• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Избери и завърти - Приключение в джунглата

• 1
  • 1
16 Дек 2023 12:02 11 Апр 2025 21:26 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Topic Author
Избери и завърти - Приключение в джунглата #142199
"Приключение в джунглата" е втората книга-игра от поредицата "Избери и завърти!" ("Spin to Survive") на Емили Хокинс, изд. Фют. Главният герой търси Изгубения град на Бога на Ягуарите, а по пътя го очакват много препятствия - тежък терен, опасни животни, иманяри...

Запазена е формулата - имаме детско приключение с избори в стил "Избери своето приключение", елемент на шанс чрез "Колелото на оцеляването" и в добавка любопитни случаи от реалността и инструкции какво да правите в определена ситуация. Форматът е доста голям, което мен лично ме дразни, защото на "дълбочина" не ми се побира в библиотеката и стърчи. Изданието е пълноцветно и всеки епизод е сцена, в която визуалната част върши поне толкова работа, колкото текста.

Спрямо предната книга, тук сякаш има малко по-интересни сюжетно елементи (имаш някаква цел освен оцеляването и някакъв враг освен природата), но пък съветите за оцеляване са доста по-безинтересни за нашите географски ширини, а и мисля, че дори и относно джуглата можеше да се включат много по-интересни елементи - излишни ми се струват прости съвети какво да правите, ако имате пълна катераческа екипировка (ако я имате, едва ли трите реда в тази книга ще са новост за вас), както и как да си направите пояс от панталони (това съм доста сигурен, че с повечето панталони не би работело - иначе се намират видеа как става и не изглежда толкова зле в тях...). Интересните случки също не бяха прекалено интересни.

Запазени са някои проблеми от предната книга:
- чудно как въобще на някого му е хрумнало да превежда книга-игра за деца на "Вие", а не на "Ти" - супер шантаво и показва, че преводачът не е чел и една книга-игра; беше ми разконцентриращо, а в началото даже се питах повече хора ли сме...
- идеята да се дава избор и кръгчетата, които показват какви са шансовете за успех в различните варианти на същия разтвор е недомислица, която нулира мисленето върху избора и го свежда до познаване на кое е повече около кръгчето - зеленичко или червеничко;

Хареса ми малко по-малко от предното приключение в серията, но и тук считам, че това е една от готините книги-игри, издадена на български. Ще я поиграем с децата, сигурен съм, че ще я поразглеждат и отделно от това. Цената не е малка, но предвид изработката на изданието си изглежда заслужена.

Бих я препоръчал на хора с деца, по мое мнение най-подходяща за възрастовия диапазон 9-12, но ок и за съседните (6-8; 13-17).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Monevwww, turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Ное 2024 21:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Избери и завърти - Приключение в джунглата #143058
Ето и за новата: knigi-igri.bg/component/zoo/item/review-prikliuchenie-s-pirati
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

11 Апр 2025 21:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Избери и завърти - Приключение в джунглата #143677
Книгите изглежда са изчерпани (явно вървят съвсем добре) и очаквам съвсем скоро, може би на панаира на книгата да видим следващата - тази в космоса.
А на английски за началото на есента се готви петата, в която ми се струва, че оцеляването (в Египет, 1160 BC) отново ще е на задната седалка, а водещото ще е приключението: toppsta.com/books/details/1288794/spin-t...e-the-pharaohs-curse
Следните потребител(и) изказаха благодарност: lagrestin

12 Апр 2025 17:30
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Избери и завърти - Приключение в джунглата #143678
Дано поизраснат хора с отношение към книгите игри покрай тези нови (за нас) поредици.

"Код за достъп"
Nerd Zone

12 Апр 2025 17:58 12 Апр 2025 17:58 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Избери и завърти - Приключение в джунглата #143680
Дано; от книгите-игри за по-големи деца (9+), тази поредица според мен е най-читава и се радвам как се изчерпват само за няколко месеца след излизането. Предвид че по-ранните имат вече няколко допечатки, може и да са стигнали до сериозно количество деца, освен ако не са в някакъв символичен тираж (но не вярвам, все пак Фют са сериозен играч с добро позициониране в книжарниците).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.056 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg