• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
16 Окт 2013 13:45
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Topic Author
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79730
След като Торо осъществи контакт с един от бащите на книгите-игри, а именно – Иън Ливингстън, пред нас като форумна общност се открива чудесната възможност да видим напълно нова английска книга-игра, издадена на български.

Книгата е „Blood of the Zombies”, издадена по случай тридесет годишнината на поредицата Fighting Fantasy, най-известната поредица книги-игри в цял свят! Автор е Иън Ливингстън и илюстрирациите са на от Кевин Кросли. Книгата е класически „dungeon crawl”, като действието се развива в настоящето. Бойната система е опростена, използват се стандартните шестенни зарове. В момента това е най-хитовото заглавие в каталога от приложения за Android на австралийците от Tin Man.

Ето и официалната страница на книгата :
fightingfantasyapps.com/books/bl ... e-zombies/

Разходите по издаването на книгата ще са значително повече, отколкото тези за една българска, поради факта, че ще трябва да се заплати една немалка сума за авторските права и илюстрациите, дали еднократно или разсрочено, съобразно продадените книги, или т.нар. royalties. Да не забравяме, че ще трябва да има качествен преводач и редактор, неща, които също не са безплатни.

Книгата ще бъде издадена от Торофиев в партньорство с БГ книга, които официално ще получат и правата за издаване.

Ето и самата идея – да се съберат 2 000 лева, които да спомогнат финансирането на начинанието. Разбира се, една част от тях ще бъде нужна за покриването на разноските по „пакетите” на участниците. Общо разходите по издаването на книгата ще излязат около 5 000 лева (повече от половината от които за права) и е нужна вашата помощ, за да може книгата да се разпространи в България. Всеки ще може да участва в инициативата с някой от следните три варианта като вноска и да получи и съответните книги и бонуси за това:

- пакет „фен на книгите-игри” – 50 лева – едно луксозно (твърда корица) и едно обикновено (мека корица) копие от книгата;
- пакет „помощник на книгите-игри” – 100 лева – две луксозни копия и две обикновени копия от книгата, както и поименна благодарност в самото издание;
- пакет „съюзник на книгите-игри” – 200 лева – четири луксозни и четири обикновени копия от книгата, както и поименна благодарност в самото издание; едно от копията на книгата за всеки „съюзник на книгите-игри” ще бъде специално подписано и от автора Иън Ливингстън;

Допълнително всеки участник в инициативата ще получи и плакат, взет лично или изпратен сгънат при доставка на книгите. Доставка до офис на Еконт (или до адрес, за хората в София) ще бъде безплатна за всеки от пакетите.

Въпросните луксозни копия от книгата ще са ексклузивни – ще се отпечатат според броя участници и организатори в инициативата; няма да бъдат пускани допълнителни бройки за свободна продажба.

Относно изданието, книгата ще бъде издадена на качествена хартия (като тази на сборниците „Призвание герой”), ще бъде с оригиналните илюстрации и корица, а преводът ще бъде професионален.

И конкретният въпрос в тази връзка - има ли желаещи да участват в подобна инициатива с някоя от изброените по-горе суми?

Искам да уточня, че все още има въпросителни по инициативата и както личи от заглавието на темата нещата са предварителни

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Окт 2013 14:12
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79733
Това, което не ми става ясно, е за какъв тираж става дума? А и ако някой даде 50лв. за луксозно и обикновено копие и после в книжарницата обикновено копие се продава за 15лв. излиза, че луксозното е 35лв. което е маааалко скъпо. Ако примерно има 10 луксозни книжки, може би ще е оправдана цената, но това ме връща на първоначалния въпрос.

Roger, roger!

16 Окт 2013 14:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79734

xsmind писа: писа:
Това, което не ми става ясно, е за какъв тираж става дума? А и ако някой даде 50лв. за луксозно и обикновено копие и после в книжарницата обикновено копие се продава за 15лв. излиза, че луксозното е 35лв. което е маааалко скъпо. Ако примерно има 10 луксозни книжки, може би ще е оправдана цената, но това ме връща на първоначалния въпрос.
Тиражът се планира минимален (1000), продажбите се прогнозират на половината на това, целевата цена е най-много 15 лева по книжарниците.
Тази тема не е за pre-order, а за помощ това да се случи. Погледнато от гледната точка дали си струва да се напазарят книгите в предложените пакети, а не дали да се осъществи издаването им на български, като отчетеш разходите по транспорт + плакат, цената на hard-back-а става реално около 30 лева, което разбира се е високо, но трябва да се отчете, че това е ексклузивно издание, от което ще има под 50 бройки отпечатани. Това повишава производствена, пазарна и емоционална/морална/колекционерска (както и да е правилно да се каже) стойност на един продукт.

Най-важното за всеки включил се според мен ще е това, че помага да има още една книга-игра от FF в България. Без помощта ви тук трябва или да се обрека на тежка загуба и разход (10 000 годишно за издаване на КИ ме засягат като разход и ще ме затруднят нови 5к след тези 4к за ПГ2), или да пусна книгата-игра за 20+ лева пазарна цена, което ще доведе до аналогични последствия за мен, едва ли и някой ще я разпространява. Т.е. книгата няма да излезе, ако няма 20-40 човека, които силно искат да се случи (или два Рахвина :) , освен мен ). За тези, които не са фенове на поредицата и за които нямат възможност, както и за тези, за които начинанието е хубаво, но не си струва разхода - разбирам ги напълно.

Ако нещата се обърнат на вариант royalties ще са една идея по-леки в началото, но в последствие нещата се уравновесяват. Изчислените суми са на осреднена между двата варианта база.

16 Окт 2013 14:34
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79736
Аз се включвам с 50 лв, най-вече защото това не ми беше чак най-любимата поредица едно време. Мога да помагам и с редакцията, ако се наложи, понеже знам, че най-вероятно има избран преводач.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

16 Окт 2013 14:49
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79738
С риск да ме нахейтите, позволете да изразя скепсис. Моментално ми хрумват няколко неща на първи прочит:

1. Това са 240 страници, дори и преведено с много мъка ще стигне 300 страници обем. 15 лв са си бая за такава книга, дори и от преводен автор.
2. За пет бона могат да се издадат няколко български книги-игри.
3. Народе, гледайте малко по-реално на нещата. Виждате сами по 1000 бройки от която и да е книга от Новата Вълна колко бройки се продават, какъв е интереса на хората, до каква степен са се събудили, колко време се мотаят купища бройки и така нататък, и така нататък. Не че ме бърка особено - вие сте кръводарители, вие имате излишни хилядарки, може да ги хвърляте за каквото си искате... И все пак, поне се замислете.

16 Окт 2013 14:51
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79739
Стискам палци на Торо, защото това би говорило много за него като съ-издател. Може би би било полезно да има още една КИ от поредицата ББ, още повече, че тази наистина е нова.

В същото време, сигурен съм, че повечето читатели биха искали да видят Абаносовия Дракон вместо Кръвта на Зомбитата (ако можеше да се избира между 2-те).

Съжалявам, че няма да подкрепя проекта, но вече имам въпросната КИ като апликация и имам нулева слабост към хартиени издания.

16 Окт 2013 15:23
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79741
Не съм фен нито на поредицата, нито на автора, нито на тематиката на книгата и не мисля, да се включвам. Все пак пожелавам успех на екипа и вярвам, че ще свършат качествена работа, ако се намерят достатъчно фенове.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

16 Окт 2013 16:39
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79745
От мен - 100 лева. Браво за кикстартъра, някой да пусне новината по фейса.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

16 Окт 2013 17:07
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79751
Торо, благодаря за изчерпателното обяснение. Аз питах, понеже знам че кикстартърите обикновено имат ограничен брой от отделните пакети, и ми беше интересно при вас колко е този брой. Ако са ~50 луксозните книги, броя на пакетите не е много голям ;-) сега съобразих, че е в рамките на споменатите 2 000лв.

P.S. излезе и във фейсбук новината ;-)

Roger, roger!

16 Окт 2013 17:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79753
От мен 100 за да се осъществи проекта. Но бих взел опцията за далите 50.

Четох оригинала и ме впечатли, особено, че са ползвали една от любимите ми системи за битки...

А бе ето го ревюто: magazine.knigi-igri.net/2013/08/ ... e-zombies/

Избери своето приключение

16 Окт 2013 18:03
streetbard
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79763
хубава инициатива,но щом излиза толкова скъпо за един чужд автор,предполагам,че с тази сума би се направило доста повече за едно българско издание с български автор,като сумата се използва за реклама,плакати по книжарниците и така нататък.

Нощта ражда из мъртва утроба,вековната злоба на роба,своя пурпурен гняв величав.Дълбоко сред мрак и мъгла

16 Окт 2013 18:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79765

streetbard писа: писа:
хубава инициатива,но щом излиза толкова скъпо за един чужд автор,предполагам,че с тази сума би се направило доста повече за едно българско издание с български автор,като сумата се използва за реклама,плакати по книжарниците и така нататък.
Точно така :)
Споменатото от теб се прави и то за повече български автори, това е в добавка.

16 Окт 2013 18:10
streetbard
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79766
не знаех,че се прави за български автори.Дай насам някое проектче да видя.Нещо като проекта на Мегара за Пътят на Тигъра,предполагам

Нощта ражда из мъртва утроба,вековната злоба на роба,своя пурпурен гняв величав.Дълбоко сред мрак и мъгла

16 Окт 2013 18:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79767
viewforum.php?f=74

В този линк можеш да намериш едно от нещата, което се прави. Става дума за Призвание Герой :)

Това е другото. Книги-игри под формата на тетрадки.

viewforum.php?f=130

Това е третото, като се подпомага излизането на трилогията за цар Калоян.

viewforum.php?f=129

Избери своето приключение

16 Окт 2013 19:20
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Blood of the zombies - ИНИЦИАТИВА (предварителна тема) #79775
Точно за тази книга не ми се дават 50 лева. В ибея оригиналът се намира за 15 лева с доставката до България, та нещо около тази сума бих платил, ако ще е на български. Но ме изненадва идеята точно тази книга да се издава, особено при такива големи разходи. И аз мисля, че тези пари могат да идат за нещо по-добро, например какво стана с идеята за инициатива за Колин? Ако му се предложи подобен хонорар не мисля, че би отказал.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност