• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Куест - роман-игра

Куест - роман-игра

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
13 Юни 2011 09:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Topic Author
Куест - роман-игра #15998
Оня ден минах през една книжарница и му хвърлих едно око. Останах с впечатлението за много дълги литературни епизоди от поне 10-20 страници и избори от вида „опитвам се да открия топлата вода”

Ще пробвам да цитирам по памет:

15 страници „епизод” после на нова страница:
Трябва да изпиеш един от еликсирите:
за зеления отиди на страница I
за синия отиди на страница J
за червения отиди на страница L
за лилавия отиди на страница Y

следват 4 странци обърнати на опаки на които пише страница I, J, L, Y и кратко описание на това което се случва след което препратка към друг „епизод”. Не видях да има номерация на епизодите, амаи не се разтърсим много, защото книжарката ме гледаше крива след като я питах и за Моята Борба, която веднага намерих на Славейков в чудесно състояние, но това е вече друга тема.

В крайна сметка останах с впечатлението, че наистина е роман-игра с дебелината на дестани куеста и една идея по-евтин 19,20 вместо 19,50.Някой ден като не бързам толкова ще се пробвам да разгледам по обстойно, но ако някой друг ме изпревари ще се радвам да сподели мнение.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юни 2011 17:45
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Куест - роман-игра #16013

Вилорп писа: писа:
Оня ден минах през една книжарница и му хвърлих едно око. Останах с впечатлението за много дълги литературни епизоди от поне 10-20 страници и избори от вида „опитвам се да открия топлата вода”

Ще пробвам да цитирам по памет:

15 страници „епизод” после на нова страница:
Трябва да изпиеш един от еликсирите:
за зеления отиди на страница I
за синия отиди на страница J
за червения отиди на страница L
за лилавия отиди на страница Y

следват 4 странци обърнати на опаки на които пише страница I, J, L, Y и кратко описание на това което се случва след което препратка към друг „епизод”. Не видях да има номерация на епизодите, амаи не се разтърсим много, защото книжарката ме гледаше крива след като я питах и за Моята Борба, която веднага намерих на Славейков в чудесно състояние, но това е вече друга тема.

В крайна сметка останах с впечатлението, че наистина е роман-игра с дебелината на дестани куеста и една идея по-евтин 19,20 вместо 19,50.Някой ден като не бързам толкова ще се пробвам да разгледам по обстойно, но ако някой друг ме изпревари ще се радвам да сподели мнение.

И аз останах с подобни впечатления като я разглждах миналата седмица. По-скоро си е роман, в който отвреме-навреме на базата на някакви решения, записваш някакви букви. Или пък помниш събития и по-нататък в книжката се получава своеобразно "препитване". Ако си в час - ок, напредваш към развръзката. Ако ли не - спасибо и до свидания. Нещо такова. Интересно, че все още никой не се е прежалил да я пробва, включително и аз :) Дали щото е руска? Дали щото е някаква по-литературна модификация на книга-игра? А цената й наистина не е толкова висока предвид обема и най-вече името на автора. Доста добри отзиви за неговото творчество получих в "Хеликон".

I pray to Myself for Myself

13 Юни 2011 22:44
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Куест - роман-игра #16033
Целият роман го има в интересна онлайн-версия тук - www.elkniga.ru/akunin/ Прилича на уеб-базирана игра. За съжаление не съм учил руски и няма да мога да видя дали си струва.

15 Юни 2011 08:47
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Куест - роман-игра #16117
Дотук е приятен руски пълп в СССР, но имам чувството, че за няколко часа не съм стигнал повече от средата. Дълго е, подгответе се психически!
Апропо, ако схемата не се променя рязко, това не е книга-игра, а книга с "препитване на читателя", като погрешен избор се очаква да води до край на приключението ;) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

15 Юни 2011 09:23
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Куест - роман-игра #16118

Асен писа: писа:
Апропо, ако схемата не се променя рязко, това не е книга-игра, а книга с "препитване на читателя", като погрешен избор се очаква да води до край на приключението ;) .
Е, вие сериозно ли очаквахте другото?

Книгите-игри, особено добрите такива, са доста сложна работа и далеч не са за всеки. (Да не цитирам имена на автори в потвърждение. ;)) В смисъл, че колкото очаквам от един техничар-геймбукър да напише качествен роман, толкова очаквам и от романист да напише квалитетна книга-игра.

15 Юни 2011 10:00
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Куест - роман-игра #16120

Ейдриън Уейн писа: писа:

Асен писа: писа:
Е, вие сериозно ли очаквахте другото?

Книгите-игри, особено добрите такива, са доста сложна работа и далеч не са за всеки. (Да не цитирам имена на автори в потвърждение. ;)) В смисъл, че колкото очаквам от един техничар-геймбукър да напише качествен роман, толкова очаквам и от романист да напише квалитетна книга-игра.
Очакванията са хубаво нещо, правят те щастлив, когато се сбъднат. Важното е да си наясно, че може да те подведат.
Казвам го, защото твоите вече са те подвели ;) . Любомир Николов е романист, който пишеше точно "квалитетни" КИ, въпреки някои мои лични забележки. Добре познатият ти Богдан Русев пък започна с КИ, написа точно "квалитетни" такива, след това преминал към по-малко интерактивна литература с по-голям пазар.
Казвам "по-малко интерактивни", защото в (поне) един от разказите от "12 приказки от Белегаст" използва същите похвати, както и Борис Акунин в "Куест" ;) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

15 Юни 2011 10:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Куест - роман-игра #16123
Любо е чудесен пример, да. Не се сетих за него отначало. (Разбира се, винаги има изключения - и аз самият се целя там, да видим.)

Обратният с Боби обаче не толкова. Питай Майкъл и веднага ще ти каже, че Боби и в КИ само задоволяваше "литературните си амбиции", нищо повече. ;)

А това пък с по-големият пазар на по-малко интерактивната (му) литература доста ме разсмя. :lol: Тъй като съм запознат с пазара и тиражите.

15 Юни 2011 12:00
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Куест - роман-игра #16132
Нямам нужда да питам Майкъл за мнение, познавам игрите достатъчно добре, за да имам свое ;) . Блонд също е написал едни от най-добрите игри, и то чисто като игри. Да давам пример, или сам ще се сетиш за Вълшебната арфа, Синът на пустинята, Роди се сянка и другите му самостоятелни творби? Нарочно не давам пример с общите ви, за да е ясно какъв е приносът конкретно на Блонд !
И разбира се, да добавим и Ал Торо, и поредицата за Хлапето, и добрите чужди поредици, и ще стане съвсем ясно, че не говорим за изключения, а за стандарт при достатъчно добри книги. Просто не всички го достигаха, или не във всичките си книги!

15 Юни 2011 14:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Куест - роман-игра #16145
Нещо пак се отнесе. Говорим за (хубави жанрови) романи, писани от КИ майстори. НЯМА такива, с малки изключения. (Освен на Върдж, като се замислих, ама при нея май няма консенсус за качеството нито на интерактивната, нито на обикновената проза.) Говорихме и защо ако си очаквал от Акунин, ей така от нищото, добра книга-игра би било доста... глупаво.

А намигването с Майкъл щом си го пропуснал, си е твой проблем. Просто цитирам авторитети по темата. ;)

15 Юни 2011 17:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Куест - роман-игра #16175
Нали знаеш, че критиците никога не са добри в това, което критикуват? Т.е. Майкъл просто не може да се приеме за критик :P

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

15 Юни 2011 17:48
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Куест - роман-игра #16187
От всичко прочетено до тук стигнах до извода, че тоя роман няма да си го купя :)

15 Юни 2011 22:06
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Куест - роман-игра #16208

Ейдриън Уейн писа: писа:
Нещо пак се отнесе. Говорим за (хубави жанрови) романи, писани от КИ майстори. НЯМА такива, с малки изключения. (Освен на Върдж, като се замислих, ама при нея май няма консенсус за качеството нито на интерактивната, нито на обикновената проза.) Говорихме и защо ако си очаквал от Акунин, ей така от нищото, добра книга-игра би било доста... глупаво.

А намигването с Майкъл щом си го пропуснал, си е твой проблем. Просто цитирам авторитети по темата. ;)
А аз ти дадох пример с поне двама човека, които са КИ-майстори и са писали "хубави жанрови" книги. А ти сам даде пример с Върдж. Различните мнения за творчеството му са нещо нормално за всеки автор ;) .
Предвид, че дотук имаме поне трима, а авторите на КИ в България бяхте под 10 човека, 30% е далеч отвъд нивото на "изключенията". По-скоро си говорим за стандарт, който не всички автори са достигнали, което всъщност ти и казах.

А Акунин е съвсем вероятно да не пише КИ по простата причина, че не е чувал за тях или е чувал за тях като за "нещо за деца" и не се е занимавал с изследване на възможностите на жанра 8-) .

15 Юни 2011 22:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Куест - роман-игра #16209
За тва точно говорех.

Другото няма голямо значение, но ако погледнеш кво точно съм написал в горния на страницата пост, ще видиш може би защо само Любо смятам за изключение (и то на доверие, без да съм му чел романите). Пък дали за писането на интерактивна проза и жанрова такава трябват два различни таланта - или и един е достатъчен на умния автор - не е толкова важно.

15 Юни 2011 22:53
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Куест - роман-игра #16210
А, много добре разбирам какво искаш да кажеш, няма нужда да ми го обясняваш. Просто не съм съгласен с мнението ти! Толкова ли е трудно да разбереш това?

15 Ное 2011 15:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Topic Author
Куест - роман-игра #36465
Повдигам темата за слабо интерактивния роман =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Куест - роман-игра
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg