Оня ден минах през една книжарница и му хвърлих едно око. Останах с впечатлението за много дълги литературни епизоди от поне 10-20 страници и избори от вида „опитвам се да открия топлата вода”
Ще пробвам да цитирам по памет:
15 страници „епизод” после на нова страница:
Трябва да изпиеш един от еликсирите:
за зеления отиди на страница I
за синия отиди на страница J
за червения отиди на страница L
за лилавия отиди на страница Y
следват 4 странци обърнати на опаки на които пише страница I, J, L, Y и кратко описание на това което се случва след което препратка към друг „епизод”...
Точно това са нещата, които не одобрявам. Това, което в темата на Ro#i# / viewtopic.php?f=55&t=1823 /опитваме да обсъдим е схема при която четеш вариация на приключението, не да загиваш. Няма грешни избори, а само различни избори. Поне аз така го виждам.... И аз останах с подобни впечатления като я разглждах миналата седмица. По-скоро си е роман, в който отвреме-навреме на базата на някакви решения, записваш някакви букви. Или пък помниш събития и по-нататък в книжката се получава своеобразно "препитване". Ако си в час - ок, напредваш към развръзката. Ако ли не - спасибо и до свидания...
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
А от тия 600 страници каква част реално се изчита? Колко се "губи" при изборите?
Явно трябва да я погледна в някоя книжарница тази книга, че взе да ми става любопитно за какво точно иде реч.
Днес феновете значително са надхвърлили тази възраст. Чувството на носталгия ми е добре познато. До ден днешен редовно препрочитам с удоволствие любимите си книги от детските години - "От Земята до Луната" и непознатата почти никому "Пленникът на Марс". Това е чудесно чувство и разбирам читателите, които искат с ново четиво да се върнат към старите времена. Но нека да бъдем откровени: още никой в света не е успял да създаде роман-игра. Акунин се опита и резултатът е мизерен. Вероятно не е и възможно, въпреки вярата на Борхес.
Може би е възможно да се създаде нещо ново като схема, но лично на мен там ми е най-слабата страна. Така че няма и да се опитвам да търся новаторски варианти по тази линия. Най-много да увелича броя на епизодите и да усъвършенствам връзките, за да има по-голяма свобода на играта и избора.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas