• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Сцени с кървища и прекалено насилие

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
30 Ян 2017 09:04
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Сцени с кървища и прекалено насилие #119492
По-скоро зависи как са описани нещато отколкото колко черва и кървища изобразяват. Добре де има и количествено изражение като в Червената земя на абъркромби, но пак много зависи от представнето.
Моичкия оня ден почна да подсмърча на сцена от цар лъв*, а после си пусна старкравта и изгори 4 кошера с напалм две дванайски маринки, а всички знаем как обилно кървят зергите.
Предполагам, че ако Върдж е имала читав редактор дори онова с бръснача е можело да стане подходящо за четене и да не дразни.

*не на цар лъв а на някакъв динозавър но си беше от тоя род сцени където където една от гадинките сгъва към края на филма, но за да не ревът децата авторите я същивяват.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Ян 2017 10:28
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Сцени с кървища и прекалено насилие #119498
Виждам, че се споменава SAW, който е добър пример за филм с изразено насилие. На мен тази поредица не ми харесва. Първа част ставаше за гледане, понеже предлагаше нещо що-годе оригинално. След нея сюжетът не претърпя никакво развитие и всичко се сведе до това какви по-гнусни мъчения да се измислят за да шокират хората. Не ми харесва такова безсмислено показване на гадории. Даже си мисля, че хората, които му се кефят сигурно имат някакви форми на садизъм. От другата страна е Walking dead. Там Нигън страстно размахва бухалката, докато от главата на човека остане някаква червеникава пихтия. Пак е форма на свръхнасилие, но ми харесва, понеже показва жестокостта на персонажа и така го изгражда като злодей, който буди страх само с показването си на екрана. Това пък пречупва и другите герои, прави уплахата им по-истинска. Според мен сериалът печели от тази екстремност.

30 Ян 2017 12:26
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Сцени с кървища и прекалено насилие #119509
A пък мен ме е страх да разказвам "Червената шапчица" на дъщеря си, която е на 5 години! И това е ДЕТСКА приказка.

knigi-igri.bg/shop/

30 Ян 2017 12:49 30 Ян 2017 12:55 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сцени с кървища и прекалено насилие #119510
Трябва да видиш какво става в неадаптираните версии...

От сорта на: "Всички бяха много щастливи. И тогава се сетиха, че трябва да решат какво да правят със свекървата. Пъхнаха я в буре с отровни змии и врящо олио и тя умря в адски мъки. The end."

От едно произведение се изисква да доставя емоции -> да развлича. Ако е направено както трябва и попадне в целевата публика е валиден метод. Страхът и ужасът са страхотни източници на емоции, проблемът с кървищата и прекаленото насилие е, че трудно се правят добре и често са самоцелни и бутафорни, не успяват да постигнат нужния психологически ефект, ако не са добре дозирани, сложени на правилното място, ако не е изградена подготовка за тях и ако не са добре описани. Това стеснява изключително много кръга на автори, които, по моя вкус, могат да го направят правилно - даже популярни имена като Баркър за мен се справят посредствено в тази посока, ефектът по-често е бутафорен, сцените - очаквани, вместо страшни. За сметка на това Кунц и Кинг успяват, но те боравят повече с психология на героите. Лъвкрафт го постига почти изцяло по същия начин, без почти никаква визуалност - по-скоро страшното е това, което не виждаме, неописуемите създания, а същото съм чувал и за Хичкок. Това, разбира се, е субективно, отчитам, че аз съм си "отял" на ужаси и не съм на 12 вече. Виан пък е изключително визуален и ми харесва начинът, по който го прави - самият "авторов глас" е изключително извратен и описва нещата всякаш тези гадости са просто рутинна случка.
Обективно е, че не са сами по себе си рецепта за въздействащо произведение, също и че ако са направени добре имат сериозна аудитория.

Не бих отишъл към обобщения колко би допаднало на живо нещо подобно на почитател на жанра, аз съм по-скоро привърженик на идеята, че в игрите и изкуството по-скоро запълваме дупки и ни допадат неща, които не биха ни допаднали на живо и не бихме направили на живо (или няма шанс да ни се случат) или ги има за "то"-то ни, но "аз"-ът и "свръхаз"-ът никога не биха ги допуснали на повърхността на живо, а за забавление е ок. Подчертавам, по-скоро казвам, защото и това не винаги е вярно.

30 Ян 2017 16:06
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Сцени с кървища и прекалено насилие #119522
Според мен може да се използват за ефект разните кървица и насилие, но с "вкус" и в малки дози, но гласувах с твърдо Нье.
Смешно ми е че анкетата е формулирана с въпрос за МНОГО кървища и ПРЕКАЛЕНО МНОГО насилие. Щом нещо е прекалено, значи идва в повече :D
Едната причина да съм против, e че според мен няма писател на книги-игри, който да умее достатъчно добре да опише сцените литературно, за да не звучат като лош преразказ на нискобюджетен филм на ужасите.
Второ, предпочитам загатнатия ужас -където не се описват с подробности бруталностите. Той е много по-ефектен и смислен.
И последно, смятам че силата на книгите-игри е във фентъзи жанра. Там като че ли са постигнати най-добрите резултати и най-успешните и харесвани книги.

30 Ян 2017 16:33 30 Ян 2017 17:12 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Сцени с кървища и прекалено насилие #119523
ако говорим за явен пример с прекалено много насилие, бих посочил сериала "Спартак", където кръвта хвърчи на забавен каданс. (в някаква степен и "Викинги" - но там ефектите са по-слаби) доста брутално е направено, не всеки би издържал да го гледа. първите сцени като гледах ми дойде в повече, едва когато си дадох сметак колок е бутафорно - да наръгват някого на девет-дест места и той да не умира - го приех от забавната страна. за филм, който има умерена доза насилие бих възприел "конан варварина" от 1982, да речем -повече ритници и по-малко малок кървища, освен може би сцената в която Шварценегер убиав Макс фон Сюдов и сцената накрая с отрязването на главата на Тулса Дуум.
Навреметго в Първия Джурасик Парк сцената с Ти рекса, който отхапва главата на оня нещастник си бе брутална отвсякъде.
ако говорим за безсмислено насилие във фентъзи - книга - АБъркромби е цар, но Марк Лорънс достойно го конкурира.

и ако е за въпрос - гледал съм как кормят риба, а освен това съм виждал как пребиват човек. . не е приятна гледка, определено. и не бих пожелал на малко дете да запомин този спомен. няма нищо общо с филмите. битят, го ритат 5-6 души в хълбоците, докато е на земята, той крещи, готов е да продаде майка си и баща си, само да го оставят на мира. такава гледка може да те травматизира. Аз поне имам ярък спомен как пред мен някакви мутри пребиваха човек преди 15-16 години.-сякаш бе вчера!

Истината ще те направи свободен

30 Ян 2017 18:18
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Сцени с кървища и прекалено насилие #119528
Не обичам подобни сцени в прекалено насилие. Те само показват слабите страни на онези, които са ги създали в определи аспекти на произведението. Целта да е отвлекат вниманието на този, който ги консумира с цел да не се видят слабостите в сюжета, изграждането на героите, описанието на света и т.н.

За всичко си има мярка, която мисля че е редно да се спазва.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

30 Ян 2017 20:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Сцени с кървища и прекалено насилие #119533
Понеже Ефикс каза че е разкостил Дракона, а аз си намерих бележките... В Да намериш Дракон сумарно можеш да ликвидираш 3746 души, в това число хора и елфи, ама тях кой ли ги брои. Това прекалено много насилие ли е?

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

30 Ян 2017 21:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сцени с кървища и прекалено насилие #119535
Много добър въпрос. Дай да видим сцените им. :)

30 Ян 2017 21:41 30 Ян 2017 21:43 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Сцени с кървища и прекалено насилие #119538
Чутовен рев се надига от гърдите ти. Чуваш как пукнатините по тялото ти се разширяват и разместват докато с едри крачки започваш да
набираш скорост срещу прииждащата сган.
Туп.
Туп.
Туп-туп.
Тупа-туп-тупа-туп.
Тупа-тупа-тупа-тупа-тупа-тупа.
Цели чимове трева са изхвърлени от ходилата ти. Елфите са само на десет разтега, пет, три, един… Виждаш как се опитват да се отдръпнат от пътя ти, но се блъскат в събратята си, идващи отзад. Разперваш широко ръчища. Двама елфи от двете ти страни падат като покосени, а двама пред теб просто ги стъпкваш. Леко се извърташ наляво и приклякаш, за да избегнеш един вероятно митрилен мач да ти сцепи главата. Същевременно улавяш с ръка някакъв нещастник за краката и, завъртайки се в кръг, поваляш всички на един елф разстояние от теб.
Гарган също се е включил в боя и размахва бойна брадва с размерите на лизгар. Тъй като от околните дървета долита нов залп стрели, правиш още едно завъртане и запращаш елфа по най-близкото от тях. Без да намаляваш инерция, грабваш глупака в краката ти и го адресираш към следващото дърво. Успяваш да докопаш още един преди „мунициите” ти да избягат. След това отново набираш скорост избирайки с математическа точност точките А – малко размазано поле около теб, Б – групичка елфи и В – последното дърво, от което още се стреля. Всъщност и идея си нямаш от математика, но знаеш, че тия от точка Б ще ги заболи, а стигнеш ли до В, ще настъпи сезонът на елфопада.

Само тая сцена загиват над 50 души.

Цвят за модериране

30 Ян 2017 22:00
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сцени с кървища и прекалено насилие #119540
Разкошен отговор! Нека сега да проверим в нея какво се случва:

- думи на "кръв" производни = 0 броя
- сцени с хладни оръжия и хвърчащи крайници = 0 броя
- думи директно описващи какво точно се случва в сцената с прекалено насилие = 0 броя
- думи описващи смърт, като умрял, загинал, починал, хвърлил топа и т.н. = 0 броя

Но понеже съм спортсмен, ще ти дам тази сцена за теб. Така, сега ти остават още 3694 сцени, с прекалено насилие .... :hello:

30 Ян 2017 22:43
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Сцени с кървища и прекалено насилие #119542

Вилорп писа: писа:
Гарган също се е включил в боя и размахва бойна брадва с размерите на лизгар.

Лизгар, за който не знае - което най-вероятно включва и автора на горното Спас - означава "права лопата".

:hello:

31 Ян 2017 09:19
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Сцени с кървища и прекалено насилие #119549
card1.jpg

В самия текст лизгар е обозначен със звездичка и бележката гласи - права лопата, бел.
Забележи че самото ми притежание ти дава Кръв и можеш да се ъпдейтнеш до кървища. Но като цяло тезата ми е, че може да се показва насилие без вътрешностите на обектите да плискат по екрана и лицето на читателите.

Същата сцена преработена, намерете разликите.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Чутовния ти рев разкъсва тъпанчетата на елфите карайки ушите им да кървят. Вентите ти се изпълват с адреналин а сърцето ти ускорява и започва да бие, като човашки чук върху елфски черепи. Доката набираш скорост краката ти изхвърлят чимове, камъни и асфалт в облак шрапнел - превръщайки най-близките хуаранги в кърва мъгла.
Туп.
Туп.
Туп-туп.
Тупа-туп-тупа-туп.
Тупа-тупа-тупа-тупа-тупа-тупа.
Елфите са само на десет разтега, пет, три, един… Виждаш как се опитват да се отдръпнат от пътя ти, но биват стъпкани до смърт от тези идващи отзад. Разперваш широко ръчища, като буквално изтръгваш главите на двама елфи от двете ти страни задно с гръбнаците им, а други двама пред теб ги стъпкваш в кървава създърма. Извърташ се наляво и приклякаш, за да избегнеш един митрилен мач но той все пак отнася част от скалпа и черепа ти в облък сугелит*. Същевременно улавяш някакъв нещастник разкъсвайки го на две и завърташ останките му в кръг пръскайки черва и кръв, поваляйки всички на половин елф разстояние от теб.
Гарган също се е включил в боя и тъкмо разполовява някакъв пищящ за милост елф с бойния си лизгар, а след това прави пириет и последователно отсича глезен, пръсец и коляно, разпорва корем превръщайки вътрешностите във външности, лишава противник от меча му заедно с ръката до лакътя и завършва с прерязване на гърло и падане на друга глава оформяй ги около себе си истински гейзери от кръв тленни останки.
Между временно от околните дървета долита нов залп стрели повалящи верните ти войни забиващи се гърди, разкъсващи гърла и пръскайки очите и черепите им. В отговор правиш още едно завъртане и запращаш остатъците от елфа по най-близкото от тях, а лъчите на залязващото слънце иронично преминават през пръските кървав следа от тялото превръщайки ги за момент в дъга...

*ограничен съм от това че тролите все пак са на силициева, а не въглеродна основа, но пък сугелита има прекрасен розов цвят, така че си представате че пръска клингонска кръв.

Цвят за модериране
Прикачени файлове:
card1.jpg

31 Ян 2017 15:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Сцени с кървища и прекалено насилие #119564
А, ОК, сега си я спомних тази карта. Но все пак звучеше много странно онова сравнение - затова се обадих.

31 Ян 2017 19:13
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Сцени с кървища и прекалено насилие #119573
На книга трябва да имаш някакво невероятно въображение (шизофрения) за да си представиш реално описаното. Иначе са някакви думи които предизвикват частична асоциция. Във филмите въздействието е доста по-силно с подходящите условия - едно е да гледате пет човека и да си коментирате друго е сам със слушалки и да не знаеш какво става. Аз затова не играя игри от такъв тип - натоварват , особено звуково .

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.105 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg