• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
(Полу-)пълна свобода на действие?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
03 Фев 2017 09:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
(Полу-)пълна свобода на действие? #119681
Според мен няма пречка да се дават възможности и за "зли" действия. Но стига да има някаква логика в тях и ако тези действия са присъщи за героя. Например, ако е престъпник (съвременен сетинг) или някой варварин (фентъзи) е нормално да бъдат давани подобни избори на читателя.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Фев 2017 10:06 03 Фев 2017 10:09 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
(Полу-)пълна свобода на действие? #119683
аз съм За. В свободното си време играя на симулатора Nation States- въпреки че е основно икномически симулатор, в него има интересни решения - какво общество ще изградиш - република, монархия, теокрация. Ще заложиш на повече полиция и бюджет за отбран, или ще дадеш права не хипитата и екоактивистете? в единя случай това води до покачване на секса и увеличаване на демографската картина, в другия случай спадат престъпленията, но и намалява секса. Ще забраниш ли абортите или ще ги разершиш? ще забраниш ли марихуаната или ще я направиш легална? Добре е това, че няма лоши избори. На какво заложиш - на ядрената енергия и добиването на въглища, което ще ти замърси природата или на алтернативните горива, което ще ти направи привклетален туризма, но няма да си така ефективен в отбраната на страната?
"Зли действия " е субективно понятие. Ако в книга игра поведеш завоевателна война и поробиш чужда народ, това е зло действие за чуждия народ, но за своя народ ти си герой, защото увеличаваш територията и русурсите му.
Играл съм в Сивостен форумна игра без система - "Ушу - прорчества за изчезнали луни" - мога да кажа, че останах много доволен

Истината ще те направи свободен

03 Фев 2017 10:25 03 Фев 2017 10:27 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
(Полу-)пълна свобода на действие? #119684

sycamore_bright писа: писа:
Ако се върнем на примера по-горе, можеш да бъдеш герой, останал без пари, но нуждаещ се непременно от такива, за да си плати прехраната или подслона
Това са елементарни сцени тип "необходимо", а не "практично" зло, не говоря за това. Ако към горното добавиш опция да си спиш гладен на улицата нещата придобиват смислен вид.

Говоря за следното:
Срещаш някакъв търговец. Той ти предлага да изпълниш задача за него или да му продадеш нещо, за което да получиш пари. Ти обаче вместо това можеш да го обереш. Звучи смислено. Като го обереш, можеш и да го убиеш, да не каже на никого. Малко е крайно, но и в това има някаква логика, макар че спокойно може да е грешно решение. До тук съм ок - това може да не се третира като "чисто зло", а като безкруполност при постигане на определени цели. Ако това е подходящо за произведението, ситуацията, героя, за мен е допустимо.
След като го убиеш можеш да го изнасилиш и да се изпикаеш на трупа му, след това да му отрежеш главата и да я окачиш на кол на пътя да си знаят другите търговци. Това вече е evil и за мен излишно в книгите-игри и игрите въобще, не би следвало да има нормални читатели, които да го направят. Или, ако ще се пише такава книга-игра, по-скоро трябва героят да си е психопат, а не във следващата сцена да има опция да бере билки за настиналия дядо в колибата край пътя.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday

03 Фев 2017 10:49 03 Фев 2017 10:50 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
(Полу-)пълна свобода на действие? #119685
Благодаря Торо- за примера.
ще дам друг пример, актуален. в една форумна игра , един водещ ни препупреди че няма да позволява "зли уклони". В един момент ми трябваха минимум 2 жълтици за да платя за информацията, а на по-предно ниво бях убил човек, който ме бе нападнал и имах възможност да го обера (има две монети - една по сто жълтици и една по две) и водещия ми забранява, да го обирам, защото върша Зло. Брей! :woohoo: с големи усилия, успях да го убедя, да взема малката сума, но ме е яд, защото нататък имах нужда от много пари (а мжех да взема всичките 102 жълтици, вмесот само 2). Не виждам какво лошо, щеше да стане ако бях ограбил един платен убиец, който се е опитал да ме убие и не е успял?

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

03 Фев 2017 12:09 03 Фев 2017 12:11 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Полу-)пълна свобода на действие? #119687
Жоро, това е различно, защото става въпрос за форумно разиграване на pen and paper RPG, при което не се налага автора на приключението да дава N на брой предефинирани решения на играча - първо не е нужно да му подсказва опции, второ не е нужно да го ограничава от каквото и да било действия, били те наглед безсмислени, зли и т.н. Приликите между книга-игра и ролева игра са големи, но точно в това отношение нямат нищо общо. Дефакто това е огромното предимство на ролевите игри спрямо всички останали - нямаш опция за неограничен избор нито в КИ, нито в компютърни, нито в настолни... Ако това отнемеш на играчите, просто не трябва да ти се позволява да водиш. То вкарването им в коловоз е непрепоръчително, да не говорим за директни забрани.

03 Фев 2017 12:50
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
(Полу-)пълна свобода на действие? #119688
Това никога не съм го разбирал при настолните игри. Някакъв ще седи и ще ми чете, ще води ,а аз ще му казвам какво избирам. Аз си представям книгата - игра като нещо, което да четеш сам и ползваш въображението си, а не като не се сърди човече с водещ.

В този ред на мисли игрите от типа GTA, както и теоретично напълно свободните от към механика ролеви игри не са това, за което става въпрос тук. Ако от ситуацията , която цитира George-Al избера да убия разбойника, по какъв начин това ще повлияе на бъдещия характер и образ на героя ми. В следващата ситуация мога да избера да съм добър и да сменя коренно курса си на игра, без това по никакъв начин да ми се отрази. Докато в книга игра това може да бъде отразено - например да развия угризение на съвестта, или да закоравея и да го правя по -лесно следващия път. Тоест при ролевите игри имаме свобода, обаче нямаме корелация между отделните действия, както и наслагването на тези действия в образа на героя.

Именно това наслагване и формиране на героя спрямо постъпките му , според мен е нещото, което може да бъде засегнато в книгата-игра. Друг е въпроса, че никак , ама никак няма да е лесно да се направи.

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега

03 Фев 2017 13:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
(Полу-)пълна свобода на действие? #119689
Берсерк, има разлика между ролеви игри и настолни игри. Докато при настолките фигурки и/или карти са в основата, то в ролевите те са... бонус и не се задължителни. Книгите-игри може да се разглеждат като соло ролеви приключения, където водещия е заменен от авторът на книгата.
Описаното от теб зъл избор последван от добър избор, ще прати героят ти в категорията хаус. имаше на доста места диаграми такова нещо.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Фев 2017 13:52
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
(Полу-)пълна свобода на действие? #119690
Вилорп приемам забележката ти. Но идеят ми е, че характер не може да бъде описан с диаграма , категория и тн, а с литература. Едно е характера ти да се изменя и да четеш за различни случки според това как променяш средата си, съвсем друго е самите мисли в главата на героя да се променят и да се вижда света през неговите очи, да се наблегне на усещането му за нещата според изградения характер. Това според мен не може да стане с категория хаос, или диаграма за несъответствие на характера. Трябва да се пипне по-дълбоко.

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега

03 Фев 2017 14:30 03 Фев 2017 14:31 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
(Полу-)пълна свобода на действие? #119691
Идеята която този водещ, който обичаше да се "вживява"(сехтите ли се кой е водещият?) ми разви, че ако краад от мъртвец, ще имам деформации във съвестта, а той предварителон спомена, че задължителон всички герои в тази игра ще са с добри уклони и не може да нямаш съвест, което пъ кизключва да вършиш злини. С една дума като го питах как героят ми уби човек и няма проблем с уклона, той призна, че го е допуснал, само сащото са ме нападнли, но не можело аз да го ограбвам труп - неморално щяло да бъде. Е......и логиката!
чудно ли е че тази игра не я доиграхме докрая?
Ако за нещо съм му благодарен, то е че ме запозна със Сивостен.

03 Фев 2017 14:30
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
(Полу-)пълна свобода на действие? #119692
В ролевите игри водещият изпълнява ролята на автора. Той има свободата да опише как решението на играча повляват на ситуацията.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

03 Фев 2017 14:36
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
(Полу-)пълна свобода на действие? #119693

Но въпросът ми е: ако имахте свободата да постъпвате по "зъл" начин, тази свобода на действие по-скоро положително или отрицателно би се приела от повечето от вас? Съвсем друг е въпросът, разбира се, дали трябва или не трябва да се прави нещо такова, но ми е интересно какви са повечето мнения. Не слагам анкета, тъй като бих предпочел всяко изказване да бъде подкрепено и с някакви аргументи за личното предпочитание.
"(Полу-)пълна" свобода, защото свободата отново ще бъде по-скоро илюзорна, все пак ще бъдеш поставен пред избори А, Б, В.

Твърдо ЗА пълната свобода на действие, доколкото тя е постижима. Нямам предвид, епизоди със самоцелно включване на прекомерни жестокости, колкото да покажем, че си имаме работа с архи злодей. Това може да се демонстрира и по друг начин - като оставим героя да вземе морално труден избор. Чисто житейски в едни ситуации човек е склонен да постъпва зле, а в други добре. Зависи от контекста в който е поставен. Естествено хората проявяват и предпочитания към една от двете възможности. В КИ, контекстът го задава авторът. Но свободата на интеракциите трябва да съществува максимално разклонено в посока и на зъл избор - като читател ми е интересно да видя какво мисли автора, когато кривна от правия път, както и да открия след това, "най-добрия" избор. Тук по-скоро бих разширил темата: Би ли било реалистично създаването на КИ, без предварително подбрана от автора главна цел, базирана на множество избори в предварително изграден свят, например като този в "Светът на Крея" в който читателя ще може да взема добри или лоши решения, базирани единствено върху разбирането му за морал? И няма ли тази игра в един момент да заприлича по-скоро на... един вид настолна игра? В смисъл - ако приемем, че за много от изборите се изисква вземането на тактически* решения в рамките на карта на приключението, съпътстваща текстовата част. Разбира се, това звучи хаотично и изисква значителен обем...

Лирическо "отклонение":
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Помня, че през 1996г., разсъждавах над темата. И понеже тогава бях млад и зелен - седнах да пиша КИ, изградена върху пиратски сетинг и карта в която можеше да пътуваш, търгуваш, грабиш или пък да се отнасящ благосклонно към хората. Героят нямаше основна цел! Накрая следваше система за оценка на играта, като добрите и лошите избори носеха различен брой точки, без явен превес на едните или другите. Не я завърших естествено...

* Опитах да избегна тази дума, но неуспешно!

"Intellect is invisible to the man who has none".

03 Фев 2017 14:39
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
(Полу-)пълна свобода на действие? #119694
Колкото по-разнообразни избори, толкова по-добре. В книга-игра обаче "почти пълна" свобода на действие е неосъществима. Какво значи почти пълна? В стандартните книги-игри имаме средно по 2-3 избора на епизод. Дори да ги направиш по 10 избора, което не ми се мисли как ще се пише и балансира, то това пак е далеч от пълната свобода. Аз този дето го бият може да искам да го бия със сопа, с голи ръце, може да искам да го препикая или да му дърпам ушите... Дори да приемем, че в някакъв компромисен вариант достигнем до "почти пълната свобода" - имаш 10 опции, които покриват грубо всичко, което може да му хрумне на читатля, то това ще бъде някакъв невероятен напън да се изцежда платформа, която не е предназначена за това. Според мен, който иска почти пълна свобода трябва да се насочи към ролевите игри.
Колкото до това да има "зли" избори - твърдо съм за. Не виждам причина да ги няма, но трябва да имат някаква връзка със сюжета, а да не са самоцелни. Героят да може да спечели нещо чрез наглед "зъл" избор, което да променя историята, отношението на другите персонажи към него и т.н. Мас Ефект не е лош пример за система, която може да се реализира в книга-игра.

03 Фев 2017 14:41 03 Фев 2017 14:57 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
(Полу-)пълна свобода на действие? #119695
съгласен, но точно този водещ, бая се "вживяше". Отиваме в някаква вила, да търсим информация, разпитваме някакво момиче, държа и ръка на устата, и нож на гърлото, обясням й да не пищи, махам си ръката....писъци. Водещият ми обяснява, че много филми гледам и че в живота не става така - да няма писъци -. а можех да й прережа гърлото. дойдоха стражи , хуквяме да бягаем, раняват единият от нас, ние го зарязваме с идеята да се върнем по-късно за него, водещият - върнеет се за него .Връщаме се - брутално ни пребиха, раненият с кръвоизлив. ИЗхвърлят ни от имението -предлагам да си скъсам ризата и да превържа раната - водещияг - Сакън! никой от вас 4 точки няма лечение. ще скъсаш някай тромб. Аз - имам 5 точки на теоритическо лечение - ще набера плодове, за да му закрепят имунната систева. водещият - Сакън - имаш само 2 на практически рузултати, ще объракш нещо. И така героя щеше да умре от един лек кръвоизлив, а ни беше свръзката с властта. като го добутахме до храма водещият - сега чакате един ден докато се възстнови. И в този ден никой не пише, защото няма какво? и то така се отказахме от играта.....
то не може водещияг да те спъва на всяка крачка
респективно някои хора като Вилорп може би помнят колко добре се прояви Асен като водещ в "Ушу - прочества за паднали луни" в Сивостен. Асен бе вторият ми водещ и ми показа предимствата на свободната игра.
Там героят ми (Кен Чанг) бе един наемник който действаше в стил "Конан варварина" - трепи, и не питай кого трепеш..
много ми харесата изживявянето.

П.С. замислял съм се да направя форумна историческа игра от типа на онази която никсата пусна как ограбваме Венецианската банка в Андлусия. В нея би се наложило да изградиш ново общество - и да може да направиш всякакво общество или поне с много малки ограничения.

П.П.С. Ако трябав да дам пример за свобода в книга игра - Мистерията Пегас 800 С - можеш да я изиграеш с един от трима герои и съвсем не е нужно да бъдеш добър- Хамеолона например е як гадняр.
Нкои от книгите на Блонд също предполагат свобода - например в приказки от 1001 кули - можеш да вземеш заем от Телмар или да не взимаш.

04 Фев 2017 00:02
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 222
Topic Author
(Полу-)пълна свобода на действие? #119703
Да обобщя: самоцелното зло действие, особено такова, което няма пряка връзка с повествованието и целите/характера на героя, е непривлекателно за повечето читатели, но пък доста от тях няма да имат нищо против, ако героят им има по-голяма свобода да постига поставените му цели. Атрактивен е и вариантът, в който "злите" действия са равнопоставени на другите такива и водят към свой собствен, много по-различен клон на историята. Прав ли съм?

@Торо: даденият от теб пример покрива според мен горе-долу същите критерии за "практично" зло като онзи, който аз дадох - все пак си здрав и прав герой от някакво фентъзи, не си от кашкавал и нищо няма да ти стане да спиш една нощ гладен и на студено. Така че в случая не бих използвал определението "необходимо", а и по принцип говоря точно за споменатото от теб "практично", не за "необходимото" зло, налагано от обстоятелствата. Практично или не, то пак си остава "зло" както според общоприетите социални норми, така и по критериите на повечето излезли до момента книги-игри. И тъкмо него имам предвид в питането си. Перверзиите с отрязването на главата, пикаенето върху трупа и т.н. изобщо не са това, което визирам. Ако трябва да уточня въпроса си: приемливо/желано ли е от повечето читатели наличието не само на добрите стари ситуации, в които го играеш рицар на бял кон, но и на такива, в които можеш да бъдеш гадно копеле, което постига своето дори и чрез насилие, кражби, измами и т.н. (като тук приемаме изборите за консистентни с дотук прочетената или последвалата история).

@Berserk: твоето определение е може би най-близо до това, което имах предвид. Ако говорим за някакъв сравнително отворен свят без строго зададени цели и правила, към които героят да се придържа, то тогава според мен би имало смисъл поставянето на такива избори, ако те наистина наклонят развоя на историята в някаква съвсем друга коренно различна посока.

@Zort: на теб "като читател ти е интересно да видиш какво мисли авторът, когато кривнеш от правия път, както и да откриеш след това "най-добрия" избор". Това е може би една от най-силните мотивации, освен носталгията, които според мен ни карат все още да четем книги-игри. Да я наречем условно любопитство. Прав ли съм или имаш предвид и друга мотивация, която се крие зад потенциални избори, досега слабо представени в книгите-игри?

@Meri: не е "почти пълна" а "(полу-)пълна". Както написах в началото, свободата си остава абсолютно илюзорна поради ограничението от възможните избори, предложени от автора на читателя. Плюсът (ако се приема от повечето хора като плюс) би бил според мен единствено в разчупването на клишето от избори, наложено от повечето книги-игри до тук.

@Джордж: не се обиждай, но наистина няма нужда да разказваш цялата ролева сесия, която си изиграл, или абсолютно всички твои преживявания, бегло свързани с темата, за да илюстрираш тезата си.

И все пак: освен интересът към по-голяма свобода на избори и/или любопитство - какво би ви подтикнало да ограбите и убиете търговеца в дадения от Торо пример? Вярно, това е само игра, само книга, не е наистина и т.н., но това ме води към друг въпрос - как взимате решенията в книгите-игри? Чисто математически, един вид "как да изкарам най-много точки на преиграване", или влагате и някакви размисли относно емоционалния заряд/морала на избора си, например "жал ми е за този, ще му помогна" или пък "не бих искал героят ми, с когото се идентифицирам по някакъв начин, да бъде долно мекере и убиец". Може би въпросите ми звучат донякъде абстрактно и банално, но ми е интересно как мислят повечето от вас.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort, Krassy

04 Фев 2017 01:28 04 Фев 2017 01:37 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Полу-)пълна свобода на действие? #119704

@Торо: даденият от теб пример покрива според мен горе-долу същите критерии за "практично" зло като онзи, който аз дадох.
В твоя пример всъщност звучеше, сякаш героят е заставен да направи зло едва ли не заради по-висши цели, всъщност, или за оцеляване - "останал без пари, но нуждаещ се непременно от такива" - при този избор на думи не мисля че отиваме особено на дълбоко в поставената тема и затова се разграничих от него и дадох друг. Сега, след като изясни, не виждам с какво е по-различна ситуацията в книгите за Котарака, или поне аз живея в такава заблуда. Още в Аврея убива страж без особени скрупули, в "Черният нарцис" има доста опции за подобни действия освен срещу произволни пречки по пътя и спрямо неедин от основните персонажи, същото е и в "Дракона". Не натрапвам лично творчество или мнение, просто спомена Котарака в отварящия пост, поясни, че говориш за нещо по-зло, а сега от последния ти пост ми се струва, че имаш предвид дори по-малко зло от това, което е там, та се опитвам да разбера за какво точно иде реч.

Kак взимате решенията в книгите-игри? Чисто математически, един вид "как да изкарам най-много точки на преиграване", или влагате и някакви размисли относно емоционалния заряд/морала на избора си,
Ако има избор, който хем ме кефи като поведение, хем ми се струва практичен, там няма дилема.
Според мен първото ниво е метата - т.е. има значение кой е авторът и какъв е стилът на произведението. При някои автори по-скоро трябва да се предвиди какво би направил героят или кое е правилно за света му, дори бих казал, че читателят се напасва по някое време към автора и се опитва подсъзнателно да познае по неговата логика кое е правилния избор.
Отделно от метата или отчитайки нея избирам най-ефективния вариант по мое мнение, стига да не ме дразни прекалено като поведение.
Например в Game of Thrones на Telltale Games се чувствах тотално обезверен във възможността за успех на някои от героите и директно теглех горделиво по среден пръст на всички, което логично не води до особено добри последствия, ама нали и без друго е железница, все тая... То тая игра те кара да се унизиш сто пъти, накрая виждаш, че няма ефект и ти писва. Там имаш директен избор даже дали да живееш в подчинение, или директно да си умреш - не виждам накъде повече може да се онагледи дилемата между "практично" и "кефещо" от този избор и очевидно е интересен ).

Game of throne Telltale games spoiler
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Did Mira accept Morgryn's proposal?
She agreed to marry him - 24.2%
She refused to marry him - 75.8%

Забележи, 75% от играчите са избрали смърт за героя си пред живот в унижение с шанс за спасение по някое време. Това би трябвало да ни говори нещо, нали така? Практични сме до момента, в който практичното решение не ни отблъсква прекалено много като поведение на героя. Това е по-лесно, защото често тези морални решения са правилни в игрите, на това се опитват да ни научат - става чудо и моралното решение се оказва и практичното; и защото все пак - какво му плащаш и все пак - защо да си слагаш сам негативни емоции в игра? Там не си длъжен да търпиш такива ситуации, защо да преглъщаш. И в животът сме така, практични до границата на нетърпимото, само че там границата за повечето хора е доста по-далече (примерно за този избор от GoT биха били 2:98, да речем), хората са по-склонни да преглътнат негативни емоции, били те и бреме за цял живот, да погазят принципите си, да приемат унижение, отколкото негативни последствия. Защото са мишки :) За малкия процент песни се пеят, легенди се носят, филми се правят.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Krassy

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • 24 Мар 2023 13:51
    • Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • 24 Мар 2023 11:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg