• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Императорската серия - Борис Воденичаров. Ревю.

• 1
  • 1
24 Ян 2024 20:21
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
Topic Author
Императорската серия - Борис Воденичаров. Ревю. #142363
Здравейте,
Императорската серия на Борис Воденичаров е трета книга-игра на Борис Воденичаров и втора - в която действието се развива в България (след 30 минути в бъдещето). Отново имаме едно намигване към соц-действителността. Но докато в "30 минути" Боби се бе концентрирал върху бита на българина, ежедневният живот и пр., тук той се концентрира върху апашите и контрабандите канали. Борбата е за една специална марка. Текстът е лек и четивен, изборите са информирани. Има възможност да "скипнеш" текста и да отсееш основното или да те затрупат с информация, и да печелиш допълнителни точки или пък да трупаш кодови думи. Героите са автентично пресъздадени, а малкото илюстрации са чудесни - изчистени, без много детайли. Любопитното е, че това е първата му игра, в която е опитал да сложи механика. Определено има какво да се желае от механиката, но все пак е сравнително оригинална. Въпреки това в даден момент ми трябваха 24 точки да продължа, а не можех да направя повече от 23 защото съм зодия Близнаци. Намирам за несправедливо различните зодии да дават различно точки. Съжалявам също, че Борето не е дал поне два различни епилога и оценяване. Осъзнавам добре, че книгата няма да стане хит. Липсват ѝ много неща - тежък дневник, възможност за дълго изиграване и пр. Въпреки всичко друго книгата е едно от добрите неща които съм чел.
Честно казано съм удивен - тук във форума мислите на Борис винаги са неясни, хаотични, да не кажа нещо повече. В трите книги-игри стилът му е изчистен, лек,четивен. с Удоволствие бих препоръчал книгите му на малки деца 6-13/14 годишни, с цел да бъдат зарибени.
Пожелавам му да твори нови и нови неща. И ако ме чува - една молба. След като има вече книга за нумизматиката (по-точно за марките), нека напише и книга-игра за археологията. Благодаря

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Rahvin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Ян 2024 11:06
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 595
Императорската серия - Борис Воденичаров. Ревю. #142365
Тази книга игра я писах за конкурса от деня на получаване на думата до три дни преди края и беше дадена за редакция. Би имало два различни края и прочее, но нямаше време. Имам даже един пропуснат епизод та станаха 61 епизода и ми развалиха хубавата цифра на епизодите.

Имам идея за ,,археологическа,, но да ти кажа не знам колко ще е дълга, тоест навярно ще е кратка. Виждам само че е трудно да пиша за конкурси под шест месеца време.

Съжалявам за механиката, ама си имаше причини за нея. Имах играч който не знаеше кога точно е роден, тоест той си имаше дата но датата беше условна... така че механиката се оказа доста шекотлива и на никой ме му хареса много но... в реалният живот, когато са ме прибирали в патрулка за да ме разпитват с бой в родната полиция всичко е ставало с някакви удивителни съвпадения, нещо пт сорта на да уцелиш две шестици от тотото ама с обратен знак. Те явно се падат доста лесно като шанс едно на милион обяснен от Дъглас Адамс

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.059 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (512 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 11:22
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (29 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 11:15
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност