• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Предложение за име на герой от Герои

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
19 Мар 2015 20:33
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Предложение за име на герой от Герои #104128

Monevwww писа: писа:
шейпшифтър? Тази така българска дума...ама за мен отговаря на описанието...

Торо ми предложи същото, ама само като я погледна написана на кирилица и лошо ми става :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Мар 2015 20:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Предложение за име на герой от Герои #104129
пробвай със синоними :
answers.yahoo.com/question/inde ... 604AA2Jgda
Кумихо :-)
Аз лично от тези синоними съм за Ракшаса - bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 1%81%D0%B0
Не знам как са имената на другите герои..ако имат лични имена това хем отговаря на описанието, хем може да се възприеме за лично, но ако са примерно - джуджето, войнът, стрелецът ...въплъщенецът не звучи чак толкова зле...

19 Мар 2015 23:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Предложение за име на герой от Герои #104143
Ами да, името почти винаги е свързано с уменията на героя - Ловецът, Магьосникът, Кръстоносецът...

Нямат лични имена.

19 Мар 2015 23:47
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Предложение за име на герой от Герои #104145
Да, би било странно да са представени като "Магьосника, мъдреца, ловеца, воина и Кольо."
Какво ще кажете за трансформър? :grin:

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

20 Мар 2015 00:22
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Предложение за име на герой от Герои #104146
Ловецът, Магьосникът, Кръстоносецът, Преобразяващият се?

20 Мар 2015 00:31
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Предложение за име на герой от Герои #104147
В "Билбо Бегинс или до там и обратно" беше използвано звучното "кожосменяч".

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

20 Мар 2015 00:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Предложение за име на герой от Герои #104148

nixata писа: писа:

Торо ми предложи същото, ама само като я погледна написана на кирилица и лошо ми става :-)
"Шейпшифтър" не беше мое предложение, само да кажа - консултирах се с професионален преводач по въпроса, това каза той :-)
Допълни, че е навлязла, (и спомена някакви термини от сорта на транскрибиране/транслитерация, не знам кой е коректният, но идеята беше, че се изписва на български така, че да се доближи максимално до английското звучене = шейпшифтър).

20 Мар 2015 00:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Предложение за име на герой от Герои #104149

"Шейпшифтър" не беше мое предложение, само да кажа - консултирах се с професионален преводач по въпроса, това каза той :-)
Допълни, че е навлязла, (и спомена някакви термини от сорта на транскрибиране/транслитерация, не знам кой е коректният, но идеята беше, че се изписва на български така, че да се доближи максимално до английското звучене = шейпшифтър).
Има доза истина, че както и да се преведе иначе, ефектът в главите на читателите ще е "Превъпл... ааа, ясно, това е шейпшифтър и тук са решили ей така да го преведат."
Лично аз съм раздвоен, но по-скоро бих предпочел нещо по-българско, още повече, че този герой не знам до колко си сменя формата и ако не е класически шейпшифтър стават само минуси да се ползва английският термин.

[offtopic]

Lachdanan писа: писа:
В "Билбо Бегинс или до там и обратно" беше използвано звучното "кожосменяч".
Може би по-скоро за Торбинс си говорим тук?[/offtopic]

20 Мар 2015 01:03
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Предложение за име на герой от Герои #104150
[offtopic]

Ал Торо писа: писа:
Може би по-скоро за Торбинс си говорим тук?

Когато четох книгата още не го бяха прекръстили. Наскоро опитах с превода на Любомир Николов, но не можах да го възприема. Като си свикне човек с нещо...[/offtopic]

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

20 Мар 2015 08:38
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 507
Предложение за име на герой от Герои #104151
Ако този герой наистина е Метаморф, може ли да се превръща на кана (с вода?), или пък на прасе... или на земно-насипна язовирна стена? Ако не може, малко ограничени са му формите.

Не знам дали Превъплъщаващият се или Превъплъщенеца е подходящо за умението на героя. Той може само да копира друг човек, или да се превръща в някакъв човек, включително и да си измисля външност? Като се превърне в мен, копира гласа ми, жесовете ми... наистина се превъплъщава в мен, а не просто да изглежда на външен вид като мен?
Многоликия ми харесва най-много, но за човек с такова прозвище не бих предположил, че дори може да сменя пола си. И понеже не е само лицето, не върви много Многоликия. Иначе спокойно можеше да е Безликия - ако се превръщаш постоянно в различни хора, на практика нямаш свое лице.

Многоформения също ми изглежда приемливо. Все пак, гледа се да се преведе вече измислено име, а не да се съчини от нищото име, което да звучи добре - това е било работа на автора.

[offtopic]

Ал Торо писа: писа:
"Шейпшифтър" не беше мое предложение, само да кажа - консултирах се с професионален преводач по въпроса, това каза той :)
Има доза истина, че както и да се преведе иначе, ефектът в главите на читателите ще е "Превъпл... ааа, ясно, това е шейпшифтър и тук са решили ей така да го преведат."
Ако професионалните преводачи наистина са се хлъзнали по това нанадолнище, скоро няма да имаме нужда от тях. Явно всички знаем чужди езици и просто ще си четем в оригинал. Във форумите ще се порицава sheipshiftar, а ще се позволява шейпшифтър (което можем да утвърдим като неизбежна чуждица, подобно на "компютър"). И колкото повече хората се образоват на английски от малки (с игри, филми и т.н.), толкова по-неизбежни ще стават чуждиците, понеже толкова по-малко ще познаваме собствения си език (вярвам, че дори сегашното поколение преводачи е доста поангличанчено). Не знам колко е лошо това... Аз лично бих предпочел направо да теглим една майна на азбуката си и да суитчнем към английския. Ако в момента трябва да избирам кое би било добро за бъдещите поколения. Така и така сме бездарни и не можем да се противопоставим на културното помилане, най-добре да не губим сили в безсмислена съпротива. А и да дадем възможност на младите да черпят с пълни шепи от далеч по-богата съкровищница (нямам кой знае какво против Вазов, но вижте какво са писали англоезичните писатели сто години преди него). Да не говорим за всякакви учебници, справочна литература, информация в интернет...[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

20 Мар 2015 09:21
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Предложение за име на герой от Герои #104152
В една книга бях срещнал съкратеното "шифтър", но беше за хора, които се преобразяваха в зверове.

20 Мар 2015 09:25
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Предложение за име на герой от Герои #104153

Mindcrime писа: писа:
Ако този герой наистина е Метаморф, може ли да се превръща на кана (с вода?), или пък на прасе... или на земно-насипна язовирна стена? Ако не може, малко ограничени са му формите.

Не знам дали Превъплъщаващият се или Превъплъщенеца е подходящо за умението на героя. Той може само да копира друг човек, или да се превръща в някакъв човек, включително и да си измисля външност? Като се превърне в мен, копира гласа ми, жесовете ми... наистина се превъплъщава в мен, а не просто да изглежда на външен вид като мен?
Многоликия ми харесва най-много, но за човек с такова прозвище не бих предположил, че дори може да сменя пола си. И понеже не е само лицето, не върви много Многоликия. Иначе спокойно можеше да е Безликия - ако се превръщаш постоянно в различни хора, на практика нямаш свое лице.

Aми оригиналното си е Le Métamorphe, т.е Метаморф. В книгата освен в други хора (мъже или жени) не може да се превръща в нищо друго. Различното е, че освен външния вид придобива и уменията им.

Специалност: една измежду БОЕЦ, ДИПЛОМАТ, ТЪРСАЧ или КРАДЕЦ (избери една от четирите преди да го изпратиш на мисия. Ако след това можеш да го използваш за нова мисия, имаш възможност да му избереш както същата така и друга специалност).

N. B! Имената на специалностите също не са окончателни.

20 Мар 2015 11:57
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Предложение за име на герой от Герои #104158

Специалност: една измежду БОЕЦ, ДИПЛОМАТ, ТЪРСАЧ или КРАДЕЦ (избери една от четирите преди да го изпратиш на мисия. Ако след това можеш да го използваш за нова мисия, имаш възможност да му избереш както същата така и друга специалност).

N. B! Имената на специалностите също не са окончателни.

Ето такива глупости са способно да ми развалят веднага кефа от играта. Все едно да съм математик, стругар и акробат и всеки път като тръгна нанякъде да решавам кои от уменията си да изгубя и кое да запазя, докато не се прибера отново вкъщи.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

20 Мар 2015 12:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Предложение за име на герой от Герои #104160
Копипейстъра
Кописта
Клониращия - не е много фентъзи
Дубликатора - страховито даже звучи

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

20 Мар 2015 12:26
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 507
Предложение за име на герой от Герои #104161

Aми оригиналното си е Le Métamorphe, т.е Метаморф. В книгата освен в други хора (мъже или жени) не може да се превръща в нищо друго. Различното е, че освен външния вид придобива и уменията им.
Като гледам другите имена, човек не може от името да се ориентира за способностите на героя. Да кажем, че Ловеца е що-годе разбираемо, макар че дали е и добър следотърсач или пък е отличен стрелец? За Принцесата да не говорим. Дори Магьосника звучи доста неопределено. Очевидно читателят ще трябва да прочете описанията и е добре те да са ясни и точни.

Да му вземаш и способностите на човека... яко!

А името... докарваш нещо благозвучно. Мисля, че това трябва да стига. Може и Метаморф.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.129 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност