• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Анкета: Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.?

0-0
2 9.5%
1-2
Няма гласували 0%
3-4
Няма гласували 0%
5-6
2 9.5%
7-8
3 14.3%
9-10
5 23.8%
11-12
4 19%
13-14
Няма гласували 0%
15 и повече
5 23.8%
Общ брой гласували: 21 ( Леден Дракон, dechoto, Yann Gamgee, halboff, the_arsonist ) See more
Асен, zebra, Monevwww, ThufirHawat, Ал Торо, Nedelcho Bogdanov, Вилорп, Stayfun, Efix7, Der, George-AL, lordbulb, kiril_ps, sycamore_bright, ze BG, Rahvin
Само регистрирани членове могат да участват в тази анкета
24 Окт 2020 18:42 24 Окт 2020 19:19 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136663
Тва за пролапсите не знам, ама съм чувал, че разни скрити гейчета из кенефите на Острова дуят бузки. Тука ние баламурниците по конвенционалния начин ги правим кинтите. Бачкаме от сутрин до вечер, кой квото може. Иначе ше земат да се препълнят жентълменските клозети оттатък Ламанша.
По същество и ин виво ти значи с дрона прелете от друидската земя и си му светил на Неделчо, докато е вземал големата пара от големото издателство, а?
Да калкулирам бройки,а? Глей ся, аз съм малко тъп, не съм завършил вишшо у страната на феите и съм зле със сметките. Я да ми помогнеш, там като гледа с дрона и засече бройките. Е, така като на прост човек да ми обЯсниш.
И понеже като един виден Бай Ганя ме поучаваш как се вземат пари и все чуждите гледаш, че не стигаш до келепиреца, ето - дай ми едни 5 бона и за месец ше ти допиша ония велик страт, дет само ти си го знаеш. Почти за без пари, нали? После моеш да идеш до Сиела да го издадат от твое име,а? Кво ше каеш? Па аз ше си кютам в Призвание Герой с няколко странички, официално и никой няма да знае за наща далаверка.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Окт 2020 02:32
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136667
Сметките са елементарни ако ги направиш. Неделчо е на хонорар щото на Сиела им отърва повече така, пък вярно не мога да докопам парици от тая работа вече десета година, което някак не ме притеснява.
Пари мога да ти дам ама не за страт, защото идея нямате как се прави страт.
В страната на феите излизат КИ със същото качество като в родината, което не говори добре за жанра като цяло. Според мен разводняваш темата в случая.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

25 Окт 2020 11:28 25 Окт 2020 11:33 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136669

Неделчо е на хонорар щото на Сиела им отърва повече така, пък вярно не мога да докопам парици от тая работа вече десета година, което някак не ме притеснява.

Неделчо не е на хонорар.

Същите тия души дето са купили Неделчо не са и чували за ММ, за Котарака и прочее щото Торо продава от сайта си и в НДК. Няма и да чуят, щото Торо няма даде посмъртно 60 процента и да вземе печалба 10-20 процента. Тъй тъй...
Торо и компания държат всичките си КИ на един сайт и на два панаира в НДК ако не си разбрал използвай мозъка. Уейн продава в ъндърграунд книжарницата си, която прави явно повече пари и врява за КИ отколкото форума и сайта.

Торо разпространява в цялата страна от 8 години насам и книгите-игри на СКИ се зареждат от големите книжарници - която колкото иска. Посмъртно и непосмъртно даваме 55%, печалбата колко е и дали я има не ме интересува - избиваме поне разходите, ако не си смятаме труда. Уейн също разпространяваше всичко, което е издал по книжарниците.

Неделчо що не издава с СКИ? Щото Дон Мон ще се появи на три места и до там. Затова той издава с Сиела, която му дава лев и човека го четат в пъти повече от СКИ.

Неделчо спира да издава през Сиела. Трудно ще ти е да разбереш защо, тъй като си безкрайно далече от това, което се случва.

Не те ли е срам да тръбиш неща, за които не си наясно, и да градиш на базата на тях философиите си? Питай ме като не знаеш, ще ти кажа, пък после прави анализи - не очаквам пак да стигнеш до адекватни изводи, но поне ако ги градиш на базата на реална информация, все ще си по-близо, като тръгнеш да обясняваш на останалите кое как се прави.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, harlequin, Cliff_Burton, Shin, ze BG

25 Окт 2020 13:18 25 Окт 2020 13:18 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136672
А, стига, бе! Разводнявам темата? Аз?
Иначе даваш ми тема и ако искаш сюжетна линия и ориентировъчен обем на лично, аз ти давам срок за изпълнение и цена, пак на лично.

25 Окт 2020 15:25
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136676
Ок вече ме е срам, благодаря за отговора. Ще попитам като се върна в България в Сиела Стара Загора колко бройки са поискали или получили...
Предпоследния път си купих два Българ от книжарница, вероятно защото ъъъ имаше само Българ в книжарницата... Предполагам че съм хванал момента в който всички са минали и са купили всички КИ от четирите големи книжарници в Центъра, ама явно поради голямото търсене си останах с два Българ.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

25 Окт 2020 15:25
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136677

Leidrin писа: писа:
А, стига, бе! Разводнявам темата? Аз?
Иначе даваш ми тема и ако искаш сюжетна линия и ориентировъчен обем на лично, аз ти давам срок за изпълнение и цена, пак на лично.

Интересно предложение, ще го обмисля няколко месеца. Благодаря

25 Окт 2020 20:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136678

Ал Торо писа: писа:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
То тук отиваме в off-topic и се връщаме на темата за творчеството и публиката.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
"Обществото не разполага с подкуп, който би изкушил мъдрия човек. Може да натрупате пари, за да прокопаете тунел в планината, ала не ще натрупате достатъчно пари, за да наемете човек, посветил се на СОБСТВЕНИТЕ си занимания. Способният и стойностен човек върши това, което умее, независимо дали обществото му плаща или не. Неспособните предоставят своята неспособност срещу най-високата предлагаема цена и все очакват да ги повишат. Може да се предположи, че рядко биват разочаровани."

Хенри Дейвид Торо - "Живот без принцип"

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

26 Окт 2020 12:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136683
Есенния брой на списанието всеки момент влиза в печат. Има и почти готов зимен брой, пролетния се работи. ПГ също, има вероятност и от ББ да не зарадват с нещо.
Пичовете с историческите книги са въртят популяризацията и покрай нея споменават и другите книги-игри. Та 2020 звучи докто обещаваща като рекапитулация.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Окт 2020 14:19
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136694
Ано броим безкритично си е направо феноменалната година, ако сложим критика някаква и става посредствена картината.

26 Окт 2020 17:46
Tralalaiko's Avatar
Tralalaiko
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136697
Едно е да се гледа критично, а съвсем друго да се мрънка, да се броят стотинките на авторите и да се смята живота на жанра единствено по това кой къде разпространява. 21 век е, нормално е да се разчита предимно на онлайн предлагане. В днешно време може да сложиш най-добрата книга-игра във всички книжарници на планетата и пак няма да се продава добре, просто такива са времената. Може и да си направиш експеримент - пробвай да дадеш на едно случайно дете в едната ръка книга-игра (най-добрата според теб, която и да е тя), а в другата ръка таблет с пуснат Майнкрафт, примерно. Колко деца ще изберат книгата?Според мен ще клони към 5% и това в най-добрия случай.

26 Окт 2020 20:40
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136698

Tralalaiko писа: писа:
Едно е да се гледа критично, а съвсем друго да се мрънка, да се броят стотинките на авторите и да се смята живота на жанра единствено по това кой къде разпространява. 21 век е, нормално е да се разчита предимно на онлайн предлагане. В днешно време може да сложиш най-добрата книга-игра във всички книжарници на планетата и пак няма да се продава добре, просто такива са времената. Може и да си направиш експеримент - пробвай да дадеш на едно случайно дете в едната ръка книга-игра (най-добрата според теб, която и да е тя), а в другата ръка таблет с пуснат Майнкрафт, примерно. Колко деца ще изберат книгата?Според мен ще клони към 5% и това в най-добрия случай.

Веднага те поздравявам с песента,, Особенно време,, има я безплатно в ютуб, ако слушаш Планета изчакай рекламата и си я пусни на телефона.

Ще броим стотинки много ясно. Някой хора все още знаем математиката и сме учили тва онова. Ако имаш книга за 15 лв дето я продаваш за 15 лв и имаш разходи 5 лв. за чий тя няма картинки достатъчно, свестни корици, добър редактор, глезотии и прочее. Като чуеш песента се замисли, ако не можеш чуй я пак.

26 Окт 2020 22:22
Tralalaiko's Avatar
Tralalaiko
Трошача
Трошача
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136699
Равине, ясно е, че не искаш разговор, а да си изкараш яда от невзрачното същестуване, затова ще ти вляза в тона. Песен "Особенно време" няма как да има, защото това е граматически неправилно, явно не си учил това-онова. Както и не е редно да говориш за математика, като може да се изложиш. Ако толкова смяташ, че си учил това-онова съм готов да говорим за математика, но висша. Интересите са ми основно в теория на групите.
И поздрав с песента Hammer Smashed Face.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

26 Окт 2020 22:24 26 Окт 2020 22:31 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136700
Два бързи поздрава за Рахвин. Цар на математиката в стинки. Корифей на перо разходи в книгоиздаване и книгоразпространение. Бай Торбалан в чужбината, дето знае на хляба мекото особенннно, ако е за без пари.

26 Окт 2020 23:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136701
На въпроса ми отговори няма. Няма и да има. Субекта Тралалайко е забавен, Лейдрин днес е дневален на смяна, рицар на белата роза.
Аз говоря реални работи, просто не очаквах форума за ки да е пълен с дребни душици (от пет години не съм изненадан) , но пък знам пе вие не сте тия, които движат реално нещо в България, защото сте се свили като ежковци.

п.с. Благодаря за всички инициативи и преводи, които са най хубавото нещо в последните години.

26 Окт 2020 23:44
Tralalaiko's Avatar
Tralalaiko
Трошача
Трошача
Скрий Още
Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2020 г.? #136702
Аз лично се дразня, когато някой говори глупости. Ти го правиш и то много.
Какъв въпрос, мрънчо? Че разходите за книга са 5 лв? Ми не са. Отдавна не са. Още тук си личи, че не знаеш за какво говориш, ами ей така си раздвижваш пръстенцата. Но поздравления, че благодари за нещо на някого. Много теми изчетох в този форум и все си недоволен, това май е прецедент.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg