• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Съновидение - Емануел Керо (коментарна)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
16 Юни 2014 21:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #90737
След като книгата е излязла, смятам че е време да публикувам и Титлите които можеш да докапаш в нея. Продуцентът отказа да ги включи понеже били много спойлащи.

Доктор Куин - излекувайте се като получите отрицателни щети.
Ланселот - спасете човек от пълзящите.
Жичкаджия - поправете полюлея.
Ключар - измъкнете заключеното дете.
И сам войнът е войн - убийте пълзящо.
Бруклинския касапин - убийте три пълзящи.
Дюк Нюкъм - убийте и деветте възможни пълзящи.
Оръжейник - използвайте три или четири оръжия в играта.
Екзорсист - обездвижете Голямата гад.
Карък - отидете директно на епизод 10.
Зир-Карък - отидете директно на епизод 20.
Късметлия - достигнете епизод 100, като видите как Огъст и Илейн загиват.
Зир-Фен - Събери всички титли.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Юни 2014 21:06
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #90739
И два дневника:

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
66_9ac8fd0ef9ff5472e9b1cd930f635650.jpg

16 Юни 2014 23:20
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #90745
Дневниците са екстра!

01 Авг 2014 12:07
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #93508
Книжката е меко казано страхотна! :-) Ако някой още се чуди, струва си всяка стотинка. Сега ще я пробвам за 3ти път. Предишните два пъти все ми свършваха точките за Психика. Явно нямам късмет по време на играта, защото началните ми качества са над средните. Чудя се, някой правил ли е схема и възможно ли е изобщо да се мине играта с по 1 точка за трите начални качества? Има ли такъв път? И на двете минавания съм бил с най-малко 3 точки за всяко и пак на моменти трябваше да ми се пада зар 1 или 2 за да продължа. Обаче атмосферата ме кефи толкова много, че с кеф ще си я преигравам и мятам зарове, докато не ми се усмихне късмета. :-) Много обичам книги на някаква по мрачна тематика, а при книги-игрите те са рядкост. Тази книга е писана, така че да напасне и на по-възрастни читатели, което много ми допадна. Обичам и фентъзи сетингите, но мисля че съвременните сюжети също имат място. Това го доказа и Майкъл Майндкрайм в "отново заедно". В увода на Съновидение автора споделя, че във франция се пишат книги-игри на най-различна тематика като психо-трилъри, ужаси, фантастика, устърн, манга и т.н. Щастлив съм че имахме възможност да се докоснем и до още един чуждоезичен автор. Не знам тази поредица дали ще продължи и има ли успех. Искрено се надявам скоро да видим още някоя такава книжка. Формата ми е също много симпатичен.

Знаете ли дали има други подобни френски книги, които са поне преведени на английски?

01 Авг 2014 15:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #93517
Здравей,

Благодаря за мнението и много се радвам, че ти е харесала. Писал съм на френския форум за книги-игри и поне доколкото те са ми казвали нямат преведена на английски. Иначе имат около 200 любителски на френски автори аматьори от форума им, които наистина са на всякакви тематики:

www.litteraction.fr/romans-hypertextuels

Иначе поредицата ще продължи, като засега има две сигурни книжки. Едната от тях също е френска, но е доста по-различна от Съновидение. Там повече ще се заложи на играта отколкото на литературата.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

04 Авг 2014 16:49
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #93773
Интересна история.Не знам кой е тоя Лъвкрафт на мен атмосферата ми беше като от старите криминални романи.
Хубавото обаче дотука.Още в началото има неправилно структурирани изречения.Не съм експерт казвам го на база на тва което съм чел от корифеите в този форум.Има и правописна грешка и липсващ епизод.Интересното е че автора твърди че няма система - да не би да е грешка в превода?Не разбрахх що се води ужаси нищо страшно нямаше.
Играта: ами играта е под всякаква критика не намерих никаква логика в изборите особенно в началото.Губих разни точки безпричинно.Общо взето останах с впечатлението че на където ида тръгна все тая.
Главния герой си беше кандидат за лудницата още от самото начало :-)
Ако това е една от най-добрите френски книги :unsure:
Хубаво е да виждаме отвреме навреме западдни издания за да си вдигаме самочувствието че сме Българи.

ПП. Най - якото нещо беше края хареса ми че поне един път главния герой пукяса

ПППП Няма ли най-накрая някой да издаде някоя свястна западна книга?Или те изобщо нямат такива?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

04 Авг 2014 17:48
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #93779
"Съновидение" е жалко подобие на книга-игра – без логични избори, без каквато и да е смислена последователност на събитията, без истински сюжет, с недомислени проверки със зар през епизод и постоянни загуби на точки, които нямат пряка връзка с решенията на играча.

04 Авг 2014 20:11
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #93789
Според една мъдрост, каквото и да напише един автор, ще има читатели, които ще го харесат... и които няма.

На мен лично ми хареса атмосферата. Е за някои елементи съм съгласен до някъде с Вг, но не им позволявам да ми оставят лош вкус :violin: .

12 Окт 2014 12:04
Керото
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #97193
Здрасти бсички

Започвам и опитвам (много бавно!) да чета мнениетата ви.
Първото е това от Efix 7 (напосоки). Това е подробносто и много интерезно. Благодаря ти. :-)

Емануел

12 Дек 2014 23:56
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #99388
След Тихото училище я прочетох набързо без да ползвам статистики -само четях и не ми хареса кой знае колко , а края ми беше откровено тъп.

29 Ян 2015 11:26
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #100898
Снощи я прочетох. Намирам и положителни и негативни неща в нея, като по-скоро не ми хареса.
В атмосферата в съня има нещо интересно, но не съм фен на Лъвкрафт, а авторът наистина е пресъздал духа от неговите творби. Това, от друга страна, може да е голям плюс ако читателя е фен на Лъвкрафт, предполагам.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Допадна ми момента с излизането от съня и продължаването на екшъна "на живо" - с бягството от апартамента.

Играта ми се струва доста лесна за преминаване, особено ако започнеш с високи начални стойности. Аз и за трите умения имах 4 и не срещнах трудност никъде в играта. Вярно е, че и непрекъснато ми се падаха много високи зарове, но като чета останалите коментари, явно и с малко по-ниски начални стойности не е много трудно.
Започнах с психика 18 и завърших със 7 точки. Животът ми беше 16 в началото и завърших на 10 т. Явно правилно бях преценил, че в съня ще ми трябват повече психика, отколкото живот.
За логиката на решенията. Аз също имах чувството, че резултатите от решенията ми не се основават на никаква логика и това беше дразнещо. Обяснявах си, че нали уж всичко е сън, а в сънищата много често логиката е тотално объркана или липсваща - жена му е в имението, след това е в бара, изчезва и се появява от нищото. Но все пак, това е игра - би трябвало да откриеш някаква логика, защото целта ти е да преживееш съня, а не просто да му станеш свидетел.
Хубаво е, че за малкия обем на книгата имаше разнообразие.
Имението, пътя до селото, бара, битката с гадовете, взривяването на склада за жито, появата на главната гад, бягането из града, случки в изоставени къщи, бягството в полето и накрая - сблъсъка със съпругата изън съня.
Всяко от тези изживявания си имаше собствен дух и място в историята.
Да не говорим, че можеше, вместо да стрелям по гадовете от прозореца, да отида да донеса динамит и вместо да следвам съпругата му - да вляза в църквата.
И, най-вероятно, още няколко линии, до които не съм достигнал. Това ми хареса.
Като цяло, обаче, "Съновидение" ми се стори по-слаба от всеки български разказ, който съм чел в последните години. Хубаво е, обаче, поредицата да продължи. Внася разнообразие и е интересно да видим как изглеждат нещата по света :-) И то при положение, че се подбират най-добрите образци.
Накрая, като най-маловажно, за цената. Разбирам, че самият продукт има себестойност и не може да се продава на нереално ниска цена. Освен това, прекалено ниската цена действа зле и чисто маркетингово, според мен. Например, ако видя една такава книжка с цена 1,99 лв. (и не зная за нея от личния ми интерес към книги-игри) бих си помислил, че е някакъв парцал, за който е безсмислено да си губя времето. Но пък, от друга страна, цената на "Съновидение" е половината от цената на "Призвание герой", а качеството на продуктите е категорично в полза на сборника. Нямам представа за реалните разчети, но 5,99 лв. ми се струва добре. 6,99 лв. ми се видя малко повече от стойността на играта. Това, разбира се, са просто някакви разсъждения, които ми минаха през главата и ги давам като feedback. Лично мен не би ме спряла тази цена да си купувам следващите книги от поредицата ("Тихото училище" ми го донесоха вчера заедно със "Съновидение", но него ще прочета днес).

29 Ян 2015 11:43
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #100899
Благодаря много за feedback-a. При определянето на цената имахме сериозни колебания. Аз лично предпочитах дори и да е на по-ниска корична цена. Например 5 или 6 лв. (всъщност през сайта и на събития се продава за 6 лв.). Тогава ме посъветваха, че прекалено ниската цена на книга отблъсквала разпространителите и книжарниците, тъй като така или иначе при тях остава над 50% от коричната и един вид не им се "занимава" за такава малка сума. Не знам дали е вярно и дали 1-2 лв са изобщо някакъв фактор относно това дали ще я вземат книжарниците, но това също донякъде оказа влияние при ценообразуването.

Ще се радвам да споделиш и мнението си за "Тихото училище".

30 Окт 2016 20:45
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #117285
"Съновидение" вече може да бъде изтеглена безплатно на pdf и epub.

www.legacyofkreya.com/bg/books/synovidenie

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, alamo, comics_ross

08 Юли 2017 13:22
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #123051
Преди няколко седмици прочетох "Съновидение" за пръв път. Не съм голям фен на ужасите и историята тук не е точно мой тип - особено началото, което (с описанието на болестта) ми дойде прекалено тежко. В играта вече е доста по-четимо и, въпреки разгръщането и записването, позволява да се концентрираш на по-дългите епизоди. Именно в този на среднощното събуждане се случи изненадата при мен. Не съм очаквал книга-игра да ми предизвика такова продължително настръхване, двайсетина секунди поне... и то при положение, че не послушах съвета на автора за гасенето на лампите, а си бях избрал един хубав слънчев следобед. Следователно: евала за композицията на разказа и евала за превода. Осъзнавам, че ако тези двете не бяха на ниво, не би се получил толкова добър ефект. Дори само заради него си заслужава четенето на "Съновидение".

Явно по-линейните схеми са оправдано използвани при определен тип истории, за да може читателят да премине през повечето епизоди, в тях "да натрупа" достатъчно и в един момент като му се "сложи" още малко... съвсем да не издържи (в добрия смисъл). Розовите чудовища обаче трудно се преглъщат, така и не успях да си представя съществата в този цвят и за мен си останаха сиви, ахроматични.

Тия дни пак минах книгата, за да видя къде мога да прочета дневника, който взех предния път, и тайно се надявах пак да изпитам нещо накрая, но не стана. Може би, защото прекалено много го очаквах или желаех. Изглежда първото прочитане е най-важното при такива книги-игри. Следващите са за постигане на титли и предизвикателства, които са ти се изплъзнали.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

30 Окт 2017 22:16
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #125256
Ако "Тъмната страна на земята" беше по-младежки насочена, то "Съновидение" си е психария за по-големи. Четох я в късните часове и ме побиха леко тръпки към края. Едно време ме вълнуваха повече изборите и играта, докато днес литературата и самото четене ми излизат на преден план. Затова съм много доволен от книгата. Иска ми се да виждам повече книги-игри в този жанр.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност