помага лесно да се справя с Рижата Рут, която е слаб боец.
Продължавам към градската градина, където съм ранен от Тунку Янг, но след това го убивам, без да успее да ме докосне. Така стигам до река Кок, която трябва да прекося, за да вляза във Фанг. Убивам мнимия Зийдъл и вземам и неговия медальон, след което с лодката лесно прекосявам реката.
Следва битката със Урзул, който има УМЕНИЕ равно на 12 точки, но аз вече съм повишил своето до 16 точки така, че тя не е проблем за мен. В края ѝ се запознавам с варварина Тром, който се готви да участва в тазгодишното Изпитание за шампиони на барон Сукумвит, владетеля на Фанг. За да се доближа до Лорд Азур, решавам и аз да се запиша за турнира. На другия ден успяват да го направя, но се налага да участвам и аз на този турнир, защото двамата владетели не ми оставят друг шанс. Все пак впечатлявам Лорд Азур с бройката убити от мен асасини, които е пуснал по петите ми и той ми дава шанс да се боря за живота си и да свали наградата за главата ми. Така свършва това приключение.

Схемата на епизодите

IanLivingstone-AssassinsofAllansia-Scheme.png

Заключение
Не е ясно дали ще има точно продължение на историята и се оказва се, че „Смъртоносен лабиринт“ и „Изпитание за шампиони“ са издадени на времето от издателство Селекта. Те донякъде представляват продължение на историята и може би трябва да ги набавя от някой антиквариат и изиграя, докато чакам следващата книга на издателство GENY-G.

Прикачени файлове:
Cover_2022-06-30.jpg
IanLivingstone-AssassinsofAllansia-Log.png
IanLivingstone-AssassinsofAllansia-Scheme.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Rahvin

17 Сеп 2022 19:57
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Асасините от Алансия - коментари и ревюта #140662

Etom писа:
Може би още от самото начало за по-незапознатите като мен трябваше да се посочи логическата поредица на тези КИ. Иначе и като самостоятелни са си ок, но ако се гони последователност, добре е това да е отразено във всички възможни канали за да се провокират повече продажби.

След няколкомесечно издирване събрах "поредицата"
123.JPG

Прикачени файлове:
123.JPG
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, lagrestin

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.381 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg