Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Съгласен съм с Кирил - не може книга-игра от анонимен автор(извинявам се) да струва колкото Дюн на Франк Хърбърт или Олимп на Дан Симънс
Благодаря ти искрено за коментара, по същество сметам първият с позитивна/конструктивна критика и по темата. Изданията на "Гени-Джи" са изключително добър пример, що се отнася до равняване с начинанието ни. Разликата е следната, прегледах всичките книжки от ФФ и Новите приключения, на всеки ще направи впечатление, че те са дори с оригиналните илюстрации от английските автори - нещо, което ние не можахме да договорим. Не знам, а и не ми е работа, но вероятно договорката с маститите ФФ (Битки безброй) е къде по-човешка откъм финансово измерение. Това на страна - ти го казваш, крайният потребител не го е еня за това.Преводни КИ, които не са джобен формат:
Сърце от лед - 15лв.;
Алиса - 19лв.;
Асасините на Алансия - 19лв.;
В този аспект на мисли - 35 лв. на мен лично, като клиент ми се виждат много. И не ми дреме кой как е уреждал права и какво е плащал. Клиентът гледа цената и продукта и не се интересува от "плащане на права".
Стивън Кинг е по-евтин от Дейвид Уолтърс, а не пише джобни формати.
Моята лична максимална цена е 25лв.
Корицата
Допада ми необичайния ракурс на сцената. Липсва ми известен контраст между нинджата и околната среда (така стои като огромно петно малко, чисто нюансово). Знам, че по принцип нинджите се сливат с обстановката, но за целите на привличане на внимание ми се иска Нинджата да е леко по отличима. Все пак тя е фокусът. На задната корица това е направено успешно.
Надписите ми допадат като дизайн и нямам забележки там.
Поздрави и успех.
Никъде не сме залагали минимум, само ограничение от реално продаваем максимум и то по оценката ти да се избият парите (само) с тираж. Това обективно няма как да стане.Не съм 100% сигурен до колко не ме лъжат спомените, но "Кръвта на зомбитата" се продаде в тираж мисля от 1000, макар че това отне 10 години. ПнТ на Уейн може би беше в 1500.
Разбира се, тази информация не е 100% релевантна в случая, но все пак е някаква отправна точка. За ПнТ Нинджа не мисля, че 700 е някакъв нереален тираж, от които половината да минат за година, другата половина да се влачат няколко, макар че осъзнавам, че това не е мечтан бизнес план.
Така де, цената за мен не е супер определяща, повдигам въпроса да отбележа, че така според мен силно ще се ограничи аудиторията и произволни читатели няма да посегнат към това заглавие. Капанът на тиражите е интересна тема, качвайки нагоре цената пада доволно, но въпросът е до колко това увеличава продажбите и сметка е тънка. Лично аз ако трябва да сляза под смисления за офсетов печат минимум, бих спрял да се занимавам с издаване поне на чужди произведения.
Това просто не е вярно, всичко над стандартни 150 бр. (грубо) си заслужава да е на чист офсет, особено ако очакваш или залагаш допечат. Плаките се запазват и после влизат пак в употреба, хипотеза. Да не говорим, че позволява игра с формата на книжното изделие до 70х100 см, а не се ограничава до лист 48х33 см (примерно)...Минимумът за офсетов печат не е нужно да го залагате вие, той произтича от цената на бройка. По мои наблюдения от офертите, които получаваме, е около 500-700 броя - при по-малък тираж е нерентабилно и по-добре да се ползва дигитален.
Да и ти писа по-горе, 10 години, което не е голямата драма, но това не е решение на нашия въпрос с ценообразуването, което толкова го дълбаем. При условие, че не ни правят драма с тиража, то и те са си направили сметката, че няма да "наводним" света с нашите копия на изданието. То и заради това е локализирано. А че не могат се поставят на масата мисля се подразбира, поне не от мен, аз (ние от FF) дори не съм страна в този договор... Пък и не знам друг да тръби детайлите от договорите си, че аз да съм сефтето? Каквото ти писах в началото - това е, можеш да го приемеш на мъжко доверие, или да не го.Това е напълно продаваем тираж, по мои наблюдения върху пазара, мисля че имам достатъчно познание върху него да направя това твърдение. Но разбира се зависи от ценообразуването, в което влиза и неизвестният фактор на авторските права, които явно не могат да се поставят на масата за по-точна сметка.
Бутиково в по-голем формат може и ще има, ако това е успешно, логично по-натам във времето.Аз лично не виждам нищо лошо в по-бутиковите издания, щом има достатъчно желаещи и на тази цена и сметката излиза - чудесно. Бих се радвал на по-общодостъпно издание и подход просто от любов към интерактивната литература, но не го пиша осъдително спрямо противоположния такъв.
Ами това няма как да го знаеш, спекулативно е. Продуктът е добър като съдържание, на хубава офсетова хартия, а не на обемна и т.н. Аз лично бих ги дал повечето пари дори без да съм фен на ФФ/ББ. Оттам бих се надявал да излизат по-начесто и като фен, и като потребител. Лично мнение и афинитет.Ще си позволя и отговор вместо kiril_ps на въпроса за петте заглавия от ББ и дали при по-смела цена нямаше да има мотивация за повече такива. Вероятно нямаше, защото съвсем нямаше да се продават. Понякога като сложиш по-висока цена, накрая получаваш по-малко пари. Това се опитах да кажа още в първия си пост, извинявам се ако не е бил достатъчно конструктивен.
Епизод 129:
На следващата сутрин пътешествието ти продължава. Бдителен за всяка опасност, ти все пак намираш време да се насладиш на спокойната природа - редици от дървета и гъсти храсталаци, обгърнали пътеката. Единствената ти компания докато вървиш по обраслата пътека са песните на птиците, но с наближаването на голяма бамбукова горичка звуците стихват.
Спираш и се вглеждаш внимателно в сенките, търсейки признаци на движение. Забелязваш мъж сред бамбука - той пристъпва напред, разбрал, че си го забелязал. Висок и набит, носи страховита брадва на рамо, а на колана му висят катана и нунчаку - две дървени палки, свързани с верига. Лицето му е скрито под наклонена сламена шапка - сугегаса - и единствено брадата се подава изпод нея.
- Ах, още един поклонник - проговаря той с дълбок, гърлен глас. - Къде е твоят бог сега, страннико, след като си в ръцете ми? Аз съм Бофу. Ще предадеш всичко, което имаш, и ще коленичиш пред мен, молейки за живота си.
В бамбуковата горичка зад него съзираш неясни силуети - още бандити, дебнещи удобния момент да нападнат. Един от тях изтиква напред пленник - възрастен мъж със запушена уста, вързан и хленчещ. На шията му виси златният символ на Ео - бога на мира и благоденствието.
- Този човек - продължава Бофу, - беше последният глупак, който се осмели да ми се противопостави. Ако ми дадеш всичките си вещи, ще те пусна да си вървиш. Ако откажеш - ще споделиш неговата участ.
Ще предадеш всичките си монети и храна, скривайки нинджа екипировката си, и ще се подчиниш на волята му (143)? Ще оставиш всичките си притежания, с изключение на хоругвата на Лемне (ако я носиш), ще коленичиш привидно смирено - и ще забиеш ритник „тигров скок“ в самодоволното лице (151)? Ако разполагаш с шурикен, ще се престориш на колебаещ се, после внезапно ще го извадиш и ще го запратиш към него (166)? Ще му кажеш, че греши - всъщност си го търсел, за да се присъединиш към неговата банда от вероотстъпници (180)?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas